Sizce?

Herkesin bir tarzi var pul payet isli bluyzla gitmiyorsan sorun yok lakin hocalar boyle herkes kendilerine benzesin isterler ,
Benimde bir universitede bir hocam az suslenin daha cok ders calisin derdi ,
Yani lise neyse universitede bu ulkede o ,
Siz asistan oldugunuz icin sizide ogrenciden farksiz goruyor altinda kalani ezmeyi seven hazimsiz biri belli ,
Yukselene kadar he he de gec ,

kiyafetinize karışması doğru değil ancak eğer o hocanizla çalışıyorsaniz birebir olarak bir yere çıkarken haber verilmesi olağandir

Akademisyen hocanın uzmanlığı 'bugün ne giysem' mi acaba? Böyle boş konuları her açtığında konuyu asıl sorumluluğu olan şeye getirsen? Neyin hocalığını yapıyorsa onunla ilgili bir soru sor mesela, konuyu işine getir. Bir kaç sefer sonra en azından dank eder diye umuyorum.

ağzı olan konuşuyor. ayy bizim hocalar öğrencilerden paspaldı kızlar şıkır şıkır elbiseler topuklular giyerken hocalar kot ve tişört giyip spor ayakkabı ile derse geliyorlardı

Bir kız size ulaşmaya çalıştı ulaştı mu

bizim asistanlar yırtık kot giyiyorlar

hatta geçen biri sınav gözetmenliği yapıyordu

neyse, alanını tam bilmiyoruz ama bir ara laboratuvar kimyasal vs muhabbeti vardı yani öyle bir ortama bana göre de uygun değil ama bunu söylemek hocaya düşmez

sen kendin karar verirsin

kaldı ki zaten araştırma görevlisisin akademik ortama uymuyor derken sempozyumda değilsin ki sen araştırma yapıp ders çalışacaksın ne giydiğinin taktığının ne önemi var

ben öğrenci olarak çok süslü, kokoş hocaları sevmezdim bizimkiler daha klasikti hatta eskiden kot bile giymezlerdi

günümüzde akademik camia da genel giyim tarzına uyum sağladı daha spor giyiniyor

örneğin benim annem de benim yaşımda iken kot giymezdi şimdi benim üstümde kot var bundan 10 yıl önce bizim alanda da kimse kot giymezdi şimdi çok kişi giyiyor

yani hayat akıyor hocayı da takma

ben farklı bir açıdan bakacağım konuya
bende akademisyenim
hemde bizde sürekli labaratuvar ve arazi işi var
bizim bir arkadaş var bir karış topuklu ile geliyor ve herkes ona ne bu saçmalık diye bakıyor
Sizin alan ne bilmiyorum ama bazı şeyler hem abartı hem zararlı olabiliyor
mesela labaratuvara girerken saçlar toplanmazsa yanabilir vs.. gibi
belki böyle bir konu için uyarmıştır.

değil ya. okuduğunu anlamıyosun sanırım. kuralları ve yasakları ben koymıuyorum. doğal olarak soramazsın diyemem. ama sorduğun sorunun saçma olduğunu söyleyebilirim.
Gayet iyi anlıyorum
Bende bana göre aynı dedim zaten
Ayrıca saçma gelen bir konuyu yorum yapmak niye

Haset.Kısa ve net.Üni de ki eğitimci kadınlar nedense hep salaş olmalı bende bu yüzden sevilmedim ve bankacı oldum.Bakımı seviyorum ki abartmam öyle takıştırmazdım bile ama gel gelelim dikkat çekince ipini çekiyorlar.Arkadaşlarımdan da duydum.Öğretim elemanı üyesi profesör evlenmez çocuk yapmaz diyen bile var.Böyle zihniyet mi olur.Kıskançlar.

Kurumsal firmalarda her yaz ve kis basi calisanlara kiyafet yonetmeligi gonderirler terlik benzeri ayakkabi sallantili ve ses cikaran isikla yansima yapan takilar,erkekler icin sekilsiz sac sakal sort kapri benzeri kiyafetler uzun sal kullanimlari (asansor,yemek salonu vs takilip kisinin yaralanmasina sebebiyet verebilecegi icin ) hatta bazilarinda serbest cumalarda kot ve benzeri gibi kiyafetler giyilmemesi yonunde sizin kurumunuzdada yasaksa takmayin cok sorun yapilacak birsey degil
Ama cikarken kapi calma tuhaf tabi

Bence haklı uygun değil
Neden

Zaten diğer asistanlara bakıyorum onlarda istedikleri gibi takıp takıştırıyorlar kimsenin uyardığını da sanmıyorum
Bu zamana kadar hiç duymamıştım böyle bişey zaten

Olabilir, bizde de laboratuvar var ve girdiğimde çok dikkat ediyorum saçıma önlüğüme zaten

Hayır yasak değil kesinlikle çok çok abartı olmadığı sürece tabi

Allı pullu abiyelerle gitmediğin sürece kimsenin karışma hakkı olduğunu sanmıyorum.

İnadına iki güne bir o küpeyi tak mutlaka.

Şimdi yukardaki arkadaşın dediği gibi, bir arazi işi olur, topukluyla gitmek saçma olur ya da labaratuvara kimyasalların içine girersin, saçlarını açık bırakman tehlikeli olabilir yanabilir vs.

Ama gayet yerinde ve abartısız olduğun müddetçe ister top küpelerden takarsın, ister sallananlardan. İster etek ceket takım elbise giyersin, istersen yırtık kot pantolon giyersin.

Sorun olmaması açısından hakettiği lafları söyleyemezsin belki ama yine de bi daha karışırsa kibar bi şekilde gülümseyerek, "hocam bu tip mevzuların en son lisede kaldığını ve sadece öğrencilere yönelik bi baskı olduğunu sanıyordum, burası ne lise ne de ben öğrenciyim, bence böyle şeylerin bi önemi yok, önemli olan işimizi nasıl yaptığımız, eğitimi nasıl kaliteli hale getirdiğimiz, böyle ufak şeyleri söz konusu ede ede ülke bu halde değil mi zaten?" de. Gayet seviyeli bü cümle, buna da bi şey diyemez heralde.

Çok çok karşılık verirse yine gülümseyerek, "neyse, aynı düşünmüyoruz sizinle" der çıkarsın yanından.
Bu fotoğrafı da o şahsiyete hediye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…