- 27 Ağustos 2013
- 1.900
- 2.469
- 333
- Konu Sahibi Hasbelkader87
Yardıma muhtaç bir canlıyı sahiplen. Mesela bir kedi, ona bak evini aç, ruhuna nasıl iyi geldiğine inanamayacaksin, lütfen yap bunu.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elimden geldiğince pozitif görmeye çalışıyorum. Yaşantım boyunca genel olarak bahtsız denilen biri oldum. Bundan dolayı korkularım çok fazla.Yaşamak için her zaman umut vardır ben çok depresif biriyim mesela Ocak ayı da bitmiyor bu ay çok bunaldigimi hissediyorum ruhum bedenime sigmiyormus gibi inancınız ne bilmiyorum ama allah bizi kusursuz yaratmış Allah bize değer verirken can verirken bız neden umutsuzluğa kapilalim güzel bak ki güzel goresin pozitif düşünmek lazım her şeyin en güzelini görmeye çalışmak lazım kendinize haksızlık etmeyin
Ne güzel Allah içinizde ki umudu ve güzellikleri daim etsin amin.Beni hayata bağlayan şey hem merak hem inanç.
Yarın ne yaşayacağımı merak ediyorum mesela. Ve kötü şeyler olsa da eninde sonunda güzel şeyler yaşayacağıma da inanıyorum. Bu hep böyle oldu çünkü. Allah ne zaman imtihan etse sonunda mükâfatını verdi çok şükür.
Çok inanıyorum ben hayatın güzel şeyler getireceğine.
Geçen mart ayında babamı aldı elimden ama bu ay memuriyet verdi. Çok istedim çok dua ettim memur olmak için ve oldu sonunda.
Elbette ki babamın acısıyla kıyaslanamaz, onu unutturamaz ama çektiğim acıların karşılığı gibi görüyorum memuriyeti.
Çook fazla duam var kabul olmasını beklediğim. Eninde sonunda kabul olacak biliyorum ve o güne kadar bekliyorum. Umudum var. İstediklerimi her zaman vermiyor ama bazen de daha güzelini veriyor Allah. O yüzden sonsuz inanıyorum ve şükrediyorum her günüme![]()
Evde üç kedi iki köpek var.Yardıma muhtaç bir canlıyı sahiplen. Mesela bir kedi, ona bak evini aç, ruhuna nasıl iyi geldiğine inanamayacaksin, lütfen yap bunu.
Zeki, sorgulayan ve korkuları başkaları tarafından büyütülüşten kaynaklı inşa edilen diye eklemek istedim kendime bakarak.Bu dünya zeki ve sorgulayan her insan için cehennem...
Ölmek istemeyi korkaklık olarak görmüyorum sanırım. Belki öyle görebilirsem sırf bu yüzden sonuna kadar savaşmayı isteyebilirim.Valla ben de elimde olsa bu dünya da beş dkk durmazdım ama intihar edecekte değilim, umarım daha güzel bir yerde yeniden başlarız, ahiret bizim için yeni bir doğuş olur kim bilir, intihar etme, son ana kadar savaş ve bir korkak gibi değil cesur bir savaşçı gibi öl ...
HaklısınYeme içme acil psikiyatriste git
Zevk aldığım çok şey oldu ama artık ne huzur ne zevk ne de başka bir his hiçbir şey sunmuyorlar bana.Peki yapmaktan mutlu olduğun, seni motive eden, huzurlu hissettirecek en ufak şey yok mu? Mutlaka vardır belki de keşfedememişsindir. Bazen küçük şeyler bile insanı çok mutlu eder. Ben mesela şehir dışına çıkıp seyahat ettiğimde yeniden doğmuş gibi huzurlu hissederim kendimi. Sıkıldığım dönemlerde hep farklı yerler görme isteği gelir. Çevremizde ki insanlara gelince emin ol kimseye % 100 güvenemiyorsun zaten. Benim için en yakın arkadaş diye bir şey yoktur. '' En '' yapmam kimseyi hayatımda. Bazende olduğu gibi yaşamak lazım.
