sizce yanlış mı anlamalıyım?

Konu sahibi, ben sizi anlıyorum galiba. Benim yahut eşimin ailesi evimize gelse ve pansiyona gelmiş gibi sıfırdan malzeme taşısa benim de çok gücüme gider. Evladının evine gelmişsin, hani geçim sıkıntısı da yok, öyle paldır küldür alışveriş yapıp sadece kendi aldığını yemek oldukça kırıcı gelir karşı tarafa.

Buradaki çoğu yorumun bakışı farklı çünkü onlar destek anlamında düşünmüş. Ama destek için alışveriş yapan kişi, evdeki hazırları yeme konusunda imtina etmez bence. Sanki evler bir keseler ayrı gibi. Bana böyle yapsalar, benim de onların evinde yediğim,içtiğim,kullandığım boğazıma dizilirdi herhalde.

Ben anlam veremedim almalari güzel davranis..ben olsam anne yanlis anlama ama neden boyle yapiyorsunuz diye sorardim ...belki gercekten iyi niyettir

ben sutas light sutten baska sut icmem mesela. 0% yag orani vardir. bir eve giderken yanimda gotururum cunku kahve icerim ve o sut olmazsa icemem.
kayyum validenizinki de boyle bir sey olabilir.
size yuk olmak istemiyor da olabilir.
bosverin Allah askina.
siz onun aldigi markalari kullanmiyorsaniz o gidince konu komsuya verirsiniz.
Pink_Women

Siz yardim etmek istiyodur dediginiz icin yazdim tabiki cocuga harclik verir gibi para veremez ama evde olan yiyecekleri begenmeyip elestirmek aynilarindan almak yardim degil bence
Benim ailemde evime geldiginde alisveris yapar bende onlara gidince alisveris yaparim ama tutupda evde olan yiyecekden 5 er 10 ar tane almam benim ailemde almaz.
Neyi nasil yaptigin ne niyetle yaptigin onemlidir ben burada iyi niyet goremiyorum.

Ben benimkinin yaptiklarini yazayimda halinize sukredintasindim dogal olarak dolabim bos temizledik yerlestirdik alisverise gidemedik.annem babam k.valide ve esimle ben varim.annemde babami kasaba gonderip mangallik bisiler aldiriyo biz yerlesirken babamda bu 5 kisiye gore alinan etleri pisiriyo bunu goren k.valide hemen gorumcemleri ve k.pederimi arayip davet ediyo gelin burda mangal keyfi yapiyoruz diye.sonucta annemler bize kadar almislar yani sen nasil onca insani cagirirsin yada cagirdin sende kasaba git biseyler al dimi.ustelik zaten yorgunuz tasinma telasi yerlesmedik bize sormadan nasil yemege 5 kisi daha davet edersin ustelik senin oglun almadi o etleri benimbabam mecburmu onca insana mangal yapmaya ay aklima geldikce kriz geciriyorum.her geldiginde elini kolunu sallar daha bisey getirdigini gormedik bence dusunceli insanlar yine de seninkiler

Durum saçma olmakla beraber art niyet aranacak bir durum yok ortada. Kendini böyle rahat hissediyordur. Benim annemde bize geldiğinde ekmeğini bile getirir. Eşimle bende rahatsiz oluyoruz boyle davranmasından ama kadın kimseye yük olmak istemiyor böyle r ahat ediyor yapacak bisi yok.

Bende sizin gibi düşünmüyor değilim burda gelinler den öğle şeyler okuyorum ki acaba bizimkiler ne gibi bizden şikayetleri var diye

Ne güzel işte yük olmak istemiyordur.
Benim kaynanamda gelip evdekinide yiyip silip süpürüp gider,geldiğindede ağlar mutlaka paramız yok diye. Böyle olmasındansa sizinki gibi bir kaynanayı tercih ederim
Yük olmak istemediklerinden dolayı bence..
ya size yuk olmak istemiyorlar ya da zamanında yedirdiğinizin içirdiğinizin lafını çok etmişsiniz
bana yük olmamak kısmını size şöyle izah edeyim
3 aydır kaynım bizde kalıyor
şimdide kendileri geldi kaç ay kalacaklar belli değil
neden bunlarda yük olduğunu düşünmüyor
sizce
buda yük değil mi?

