- 17 Mart 2012
- 6.664
- 2.417
- 448
- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
Merhabalar,kafamı meşgul eden bir derdim var, bizim en üst katta oturan komşu bugün annemi aramış, çatı akıtıyormuş ve yaptırılması için bir ustayla anlaşmış toplam 13 milyar tutuyormuş ve her daireye 3 milyar küsür düşüyor( 4 dairelik bir apartmanda oturuyoruz), ben bu sene üniversiteye başladım ve bana hiç bir yerden burs çıkmadı, yurtta kalıyorum onun parası var bir sürü borcumuz var , banyo çok kötü durumdaydı onu yaptırdık kredi çekmiştik hala ödüyoruz vs vs bir sürü borcumuz var, hatta annem doğalgaz parasından tasarruf edeyim hem de bebeğe bakarım diye ablamın yanına gitti kışı orada geçirecek. Şimdi kadın tutturmuş hepimiz bu apartmandayız ödemek zorundasınız diye. Yahu biz bir anda 3,5 milyarı neremizden çıkartalım ya. Taksit taksit aylık 300 tl civarı düşüyor, bizim için yine çok zor çünkü benim masraflarım var, yurt parası ulaşım yemek vs.. Tabii ki haklı apartman ortak sonuçta biz de ödemeliyiz ama biz en alt katta oturuyoruz, çatının bizimle hiçbir alakası yok, geçen sene bodrumun merdivenlerini onartmıştık zar zor, bodrum katı bizimle alakalı çünkü en yakın olan kat biziz, kimse dogru düzgün katkı yapmak istemedi herkes en ucuz meblağyı verdi, ve kalitesiz bir şekilde yapıldı merdivenler, şu an çatlak çatlak mesela. Çatının bütün kremitlerini değiştirtecekmiş, hani yeşil çatılar var ya o şekilde yaptıracakmış. Sadece akıtan yerleri onartmayacakmış. Sadece akıtan yerleri onartsa ödeyeceğimiz miktar daha az olurdu ve ödeyebilirdik. Of bilmiyorum annemin canı cok sıkkın, paylaşmak istedim sizce kadın haklı mı, çok düşüncesizce değil mi yaptığı..
apartmanın giderleri herkesin mesuliyetindedir.
ancak bütün çatıyı onaracağım diye kendi kendine karar alamaz. bütün daireler oturu konuşur bir karara bağlanır.
bugün akan yerler onarılıp seneye başka bir taraftan patlak verecekse elbette tüm çatıyı aynı anda yenilemek daha mantıklı.
yani herkes oturacak karar verecek ve borç eşit miktarlarda ödenecek......
çatı ortak kullanımı alanı mı?
eğer değilse ödemek zorunda değilsiniz.
geçen yıl aynı şey bizim binada da oldu.
çatı katında kendi terasları var ve halı yıkamaktan su çekti bina
çatlaklar için sıva, şap gerekti ve 5 kuruş para vermeyeceğimi ısrarla söyledim
bu binanın dış cephe boyası, merdiven boyası gibi bir şey değil.
çatıyı siz ortak alan olarak kullanmıyorsanız ödemem diyebilirsiniz.
Keyfi olarak bütün çatıyı yenilemek diye birşey söz konusu olamaz. Toplantı yapılır ve zaten sadece eve hasar verilen yer yaptırılır yani geri kalanı sizi hiiiiç ilgilendirmez sıkmayın canınızı :)
en üst katta oturuyorum ,çatım akıyordu ,usta getirip onarttık ,kimseden para istemedim ,ama annemlerle yaşadığım zamandan hatırlıyorum çatıda bir sorun olsa tüm apartman ödüyordu ,bende anlamam hiç neden diğer katlarda oturanların ödemek zorunda olduğunu ,en üstte oturuyorsan bunu göze almışsın demektir ,alt katta oturanlarla çatının bir ilgisi olması benim anlayamadığım bişey malesef..
ama sizin için bir çözüm yolu bulamadım ,kadın kararlı belli ki fakat bir toplantı yapılıp karar verilmeli ,kafasına göre usta bulup ,tüm çatıyı değiştirtmek te neyin nesi ,ona tabi 13 milyardan kurtulup 3 milyar ödemek cazip geliyor ,itiraz edin ,sadece onarım yaptırın ,bunun mümkün olmadığını ,parasını veremeyeceğinizi söyleyin ,canınızı alacak değil ya ,senet yok sepet yok ...
ay çok kızdım ..
