Sizce yaptıgım ayıp mı

Bazıları da kırılmayı hak ediyor yani. Kendinizi suçlamayın. Sadece yeni tanıştığınız insanlarla mesafenizi ayarlamak konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Tanıdıkça mesafe ayarını yaparsınız.

Mesela onda gelen diğer komşu diyor ki sen ne zaman istersen gel dedin diye bu saatte geldim. Oysa bebek görmek için gelmek istedigini gündüz yazdı ben de ne zaman istersen buyur dedim ama öyle bir saati kastetmedim ki. Geldi ve onikide gitti. Yanında uyukladım. Eşim yatak odasında bebekle. Oysa o güne kadararamızda öyle gelme gitme yoktu. Bu bahsettiği m diğer kOmşu. Mesela nasıl kovarım ki. Anlamasıi için yanında uzandım.
Böyle bir durumda, vakit çok geç oldu, eşim şu an evde yarın makul bir saatte görüşelim, deyip içeri almamanız lazımdı.

Saat 10 da oturmaya gidilmez yahu ne acayip insanlarmış. Birde eşi olmadan tek gelmiş, hemde hayırlı olsun demeye. Ve eşiniz odaya hapsolmuş. Şöyle insanlar için değer mi aile huzurunuzu bozmaya?

Yüzsüz, çıkarcı, bencil insan çok. Onların anlamasını beklerseniz daha çok üzülürsünüz. Size uymayan ilk olayda hemen tepkinizi göstermelisiniz. Böyle olmaz, bu bana uygun değil vs deyip, karşınızdaki kişiye sınırınızı göstermelisiniz.

Yok, demek istedigim geç saatlere kadar oturmasına devam eden birine ne diyebiliriz. Bunu ciddi soruyorum :) bir de sanıldığı gibi muhabbet gır gır yok. Sadece kendisi anlatıyor. Biz bitmesini bekliyoruz. Eşim esniyor, onun eşi kalkalım dedikçe kadın oturuyor

Geç oldu artık gidin evinize. Veya eşini dinle bence o bile anladı artık geç olduğunu...

Çok ciddiyim aynen bunu söyleyin. İyi olmaya çalışarak yüzgöz olacağınıza biraz ayar vererek olun. Her şekilde olunuyor ne de olsa.

Mesela bir akşam gelmek istedi . 23'de acile gidecegimi söyledim. Gelirse saatinde kalkmasını söyledim. Akşam onda geldi ve saatimiz geldi ,biz hazırlanıyoruz ve hala oturuYor
Ama sizde hatalısınız. Akşam işiniz varken ve geç saatte gelmelerinden rahatsızken niye tamam ama erken gel, diyorsunuz? Hiç reddetmediğiniz, hiç sınır koymadığınız için sizden yüz bulmuşlar.

Kadın kadına görüşüyorsanız gündüzler torbayamı girdi, niye akşam görüşüyorsunuz? Eşiniz ne diyor bu duruma? Benimki böyle bir şeye asla müsade etmez.

Şu cevabınızı okuduktan sonra kusura bakmayın ama hata komşularınızda değil sizde. Önce buna izin verip sonrada kovmuşsunuz.

Aynen ben de.
Bu da iyi birşey değil belki ama yapım böyle.
Gerçi 12 yıldır gecenin bir vakti gelmek için komşu kapıma dayanmadiysa iyi birşey bence. :KK70:

Bence de iyi birşey. Evlenmeden önceki mahalleme taşındığım ve herkesi yaşım kadar tanıdığım halde daha bir kere çat kapı gelen, gelip geç saatlere kadar oturan olmadı. Biraz mesafeli duruyorum istemeden. Ama artık sorun etmiyorum, mahallede herkes birbirine girmiş ben herkesle iyiyim 😊 Mesafe kadar güzel birşey yok.

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?
Eşini ve bebeğini bahane et. Zaten şimdi korona mevzuları gündemde onu da bahane et kuralların olsun. Mesela eşin evdeyken tek misafir alma. Yani eşin başka odada olacak sen komşunla başka odada??. Eşim istemiyor de onu öne sür. Ayrıca saat 10 da misafir gitmek de ne! İnsanlar kafayı yemiş. Müsait değilim demek ayıp değil. Ben de mesafeyi ayarlamak da zorlandım ama zamanında küçük önlemler almazsan büyük sorunlar çıkıyor. Komşuluk et ama mesafe iyidir. Bazen hayır demek iyidir.

Aslında bu konunun sizin güler yüzünüzle bir ilgisi yok ki kimse benim evime 10 da gelemez evde bebek var eş var kapı çalsa hayırdır derim ya da bebeği uyutacağım saat bellidir yatacağım saat bellidir buna izin verip sonradan patlamanız yanlış tabii ki ama genel olarak siz haklısınız geçen bi konu daha vardı böyle komşuyla oturup bebeğinizden çalmayın

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?
[/QUO
Birisi evime 8den sonra gelse dahi rahatsız olurum, bir hayatım düzenim çocuklarım var, onların uyuması gereken vakit belli, bebeğiniz olduğuna göre siz de artık onun haklarına saygı duymalı hayatınızı ona göre düzene sokmalısınız. Eğer birini 12 ye kdr evimde ağırlayabilirim ama 2 ye kadar oturuyorlar diyorsanız tek hatanız bu, başka hataya gerek yok.yatsıyı bile kılamadım diyorsunuz ama 12 ye kdr komşu muhabbeti bir müminin hayat düzeni olmamalı...

