Sizce takılmalı mıyım bu konuya,yoksa önemsiz mi?

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.174
63
Allah nasip ederse temmuz ortaları yavruma kavuşucam. Görümcemin de 3,5 yaşlarında bir oğlu var. Ben hamile kaldığımdan beri kv sürekli bu torununa benim bebeğim üzerinden kışkırtmalar yapıyor. Örneğin; ben artık (ayşe olsun adı) ayşe nin babaannesi olucam, bak yemeğini ye yoksa ayşe yicek, artık ben ayşeyi daha çok sevicem, ya da git pis ayşe sen yeme venşm oğlum yicek, ayşe altına yapmıcak ama sen yapıyorsun. İşte ven bunu ayşeye yedireyim o aç kalmasın yoksa ölür, çocupun dediği ölsün banane . Hayır o yemesin ne yicem, hayır döverim onu. Gelmesin vs...Çocuğu sürekli iyi kötü yönde bebeğe kışkırtma sürecine girdi 8 aydır. Hatta bi ara çok sinirlendi çocuk geldi karnıma vurmaya çalıştı. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kıskançlık bu sonuçta ben bebeğim doğduğunda çocukla aynı odada 1sn yalniz bırakamam hatta yanlarında biri olsa bile bırakamam gibi geliyor. Ya vurursa, ya ağzına gözüne bir şey tıkarsa, ya bi yerden itelerse. Tek suçlu kv olacak bana göre. Ya da bunların hiçbiri olmaz mı çocuk bu unutur mu dersiniz? Sizce eşime söylemeli miyim annesini uyarsın mı?

Ekleme:
Benim hiç müdahale etmediğini düşünenler var. Sürekli anne bu şekilde konuşma çocuk kıskançlıkla yaklaşmasın kuzenine yazık değil mi, üzülüyor. Ayşeyle çok iyi arkadaş olacaklar kuzeniyle oyunlar oynayacak, onu Çok sevecek, oyuncaklarını paylaşacak... vs bu şekilde açıklamalar yapıyorum. Kayınvalidem anlamak istemiyor illaki kalbini kırıcam bi şeyler o zaman dank edecek. Benim kapı kilidi muhabbeti vardı evime zart zurt girerdi, alttan alttan ben evime çat kapı gelinmesini sevmem dedim, annemlerin evinde babam bile kapıyı çalardı belki müsait olmayız diye dedim, ben evime geleni kapıda karşılamak isterim dedim, biri ben evdeyken pat diye içeri girse korkarım dedim, anne sen kapıyı çal olmadı ara duymazsam gir dedim, anne bi şeye ihtiyacın olursa ara beni Ben dr varsa gir al dedim, en son anahtarı kapıda bıraktım giremesin diye kesti mi kesmedi ne laftan anladı ne sözden anladı en sonunda kapı kilidini değiştim ve bu sürece kadar çok tartışmalar yaşadık hem bu konuda hem başka konularda. Ben kapı kilidini değişince bi de ona huzursuzluk çıkardı kendi kapı kilidini değişti. Yani anlayacağınız laftan anlayan bi yok karşımda. Ben 4-5 ay içinde atanıcam ve gidicem o yüzden kalbini kırmak istemiyorum, huzursuz olmak istemiyorum son ayımda. Bu kapı örneğini verme sebebim siz tepki verseniz kayınvalide konuşmaz diyenler için. Konuşuyor, konuşacak biliyorum kalbini kırdıracak öyle susacak...

Son düzenleme:
Uyarin tabiki çocuk büyüyünce unutur. Zaten şimdi bir kıskançlık evresine girebilir hepten ot dikmisler üstüne hos değil ben çok kizardim ve cok sert tepki verirdim

Gorumcenizin bu durumdan haberi yok mu? Anne ne diyorsun cocuga demiyor mu????

