Sizce yaptıgım ayıp mı

Benim evime pek misafir gelmez geldigi zaman da cocuklari uyku saat 7 de gönderirim malum cocuklar uyuyacak
12 ne ya, oha o kadar kaldin gel koynumda yat bir de :kahve:
Gece iki de gitme olayı basımıza bir kez geldi ve geldigi günden beri eşimle zaten düzgün bir dille geç saatte misafir istemediğimizi nasıl söyleriz bunu konuşuyoruz.O günden beri de ne zamn müsait misin size gelicem dese reddediyoruz. Hatta bir kez akşam saati yine müsait misin diye geldi, degilim birazdan yatıcam dedim. 23.30 da gelmek istedigi zaman sa birazdan yatıcam dedim. 22.00 de gelme olayı da şöyle oldu. Bebek görmek için gelecekti ben de bi an önce gelsin kurtulayım diye düşündüm. Akşam yedide gelecegini söyleyince hastane bahanesi ile erkenden giderler dedik ve müsait oldugumu söyledim. Ama onbir de hastane işim var en geç o zamana kadar otururuz dedim. Buna ragmen yazdıgı saatte gelmedi ve onda geldi. Ha bu arada eşim de onun eşine ara ara erken yattıgımızı falan söyledi. Hatta o ikide gittikleri gün eşi anladı kaç kez kalkmaya yeltendi de kadın müsaade etmedi. O zaman hamileyim ve son haftalar. Aklıma geldikçe hala kendime kızıyorum.

Senden yüz bulmasalar gelmezler ki canım. Mesafeli olursan daha iyi olur . Bana neden gelmiyor o saatte kimse mesela. Gereksiz samimiyet kurmak ta iyi değil bana göre. Hıı samimi arkadaştır neyse de. Bebek olunca o şekilde bem de kabul edemem. Ama gelene de oturuyorsa kalk da diyemem. Zor bir durum. Ben bebeğim olduktan sonra mesafeli oldum herkesle istemsizce. Şu an corona da baya işime yaradı bu. Yoksa sürekli gelen giden olacaktı. Kafam rahat

Haklısın sacmalık o saatte ınsan gıder mı bosver ıyı olmus ohhh de bıde kshve yap storıne at mutlu yasa. Oyle yapmasan vırus faln dınlemz yıne gelırlerdı

Kendini hiç suçlu hissetme boşver gerekeni yapmışsın.. komşuluk ölsün mümkünse .. :ukala:

E mesaj atmis musait degilim neden demediniz?
Benimde boyle bi komsum var izin versem her saniye gorusecegiz ama ben o kadar samimi bi insan degilim bazen mesajina bakmam bazen kapiyi acmam uc davetinden birine giderim ayda yilda bir cagiririm. Yanliz olmayi seviyorum kafamda cok uyusmayinca rahat edemiyorum kimseyle🤷🏻‍♀️
Corona sebebiyle herkes benim gibi olmaya basladi artik kimse soguk birisin diyemez bana🙈 darisi basiniza sizinde

E mesaj atmis musait degilim neden demediniz?
Benimde boyle bi komsum var izin versem her saniye gorusecegiz ama ben o kadar samimi bi insan degilim bazen mesajina bakmam bazen kapiyi acmam uc davetinden birine giderim ayda yilda bir cagiririm. Yanliz olmayi seviyorum kafamda cok uyusmayinca rahat edemiyorum kimseyle🤷🏻‍♀️
Corona sebebiyle herkes benim gibi olmaya basladi artik kimse soguk birisin diyemez bana🙈 darisi basiniza sizinde
Mesaj attgı zaman müsait degilim dedim zaten gelemedi. Müsaitim dedigim saat yediydi kendisi onda geldi. O gün müsaitim deme sebebim de hastane bahanesi ile cok duramaz diye düşündüm. Cocuk görme faslı da öylece biter kurtuluruz dedim. Yoksa bana sorduğu hiçbir geç saat için müsaitim demedim, sanırım yanlış anladınız. Ayrıca ben de sizin gibi hep atlattım davetlerini vs

Senden yüz bulmasalar gelmezler ki canım. Mesafeli olursan daha iyi olur . Bana neden gelmiyor o saatte kimse mesela. Gereksiz samimiyet kurmak ta iyi değil bana göre. Hıı samimi arkadaştır neyse de. Bebek olunca o şekilde bem de kabul edemem. Ama gelene de oturuyorsa kalk da diyemem. Zor bir durum. Ben bebeğim olduktan sonra mesafeli oldum herkesle istemsizce. Şu an corona da baya işime yaradı bu. Yoksa sürekli gelen giden olacaktı. Kafam rahat
Bu kişilerle samimi bile degilim ki. Geçen tadilat yaptık,sese geldi bi şey uydurarak eve girmek istedi ne yaptığımızı görmek için ama eşim sokmadı içeri. Bu insanlar yüzsüz. Çünkü binada samimi oldugum baska bir kadın var ama bu kadın bunların binde birini bile yapmaz.

Nasıl bir misafir komşu anlayışı mesafe ile alakası yok beni doğuran ananın evinde yatılı değilsem en geç akşam 10 a kadar kalırım komşumun yada arkadaşımın akşam yada gündüz eşi evde ise gitmem kesinlikle siz ne gidin ne kabul edin hayır demeyi bilin

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?

Bacım insanlar değmiyor.
Kendini üzüyorsun boş yere
Sana laf mı ediyor alttan mesaj mı veriyor yer yolu gitsin.
Niye ailene bu kadar zulmediyorsun
O gerizekalı kadına ayıracağın vakitte eşinle karşılıklı kahveni yudumla evladının yüzünü okşa.

Bırak öyle anlayışsız insanları. Ben aşırı sosyal bir insandım. Lise ve ünv. De yatılı okudum. Binlerce arkadaşım vardı diyebilirim. Şuan kaç biliyor musun? 3 kişi. Gerek atanma sürecim gerek evliliğim gerek doğu görevinde bir bir çıkardım hayatımdan onları.

Ben kimsenin tribiyle uğraşamam. 2ye kadar oturmak ne ya anam mısın babam mısın dostum musun kardeşim misin?

Geç sem bunları kardeşim.
Vakit varken yol ver hepsine.

fazlasıyla güler yüzlü, hazır cevap olmayan,halim selim insanların sorunu budur biraz. zamanında küçük ayarlarla, laf çarpmalarla mesafe konulmayınca, büyük tepkilerle patlıyorlar.

hiç umrunuzda olmasın. böylece tepki verebildiğinizi görmüş olduar. sanki bir şey olmamış gibi davranın. kapıda, yolda selamlaşın en fazla.

Back
X