Sizce unuttumu

Hem düğünden gelenler hem ailenin ona taktiklari
O altınlar gelinin hakkı, gasp etmiş aileniz resmen. Gelinin bu tavrı normal değil mi sizce bu durumda? Kendinizi onun yerine koyun bakalım.
Her zaman tek taraflı yargılamaya karşıyım.
Ayrıca arkadaşı dur ihtarına uymuyor ve kardeşiniz vuruluyor, neden polis durdurmak istemiş vs? Konuyu tam anlatmıyorsunuz bence.

Bosuna tek tarafli dinleyerek hukum verilmemeli deniyor ya.Resmen hakki olani gasp etmissiniz gencecik kiz hakkiydi onun hem dini hem resmi bakimindan.Halay ceken geline degil gidenin emanetine sahip cikmadiginiz altinlara göz koydugunuz icin kendinize kizin.Iyi yapmislar gorusmemekte.

Altınlar dinen de yasal olarak da gelinindir. O gelin ağabeyinizin emanetiydi, altınlar ağabeyinizin mehriydi. Oğulları huzur içinde olsun diye düşünüyorlarsa zaten el koymamalılardı. Dava açsa alır gelin o altınları da. Ben olsam ben de aramam babanızı kusura bakmayın. Allah sabır versin. Ama 8 ay az değil. Gencecik kız belki kafa dağıtmaya çalışmıştır. İçi ne kadar yanıyor kimse bilmez. Ne kahkahaların ardında ne acılar saklıdır. Herkes acısını farklı yaşar.

Başınız sağolsun bu sizin için bir ömür geçmeyen bir köz olarak içinizde yanacak ama o sizin kanınız canınız değil. O da hayatına devam edip yeni birini bulup evlenecek. Bu kişiye göre değişiyor ben sevgilimden ayrıldım 3,5 yıl depresyondan çıkamadım ama kuzeniniz çabuk atlatmış yapabilene bravo gercekten

Ben doğru bulmuyorum tamam düğüne gittin otursaydin hemen kalkıp oynamanın zamanı degildi bana gore

Katılıyorum. Hatta düğüne oturmak için bile gidemezdim ancak herkesin acısı ile başa çıkma, yaşama tutunma alışkanlıkları çok farklı elbette.

Altınlar dinen de yasal olarak da gelinindir. O gelin ağabeyinizin emanetiydi, altınlar ağabeyinizin mehriydi. Oğulları huzur içinde olsun diye düşünüyorlarsa zaten el koymamalılardı. Dava açsa alır gelin o altınları da. Ben olsam ben de aramam babanızı kusura bakmayın. Allah sabır versin. Ama 8 ay az değil. Gencecik kız belki kafa dağıtmaya çalışmıştır. İçi ne kadar yanıyor kimse bilmez. Ne kahkahaların ardında ne acılar saklıdır. Herkes acısını farklı yaşar.

Yeni farkettim, eşi öldüğünde altınları geri mi almışlar gelinden ? İşte bu da olacak şey değil.

altınlar için bağlantıları kopardılar gelinin altınlarını istediler babamlar vermedi
A
Aileniz çok büyük yanlış yapmış..
Kendi kızına yapılmasını istemediğini başka cana yapmayacaksın..Altınlar kızın hakkı..Eşi ölmüş diye mağdur edilmiş, sahiplenilmemiş..
Erkek kardeşinize de Allah tan rahmet diliyorum, başınız sağ olsun..

Kardeşim 8 aydır öldü 2 aylık damatti esi de akrabamiz cenazeden sonra ailesine götürdük bikacgun önce düğüne gidip ona aldığımız kıyafetlerle süslenip puslenip düğünde halay çekmiş annem çok ağlıyor ne çabuk unuttu diyor o kıyafetleri giyince hiç içi yanmadimi diyor bide sosyal medyadan akrabaları paylaştı orda halay cekerken gorunce yüreğim yandi
yani evet haklısın gerçekten 8 ay çok kısa bir zaman ve düğüne gitmiş olsa bile o kıyafetleri giymemeli artık zaten. ben olsam anısı olan o tarz şeylere artık el bile süremem. hele de halay çekmesi hiç hoş değil. Allah sabırlar versin size

Sizin aileniz gelinin altınlarına el koydu ise hayatın maddi yönüne sıkı sıkıya bağlı olanlar maalesef aslında tam da sizin aileniz bu durumda. Yani o kızcağızın kalkıp düğünde oynadı yani hayata geri mi döndü diye eleştirilecek hiç bir tarafı yok. Üzerinden 8 ay geçince kızın eğlendiği haberi aldığınızda kızıyorsunuz. Sizin aileniz oğulları ölür ölmez el koymuş altınlara. Acaba kim hayata daha bağlı.. akla mı gelir, evladın ölecek ve kalkıp eşine düpünde yapılan takılara el koyacaksın. Hiçbir mazeret kabul etmez bir durum bu. Gelinİnize borçlusunuz, kul hakkına girmiş sizin aileniz. Kardeşiniz için Allah rahmet eylesin ve size de sabır dilerim.

