- 26 Mayıs 2018
- 8.212
- 38.816
- 548
- 51
Yaşadıklarımı bilsen tepkisiz kalmama inanabilirsin emin ol.hiç tepkisiz de değilim ayrıca sadece her lafa karşılık verip gerginlik yaratmak istemedim uzun zaman sonra en huzurlu dönemim.Bu konuya takılmalısınız evet.
Meseleye çoktan el koyup,
kvnize 'dur' demeniz lazımdı.
Bu ne cahilce yaklaşım?
Müdahale etmekte geç bile kalmışsınız.
Büyük torun aylardır,yanlış bir yaklaşımla, bebeğinize karşı kıskançlıkla ve olumsuz duygularla kodlanıyor.
Yengesi,Ayşe,karnından çıkıp yemeği yer ve geri girer nedir?
Korku filmi mi çekiyorsunuz?
Bu söze tepkisiz kalmanıza inanamıyorum.
En başta,kv bu saçmalıkları,ilk söylediğindeYaşadıklarımı bilsen tepkisiz kalmama inanabilirsin emin ol.hiç tepkisiz de değilim ayrıca sadece her lafa karşılık verip gerginlik yaratmak istemedim uzun zaman sonra en huzurlu dönemim.
Allah nasip ederse temmuz ortaları yavruma kavuşucam. Görümcemin de 3,5 yaşlarında bir oğlu var. Ben hamile kaldığımdan beri kv sürekli bu torununa benim bebeğim üzerinden kışkırtmalar yapıyor. Örneğin; ben artık (ayşe olsun adı) ayşe nin babaannesi olucam, bak yemeğini ye yoksa ayşe yicek, artık ben ayşeyi daha çok sevicem, ya da git pis ayşe sen yeme venşm oğlum yicek, ayşe altına yapmıcak ama sen yapıyorsun. İşte ven bunu ayşeye yedireyim o aç kalmasın yoksa ölür, çocupun dediği ölsün banane . Hayır o yemesin ne yicem, hayır döverim onu. Gelmesin vs...Çocuğu sürekli iyi kötü yönde bebeğe kışkırtma sürecine girdi 8 aydır. Hatta bi ara çok sinirlendi çocuk geldi karnıma vurmaya çalıştı. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kıskançlık bu sonuçta ben bebeğim doğduğunda çocukla aynı odada 1sn yalniz bırakamam hatta yanlarında biri olsa bile bırakamam gibi geliyor. Ya vurursa, ya ağzına gözüne bir şey tıkarsa, ya bi yerden itelerse. Tek suçlu kv olacak bana göre. Ya da bunların hiçbiri olmaz mı çocuk bu unutur mu dersiniz? Sizce eşime söylemeli miyim annesini uyarsın mı?
Ben aramız bozulmasın diye sessiz kalmıyorum, tartışma çıkıp huzur bozulmasın diye susuyorum karşımda laftan anlayan bir insan yok çünkü. Çevremde benim kafa yapıma uygun kimse yok, ailem uzak eşim de şuan kendi kulağıyla duymadığından tepki vermedi. Görümcem bunun yanlış bir şey olduğunu farkedecek yeterlilikte mi bundan da emin değilim.En başta,kv bu saçmalıkları,ilk söylediğinde
net bir tepki vermiş olsaydınız zaten her lafa tepki vermeniz gerekmeyecekti.
Yaşadıklarınızı bilmiyorum.
Ben anlattığınız konuya yorum yapıyorum.
Geçmişte yaşananlar,bugün tavır almanızı engelliyorsa,bunu konunuzda belirtebilirsiniz.
Bu durumda sizin kvnizle geçmişteki sıkıntılarınızın ceremesini,kıskançlık ve nefret söylemlerine maruz kalarak,
3,5 yaşındaki masum bir çocuk çekiyor.
Sizin çocuğunuz büyüse,görümceniz tekrar hamile kalsa,kv bu sefer sizin çocuğunuza aynı şekilde kıskançlık ve nefret tohumları ekse,
'aman aramız bozulmasın' diye yine tepki vermekte tereddüt eder misiniz?
