Bunu asla istemiyorum. Bunca borcun uzerine ev kurulmaz...
Anneme anlattim durumu bu aksam. Annem uzulmemi istemediginden bir yol bulunur, biraz dusunelim tadinda yaklasti.
Anneanneme anlattim daha sonra. Hemen at o nisani diye acayip celallendi. Anneannemin tecrubelerine cok guvenirim...
ben olaya sizin açınızdan bakmadan önce nişanlınızın açısından bakmak istiyorum
1.eğer nişanlınızın ailesinin evine bu borçlar yüzünden haciz falan gelme durumu varsa nişanlınız kendisini kredi çekmeye mecbur hisseder.ben olsam bende öyle hissederdim
2.eğer müstakbel kayınpeder ticaret ile uğraşıyorsa ve kazancı iyiyse nişanlınız belki kısa sürede eline yüklü bir meblağ geçer ve parayı bana öder diye düşünüyor olabilir
3.nişanlınız bence özünde iyi bir insan 80 bin çekip düğün yapalım diyor.siz 10 sene borç öderiz ne zaman çoluk çocuğa karışçaz dediğinizdede bir yolunu buluruz diyor garibim.
yani amaç sizi üzmek değil aileyi durumdan kurtarmak sadece
şimdi size gelelim
1.sevgili değil nişanlısınız.ailesini tanıyorsunuz.kayınpederin yaptığı işin geliri iyimi(geri ödermi demiyorum geri ödeyecek parayı kazanabilirmi diyorum)
2.nişanlınız ailesine genel anlamda çokmu düşkün(genel anlamda böyleyse uzun vadede sıkıntı yaratır)
3.nişanlınızı onun uğruna herşeye(şiddet yada aldatma değil tabi,maddi sıkıntı vs) katlanacak kadar seviyormusunuz(sevmiyorsanız uzun vadede evlensenizde bi yerde tükenecektir bence)
bunları bir değerlendirin derim
nişanlınızın ailesinin hiçbir varlığı yok mu, arsa olsun tarla olsun, araba ya da 2. bir dairee.. satsalar ve siz de hiç bulaşmasanız ?
Bir tanıdığım geldi aklıma.
Eşi, ailesinin borcunu ödüyordu sürekli.
Sizin bahsettiğiniz miktarın birkaç katı kadar ödedi.
En son üçüncüye borç yaptıklarını duydum.
Gerisini bilmiyorum, ama belli sanırım.
Bir şeyler çağrıştırdı mı?
Neden elalemin borcu size kalsın, bunun için mi çalışıyorsunuz siz?
Nişanlınızın aile sorumluluğunu alabileceğini düşünüyor musunuz?
Bahsettiğim o tanıdık gibi karısının, bebeğinin hakkı olan o parayı ailesine harcayacak
Iyi düşünün, hiç bencillik etmiyorsunuz.
Bencillik eden nişanlınız.
Ya ailesine ödemeyeceğim demeli veya size ben aileme yardım edeceğim herkes yoluna gitsin demeli.
bende bu hayatta herkesten çok anneannemin sözlerine dikkat ederim...
tecrübe çok önemli.
Nisanlim hakkindaki yaziniz icin,
1) Kiradalar. Ablasinin oturdugu ev anne babasina ait. O eve haciz gelebilir. Onu dusunuyor olabilir.
2) Kazanci iyi degil, geri gelmeyecek o para. Bunu biliyoruz cok iyi.
3) Nisanlim cok iyi niyetli evet, amaci da beni uzmek degil. Ama garibim denilecek durumda da degil. Anne babasi artik yasini basini almis insanlar. Planli yasamalariydi makul olan. Ama evlada kitlemek daha kolay. Ayrica bu bir kez olan bir durum da degil. Nisanlim surekli ailesine para yardimi yapiyordu zaten ama gorece kucuk meblaglar, bu kadar uc bir sey degildi.
Beni uzmek istemiyor, dogrudur. Ama babasina paramiz yok demedikce ben uzulecegim, cok net.
Bana gelirsek,
1) Geliri hic iyi degil.
2) Oldukca duskun ama asiri denebilecek duzeyde degil, beni buyuttuler diye bakiyor olaya. Ama hayati boyunca surekli calismis zaten, maddi borcunu (bu anne baba icin sacma bir kavram ama o biraz maddi olarak borcluyum diye bakiyor) coktan odemis. Manevi borc derseniz, o zaten odenmez.
3) Seviyorum.
Olaya cok mantikli yaklasiyorsunuz, tesekkur ederim.
"Ya ailesine ödemeyeceğim demeli veya size ben aileme yardım edeceğim herkes yoluna gitsin demeli." kismi ozellikle, tam da benim kafamda olan sey.
