Tüp Bebek Merkezleri Sizce varikosel ameliyatı mı tüp bebek mi?

Sarisinnn1235

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2018
199
287
23
Sevgili arkadaşlarım. Eşimi en sonunda ikna ettim. Bugün doktor yolunu tuttuk. Ürolojiye yönlendirildik ve grade 3 varikosel teşhisi konuldu. Sperm sayınız çok düşük olduğundan ameliyat sonrası 0 a düşebilir veyahut %30 oranında artış olabilir dedi. Düşme ihtimaline karşı önce bebek işini halledelim sonra ameliyat edelim dedi. Proxed plus verdi. Ücret olarakta yaşımdan dolayı devlet karşılamamakta. Baya sayfa okudum aklım karıştı kimi ameliyat olmuş kendiliğinden kalmış vs.. Eşim bir türlü sıcak bakmıyor tüp bebek tedavisine zaten ücret de sıkıntı bilemedim

Ameliyat konusunda bir kaç doktordan görüş almanizi oneririm hatta imkaniniz varsa doc veya prof dan bile görüş almak lazim. Benim esim oldu ameliyattan 6 ay sonra değerleri yükselmeye başladı tabi herkesin durumu kendine özel tek diyebileceğim tek doktorla kalmayın

Bizim doktorumuz dışında görüştük aslında birisiyle. Varikosel varsa önce tüp bebek yapıyormuş. Varikosel tedavisini sonra. Çoğu doktorlar tüp bebek diyor zaten de burda yazılanlar dikkatimi çekti. Forumda birinin değeri eşiminkinden daha düşük olduğu halde önce ameliyat yapmış kendiliginden olmuş vs gibi yorumlar var. Proxseed plus kullanıyoruz şimdilik. Tüp bebek kafamıza yattı çok iyi güvenilir bir klinik. Ameliyat olursa sayısı düşer diye korkuyoruz. Biraz da maddi manevi zorlu bir süreç. Çok zormuş evlat sahibi olabilmek...Sizin eşinizin değerleri nasıldı? Bide özel değilse hamile kaldınız mı yada tedavi falan oluyor musunuz ?

Son düzenleme:
Eşimin ileri hareketlisi cok düşüktü gebelik icinde o lazim. Ameliyat oldu 6 ay sonra tüp bebek yaptik. İleri hareketlisi yukselmeye baslamisti. Evet hamile kaldim ama kalbi durdu daha sonra. Öncesinde de 3 asilama yaptirdim. Asilamalarin bir tanesi kimyasal gebelik oldu digerleri başarısızdı. Her hastanın durumu kendine özeldir. Benim eşime ameliyat olursan değerlerin düşebilir denilmemiati. Yorumlarla aklımızı cok karistirmayin doktorunuza güvenin. Evet surec hic kolay degil. En azindan bebek sahibi olabilmek icin deneyecek tedavi şansımız var. Ya hic bir tedavi bize uygun olmasaydi. En kotusunu düşünüp durumumuzu kabullenip sukretmeliyiz yinede. ameliyat sonrasi kendiliginden gebe kalanları bende okudum nasip kismet. Benim kistim var kendiliğinden kalabilmeyi cokta hayal edemiyorum ama Allah ol derse olur

Neler yaşamışşın sen öyle çok zor. Ama Allah'tan ümit kesilmez korunanlar bile kalabiliyor. Allah nasip etsin yeterki. Rabbim ol der olur dediğin gibi ben inanıyorum hamile kalacağına zamanı var demekki. Sabredicez sukredicez. Dua edicez hep. Dualarmda artik sen de varsin arkadasimm rabbim inşallah en kısa zamanda gebe kalıp kucağmza alabilmemizi nasip eylesin...

Teşekkür ederim kimin duasının kabul olacagi bilinmez hepimize nasip olsun inşallah.

