Hiç cevap vermedim.Hayır yemez ikisi ıcın de bolca yemek yaparız o zaman, derdim ben olsam.
Aynen o yaşta doğruyu yanlışı ne bilecek çocuk. Geçen sefer dedim hayatta çocuğu annenlere yalnız yollamam. Daireler yan yana ver azcık sevelim derlerse falan.Ayy cok korkunc bir babaanne. Evladini ona emanet etme lutfen. Hele minik beyle hic yalniz birakma. Arkadasim anlatiyo o yaslardayken kardesi dogmus. Kiskanmisim her firsatta oyuncagi suratina firlatir, yanagindan severken samari basarmisim diyo. Kaldi ki bu cocuk babaanne tarafindan dolduruluyo. O da bebek daha ne bilsin iyiyi kotuyu tu ayse kaka ayse denilirse nesini sevsin.
Kayinvalidenle konus ya da esin konussun. Hangisi etkili olursa artik. O cocugun da psikolojisini bozacak. O oyle dedikce sen yok x'cim o senin kardesin olacak diye boz surekli babaanneyi.
Aynen o yaşta doğruyu yanlışı ne bilecek çocuk. Geçen sefer dedim hayatta çocuğu annenlere yalnız yollamam. Daireler yan yana ver azcık sevelim derlerse falan.
Yok Aman ne olacak diyemiyorum zaten, sinirim bozuluyor her gittiğimizde. Benim de yeğenim var 4 buçuk yaşında biraz daha büyük o farklı bir şehirde mesela her konuştuğumuzda ayşe kardeşim napıyor ne zaman gelecek, gelsin artık diyor. Annem ve ablam ona daha İNSANİ anlatıyor kuzenini çünkü.Cocuk kiskancligi cok kotu oluyo. Baska bir tanıdıgiminda annesi anlatiyor. Erkek kardesi dogmus abla varmis yaninda anne mutfakta.
Icerden bir yaygara kopmus bir gitmis ki minnak abla cocugun pipisini baya bukmuss cevire cevire. Hani cocuklar hic bisey bilmediklerinden epey acimasiz olurlar. Onlemini iyi alman bu konuyu aman n'olacak dememen lazim.
Yok
Yok Aman ne olacak diyemiyorum zaten, sinirim bozuluyor her gittiğimizde. Benim de yeğenim var 4 buçuk yaşında biraz daha büyük o farklı bir şehirde mesela her konuştuğumuzda ayşe kardeşim napıyor ne zaman gelecek, gelsin artık diyor. Annem ve ablam ona daha İNSANİ anlatıyor kuzenini çünkü.
Benden heöen hemen 10 yaş küçük bir kuzenim var ve annem onu Çok severdi küçükken ben de çok üzülürdüm, kıskanırdım. Yani bu çok insanibir duygu ama bilinçli kışkırtması sinir ediyor beni. Sırf kendi egosu için yapıyor.Valla benim de 10 haftalik henuz karnimda, kuzeni 12 yasinda ama tek torun bocalamasin diye ona hep sen cok guzel bir abi olacaksin falan diyorum nasil sisiyor mutlu oluyo.
Söyleyin de, "cocugun psikilojisi bozuluyor diye endise ettim" diyin gorumcenize, hicbir anne bu duruma sessiz kalmaz, annesini iyi bir uyarır, yoksa babanne buna devam eder, buna tepki verecek olan en basta cocugun annesi olurBen diyim eşime bak ablana söylücem eğer sen anneni uyarmazsan diye.
Cok cahil bir kavınvalidenizi var. Gerçekten çok cahil. Evlerden ırakAllah nasip ederse temmuz ortaları yavruma kavuşucam. Görümcemin de 3,5 yaşlarında bir oğlu var. Ben hamile kaldığımdan beri kv sürekli bu torununa benim bebeğim üzerinden kışkırtmalar yapıyor. Örneğin; ben artık (ayşe olsun adı) ayşe nin babaannesi olucam, bak yemeğini ye yoksa ayşe yicek, artık ben ayşeyi daha çok sevicem, ya da git pis ayşe sen yeme venşm oğlum yicek, ayşe altına yapmıcak ama sen yapıyorsun. İşte ven bunu ayşeye yedireyim o aç kalmasın yoksa ölür, çocupun dediği ölsün banane . Hayır o yemesin ne yicem, hayır döverim onu. Gelmesin vs...Çocuğu sürekli iyi kötü yönde bebeğe kışkırtma sürecine girdi 8 aydır. Hatta bi ara çok sinirlendi çocuk geldi karnıma vurmaya çalıştı. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kıskançlık bu sonuçta ben bebeğim doğduğunda çocukla aynı odada 1sn yalniz bırakamam hatta yanlarında biri olsa bile bırakamam gibi geliyor. Ya vurursa, ya ağzına gözüne bir şey tıkarsa, ya bi yerden itelerse. Tek suçlu kv olacak bana göre. Ya da bunların hiçbiri olmaz mı çocuk bu unutur mu dersiniz? Sizce eşime söylemeli miyim annesini uyarsın mı?
