Sizce ?

Burda taraflar hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yaptığımız tonlarca konu vardı. Ne konu açanı ne mevzu olanları tanımazdık. Birinci elden bilgi sahibi olmadığımız konularda var. Ben insanların fikirlerini merak ediyorum. Bu pervasızlık değil ki. Hakaret veya küfür etmiyorum saygısızlık da etmiyorum.
Aslında saygısızlık ediyorsunuz. Burada konuşulanlar anonim kişiler hakkında, sokakta yürürken kimse aa senin hakkında kkda bile konu açılmış diyemez, denilecek duruma gelirse yine ayıp edilmiş olur. Ama o kızcağızı herkese yaydıkları gibi bu tip konularla dedikodusunu yapmaya çalışan yüzlerce insan var şuan. Ne kadar acı.

Aslında saygısızlık ediyorsunuz. Burada konuşulanlar anonim kişiler hakkında, sokakta yürürken kimse aa senin hakkında kkda bile konu açılmış diyemez, denilecek duruma gelirse yine ayıp edilmiş olur. Ama o kızcağızı herkese yaydıkları gibi bu tip konularla dedikodusunu yapmaya çalışan yüzlerce insan var şuan. Ne kadar acı.
Bakın niyet okuyorsunuz benim burada bu konuyu açma amacıma ve sizlerin cevaplarını neden bu kadar önemsediğime odaklanabilirsiniz. Ben merak ediyorum çünkü benim de zor geçen bir çocukluğum oldu zamanında verdiğim tepkilerimin doğruluğunu ölçmeye çalışıyorum yaşanmışlıklarım ile kıyas ediyorum. Saygısızlık etmiyorum sizde bana karşı daha nazik olun

Bu bambaşka bir mevzu burada dediğiniz gibi hatalıya odaklanacaksak aile ve idare değil mi ? Çocuk sizin üstünüze yürüyor yaptırım psikolojisi bozuk ellemeyin olsun tarzında düşünmüyor aksine tedavi edilmesi gerektiğini düşünüyorum
Hayır benim demek istediğim hasta olduğunu düşünmüyorum. Şımarık şımartılmış bir ergen olduğunu düşünüyorum. Çünkü inanın bana artık çoğu böyle. Bakın ben meslek lisesindeyim. Bu şımarıkların hepsi dünya kendi etraflarında dönüyor sanıyor. Siz böyle bir iki görünce hasta olduğunu tedavi olması gerektiğini düşünüyorsunuz. Ama yok meslek lisesindeyim ben benim lisemde hepsi böyle.

Videoyu izlediğimde çok üzüldüm . Kız resmen ergen tribine girmiş kendini yırtarcasına bağırıyor annecağız gözyaşları içinde yerde bayılacak . Sadece ayakkabı değil ne olursa olsun insan içinde böyle davranılmaz . Öldün mü yani bi ayakkabıyı alamayınca. Değer miydi anneni böyle üzüp o kadını yerde ağlatmaya rezil .

Ayrıca bu konunun burda tartışmaya açılması bence gayet güzel. Buradaki her kadın bir anne adayı. Böyle konular saygı çerçevesinde tartışılmalı ki gelecek nesiller bu şımarıklar gibi yetişmesin. Böyle güncel bir konuyu bize açtığın için teşekkür ederiz konu sahibi.

Bakın niyet okuyorsunuz benim burada bu konuyu açma amacıma ve sizlerin cevaplarını neden bu kadar önemsediğime odaklanabilirsiniz. Ben merak ediyorum çünkü benim de zor geçen bir çocukluğum oldu zamanında verdiğim tepkilerimin doğruluğunu ölçmeye çalışıyorum yaşanmışlıklarım ile kıyas ediyorum
Niyet okumuyorum, davranışınızın sonucunu söylüyorum. Saygısızlık, özel hayatın ihlali kasti olarak yapılmak zorunda olan şeyler değiller. Kastınız bu değil belki ama ortaya çıkan sonuç bu. Keşke konuyu kendi üzerinizden açsaydınız. Aslında asıl hata sizde değil, görüntüyü yayan ilgi budalasında.

