Sizce üst kat komşumuz haklı mı ?

canım bu yazını görmemiştim yorum yazarken ev falan satacakmış çatıyı da kendisi kullanıyormuş durumumz yok deyin geçin zorla alacak değil ya ne insanlar var ya Kul hakkından korkmuyorlar mı hiç

Evet annem de dargınlık cıkmasın diye bir sey diyemiyor. Dedi ödeyemeyeceğim diye ödemek zorundasınız diyor pişkin pişkin.. Çattık resmen..

birde evi satacak yani ,e o zaman ne lüzumu var ,aklı sıra satarken çatının onarımı da geçen yıl yapıldı ,evim çok güzel ve kullanışlı diye satıp değer katacak aklı sıra ,bence ezik davranmayın ,nasıl öderiz naparız gibi şeyler söylemeyin ,bize bir yararıda zararıda yok ,biz katılmıyoruz çatı bizi ilgilendirmez deyin,
bizim binayada yalıtım yapıldı ,bizim taraf kabul etmedi ,diğer cepheyi sadece o tarafta oturanlar yaptırdı ,biz para filan vermedik.biz sadece kendi katımızı bu yıl kendimiz yaptırıcaz .

çatının bizimle alakası yok diye bişey yok bence...
madem bi apartman orası tabiki giderler ortak karşılanacak...

Aynen boyle dedim anneme annem de oyle soylemis oyunbozanlık yok falan diyomuş kadın yaa napalım para yaratacak halimiz yok yok işte. Seneye ilkbahara daha rahatız ama insan halinden anlamıyo işte.

çatının bizimle alakası yok diye bişey yok bence...
madem bi apartman orası tabiki giderler ortak karşılanacak...

Haklısınız ama biz en alt katta oturuyoruz onlar bodrum merdivenlerinin bizle bir alakası yok deme hakkına sahipse ben de bunu diyebilirim değil mi.

Ben şart koşardım eğer kabul etmezlerse size bu durumun bir faydası olmadığını söyleyerek katılmayınız.. apartmanda yenileme yapılacaksa alt kat yalıtımı da yapılmalı.. bizim apartmanda o şekilde yapıldı önce çatı daha sonra alt katın yalıtımı..

madem onlar bodrum katı mervıdenlerın bızımle alakası yok dıyorlar sız de catının bızımle alakası yok ama bız yıne de elımızden gelen yardımı yapmak ısterız durumumuz su kadarına el verıyor buyrun deyıp verebılcegınız bır meblayı uzatın ve konuyu kapatın canım.

zorla kımse kımseden bısey alamaz, boyle uyanık gecınen ınsanlara sınır oluyorum bızım apartmanda da mevcut kendılerınden..
Susmayın,ezdirmeyın kendınızı ..

Apartman hayatında ister çatı katta oturun ister girişte oturun farketmez,bir masraf varsa ortak ödenir. .Ancak bu tamirat işini şahıs tek başına karar vermez .Toplantı düzenlenir...

bizimde dükkanlarımız var ve binanın çatısı onarılacakmış...bu işlem ortalama 5 senede bir tekrarlanıyor...hem giriş hem bodrum dükkanlar bizim olduğu için 2 pay ödüyoruz...bende sinir oluyorum ama mecburen bu böyle....yarın birgün bodrum da sorun olursa onlarda bizi ilgilendirmez diyebilirler...açıkçası bunu göze alamam...ama siz sadece onarılmasına katılabiliriz 13 milyar bizim için yüksek bir rakam diyebilirsiniz....ve kimse de size bir şey diyemez....bu işler ha deyince olmaz aylar önce karar alıp yaptırılır....

apartmanda yapılan masraflar ortaktır
siz çatıda olan masrafı üst kattaki komşu da bodrumda olan masrafı ödemek zorundadır bununla ilgili yasal uygulamalar da var diye biliyorm ben

bence hayır vermek zorunda değilsiniz onlar size merdiven konusunda yardımcı oldularmıki...