Çocuğun kabahati yok ama işte kesinlikle yalnız bırakmayın bebekle..babanneyle hiç yalnız bırakmayın bebeği o daha tehlikeli kadın kör cahilAllah nasip ederse temmuz ortaları yavruma kavuşucam. Görümcemin de 3,5 yaşlarında bir oğlu var. Ben hamile kaldığımdan beri kv sürekli bu torununa benim bebeğim üzerinden kışkırtmalar yapıyor. Örneğin; ben artık (ayşe olsun adı) ayşe nin babaannesi olucam, bak yemeğini ye yoksa ayşe yicek, artık ben ayşeyi daha çok sevicem, ya da git pis ayşe sen yeme venşm oğlum yicek, ayşe altına yapmıcak ama sen yapıyorsun. İşte ven bunu ayşeye yedireyim o aç kalmasın yoksa ölür, çocupun dediği ölsün banane . Hayır o yemesin ne yicem, hayır döverim onu. Gelmesin vs...Çocuğu sürekli iyi kötü yönde bebeğe kışkırtma sürecine girdi 8 aydır. Hatta bi ara çok sinirlendi çocuk geldi karnıma vurmaya çalıştı. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kıskançlık bu sonuçta ben bebeğim doğduğunda çocukla aynı odada 1sn yalniz bırakamam hatta yanlarında biri olsa bile bırakamam gibi geliyor. Ya vurursa, ya ağzına gözüne bir şey tıkarsa, ya bi yerden itelerse. Tek suçlu kv olacak bana göre. Ya da bunların hiçbiri olmaz mı çocuk bu unutur mu dersiniz? Sizce eşime söylemeli miyim annesini uyarsın mı?
8 ay beklemedim ben hep söyledim, uyardım güzellikle . Ama benim kv ile sorunlarım dağları aştı şuan en sakin dönemimiz bir daha huzursuzluk yaşayacak tepkiler vermek istemiyorum. İpler kopacak yoksa.bu uyarıyı yapmak için 8 ay(!) beklemeniz..
eşinize söyleyin, doğumun olduğu gün yeğenine bir hediye alsın. sana ayşe bunu getirdi diye.
ona güzel seyler anlatsın. yavaş yavaş fikir değişir.
gorumcenize söyleseydiniz? biraz aklı başında biri ise çocuğuna böyle bşr şey yapılmasını o da istemezdi.8 ay beklemedim ben hep söyledim, uyardım güzellikle . Ama benim kv ile sorunlarım dağları aştı şuan en sakin dönemimiz bir daha huzursuzluk yaşayacak tepkiler vermek istemiyorum. İpler kopacak yoksa.
Arkadan annesini şikayet etmek istemedim ona. Yanyanayken söylese dicem, abla bak hep böyle yapıyor. Yaptığı çok yanlış diye ama uygun zamanda konusu açılınca eşime ciddi ciddi söyle ablana uyarsıın dicem. 1-2 ay önce bak annen böyle böyle diyor yanlış yapıyor dedim evet doğru değil dedi Sadece. Bu sefer tepki vermesini isticem. Cahil mi desem ne desem, yanlış yaptığını bir türlü anlamıyor. Önceki meselelerimizde de bin kere güzellikle uyardığım şeyi bin birincide olay çıkınca yapmaktan vazgeçti. O yüzden doğumuma kadar bir huzursuzluk çıksın istemiyorum.gorumcenize söyleseydiniz? biraz aklı başında biri ise çocuğuna böyle bşr şey yapılmasını o da istemezdi.
Arkadan annesini şikayet etmek istemedim ona. Yanyanayken söylese dicem, abla bak hep böyle yapıyor. Yaptığı çok yanlış diye ama uygun zamanda konusu açılınca eşime ciddi ciddi söyle ablana uyarsıın dicem. 1-2 ay önce bak annen böyle böyle diyor yanlış yapıyor dedim evet doğru değil dedi Sadece. Bu sefer tepki vermesini isticem. Cahil mi desem ne desem, yanlış yaptığını bir türlü anlamıyor. Önceki meselelerimizde de bin kere güzellikle uyardığım şeyi bin birincide olay çıkınca yapmaktan vazgeçti. O yüzden doğumuma kadar bir huzursuzluk çıksın istemiyorum.