Hayır benim demek istediğim hasta olduğunu düşünmüyorum. Şımarık şımartılmış bir ergen olduğunu düşünüyorum. Çünkü inanın bana artık çoğu böyle. Bakın ben meslek lisesindeyim. Bu şımarıkların hepsi dünya kendi etraflarında dönüyor sanıyor. Siz böyle bir iki görünce hasta olduğunu tedavi olması gerektiğini düşünüyorsunuz. Ama yok meslek lisesindeyim ben benim lisemde hepsi böyle.
Ben ilkokul düzeyindeyim sosyal bilgiler öğretmenliği ilk mesleğim ama liselerde de tarih coğrafya derslerine girdim. Bu düzeyde bir genelleme oluyorsa demek ki şehir bölge faktörü de giriyor araya. Gerçekten hepsi genellemesi yapıyorsanız durum baya kötüye gidiyor

Ben ilkokul düzeyindeyim sosyal bilgiler öğretmenliği ilk mesleğim ama liselerde de tarih coğrafya derslerine girdim. Bu düzeyde bir genelleme oluyorsa demek ki şehir bölge faktörü de giriyor araya. Gerçekten hepsi genellemesi yapıyorsanız durum baya kötüye gidiyor
Çok kötüye gidiyor çok. Gelecekten umudum çok yok.

Bugün neredeyse çoğumuzun gördüğü bir haber vardı. Kız çocuğu ayakkabı almadı diye merdivenden annesini düşürmüş diye. Video da ise ayakkabı kelimesi geçmedi bambaşka bir mevzuydu sanki olay. Neyse her ne sebeple olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlıya şiddet uygulanmamalı. Ben şiddete karşıyım genel olarak. Kınıyorum ! Anneler candır melektirlere girmeyeceğim. Çünkü her anne can melek olmuyor maalesef. Peki bu psikolojik sorunları olduğunu düşündüğüm insanın hayvani bir içgüdü ile tepki göstermesini haklı çıkarır mı ? Bence çıkarmaz..
Twitter da #anneyekalkanellerkırılsın diye gündem oldu. Neyse sorum şu: “sizce hatalı sadece kız çocuğu mu yoksa bu psikolojiye sürüklenmesinde ailesinin annesinin bir katkısı var mıdır ?” Bu kadar hırçın psikolojik ruhsal sorunları olduğu apaçık belli olan kızı tedavi ettirmede yanlış yol izlenmiş olma ihtimali, davranışlarıyla daha çok bozulmasına sebep olmuş olabilmeleri ihtimali var midir ?
Not: Anneyi merdivenden düşürmesinden bağımsız olarak cevap verirseniz sevinirim. Objektif yorumlarınızı merak ettim.
Bence en hatalı orada video çekip bunu sosyal medyada yayinlayandir.
Kızın psikolojik sorunları vardır belki bilemiyorum. Peki anne sosyal medyada kendisinin o şekilde paylasildiginda ne hissetti? Aileden izin alanirak paylasildiysa sözüm yok ki buna inanmıyorum.

Ayrıca bu konunun burda tartışmaya açılması bence gayet güzel. Buradaki her kadın bir anne adayı. Böyle konular saygı çerçevesinde tartışılmalı ki gelecek nesiller bu şımarıklar gibi yetişmesin. Böyle güncel bir konuyu bize açtığın için teşekkür ederiz konu sahibi.
Çok teşekkür ederim. Hepimiz birilerine anneyiz ablayız teyzeyiz halayız öğretmeniz yanlışıyla doğrusuyla bu çocukları biz eğiteceğiz. Ve yeri gelecek tartışacak analiz edecek birbirimizle de fikir alışverişinde bulunacağız. Ki doğru olanı yapalım. Bu durumla evinde karşılaşan Kişiler var şuan aramızda sessizce okuyup yol çizecekler belki de

Ben de ailenin etkisi vardır diye düşündüm. Tabi normal değil tabi kimse istemez böyle bir durumla karşılaşmayi ama yetiştirilme tarzının, çevrenin vs yadsinamayacak bir etkisi vardır muhtemelen. Her iyi ve kötü durumda vardır bir sebep sonuç ...

