sizce sevgilinizin üniversite okumaması bir problem mi ?

bende univ de okuyorum o lise mezunu
3 yil okumayi dusunuyorum su an sorun yok bunda sadece o bana bazen "sen ilerde beni begenmezsin" der ama bunun mumkun olmayacagini anlatirim rahatlar

benimde bi aralar bi konuştuğum vardı lise mezunu ben üniv gidiyordum annem sorun yaptı denk değilsiniz diye gerçektende bazen objektif düşündüğüm zamanlar oluyordu bazı konularda benden geri kaldığını görürdüm bu canımı çok sıkardı üstteki arkadaşında dediği gibi anneleri dinleyelim onlar bizden önce yaşamış tecrübeli insanlar hayatı bizden daha ii tanıyorlar

türkiyede ki bir cok bakis acisi gibi bunuda ters buluyorum
bircok üniverste mezunu insan var is bullamamis calisamayan
onun yani sira lise mezunu bir cok insan var üniverste okumusa nazaran
cok cok daha fazla para kazanan
önemli olan anlasmak degilmi az cok insanin birseyler paylasabilecegi sizinkilere benzer
zevkleri olan birisi olduktan sonra neden olmasin
diyelim mezun oldunuz is bulabilceginiz ne malum ?

Önce ahlaklı ise ve geçerli bir mesleği var ise sorun yok ama her şeyi ben bilirim havalarında ise ve aşağlık komplexi yoksa size karşı iyidir

benım esım de lıse mezunu. ondan once ıkı kısı ıle cıktım ıkısı de unı mezunuydu ama gel gelelım esımı sectım anlasıyoruz ortak noktalarımız var ve dıger eskı sevgılılerm gıbı cocuk gıbı davranmaması belkı de benı cekti opuyorumnanaktan

eğitimli olupta ne insanlar tanıyorum ben önce kişilik olucak adamda o da eğitimle kitapla olmuyo
bn üniversitede okuyorum sevgilim ortaokulu mezunu adam gibi adam bni el üstünde tutuyor valla
birbirini seviyosan anlayış ve en önemisi saygı varsa herşey halledilir

bence ileride çok sorun olur. sen takmasan bile erkekler çok eziliyor güçlü kadın karşısında

tabiki en güzeli okumuş olması ama hayat hersaman istediğinle karşılaştırmıyor. beraber olduğum kişi lise mezunu 3.5 yıldır da birlikteyiz. şimdi o ünv okumadı diye onu neden bırakayım ki seviyorum. aynı şey bizim içinde geçerli olabilirdi birlikte olduğumuz kişinin eğitimi bizden daha yüksek olabilirdi öyleyse onunda bizi bırakması lazım. araya duygusallık aşk girince bu tarz şeyleri malesef ki pek düşünmüyoruz mantık tıkanıp kalıyor orda. napalım Allah bu durumda olanları pişman etmesin:):)

cevrede universite okuyan kendini bilemeyecek derecede ukala egitim almamıs oyle cok insan varki bu da demek oluyorki universite okumak hersey degil ilk once kendini yetistirsin gerisi onemli degil bence..haa eger ben doktora yapacam kitaplar yazacam profosor olucam diyorsan ozaman belki diyorum

kesinlikle sorun olur bence canım erkek bunu kompleks haline getirir ileri ki zmanlarda..kendisinde bi ekslilik olduğunu düşünür sürekli başka konularda seni aşağılamaya küçük düşürmeye çalışır.davul bile dengi dengine demişler..yerimsenibenşimdi olmaz belki hiç öle gbi gelmez ama ilerde işler ciddileşince evlenince falan çıkar ortaya:1no2:

Bence böyle birseyi düsünme bile insanlari üni okumuslar ve okumamislar diye ayirmak cok yanlis. Böyle düsünen insanlari hic anlamiyorum..Bende suan almanyada ticari hukuk okuyorum sevgilimse türkiyede belediyede memur ve lise mezunu..ilk cikmaya basladigimizda ben liseye 2deydim o ise liseyi yeni bitirmisti. Önemli olan senin seviyende olmasi benim üni´de cevremde gördügüm öyle insan varki oturup iki cift laf edemem...ama sevgilimle biz gerektiginde iki arkadas gibi siyasetten tarihten bir cok konudan konusabiliriz ikimizinde ilgi alanlari ayni ikimizde ayni seviyedeyiz ayni seylere gülüp ayni seylere hüzünlenebiliyoruz...bence önemli olanda bu sen kafa dengini bulduguna inaniyosan RUH IKIZINI bulmussan üni okumus veya okumamis bunlarin hepsi hikaye

mutlaka ama mutlaka sorun olur ve olucaktırda.iş ciddiye bindiği zaman erkekler kendilerini hep ezik hissederler bu konuda."sen okuyosun,ben alt tarafı lise mezunuyum,senin geleceğin parlak,mutlaka ilerde kariyer yapmayı planlıcaksın,benden daha iyilerini bulursun... vs." gibi sözler duymaya başladığında sende üzüldüğünün farkına varırsın.bunlar şimdi gelmez belki başına ama ilerde bigün evlendiğinde mutlaka buna benzer şeyler duyarsın ve bu seni çok yıpratır.mevzu burda kültür seviyesi,nasıl bir işte çalıştığı veya ne kadar para kazanıldığı değil.erkek bu konularda üstün dahi olsa eğitimi senden düşükse bu başta onu sonrada seni mutsuz etmeye başlar.bu hayatınızın bir döneminde mutlaka karşınıza çıkar ve o zaman daha büyük problemlere bile yol açabilir.şimdiden iyi düşünmek lazım.

ilişkinin çok başındaymışsınız zaten bana kalırsa biraz zaman geçsin birbirinizi bi ölçüp tartın derim
bakalım ikinizde hayattan aynı şeylerimi bekliyorsunuz ?
bekara boşanmak kolay gelirmiş arkadaşım
ileride kafanı duvarlara vurmak yerine şimdiden emin adımlarla ilerle
şu durumuda unutma derim ; erkekler kompleksi varlıklardır yarın öbürgün lafı bir tarafından tutup mutlaka önüne koyar..
umarım en doğru kararı verip mutlu olursun a.s.

Kişiden kişiye değişir bence.Tabi ki her üniversite okuyan adam olmuyor, nice kendini beğenmiş,ukala,diplomayla herkesten üstün olduğunu düşünen üniversite mezunları var. İş insanın kendi kendini yetiştirmesinde,öncelikle insan olmayı başarabilmesinde.
Ancak yine de bir ilişkide eğitim seviyesi insanı ister istemez etkileyebilir.Farkı kaldıramayan bir erkek gün gelir içindeki sıkıntıyı yansıtır ve her iki tarafta üzülür. Hele erkeğin işi ve geliri sizinki kadar iyi değilse bu daha da sorun olabilir. Ama dedim ya kişiden kişiye değişir bu. Kişinin geliri de iyiyse üniversite diplomasını sorun etmeyebilir.
İş sadece maddiyatla da sınırlı değil tabi. Kültür seviyesi de çok önemli.Beğeniler, beklentiler, zevk alanları, hayata bakış açıları farklılık gösterebilir. Burda denklik sağlanamıyorsa sıkıntıların yasanmaması pek de mümkün değil. Karşılıklı oturup bir şeyleri paylaşmak çok önemli.
Çok iyi düşünüp öyle karar vermeli...

onemli olan insanin kendisini yetistirmesidir.
yani universite okumus ama bos ve kultursuz biri ise yine de sorun olur.
o yuzden universite okumasi yetmez ayrica da kendisini yetistirmis olmasi gerekir benim dusuncemde..

ben de sorun yaratacağını düşünüyorum bu durumun.insanın sosyal çevresi bile farklı oluyor bu farkın olduğu durumlarda.siz önemsemeyebilirsiniz ama zamanla karşı taraf bunu kompleks haline getirebilir.ya da şöyle düşünün siz üniversite hayatınızla ilgili aklınıza bir şeyler gelince paylaşıyorsunuz,sonuçta hayatınızın önemli bir kısmı,daha sonra eşiniz veya erkek arkadaşınız alınır mı,üzülür mü diye düşünebilirsiniz.sürekli buna dikkat ederek yaşamak çok kasar insanı.ben böyle düşünüyorum en azından,sadece kendi fikrim..

Back
X