kimin evine damlıyosa onlar yaptırsın...
hem nasıl çatıymışki onca para istemişler..
gerçekten şaşırdım..

iyi de bu şekilde karar verilmez ki.
Önce bir toplantı yapıalcak yapılacak işler için karar alınacak ondan sonra fiyat teklifi alınacak
Apartman tekrar bir araya gelecek ve nereye ne yapılacak ne kadara yapılacak konuşup ortak karar ile çalışmalara başlanacak.
Ben bu en alttakilerin en üste karışmayız, üst kattakilerin de en alt kata karışmayız lafını anlamıyorum.

en üst katta oturuyorum çatı akıyordu geçen yıl toplantıda eşim dile getimiş karar alınmış çatıyı ortadan yaptırdık neden katkıları olmayacakmış anlamadım o zaman girişten alt katlar beni ilgilendirmez demelimiydim olurmu öyle şey hepimizin ortak burası çatı benim gibi görünebilir ama akmanın sonu binaya ciddi zarar verir sizde konuşun taksit olarak ödemeyi konuşun maddi olrak zorlandığınız açıklarsanız komşularınız yardımcı olcaktır eminim

Evet annem de dargınlık cıkmasın diye bir sey diyemiyor. Dedi ödeyemeyeceğim diye ödemek zorundasınız diyor pişkin pişkin.. Çattık resmen..

sonuçta ortada senet yok sepek yok ortak alınmış bir karar yok imzalı falan diretin sizde sadece tamir edilcek yer edilsin o kadar gerekirse verin mahkemeye diyin bi şey yapamazlar

Çatı sadece çatı olarak kullanılıyorsa bütün apartman ödemek zorundadır.
Sonuçta o çatı bütün binanın çatısı sadece üst katın değil.
Zaten çatılar ortak kullanım alanı sayılıyor hani kanunen de böyle.
Böyle düşünürseniz asansör tamiratı ve bakımı için de en alt katlar katılmaz kullanmadıkları için.
Apartman toplanır, karar alınır ve yapılır kimse kafasına göre ben yaptırıyorum diyemez.
Ama çatı da akıyorsa ve acilse kışın daha fena harab olur üst kat evler.

Kanuna göre apartmanlarda toplantı kararı olmadan iş yapılmaz, ortak karara varılır.

Ancak çatı ortak kullanım alanıdır, ben aşağıda oturuyorum çatıyla ilgim yok diye bir şey olmaz, aynı şey bodrumlar için de geçerlidir

bütün bina sakini aynı çatı altında yaşıyorsa yaptırmaları gerekiyor.nasıl bodrum katlar için para toplanıyorsa çatı içinde toplantı yapılır kararlaştırıldıktan sonra tamirata başlanır.çatıyı çatı katındakine ait değilse ortak kullanımsa alt katlarıda ilgilendirir.

evet ortak ödenir de ... 3bin çok fazla değil mi ya başka eve taşınırım daha iyi?

insan kendi evine 3bınlık masrafı yatıp kalkıp duusnuyor da belkı yaptıramıyor vazgecıyor....

apartmanada vermeye elim gitmezdi şahsen ki herkesin 3bını verebilecegnı sanmıyorm borç batağı içindeysem, kredi çekemiyorsam ne olacak?

bence siz toplantı isteyin ve o kadının tanımadığı başka bir usta çağırın birde o değerlendirsin sizde yanında olun neymiş bakalım 13bınlk masraf daha ucuza olmazmıymıs bir de öyle değerlendirin...

çatı apartmanın ortak yeri olduğu için tüm apartman ödemek zorunda bizde daha yeni yaptırdık çatı 5. katta biz 2. katta oturuyoruz herkes eşit miktarda para ödeyerek babam (yönetici olduğu içn) yaptırdı ama en ucuz şeklinde olsun diye elinden geleni yaptı hatta usta ile kendide çalıştı

çatı apartmana aittir en üst kata değil oyüzden ortak ödenilmesi gerekiyor ama 13bin çok gibi geldi bence bütün apartman toplanıp karar verilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…