Bunları söylediğimi yorumlarda yazdım.Kayınvalideniz çok cahilmiş. Ama siz niye cevap vermediniz? “Annecim, neden daha doğmadan aralarını bozuyorsun. Ayşe Ahmet’i çok sevecek, ona abi diyecek, Ahmet onu koruyacak. Biz Ahmet’i hep çok seveceğiz, artı bir de Ayşe sevecek. Ahmet’i sevenler çoğalacak. Ayrıca Ahmet ilk göz ağrımız, onun yeri ayrı” vs diyemediniz mi? Sadece kendi bebeğiniz için değil, Ahmet için de.
Yazık çocuğa, hem travma yaratmışsınız (siz de sessiz kaldığınız için ortak olmuşsunuz) hem de çocuğu potansiyel suçlu olarak damgalamışsınız. Kimbilir ne kadar üzülüyordur.
Bari bu saatten sonra hem kayınvalidenizle hem çocukla konuşun, ikna olduklarına emin olana kadar anlatın. Hatta mümkünse Ahmet’in bir psikologla da konuşmasını sağlayın. Çocuğun bundan sonraki hayatı etkilenmesin.
Ben aramız bozulmasın diye sessiz kalmıyorum, tartışma çıkıp huzur bozulmasın diye susuyorum karşımda laftan anlayan bir insan yok çünkü. Çevremde benim kafa yapıma uygun kimse yok, ailem uzak eş
Bunları söylediğimi yorumlarda yazdım.
Ki zaten yeteri kadar gerildim ki buraya konu açtım bir dahaki sefere tepki sert olacak.
Söyledim diyorum anlatamadım sanırım, kayınvalidem laftan anlayan bi.insan değil illaki tavır alıcam onun kalbini kırıcam öyle susacak. Ben 1 sene eziyet çektim resmen psikolojik olarak şuan yeni duruldu aramız güzellikle anlatıyorum ama bundan sonraki tepkim sert olucak.Karşınızda laftan anlamayan insan varsa bile konuşmalıydınız. Kayınvalidenize ulaşmasa da çocuğa ulaşırdı. Ayrıca kadını bir köşeye çekip “uzmanlardan duydum, hayatı boyunca bu travmanın etkisini yaşarmış. Şöyle şöyle olurmuş. Ben de şaşırdım ama böyleymiş. Acaba çocuğun hem kendini güvende ve seviliyor hissetmesini hem de doğacak bebeği sevmesini nasıl sağlarız. Benim aklıma bir şey gelmiyor. Sen akıllı kadınsın, bulursun bir şeyler” deseniz huzurunuz da bozulmazdı.
Kendin soyle kv ye ama yapici bir uslupla soylr de ki anne bu cocuklar kardes gibi buyuycek bu sekilde daha dogmadan kiskirtma, cocuk akli simdiden kendini dislanmis hisseder dogunca zarar verir falan de....esine neden soyleteceksin anlamadim zatenEşim bana ters tepki vermez, evet söylememesi lazım der ama annesine gidip bir şey der mi bilmiyorum. Burdaki fikirlere göre ona yansıtıcam.
Beni sonuca götürecek tepki şu değil mi: " anne bu şekilde konuşa lütfen, çocuğa yazık kıskanıyor kuzeni daha doğmadan. Güzel şeyler söyle ki sevinçle beklesin kuzenini. Çocuğa da bak yeğenin olacak senin sen onu Çok seveceksin, koruyacaksın, oyunlar oynayacaksın..." daha sonuca götürecek ne olabilir. Laftan anlamayan bir.insana.Sert tepki vermeyin. Sizi sonuca götürecek tepkiyi verin.
