Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

bende bu hayatta herkesten çok anneannemin sözlerine dikkat ederim...

tecrübe çok önemli.

Nisanlim hakkindaki yaziniz icin,
1) Kiradalar. Ablasinin oturdugu ev anne babasina ait. O eve haciz gelebilir. Onu dusunuyor olabilir.
2) Kazanci iyi degil, geri gelmeyecek o para. Bunu biliyoruz cok iyi.
3) Nisanlim cok iyi niyetli evet, amaci da beni uzmek degil. Ama garibim denilecek durumda da degil. Anne babasi artik yasini basini almis insanlar. Planli yasamalariydi makul olan. Ama evlada kitlemek daha kolay. Ayrica bu bir kez olan bir durum da degil. Nisanlim surekli ailesine para yardimi yapiyordu zaten ama gorece kucuk meblaglar, bu kadar uc bir sey degildi.

Beni uzmek istemiyor, dogrudur. Ama babasina paramiz yok demedikce ben uzulecegim, cok net.

Bana gelirsek,
1) Geliri hic iyi degil.
2) Oldukca duskun ama asiri denebilecek duzeyde degil, beni buyuttuler diye bakiyor olaya. Ama hayati boyunca surekli calismis zaten, maddi borcunu (bu anne baba icin sacma bir kavram ama o biraz maddi olarak borcluyum diye bakiyor) coktan odemis. Manevi borc derseniz, o zaten odenmez.
3) Seviyorum. (Sorudaki maddi sikinti vs. aciklamasini yeni goruyorum. Eger bu maddi sikinti bizim gelecek yatirimimiz olsaydi, evet her turlu zorluga varim. Ama bu sekilde bir maddi sikintida ayni kararliligi gosteremem. Ailesinin borclarini odemek icin yasamiyorum cunku ben.)

Son düzenleme:
nişanlınızın ailesinin hiçbir varlığı yok mu, arsa olsun tarla olsun, araba ya da 2. bir dairee.. satsalar ve siz de hiç bulaşmasanız ?

1 daireleri var, ablasi kaliyor. O kadar.
Tuhaf yasayan insanlar. Planli degiller. Sefaya cok duskunlar ayrica.
Yatirim yapayim da bak zor durumda kalmayayim dusuncesi hic yok. Anlik yasiyorlar.

Olaya cok mantikli yaklasiyorsunuz, tesekkur ederim.
"Ya ailesine ödemeyeceğim demeli veya size ben aileme yardım edeceğim herkes yoluna gitsin demeli." kismi ozellikle, tam da benim kafamda olan sey.
Ama nisanlim her iki aileye de yetisebilecek gucte oldugunu dusunuyor sanirim. Oyle olmaz iste...

madem gerçekten seviyorsun ozaman sakin bir dille anlatmayı dene

ona ben seninle dünyanın borcunun altına girerim ama bende bu borcu ödeme sürecinde biterim
seni yine severim ama geleceğe dair hayallerimi almış olursun elimden
seni yine severim ama hep buruk olur bir tarafım çocuk özlemiyle
seni yine severim ama senle mutlu olabilirmiyim bilmiyorum

ve bırak kararı o versin
ailesini mutlu edip seni bir ömür mutlu edememek olursa kararı sen onu sevsende o seni yeterince sevmiyor derim

Ne yazıkki yok öyle bir dünya.

Eminim sizde istersiniz hem nişanlınızla kuracağınız yuvayı idare etmek, hem de onun ailesine ve kendi ailenize ihtiyaç durumunda yardım etmek.

Insanlar kendi yuvalarına zor yetiyorlar, bunu nasıl görmez nişanlınız diyeceğim ama demiyorum.

Erkekler bazen süper kahraman sanıyorlar kendilerini.
Çuvallamadan da gelemiyorlar kendilerine.