Ben birkaç defa anne öyle deme çocuğu durduk yere düşman ediyorsun şimdiden yazık kıskanıyor dedim. Ama kaale almadı sanırım, kendince torunuyla şakalaşıyor.

Gorumcenizin bu durumdan haberi yok mu? Anne ne diyorsun cocuga demiyor mu????
Onun yanındasöylediğini duymadım çünkü kayınvalide bizim yan dairemizde. Görümcem kayınvalidesi olmadığında ya da bi işi olduğunda çocuğu bazen 1 hafta olmak üzere annesine bırakıyor biz oraya oturmaya geçtiğimizde illaki bi Ayşe muhabbetini döndürüyor kendince iyi niyetli olduğunu düşünüyor.

Ben birkaç defa anne öyle deme çocuğu durduk yere düşman ediyorsun şimdiden yazık kıskanıyor dedim. Ama kaale almadı sanırım, kendince torunuyla şakalaşıyor.
Iyi de böyle şakalaşma olmaz ki.
Yazık değil mi o çocuğa, neler hissediyordur kim bilir?
Sizin çocuğunuza zarar verme durumunu geçtim çocuğun duyguları zarar görüyor. Eşinizle konuşun bir de o denesin.

Söylücem galiba. Bu akşam da aynı şeyleri yaptı hatta ben mutfaktayım torununa yemek yediriyor diyor ki" yengesi bak yemiyor yemeğini ayşe çıkıp yer geri girer di mi" ben ses vermedim bi daha bağırdı di mi yengesi yine tepkisiz kaldım.

Bence esiniz kardesine söylesin bu durumu bilmak annesinin hakki. yazik o çocuğa. Psikolojisi bozulacak..anne olarak cocugunun psikilojisindan haberi olmali ve annesini iyi bi uyarmali

Bence esiniz kardesine söylesin bu durumu bilmak annesinin hakki. yazik o çocuğa. Psikolojisi bozulacak..anne olarak cocugunun psikilojisindan haberi olmali ve annesini iyi bi uyarmali
Ben diyim eşime bak ablana söylücem eğer sen anneni uyarmazsan diye.

Yaptığıyla o cocuga da cok zarar veriyor. Ah cehalet...
Siz de o cocuga soyle telkinlerde bulunun oyle anlarda; 'kardeşin seni cok sevecek' ' seninle tanısmak ıcın heyecanlanıyor' 'her zaman ikinize yetecek kadar yemeğimiz ve sevgimiz var'...
Yalnız hakikaten bebeğinizi cocukla basbasa bırakmayın. Babaanne boyle sacmalamamıs olsa da bırakmayın zaten.

Tövbe estafurullah, görümcenizin çocuğuna bir kez daha üzüldüm.

Çocuğun ayarlarıyla oynuyor resmen; düşünsenize çocuktaki tedirginliği karından bir bebek çıkıp geri girecek.

Hayır yemez ikisi ıcın de bolca yemek yaparız o zaman, derdim ben olsam.

Ayy cok korkunc bir babaanne. Evladini ona emanet etme lutfen. Hele minik beyle hic yalniz birakma. Arkadasim anlatiyo o yaslardayken kardesi dogmus. Kiskanmisim her firsatta oyuncagi suratina firlatir, yanagindan severken samari basarmisim diyo. Kaldi ki bu cocuk babaanne tarafindan dolduruluyo. O da bebek daha ne bilsin iyiyi kotuyu tu ayse kaka ayse denilirse nesini sevsin.
Kayinvalidenle konus ya da esin konussun. Hangisi etkili olursa artik. O cocugun da psikolojisini bozacak. O oyle dedikce sen yok x'cim o senin kardesin olacak diye boz surekli babaanneyi.

Aynen öyle diyorum yanındayken, kuzenini çok sevecek onunla oyun oynayacak, mama yedirecek gibi.

Ben cocuga uzuldum yaa simdiden neler yasatiliyor bence cocuk uzerinden bsyler demelisiniz o cocugunda uzulmesine ne gerek var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…