Okuma yazma öğrendiğim günden beri ölmek istiyorum. Bu his içimden hiç çıkmıyor. Sürekli yaşamaya değer şeyler bulmaya çalıştım bugüne kadar. Ama artık yaşamak için bir bahanem kalmadı. Ölümü sonrasını merak ediyorum. Sevdiklerimin hepsini de kaybettim zaten. İnsanlara güvenmek istiyorum güvenemiyorum. Korkularımla başa çıkamıyorum. Gelecek güzel şeylere inanmıyorum. Herşey hep kötü olacakmış hissinden kurtulamıyorum. Bu zamana kadar bana çevremdekiler hep sen çok güçlüsün dedi. Ben güçlü olmak istemedim aslında hiç. Anlaşılmak istedim. Ve bu zamana kadar da hiç anlaşıldığımı hissedemedim. İntihar günah biliyorum. Ama günah olan bir çok şeyi zaten günlük hayatta öyle ya da böyle işliyoruz bir şekilde. Sevemiyorum. Sevildiğimi de hissetmiyorum. Bomboş hissediyorum genelde.
Saçmalamayın lütfen.. Ne intiharı? Siz ciddi misiniz??Hayır kalmadı bende intihar edeceğim bir kaç güne. Kimseyi dinleme ne istiyorsan yap geride kalanlardan sanane. Doğmayı seçemedin ama ölmeyi seçebilirsin
Çok sıradan hergün birbirine benziyor uyan yemek ye boş boş dolan bitti. Bunun yanı sıra çok aktivite yaptığım zamanlar da oluyor ama içim hep aynı duygularım hep aynı.Aşırı klasik bir cevap olacak ama psikiyatriden önce bir aile sağlık merkezinde kan değerlerinize baktırın bir çok vitamin eksikliğinin çoklu eksik olmasından kaynaklı depresyon/anksiyete belirtileri gösteriyor insan vücudu.
Bir gününüz nasıl geçiyor?
Oğlunuz için üzgünüm umarım ilerleyen zamanlarda o da hayatın sesini alıp kendisini anlatabilir. Allaha emanet olun dedikleriniz aklımda teşekkür ederim.Ölünce geçecek mi peki herşey? Yani o ölüme hazır mısınız ki istiyorsunuz?
Evet psikolojik olarak kötü bir durumdasınız bu zaten ortada. Ama iyileşmek için çaba sarfedin. İçinizde ki boşluk manevi ise gerçek manada yönelin. Bir süre olunca geçecek birşey değil.
Ayrıca hayat bu her zaman zorluklar olacak imtihan dünyası biliyorsunuz. Sımsıkı tutunun bu hayata vazgeçmek yakışmaz size bu kadar acıya sabrettikten sonra. Kazanmak için sabredin.
Ve şunu da söyleyeyim inanın şu an nefes aldığınız için çok şanslısınız. Duyduğunuz konuştuğunuz içinde öyle. Bunlar bir şükür sebebi. Bunların üstüne mutsuzum deyip intihar etmek nankörlük olmaz mı. Oğlum duymuyor konusmuyor elimizde ki nimetlerin gidince kıymetini bilenlerden olmayalım lütfen. Sağlıkla mutlulukla kalın.
Bunların hepsini yapıyorum biliyor musun artık etkisiz kalıyor.Sana iyi bir haberim var. Sabredersen geçiyor.
Ama biraz da çaba lazım. İçinden gelmese de kalk bir yürüyüş yap , komedi filmleri izle, kendine bir kahve ısmarla, spora yazıl, belediyenin sertifikalı milyon tane kursu var birine yazıl. Hayatın içine gir yani.
Sonra yaşamak için nedenlerin olduğunu anlarsın.
Bende benzer süreçten geçtim. Sonra daha da güçlenip kalktım.
Çok ağır darbeler aldım ama bir daha o kötü hisse hiç kapılmadım çok şükür
Devam et asla pes etme. Bu bir süreç.Bunların hepsini yapıyorum biliyor musun artık etkisiz kalıyor.
İzleyeceğim sağ olun.dün neslicanın filmine gittim,kadın o kadar zor şeyler yaşamış ki yine de hayattan zevk almamaktan vazgeçmemiş tam 4 defa kansere yakalanmış son nefesine kadar mutlu olmasını bilmiş bence hemen bugün sizde gidin belki bi farkındalık oluşturur sizin için de