• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce trafik kazasında ölmek kader midir?

Babanın suçu olsa ne fark eder ki? Sevgili annenin vadesi dolmuş, öyle veya böyle gitmesi gerekiyormuş.

Başın sağolsun canım benim, Allah sizlere ömür versin.

Öncelikle başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.
Doğum saati ve ölüm saati değişmez derler.
Arkadaşımın kv'si sohbet ederken öldü. Sebebi ani solunum durması. Başka bir arkadaşımın çocuğu da uyurken. Onun da sebebi bulunamadı.
Annenizin vadesi dolmuş. Sebebi kaza olmuş.
Nurlar içinde yatsın.

Tabi ki kader ecel orda yetmiş
Azrail bir gun Allah a demiş rabbim ben nasil can alacagim herles beni kotuleyecek suclayacak demiş Allah cevap vermiş ölümü onlar tadacak akillarina sen gelmeyeceksin merak etme demiş ewet bir gun hepimiz ölücez ama nasil nerede bilmiyoruz tek gercek şu ki her gun ömrumuzden bi yaprak düsermiş azrail bir gun kapiyi calacak ama biz diyecez ki hasta da öldü alllah kurtardi göcuk altinda kalid trafik kazasi iş kazasi kimsede demeyecek ki azrail cani aldi bi insanin arkasindan cok kosarmis azrail allahim ben canini alamiyorum diye ama kacinilmaz gin geldiginde yasadiklarimizla bas basa kaliyoruz burda yapacagin tek sey onun arkasindan okuyup annenin istedigi gibi evlat olman bu dunya gecici ahirette bulişagiz bu senin sinavin isyan etme allahtan geldi allah guzel kaderler yazsin anneninde mekani cennet olsun istersensen yasin okuyalim onun icin

Babanin inanci varsa Kur'an'daki olumle ilgili ayetleri okusun. İnsanin vadesi 1 saniye degismez. Ali imran suresi 154-159. Ayetlerin arasini okumasini oneririm. Şuraya gitmeseydi ölmezdi şunu yapmasaydi ölmezdi diye bir şey yok canim.

Benim annem mutfaga çay koymaya gitti de, kalp krizi geçirip öldü. Ecel bu. Dunyaya her gelen 100de 100 ölecek bunu bilerek yasamak lazim.

Canım ancak başına gelen bilir Allah gelinen versin herkese. Ama ben herşeyin Allahtan geldiğine ölümünde vaktinde zamanında Allahın belirlediği an olacağına inanıyorum.Yani kemer taksada bence başka sebeple olacaktı. Biz onu engelleyemeyiz. Allahın gücü herşeye yeter. Bol bol dua et Allahtan sabır iste kuzum istediğin zaman özelden yaz kıyamam sana Allah mekanını cennet eylesin

Daha 16 yasindasin ve cok kucuksun bence actigin konuyla ilgilenme aci azalmaz artar sadece yasamayi ogreniriz kimse bile isteye hayat arkadasini oldurmek istemez canim Rabbim anneni nur icinde uyutsun insallah dilerim basarili ve guzel omrunuz olur

Ecel geldikten sonra herşey bahane, sebep oluyor. Vadesi dolmuş, kaza sebep olmuş, baban da kendini suçlamasın artık, olacağın önüne geçilmiyor. Allah gani gani rahmet eylesin, sizlere sabırlar versin

Hastanede iki ayni hastalıktan yatan hastaya aynı tedaviler uygulanıyor, biri yaşıyor diğeri ölüyor. Veya ağır ölümü beklenen hastalar yaşarken gencecik sapasağlam insanlar vefat ediyor, elden gelen de bir yere kadar. Kader işte..

benim annem de trafikten çok korkardı.. hiç hız yaptırmaz, kemersiz oturmazdı..

ama uykusunda ve ne olduğu anlaşılamadan vefat etti..

her şey kaderdir kardeşim, o an vadesi dolmuş işte yapacak bir şey yok..

Allah rahmet eylesin

Tabi ki kader ecel orda yetmiş
Azrail bir gun Allah a demiş rabbim ben nasil can alacagim herles beni kotuleyecek suclayacak demiş Allah cevap vermiş ölümü onlar tadacak akillarina sen gelmeyeceksin merak etme demiş ewet bir gun hepimiz ölücez ama nasil nerede bilmiyoruz tek gercek şu ki her gun ömrumuzden bi yaprak düsermiş azrail bir gun kapiyi calacak ama biz diyecez ki hasta da öldü alllah kurtardi göcuk altinda kalid trafik kazasi iş kazasi kimsede demeyecek ki azrail cani aldi bi insanin arkasindan cok kosarmis azrail allahim ben canini alamiyorum diye ama kacinilmaz gin geldiginde yasadiklarimizla bas basa kaliyoruz burda yapacagin tek sey onun arkasindan okuyup annenin istedigi gibi evlat olman bu dunya gecici ahirette bulişagiz bu senin sinavin isyan etme allahtan geldi allah guzel kaderler yazsin anneninde mekani cennet olsun istersensen yasin okuyalim onun icin

çok iyi olur ya çok teşekkür ederim ben yeni ameliyat oldum abdest alamıyorum siz okusanız beni cok mutlu edersiniz..

cok cok tesekkur ederim..babam surekli niye annene kemerini tak diye uyari yapmadim,neden gunes gozlugu takmadim o gunes gozume geldi diye keskelerle yasiyor..

Annenizin ömrü o an o saniye bitmiş. Gözlük taksa başka birşey çıkacaktı, o olmasa başka bir sebep olacaktı. Kasıtlı, öldürmek düşüncesiyle yapılmış bir şey yok; o yüzden suçu da yok tabii ki. Kader olayına gelince suçu olsydı da olmasa da kader tabii ki.

Başın sağolsun canim.
Babanın kendini suçlu hissetmesi gereksiz ama bunu ona anlatmak zor.
24 yaşında kuzenim pencereden dustu..halamla eniştem evds yoktu..hala kendilerini suçlu hissederler.
Ne olacaktı ki..orda olsalardı kuzenim ölmeyecek miydi..babanin gözlerine güne gelmeseydi annem hayatta mi kalacaktı.. ölüm saati geldikten sonra buna kimse engel olamazdi.
Canım babanın durumu normal..zamanla daha iyi olacaktir..tavsiyem bir aile büyüğünuze anlatın ..gerekirse psikolojik destek alın.. en öncesi ve önemlisi Allah'a sığının.
Dua edin..
Allah yardımcın olsun güzelim.

Sorumluluklarimizi en ust duzeyde yerine getirip gerisini allaha birakmamiz lazim. Simdi baban trafikte eger boyle hareket etsem karim olebilir ama bana nasilsa birsey olmaz diye dusunmus mudur? Sanmam. Kendine gore en ust duzeyde temkinli davranmis ve kaza olmayacagini dusunmus, kaza olacagini dusunse kendisinin de olumunu hesaba katmasi gerekir. Dolayisiyla bence vicdan yapacgi bir durum yok.

Basin sagolsun. Annenin mekani cennet olsun. Nur icinde yatsin. Sizlere de sabirlar dilerim.

Back
X