• Beğen
Reactions: JES
Bence en hatalı orada video çekip bunu sosyal medyada yayinlayandir.
Kızın psikolojik sorunları vardır belki bilemiyorum. Peki anne sosyal medyada kendisinin o şekilde paylasildiginda ne hissetti? Aileden izin alanirak paylasildiysa sözüm yok ki buna inanmıyorum.
Ailenin izni yok bence de. Günümüz de maalesef eline telefon alan birşeyleri ifşa edeyim diyor. Ben görüntü dahi paylaşmadım çünkü amaç başka.

Kizin yaptığı vicdansizlik terbiyesizlik bi yana,ben en çok ıntrnete düşmesine üzüldüm. O anne çaresizce ağlarken asla istemzdi bizimde tüm turkiyenin izlemesini o halini. Benim tepki bu videoyu çekip yayinlayana!! Anne şimdi kim bilir ne kadar üzgün daha çok katlandı acısı insallah bunu yayını şikayet eder.
Herkes ne kadar meraklı oldu video çekmeye. Çeken kişi de şöyle yaparim böyle yaparım demiş, kendine prim yapmaya çalışmış. Söylediklerinde samimi olsa video çekmek aklına bile gelmez.

Niyet okumuyorum, davranışınızın sonucunu söylüyorum. Saygısızlık, özel hayatın ihlali kasti olarak yapılmak zorunda olan şeyler değiller. Kastınız bu değil belki ama ortaya çıkan sonuç bu. Keşke konuyu kendi üzerinizden açsaydınız. Aslında asıl hata sizde değil, görüntüyü yayan ilgi budalasında.
Benim niyetimin sonucu başka bir yöne gidiyorsa saygısız ben mi olmuş oluyorum ? Gerçekten merak ettim bu konuyu açmamdan ötürü benim saygısız olmamı somut şekilde örnek verebilir misiniz ? Zira görüntü video vs paylaşmadan konuyu anlatma hassasiyetini de gösterdim.

Herkes ne kadar meraklı oldu video çekmeye. Çeken kişi de şöyle yaparim böyle yaparım demiş, kendine prim yapmaya çalışmış. Söylediklerinde samimi olsa video çekmek aklına bile gelmez.
Aynen çünkü küfürlü konuşuyordu kendisi de. Yanlış bir durumla karşılaşınca onu aşabilmenin en son yolu sözlü şiddet.

Ailenin izni yok bence de. Günümüz de maalesef eline telefon alan birşeyleri ifşa edeyim diyor. Ben görüntü dahi paylaşmadım çünkü amaç başka.
Mahkemeye verme hakları var mı bilmiyorum eğer varsa çok isterim çekeni mahkemeye vermelerini. Bu bir ailesel sorun orada araya girersin anne ve kizla ayrı ayrı konuşursun, anne kızından sürekli şiddet gören biriyse ona yol gösterir polise haber verirsin. Ben böyle düşünüyorum bu konuda.

Benim niyetimin sonucu başka bir yöne gidiyorsa saygısız ben mi olmuş oluyorum ? Gerçekten merak ettim bu konuyu açmamdan ötürü benim saygısız olmamı somut şekilde örnek verebilir misiniz ? Zira görüntü video vs paylaşmadan konuyu anlatma hassasiyetini de gösterdim.
İnsanların özel hayatına saygısızlık edilmiş oluyor evet. Kastınız bu olmasa da davranışın kendisi saygısızca. Ama öyle olmadığını kabul edip iyi akşamlar dilemek istiyorum artık, gereksiz uzatmayalım uzlaşamayacağımız belli.

İnsanların özel hayatına saygısızlık edilmiş oluyor evet. Kastınız bu olmasa da davranışın kendisi saygısızca. Ama öyle olmadığını kabul edip iyi akşamlar dilemek istiyorum artık, gereksiz uzatmayalım uzlaşamayacağımız belli.
Saygısızlık nedir ne değildir tekrardan bir gözden geçirin. İyi akşamlar

iyi de türkiye gündemine oturmuş bir meselede özel hayattan bahsedemeyiz ki. Onu çeken ve sosyal medyaya yayan zaten onu ihlal etmiş. Ama zaten burda yine de şöyle bir şey var. Şiddetin ve saygısızlığın olduğu yerde yine özel hayat yoktur. O artık toplumun meselesi haline gelmiştir. Bu sorun bizim sorunumuz. Çözmemiz gerekiyor. Çünkü artık çoğu genç böyle.

Back
X