Çünkü bunları ben zaten söyledim, kayınvalidemi tanımadığınız için böyle yorum yapmanız normal. Laftan anlamıyor.Kendin soyle kv ye ama yapici bir uslupla soylr de ki anne bu cocuklar kardes gibi buyuycek bu sekilde daha dogmadan kiskirtma, cocuk akli simdiden kendini dislanmis hisseder dogunca zarar verir falan de....esine neden soyleteceksin anlamadim zaten
Yahu kafaya takılacak kısım kuzeniyle aynı ortamda bırakamam, bi şey yapar dan ziyade kv nin cahilce çocuk yetiştirme stili. Eski model ve yanlış tabii ki. İleride sizin bebeğe de istediğini yaptırmak(yedirmek,ii davranış öğretmek)için aynı dili kullanacak. Kıyaslama ve yarıştırma. Ee bu sakıncalı tabii.Allah nasip ederse temmuz ortaları yavruma kavuşucam. Görümcemin de 3,5 yaşlarında bir oğlu var. Ben hamile kaldığımdan beri kv sürekli bu torununa benim bebeğim üzerinden kışkırtmalar yapıyor. Örneğin; ben artık (ayşe olsun adı) ayşe nin babaannesi olucam, bak yemeğini ye yoksa ayşe yicek, artık ben ayşeyi daha çok sevicem, ya da git pis ayşe sen yeme venşm oğlum yicek, ayşe altına yapmıcak ama sen yapıyorsun. İşte ven bunu ayşeye yedireyim o aç kalmasın yoksa ölür, çocupun dediği ölsün banane . Hayır o yemesin ne yicem, hayır döverim onu. Gelmesin vs...Çocuğu sürekli iyi kötü yönde bebeğe kışkırtma sürecine girdi 8 aydır. Hatta bi ara çok sinirlendi çocuk geldi karnıma vurmaya çalıştı. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kıskançlık bu sonuçta ben bebeğim doğduğunda çocukla aynı odada 1sn yalniz bırakamam hatta yanlarında biri olsa bile bırakamam gibi geliyor. Ya vurursa, ya ağzına gözüne bir şey tıkarsa, ya bi yerden itelerse. Tek suçlu kv olacak bana göre. Ya da bunların hiçbiri olmaz mı çocuk bu unutur mu dersiniz? Sizce eşime söylemeli miyim annesini uyarsın mı?
Ben onun kadar gaddar olamıyorum maalesef araya aracı koymam şart çünkü benim onunla uğraşacak mecalşm kalmadı son 1 yılda.Sizde o çocukla ilgilenip aynısını yapar anneanesine düşman et belki anlar yaptığı hatayı
Söyledim diyorum anlatamadım sanırım, kayınvalidem laftan anlayan bi.insan değil illaki tavır alıcam onun kalbini kırıcam öyle susacak. Ben 1 sene eziyet çektim resmen psikolojik olarak şuan yeni duruldu aramız güzellikle anlatıyorum ama bundan sonraki tepkim sert olucak.
Valla beni ilgilendiren kısım kendi çocuğum da oluyor doğal olarak. Çünkü yaşayayacaklarımı az çok kestirebiliyorum. Kendi çocukları da dahil başedilemeyen bir insan.Yahu kafaya takılacak kısım kuzeniyle aynı ortamda bırakamam, bi şey yapar dan ziyade kv nin cahilce çocuk yetiştirme stili. Eski model ve yanlış tabii ki. İleride sizin bebeğe de istediğini yaptırmak(yedirmek,ii davranış öğretmek)için aynı dili kullanacak. Kıyaslama ve yarıştırma. Ee bu sakıncalı tabii.
O zaman görümcenizle adamakıllı konuşun anasının ağzını kapatsın.Ben onun kadar gaddar olamıyorum maalesef araya aracı koymam şart çünkü benim onunla uğraşacak mecalşm kalmadı son 1 yılda.
Kayınvalidemi engellememin sebebi hem kendi çocuğum hem de o çocuk zaten o susunca bi nebze de olsa unutur çocuk en azından. Ben her defasında öyle deme dedim. Cahil bir insan değilim öğretmenim, pedagojik eğitim aldım bir çocuğa neler yapılır neler yapılmaz öğreterek değil örnek olarak onlara anlatmaya çalışıyorum ama cahillik çok farklı bir şey her şeyi biliyorum zannediyorlar.Kayınvalidenizin susması yetmez. Çocuktaki şu zamana kadar olan travmanın da çözülmesi, negatif duygularının temizlenmesi lazım. Bunun için de uğraşın. Bu da sizin sorumluluğunuz. Kayınvalideniz cahil ama sizin olmamanız lazım.
Böyle yapıcam.O zaman görümcenizle adamakıllı konuşun anasının ağzını kapatsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?