Sizce yaptığım mantıksız mı

Gösteriş yapmak istediklerin düğün sonrası 2 gün daha konuşurlar " vay arkadaş ne takısı oldu" diye, sonra unutur giderler siz zarar ettiğinizle kalırsınız! Altın yükselebilir ama takılar hiç kullanmasanız da kuyumcu gözünde hurda olacak ve işçilik vs kesintisi gibi bişeyler söylüyorlar.
İlle alcam derseniz eski usul beşi bi yerde alın, onda zarar etmezsiniz derim :)

Yaş ve meslek nedir ? Cevremde bir sürü yeni evli arkadaşım var ve kimsede alyanstan başka bir şey görmedim günlük hayatta

Yaş ve meslek nedir ? Cevremde bir sürü yeni evli arkadaşım var ve kimsede alyanstan başka bir şey görmedim günlük hayatta
Bunların yaş ve meslekle bağlantısı nedir ne alaka yanı kimisi ellisinde takar kimisi yirmisinde kimisi yüzük bile takmaz kimisi takar takıştırır tercih meselesi

ben bunada karşıyım ben dişimden tırnağımdan artırıyım 50 bin biriktiriyim gelsin nişanlı kişisi konsun üstüne, öyle bişey yapma yapacaksan araba al kendine en azından senin olur senin olduğunu bildiği için rahat davranırsın

Benim de evlenmeden önce birikmişim vardı ailemin düğünde takması için bir kısmını bilezik yaptım. Annem hepsini yap dese de millete gösteriş için kenardaki paramı çar çur edemem dedim. Bir de ne olacağı belli mi oluyor karısının altınlarını habersiz bozduranlar, kayınpederi elinden alanlar, düğünden sonra çaldıranlar.. Ben risk etmek istemedim kimseyi evlenmeden tanıyamiyorsun.

Bunların yaş ve meslekle bağlantısı nedir ne alaka yanı kimisi ellisinde takar kimisi yirmisinde kimisi yüzük bile takmaz kimisi takar takıştırır tercih meselesi
Fazlasiyla ilgisi var kolunda bilezikle akranim bir iş arkadaşımı gorsem cok gulerim . Komik yani

Çok çok mantıksız. İmitasyon takılar var tıpkı altın gibi , onlardan alın takın.

Saçmalardan seçmeler...

Ama bize saçma gelmiyor İşte

O nedenle arkadaş size yaş ve meslek sormuş

Siz takı diye Adana burma mı pırlanta set mi kastediyorsunuz

Şıkır şıkır yeni gelin gibi deyince 20 tane bilezik geliyor aklımıza

Sizden bayağı büyüğümdür ama benim Akranlarım da takmıyor bilezik vs en fazla kolye küpe

Dün 50 yaşındaki komşuda bir altın künye gördüm sadece o da tek

60 yaşındaki annemin bilezikleri var da çok uzun yıllar oldu takmayalı bak annem 30 civarı iken kolunda 5-6 civarı bileziği vardı 30 yıl kadar önce

Başlığa cevabım da mantıksız

Hayatın elalem için değil kendin için yaşa az desinler altınına ne önemi var ki cebin yahut gözün değil ruhun zengin olsun

Ailen ne takacak sana düğünde ?
Altına verilen parayı zarar olarak görmek doğru değil bence 22 ayar alırsan çok zararın olmaz ama 14 ayar alma yarıya düşer satarken
Ha 50 bin olarak bankada durmuş ha 5 binlik 10 bilezik olarak kolunda
Evleneceğim adamdan para saklama fikri de bana göre değil
Sana tavsiyem ailen takmış gibi görüntü verip düğünde o parayı altına çevirmen
Böylece istediğin gösterişi yapmış olmakla birlikte ailene bonus kazandıracaksın ki bu evlilikte sandığından daha önemli
Nişanlının ailesine de ailenin takacağı altınlardan bahset ki onların takacağı takıda etkili olsun
İlerde birlikte oturacağınız evi alırken satarsınız eve ailemin de katkısı var dersin ilerde
Nişanlın düğünde takılan diğer takıları da eve yatırmayı düşünüyor galiba

Valla biz bu kafayla bi de kadın erkek eşitliği istiyoruz ya hayret ediyorum. Nişanlısına ev için vermesinmiş dişinden tırnagından arttırdıgı parayı. Ee kızın nişanlısının ev apacağı parası gökten zembille mi indi? Gizlesinmiş nişanlısından. Esleriniz sizden para gizlese kaçırsa siz dötünüzü yırtarken ev almak düğün yapmak icin o parasını gizlese hepiniz boşarsınız adamları. Ailen takmış gibi yapsınmış. Allah aşkına yalan söylemek gizli iş yapmak ne zamandan beri övülecek tavsiye edilecek şeyler haline geldi. Esleriniz size bunları yapsa hoşunuza gider mi. En,guzel yatırım alın evi işte ikinizin üzerine olsun. Yada evi kendi alabilir diyosan sende ortak bi araba al. Arabanızda varsa koyun bankaya kötü gün parası olsun. Belki ilerde bi ev daha alırsınız yatırım için. Gosterıs için altın mı alınır. Ne saçma fikirler.

Ben olsam hesapta tutar söylemem bile. Elaleme gösteriş için kolları altınla doldurmakta bu devirde bu yaşta evet komik. Çoğumuz olduğu halde takmıyoruz emin ol. Düğünde aman ne altın takıldı densin diye paranı carcur etme. Düğün arkası oğlan tarafı elinden alıverir mazallah nerden bileceksin. Hevesini almadan altındanda olursun paradanda.

50 binlik taki alsaniz bozdurunca ancak 25 bin alirsiniz.
Gosteris yapmak ayip. Niye boyle bir seye ihtiyac duydunuz? Birine bir sey mi ispatlamak istiyorsunuz?

Hayır ev için tüm parayı kendisi biriktirdi artı bir paraya ihtiyaç Yok benimki sadece gösteriş olsun yoksa Benim altınlarımla ev alacak hali yok

50 binlik taki alsaniz bozdurunca ancak 25 bin alirsiniz.
Gosteris yapmak ayip. Niye boyle bir seye ihtiyac duydunuz? Birine bir sey mi ispatlamak istiyorsunuz?
Ben hemen bozdurmayacağım ki o paraya şuan için ihtiyacım Yok zaten o kadar düşüş sağlayacak takılar almayı düşünmüyorum mal değilim yani körü körüne paramı çöpe atacak kadar hevesim kaçsın yeterli

Ne hakla alacaklardı öyle bir dünya Yok yani

Söyledikleriniz de haklısınız ama benim de düşüncem böyle çok fazla zarar etmeden bu isteğim de yerine gelsin istiyorum bir iki ay takar ilerde de bozdurur araba alırız diye planlıyorum

çok mantıksız..o parayı bankaya yatırın saklayın..hayat bu ne zaman gerekeceği bekli olmaz. hemen birikmiyor bu kadar para

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…