Söyledim ben her defasında ama güzellikle. Kayıvalidemle yaşadığım sorunları anlatsam ya da az çok okuduysan, ara ara paylaşıyordum kimi yerlerini, zaten beni anlardın. Kayınvalim beni boşanma eşiğine getirdiğinden beri birebir muhabbete girmemeye çalışıyorum haftada en fazla 2 kere bir araya geliyoruz ve bu çocukla denk geldiğimiz ayda 2 kere olur ve hep aynı muhabbet dönüyor illaki. Ben de ayda 2 kere aynı muhabbet dönerken huzurumuz kaçsın istemediğimden tatlı dille "anne öyle söyleme çocuğa yazık, kıskanıyor ve üzülüyor. Yok o çok iyi bi abi olacak kuzeniyle oynayacak vs. Diye konuyu dağıtmaya çalışıyorum." Böyle zamanlarım çoğunda da eşim ya da görümcem yanımızda olmuyor. Ya mutfakta oluyoruz, ya eşim o anda bir.şeyle upraşıykr oluyor. Bunu kasten mi bana yapıyor anlamadım, belki de bak benim bir torunum var hani çocuğunu bize uzak tutarsan çok da eksik kalmayıza mi getiriyor bilemedim amacı ne. Ama burdan aldığım yorumlar doğrultusunda anladım ki ben takılmakta haklıyım bir sonraki tepkim de ona göre olacak tabi önce eşimle paylaşıcam.kayınvalidenizin yaptığı o çocuğa zarar vermek.
yengesi ve dayısı olarak siz de buna göz yummuşsunuz. en azından 8 aydır annesine söyleyebilirdiniz.
annem çocuğuma böyle bir şey yapsa ve kardeşim bana 8 ay söylemese, canına okurum.
bir çok anne/kayınvalide bunu yapıyor kötü niyetle olmasa da.
hadi kayınvalide cahil,
siz necisiniz?
annem de 2 yaş arası olan oğullarım için büyük olana, yemeğini yemezsen küçük büyüyüp seni döver gibi bir şey söylemişti.
açıkladım tek tek.
böyle dersen nasıl o beni dövmeden ben döveyim der çocuğa vurur,
kardeşini sevmez,
yada yetişkinliğinde yeme bozukluğu olur, kendini zayıf hissettikçe yemek yer vs ...
o çocuk için çok üzüldüm.
sizin be eşinizin de kendi çıkarınıza bu kadar uzun sure sessiz beklemeniz hiç ama hiç doğru değil.
Söyledim ben her defasında ama güzellikle. Kayıvalidemle yaşadığım sorunları anlatsam ya da az çok okuduysan, ara ara paylaşıyordum kimi yerlerini, zaten beni anlardın. Kayınvalim beni boşanma eşiğine getirdiğinden beri birebir muhabbete girmemeye çalışıyorum haftada en fazla 2 kere bir araya geliyoruz ve bu çocukla denk geldiğimiz ayda 2 kere olur ve hep aynı muhabbet dönüyor illaki. Ben de ayda 2 kere aynı muhabbet dönerken huzurumuz kaçsın istemediğimden tatlı dille "anne öyle söyleme çocuğa yazık, kıskanıyor ve üzülüyor. Yok o çok iyi bi abi olacak kuzeniyle oynayacak vs. Diye konuyu dağıtmaya çalışıyorum." Böyle zamanlarım çoğunda da eşim ya da görümcem yanımızda olmuyor. Ya mutfakta oluyoruz, ya eşim o anda bir.şeyle upraşıykr oluyor. Bunu kasten mi bana yapıyor anlamadım, belki de bak benim bir torunum var hani çocuğunu bize uzak tutarsan çok da eksik kalmayıza mi getiriyor bilemedim amacı ne. Ama burdan aldığım yorumlar doğrultusunda anladım ki ben takılmakta haklıyım bir sonraki tepkim de ona göre olacak tabi önce eşimle paylaşıcam.
Aynen bu dediklerini yaptım, söyledikleri şeyler sonrası tatlı dille uyardım ama ne çare.Eşiniz görümceniz duymuyo mu bu söylenenleri? O söyledikçe sizde arkadan çocuğa yok canım Ayşe senle oynayacak çok güzel arkadaş olacaksınız sen abisi Olcan ayseyi koruycan gibi şeyler söyleyin. KV laftan anlayacak olsa şimdiye anlardı bazı şeyleri de ille demek mi lazım canım.
Doğumdan sonra bebeği herkes korumaya çalışır merak etmeyin görümcenizde istemez kötü şeyler yaşansın. Bakarsınız çocuk zarar verecek biraz kızarsınız 3.5 yaş bazı şeyleri anlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?