Ama nisanlim her iki aileye de yetisebilecek gucte oldugunu dusunuyor sanirim. Oyle olmaz iste...
madem gerçekten seviyorsun ozaman sakin bir dille anlatmayı dene
ona ben seninle dünyanın borcunun altına girerim ama bende bu borcu ödeme sürecinde biterim
seni yine severim ama geleceğe dair hayallerimi almış olursun elimden
seni yine severim ama hep buruk olur bir tarafım çocuk özlemiyle
seni yine severim ama senle mutlu olabilirmiyim bilmiyorum
ve bırak kararı o versin
ailesini mutlu edip seni bir ömür mutlu edememek olursa kararı sen onu sevsende o seni yeterince sevmiyor derim
Nisanlim hakkindaki yaziniz icin,
1) Kiradalar. Ablasinin oturdugu ev anne babasina ait. O eve haciz gelebilir. Onu dusunuyor olabilir.
2) Kazanci iyi degil, geri gelmeyecek o para. Bunu biliyoruz cok iyi.
3) Nisanlim cok iyi niyetli evet, amaci da beni uzmek degil. Ama garibim denilecek durumda da degil. Anne babasi artik yasini basini almis insanlar. Planli yasamalariydi makul olan. Ama evlada kitlemek daha kolay. Ayrica bu bir kez olan bir durum da degil. Nisanlim surekli ailesine para yardimi yapiyordu zaten ama gorece kucuk meblaglar, bu kadar uc bir sey degildi.
Beni uzmek istemiyor, dogrudur. Ama babasina paramiz yok demedikce ben uzulecegim, cok net.
Bana gelirsek,
1) Geliri hic iyi degil.
2) Oldukca duskun ama asiri denebilecek duzeyde degil, beni buyuttuler diye bakiyor olaya. Ama hayati boyunca surekli calismis zaten, maddi borcunu (bu anne baba icin sacma bir kavram ama o biraz maddi olarak borcluyum diye bakiyor) coktan odemis. Manevi borc derseniz, o zaten odenmez.
3) Seviyorum.
bu cümle dikkatimi çekti ablası evli değil demiştin sanırım ailesinin yanına gitsin kiraya versinler evi gelir olur, bu kadar para acil lazımsa evi satsınlar neden size yük yapıyorlar aslında bunları nişanlın ve ailesi düşünmesi lazım.. hem diğer kardeşleri var onlar neden yardım etmiyor, ailesinin onlar üzerinde hakkı yok mu?
Cok seviyorum. 3 yildir bu zamanlarin hayalini kuruyorum.
Nisanlimla kisilik olarak da cok uyariz birbirimize ama bu aksam taniyamadim ben onu.
Tamamen baska birisi gibiydi.
Bilmiyorum ne yapmaliyim.
Bunca yasanan seyi geride birakip gitmek kolay degil.
Ama biraz da mantikli bakabilmek gerekiyor soyledigim gibi. Mantigim kesinlikle at o yuzugu diyor...
Ne yazıkki yok öyle bir dünya.
Eminim sizde istersiniz hem nişanlınızla kuracağınız yuvayı idare etmek, hem de onun ailesine ve kendi ailenize ihtiyaç durumunda yardım etmek.
Insanlar kendi yuvalarına zor yetiyorlar, bunu nasıl görmez nişanlınız diyeceğim ama demiyorum.
Erkekler bazen süper kahraman sanıyorlar kendilerini.
Çuvallamadan da gelemiyorlar kendilerine.
Ne diyeyim..
Inşallah görür nişanlınız içinde bulunduğunuz durumu da 'size, sizin yuvanıza' sahip çıkar.
Senin oglun bu kadar cesur yurek olsaydi evini satip diger cocuklarinin huzurunu kacirir miydin?
Kar zarar hesaplari hep bunlar ve cok can sikici...
Ben olsaydım hayallerinde mutluluklar derdim sanırım.
Ya hu 80bin nasıl ödenir biliyor mu?
Hiç hesap yapmış mı?
Hayalci olunur da fazla bu kadarı.
Hem nasıl çekecek ki o kadar krediyi, ha deyince öyle yüksek miktarlar çekilebiliyor mu?
Bende nişanlıyım. Benimde eylülde olucaktı düğünüm ama uzadı iş yüzünden.
Senin durumun gerçekten kötü. nişanlın eğer bu krediyi çekip seni kaybederse ileride hatasını anlıycak ama geç olucak.
Üzüldüm gerçekten. 4 yıl daha beklemek ne demek yaa? O kadar ömrümüz olduğu garanti mi ?
Çok iyi düşün derim.
Hem banka 60 bin vermez bence... ha deyınce olmuyor, banka da zorluk çıkarıyor bunu da dile getir, böylece çekemez ya da daha az bır mıktar cekebilir .. ve bu 60 binle kalmayacakk, 20 bin e yakın faizi olur kanımca.. bunu da söyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?