İşte 2. kattakileri de ikna etmişçoğunluk olucak derse biz napıcaz bilmiyoruz ya, aynen keyfi oluyor bu tamamen, estetik görüntü katmak isiyor, bir de bu kişi bu sene evini satacak sanırım evine değer katmak istiyor finansal bakımdan, bilemiyorum..
Bizim çatı katında da bodrumsu gibi bir şey var yani sadece onlar kendi eşyalarını koyuyolar biz oradan faydalanmıyoruz, ama halı yıkama gibi bir durum yok bizde..
Maddi durumunuzun şuan böyle bir meblayı ödemeye müsait olmadığını. . Ancak onarım yaptırılıp karşı tarafında mağdur olmamasını dile getirebilrisiniz. Ayrıca bu işler tek bir kişiye sorulmakla olmaz.Belki başkaları daha uygun fiyat öne sürecek. Biraz araştırma yapılıp sonrasında karar verilmeli. .
Merhabalar,kafamı meşgul eden bir derdim var, bizim en üst katta oturan komşu bugün annemi aramış, çatı akıtıyormuş ve yaptırılması için bir ustayla anlaşmış toplam 13 milyar tutuyormuş ve her daireye 3 milyar küsür düşüyor( 4 dairelik bir apartmanda oturuyoruz), ben bu sene üniversiteye başladım ve bana hiç bir yerden burs çıkmadı, yurtta kalıyorum onun parası var bir sürü borcumuz var , banyo çok kötü durumdaydı onu yaptırdık kredi çekmiştik hala ödüyoruz vs vs bir sürü borcumuz var, hatta annem doğalgaz parasından tasarruf edeyim hem de bebeğe bakarım diye ablamın yanına gitti kışı orada geçirecek. Şimdi kadın tutturmuş hepimiz bu apartmandayız ödemek zorundasınız diye. Yahu biz bir anda 3,5 milyarı neremizden çıkartalım ya. Taksit taksit aylık 300 tl civarı düşüyor, bizim için yine çok zor çünkü benim masraflarım var, yurt parası ulaşım yemek vs.. Tabii ki haklı apartman ortak sonuçta biz de ödemeliyiz ama biz en alt katta oturuyoruz, çatının bizimle hiçbir alakası yok, geçen sene bodrumun merdivenlerini onartmıştık zar zor, bodrum katı bizimle alakalı çünkü en yakın olan kat biziz, kimse dogru düzgün katkı yapmak istemedi herkes en ucuz meblağyı verdi, ve kalitesiz bir şekilde yapıldı merdivenler, şu an çatlak çatlak mesela. Çatının bütün kremitlerini değiştirtecekmiş, hani yeşil çatılar var ya o şekilde yaptıracakmış. Sadece akıtan yerleri onartmayacakmış. Sadece akıtan yerleri onartsa ödeyeceğimiz miktar daha az olurdu ve ödeyebilirdik. Of bilmiyorum annemin canı cok sıkkın, paylaşmak istedim sizce kadın haklı mı, çok düşüncesizce değil mi yaptığı..
İşte 2. kattakileri de ikna etmişçoğunluk olucak derse biz napıcaz bilmiyoruz ya, aynen keyfi oluyor bu tamamen, estetik görüntü katmak isiyor, bir de bu kişi bu sene evini satacak sanırım evine değer katmak istiyor finansal bakımdan, bilemiyorum..
Toplantıda Bodrum katındaki merdivenlerin tamiri konusunda diğer apartman sakinlerinin tavrını hatırlatın, ayrıca sizde en alt kattaysanız ve madem üst katı çatısı yenilenecek sizde bodrum kata ısı yalıtımı yapılmasını teklif edin sonuçta en alt katta oturduğunuzdan ısınmak için daha fazla fatura ödüyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?