Benim ki komik mi bilmem ama daha 40 ı çıkmamış bebekle gece 12 ye kadar misafir kuralı koymuş olmanız, evinize dalınması, yatak odanıza falan girilmesi bana göre daha komik. O nedenle dedim iyiki kural koymuşsunuz diye. Bide koymasaydınız bütün apartman sizde yatıp kalkardı herhalde.

Bence sizin suçunuz yok . Bir insan o saatte gelinmemesi gerektiğini ne zaman kalkacağını bilir. Bence iyi yapmışsınız. En samimi olduklarımla bile otur otur dedikleri halde kalamam 11 den sonra evlerinde.. herkesin işi gücü var.

Benim ki komik mi bilmem ama daha 40 ı çıkmamış bebekle gece 12 ye kadar misafir kuralı koymuş olmanız, evinize dalınması, yatak odanıza falan girilmesi bana göre daha komik. O nedenle dedim iyiki kural koymuşsunuz diye. Bide koymasaydınız bütün apartman sizde yatıp kalkardı herhalde.
Bebekle ilgisi ne o bizim bebek olmadan da önceki genel kuralımız. Yatak odama salıncağı, misafirin geç gitmesi de rutinimiz degil, birkaç kez basımıza gelen ve önünü almak istedigim olaylar sadece.

Ama sizde hatalısınız. Akşam işiniz varken ve geç saatte gelmelerinden rahatsızken niye tamam ama erken gel, diyorsunuz? Hiç reddetmediğiniz, hiç sınır koymadığınız için sizden yüz bulmuşlar.

Kadın kadına görüşüyorsanız gündüzler torbayamı girdi, niye akşam görüşüyorsunuz? Eşiniz ne diyor bu duruma? Benimki böyle bir şeye asla müsade etmez.

Şu cevabınızı okuduktan sonra kusura bakmayın ama hata komşularınızda değil sizde. Önce buna izin verip sonrada kovmuşsunuz.
Hayır daha önce gece ikide gitti bari hastane bahanesi ile erken gelir gider diye düşünmüştüm, elimde patladı. Çünkü gelmek istedigini akşam altı yedi gibi yazdı. Ben de hastane işini bildigi için erken gelir gider sandım. Hatta hastane zamanına kadar kalkarsanız diye yazdım.

Aslında bu konunun sizin güler yüzünüzle bir ilgisi yok ki kimse benim evime 10 da gelemez evde bebek var eş var kapı çalsa hayırdır derim ya da bebeği uyutacağım saat bellidir yatacağım saat bellidir buna izin verip sonradan patlamanız yanlış tabii ki ama genel olarak siz haklısınız geçen bi konu daha vardı böyle komşuyla oturup bebeğinizden çalmayın
Bebegimden çalmıyorum asla öyle bir şey olmadı. Güleryüz ile alakası var bence. Patavatsız insanlar bu durumu kullanıyor. Benim hatam bunu farkedip zamanında,tepki vermemem

Birisi evime 8den sonra gelse dahi rahatsız olurum, bir hayatım düzenim çocuklarım var, onların uyuması gereken vakit belli, bebeğiniz olduğuna göre siz de artık onun haklarına saygı duymalı hayatınızı ona göre düzene sokmalısınız. Eğer birini 12 ye kdr evimde ağırlayabilirim ama 2 ye kadar oturuyorlar diyorsanız tek hatanız bu, başka hataya gerek yok.yatsıyı bile kılamadım diyorsunuz ama 12 ye kdr komşu muhabbeti bir müminin hayat düzeni olmamalı...
Bu istisnai bir olay her günümüz böyle geçmiyor. Bir yılda bir kere basıma geldi ve önlem almak için çaba harcıyorum.

Ben direk komşuluk yapmıyorum yapınca sapıtıyolar.Bizim ev sahibi suistimale çok yatkın biri mesela.Arabam var diye her yere onu götüreceğimi düşünüyor falan.Dün geldi kapıya açmadım.Ondan gelecek hayır Allahtan gelsin.Eve dadandıkları zaman bir daha söz edersen sen suçlu oluyorsun.Edep haya kalmamış kimsede çünkü.Hiç kendini hırpalama bunlarla görüşmek hata en başından

Sonuna kadar haklısınız. Ama benim anlamadığım siz odanızdayken bu komşular, adamlar falan nasıl evinize giriyor. Odanıza kadar nasıl gelebiliyor komşunuz. Yani bunlara kapıyı kim açtı da siz çocuk emzirirken odanıza kadar girmelerine izin verdi. Eşiniz açtı diyelim, "durun yahu ne yapıyorsunuz" diyemedi mi bana o garip geldi.

Back
X