Bizim de sperm sayımız iyi ama ileri hareket 0 doktor ileri derecede sol tarafta varikosel var dedi varikosel ameliyatı kesin çözüm değilmiş ilk önce tüp bebeği önerdi

Bizim de sperm sayımız iyi ama ileri hareket 0 doktor ileri derecede sol tarafta varikosel var dedi varikosel ameliyatı kesin çözüm değilmiş ilk önce tüp bebeği önerdi
Bizimde sol taraftaydi. Doktorlara guvenmekten baska seçeneğimiz yok galiba. Başlayacak misiniz tüp bebege

Aynen düşünüyoruz doktor eşimden kan ve ultrason istedi onun sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz

Aynen canım mecbur ne yapalım. Önce bebeği halledelim ilerde ne olur ne olmaz dedi bizim doktorumuz da. Sonra ameliyat gözüküyor eşime çok zor bir süreç. Biz aradik tamam dedik baslayalim dedik doktorumuza artık. Tedaviye başlıyoruz. 8 Mayıs gibi gideceğim galiba. Adetin 3. Günü çağırdı. Haberleşelim mii ? Motive ederiz birbirimizi. Sen ne zaman gidiyorsun peki?

Benzer durumları yaşıyoruz. Bizde pazartesi günü doktora gittik. Eşimde de sol tarafta varikosel var. Sperm sayısını da hızını da baya bir etkilemiş durumda. Ameliyat sonrası artış da olabilir aynı da kalabilir düşedebilir dedi. Karar size kalmış ama ameliyat olursanız tüp bebek şansınızda artar dedi. Bayramdan sonra ameliyat olmaya karar verdik bakalım şimdilik.

Bize şansımız düşer dedi canım hiç kalamayabilirsin dedi.. Once bebeği halledelim dedi .. Test sonuçlarına gore hastadan hastaya degişiyor tedavi şekli canım biz tüp bebeğe karar verdik artık ..

Bize şansımız düşer dedi canım hiç kalamayabilirsin dedi.. Once bebeği halledelim dedi .. Test sonuçlarına gore hastadan hastaya degişiyor tedavi şekli canım biz tüp bebeğe karar verdik artık ..
İşte bende bundan korkuyorum. Doktora da dile getirdim. Şimdi elimizdekilerden de olmak var ameliyat sonrası dedim. Şimdi şansınız %20 ise ameliyattan sonra da %30 olur dedi. Ameliyat sonrası 100 kişiden 50 kişinin sayısı artar, 40 kişinin aynı değerler kalır, 10 kişinin de düşer dedi. Çok çok az kişinin ki sıfırlanır dedi. Bizim sağ tarafta da bebekken olan fıtık tıkamış. O yüzden sağ tarafı açmamızda fayda olur dedi. Tedirginliğim çok fazla aslında.

Sayısı hareketi morfolojisi kaç acaba varikosel ne kadar etkiledi varikosel derecesi nasıl bunlar önemli canım bir kaç doktora daha gorunmekte fayda var bence bana 3 doktor aynı şeyi söyledi mesela sayımız bir buçuk milyon ile 3 milyon arasında 0a düşerse hiç kalamazsin dedi önce bebeği halledelim sonra ameliyat dedi riske girmeyelim dedi

Bizimde bu 3. doktor canım. 2 si ameliyat olmanda fayda var dedi. Morfoloji ve ileri haraketlilik 0, sayıda 4-5 milyon arası değişiyor hep. Sizin nasıldı değerleriniz?

Bizimde bu 3. doktor canım. 2 si ameliyat olmanda fayda var dedi. Morfoloji ve ileri haraketlilik 0, sayıda 4-5 milyon arası değişiyor hep. Sizin nasıldı değerleriniz?
Hmm senin morfoloji ve hareketten dolayı ameliyatı önermiş canım bence doktorun hakli bizim hareket 33 morfoloji 4 hani sayı sifirlanmadan bebeği tutturalim sonra ameliyat olur dedi

Hmm senin morfoloji ve hareketten dolayı ameliyatı önermiş canım bence doktorun hakli bizim hareket 33 morfoloji 4 hani sayı sifirlanmadan bebeği tutturalim sonra ameliyat olur dedi
Zorlu yorucu bir süreç. İnsan neye karar vereceğini bilemiyor, kestiremiyor. Hiç bir doktor da net birşey söylemiyor haliyle. Aklımda bir de tüp bebek merkeziyle görüşüp oradaki doktordan da görüş almak var. Karar vermişken hiç kafamı karıştırmasam mı diyorum. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

Aynen canım bizde öyle çok uzun sürdü karar vermemiz doktora güvenmek önemli içine sinmesi önemli.. Kafanda soru işareti kaldığında olmuyor doktoruma ön yargılı gittim yatıştırdı beni konuşmasıyla sakin sakin anlattı güven verdi doktor çok önemli... Sen Nerede oturuyorsun canım hangi doktora muayene oldunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…