Başınız sağolsun. Kardeşiniz 19 olduğuna ve öleli 8 ay olduğuna göre gelininiz 18 yaşındaydı evlendiğinde yüksek ihtimal. Kendi isteğiyle evlendi demişsiniz ama 18 yaşında bir insanın öz kuzeniyle evlenmiş olması baştan yanlış zaten belki de aile baskısı vardı işin içinde. 8 ay çok uzun bir zaman değil evet ama çok kısa bir zaman da değil. Herkesin acısını yaşama şekli farklıdır bir insanı üzülmüyor diye genellemek yanlış kim isterdi 2 aylık kocasını toprağa vermek 18 yaşında dul kalmak? Aileniz zaten hatalı sizinle görüşmek istememekte gelininiz sonuna kadar haklı. Resmen hakkını gaspetmişsiniz. Mal mülk derdine düşmüşsünüz şimdi de düğüne gitti elbise giydi diye eleştiriyorsunuz. Ortada bunlar olmasa bile sizi birbirinize zorunlu bağlayan çocuk gibi bir durum da yokmuş ortada gelininiz sizinle görüşmek istemeyebilir hatta tekrar evlenmek de isteyebilir. Bunu dert etmeyin bence herkes acısını aynı şekilde yaşamıyor.

Yeni farkettim, eşi öldüğünde altınları geri mi almışlar gelinden ? İşte bu da olacak şey değil.
Yüzükleri ve saati dışında bir şeyini geri vermemişler anladığım kadarıyla. Gelin altınları istemiş damadın babası el koymuş hepsine. Gelin de sanırım tavır almış. Üstelik gelin dayı kızı.

Yüzükleri ve saati dışında bir şeyini geri vermemişler anladığım kadarıyla. Gelin altınları istemiş damadın babası el koymuş hepsine. Gelin de sanırım tavır almış. Üstelik gelin dayı kızı.

Geline çok büyük yanlış yapılmış. Kız eğlendi diye bir nevi hesap sormak yerine konu sahibi kendi ailesine neden altınlarına el koydunuz diye hesap sorsa daha hakkaniyetli olacak düşüncesindeyim.

Çok ayıp etmişler.

Altınlarını vermemekle çok hata yapmışsınız en azından bilezikleri set takımını filan vermeniz lazımdı 2 aylık yeni gelinin dul kalmasının kefaleti için olsun vermeliydiniz üstelik gelin dayınızın kızı üstelik abinizin sevdiği kadın şimdi bu gelinin düğünde halay çekmesini abinizin anısına saygısızlık olarak görüyorsunuz ama en büyük saygısızlığı siz abinizin emanetine yapmanız gerekeni yapmayarak siz yapmışsınız böyle davranan birini tabiki kimse aramaz halay çekme meselesine gelince 8 ay çok da kısa bir süre değil ve yaş itibariyle kızın bu kadar ayrıntılı düşünememesi çok normal geldi bana 18-22yaş arası duygu geçişlerinin çok hızlı olduğu yaşlar olabilir yani bir tek anneniz için üzüldüm onada gelinden haber vs. getirip üzüntüsünü ikiye katlamamak adına sizin dikkat etmeniz gerekiyordu sonuç olarak gelin artık sizin gelininiz değil ayrı bir hayatı var ama şu da bir gerçek ilkler ölsede kalsada asla unutulmaz sadece mış gibi yapılır

Saati ve 3 tane yüzüğü tek verildi diğer kalanları ailem vermedi
Pardon da niye vermiyor gasp ediyor aileniz? Aileniz resmen kul hakkına girmiş. Gelin dava açıp alması lazım yol gösteren olsaymış keşke. O kızcağız 18 yaşında acı yaşamış ama 8 ay da kısa bi zaman değil. Ölen sizin kardeşiniz tabii ki üzülürsünüz de o 2 aylık evli olduğu kocasıydı. Sizin gibi yas tutmasını bekleyemezsiniz. Uzun yıllar evli olsa neyse kısa bir süre evli kalmış sonuçta.

Back
X