Ne diyeyim..
Inşallah görür nişanlınız içinde bulunduğunuz durumu da 'size, sizin yuvanıza' sahip çıkar.

bir senede az da olsa bağlanmışsındır zor olur ama bence seçıim yapmasını iste 60 bin az para değil ayrıca sıkıntısını cekeceksin ve bunu yeni evlenecek oğlundan isteyen ailenin geri ödeyeceğini sanmıyorum inş. hayatta iyi şeylerle karşılaşır mutlu olursun

Bugun almasi gerekenden cok daha sakindim zaten ve bu soylediklerine yakin seyleri bizzat soyledim. Ama ona dusunmesi icin firsat tanimamistim henuz. Su an ona o zamani veriyorum. Yarin dusunmus olursa bunlari yeniden sakince anlatacagim...

bu cümle dikkatimi çekti ablası evli değil demiştin sanırım ailesinin yanına gitsin kiraya versinler evi gelir olur, bu kadar para acil lazımsa evi satsınlar neden size yük yapıyorlar aslında bunları nişanlın ve ailesi düşünmesi lazım.. hem diğer kardeşleri var onlar neden yardım etmiyor, ailesinin onlar üzerinde hakkı yok mu?

Senin oglun bu kadar cesur yurek olsaydi evini satip diger cocuklarinin huzurunu kacirir miydin?

Kar zarar hesaplari hep bunlar ve cok can sikici...

Hakkinda hayirlisi olsun, ne diyeyim...

Bana "İyi o zaman 80 bin cekelim, dugun de yapariz." dedi yahu.
Dusunebiliyor musunuz? Guluyorum su an cunku sinirlerim bozuluyor aklima geldikce.

Ben olsaydım hayallerinde mutluluklar derdim sanırım.

Ya hu 80bin nasıl ödenir biliyor mu?
Hiç hesap yapmış mı?
Hayalci olunur da fazla bu kadarı.

Hem nasıl çekecek ki o kadar krediyi, ha deyince öyle yüksek miktarlar çekilebiliyor mu?

Bende nişanlıyım. Benimde eylülde olucaktı düğünüm ama uzadı iş yüzünden.
Senin durumun gerçekten kötü. nişanlın eğer bu krediyi çekip seni kaybederse ileride hatasını anlıycak ama geç olucak.
Üzüldüm gerçekten. 4 yıl daha beklemek ne demek yaa? O kadar ömrümüz olduğu garanti mi ?
Çok iyi düşün derim.

Senin oglun bu kadar cesur yurek olsaydi evini satip diger cocuklarinin huzurunu kacirir miydin?

Kar zarar hesaplari hep bunlar ve cok can sikici...

ben o ailenin yerinde olsam eğer borç isteme durumunda kalsam bu mesele hepimizi ilgilendirir diğer çocuklar da duruma katlanmak zorundalar hepsi bir benim için derdim..zararda olsa satmalılar onlar lüks düşkünü olmadan önce düşüneceklerdi..
nişanlının ailesi oğlunun iyi niyetini kullanmayı iyi biliyorlar üzüldüm bu duruma inşallah bunu atlatırsınız

Heh bir de o var...
Ben ona gayet ciddi bir sekilde "Nasil cekeceksin bu krediyi?" diye sordum.
O hic istifini bozmadan su cevabi verdi "Gidecegim bir bankaya, cekecegim iste. Bankalar kredi verecek adam ariyorlar, ne saniyorsun sen?"
Ben de sorumun bankadan kredi cekme yontemleri hakkinda olmadigini, odeme kismindan bahsettigimi soyledim.
Oderim iste dedi. Bu kadar yuzeysel iste...
Cok net. Asla hayir demeyecek aileye...

Hem banka 60 bin vermez bence... ha deyınce olmuyor, banka da zorluk çıkarıyor bunu da dile getir, böylece çekemez ya da daha az bır mıktar cekebilir .. ve bu 60 binle kalmayacakk, 20 bin e yakın faizi olur kanımca.. bunu da söyle..

Gec olsun istemiyorum, gozunu acmak icin her seyi soyluyorum. Hak da veriyor ama davasinda kararli. O parayi verecekmis, oyle diyor.

Tesekkur ederim iyi dileklerin icin.

Yahu bilgisi oldugundan da degil. Bir sey bilse... Tutturmus o parayi verecegim diye. Bir deli cesaretidir girdi bu ise. Cok kolay goruyor bazi seyleri. Umarim hatasini anladiginde biz donulmez noktalarda bulunuyor olmayiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…