ahhh beni anlayan birileri de çıktı çok şükür
mesela en basit şunu söyleyeyim size
ben ev yoğurtu yaparım yada alırım
onlarda kendi evlerinde ev yogurtu yerler
ama bize gelince hazır alırlar evde olsa bile yemekleri felanda onunla yaparlar
takılınmayacak gibi değil

Yük olmak istemiyorlar. Ne güzel bi düşünce. Daha ne istiyorsun
Bence düşünceli insanlarmış
Öküz altında buzağı aramayın
Demek ki maaşın dolgun da olsa onları bağlamıyo, yük olmayalım kendimiz alalım diyorlar
Ne güzel işte
Nesini yanlış anlayacaksın
arkadaşalar mevzu yük olup olmamak değil siz anlamıyorsunuz içinde olmadığınız için
mevzu evime gelince senin şunun şöyle bunun böyle demeleri
daha ilk günden eşyalarımın yerlerini değiştirmeleri kendi kafalarına göre
yada ne bileyim şöyle diyeyim size 3 aydır kaynım burada
kendilerde geldi kaç ay kalacakları bellisiz
bu yük olmak değil mi sizce?

Şimdi şöyle birşey var
siz gelininizin evine gittiğinizde marketten alınmış tuza bile ayy ne çirkin diye laf ediyor musunuz?
tabi bir insana giderken hediye alınır
ama bu evi kolacan edipte olsa bile malzeme illaki kendi kullandıkları markadan yada bozulacak şeylerden
bir sürü almalarını gerektirmez ki
bizimkiler hüküm kurmaya çalışıyor yük olmaya değil

Gidip gelip ikilem yaşıyodum ama yoğurt kısmını da okuyunca iyi niyet göremedim maalesef. Kendi evinde de ev yoğurdu tüketiyorsa, size gelince hazır yoğurt yemesi bilemedim saçma yani.
Hani kimi insan huylu olur :) Mesela ben. Atıyorum bende kayınvalidemlere ya da başka bi yere gittiğimde dolaptaki kesik meyveyi yiyemem. Ya da mesela herkesin evinde kıyma, köfte tarzı şeyler yiyemem. Ama yoğurt yani. Bunda huylancak bi durum yok :) Kendimde evde yaptığım için nereye gitsem yerim ev yoğurdunu her yerde. Aksine hazırı asla yiyemem. Hani demem o ki, sadece bir kaç parça şey için yapılan bir davranış olsa tamam iyi niyetli sizi düşünmüş almış elleri kolları dolu dolu derim. Ama bende bi gıcık oldum yani. Tamam al, al ama evdekileri niye beğenmiyormuş gibi davranıyorsun?
Görmemeye çalışmaktan başka yapcak bir şeyiniz yok sanırım. Herkes çeşit çeşit işte. Sizin kayınvalide de böyle bi çeşit. En iyisi kendisi belli ki :)
Ayrıca kaynın falan kaç aydır neden sizde? KAyınvalidenler niye geldi? Bu konuya ben daha gıcık oldum şahsen..

Zarif insanlarmış, size yük olmak istememişler.
biz 1.5 yıllık evliliğimizde toplasak 3 ay yalnız kalamadık
kaynım burada sınva hazırlanıyor
kendi kültürlerinde çoook normal böyle şeyler başkasının evinde aylarca kalmak
kv kendi gelmese çocuklarını yollar
yada kendi gelir kalır
yaa evde daha tek bir dalı bile kullanılmamış yeşillikler vardı
gitmiş top top almış
yani maydonoz naneden ne olur ben onu kavrayamadım
hani sararmış felan olsa anlarım ama kendi aldığı evdekinden vasat durumdaydı
ben tuhaf hissediyorum kendimi

ne mutlu bana
beni anlayan birileri çıkmış
ya bende giderken insanlara hediye alıyorum
ama kimsenin ne evi, nede kullandığı malzeme beni ilgilendirmez

bence güzel davranış hiç kötü düşünme herkesinki böyle olsa keşke
ahhh beni anlayan birileri de çıktı çok şükür
mesela en basit şunu söyleyeyim size
ben ev yoğurtu yaparım yada alırım
onlarda kendi evlerinde ev yogurtu yerler
ama bize gelince hazır alırlar evde olsa bile yemekleri felanda onunla yaparlar
takılınmayacak gibi değil

Bu kayınvalide önyargısıyla yanlış anlaşılmış iyi niyetli bir hareket hepsi bu. Dua edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…