bence haklisiniz
susup oturmayin ilerde ne olacagi belli degil allah korusun
bence ev sizin üzerinize olmali sonucta o altinlar sizin
Sonuçta bu onların vereceği bir karar. Üstelik taksitlerinize de yardım ediyorlarmış. Hangi oğluna isterse ona verir evi. Dertsiz başınıza dert aramayın derim ben..
hmmm simdi anladim olabiliyo böyle seyler
anneannemle dedemde ne varsa dayimin üzerine yaptilar
üstelik dayimin hic ihtiyaci olmadigi halde villada oturuyor 5 arabalari var (esinin,kendisinin,2 oglunun,ve isyerine ait 1 minubüs)
annem ise 10 yildir dul,dikis dikerek gecimimizi saglamaya calisiyor
kardesim parasizliktan gecen yil üniversiteye kaydini yaptiramadi dndurmak zorunda kaldi
ama dedem gecen yil kuzenimin arabasini yeniledi buyrun burdan yakin
bizde cok aliniyoruz üzülüyoruz ama yapacak bise yok kendi paralari istedigine verirler diye avutuyoruz kendimizi
beterin beteri var yani lafin kisasi bosverin ne halleri varsa görsünler en güzeli kimseye muhtac olmamak
esasında haklısınız benim bıraz fevri çıkışlarım oluyor.bazen olgun düşünemıyorum..ama hep kendı kendıme işte.kimseye bişey dedıgım veya yaptıgım yok..içimde yaşıyorum herşeyi...yardım etmelerı konusunda haklarını yıyemem tabıkı..para denkleşmeyınce kayınvalıdemde kredı cektı bızım için..eşimin abıseıde koydu 4-5 bin tl..geri istemedıler de..kayınvalıdem emeklı olmasına ragmen hala çalısıyor,sırf bızım kredıyi ödeyebılmek için..ve oğlum içinde her ay bir miktar para verıyor bana..oğlumun ihtiyacları için ve okula gıdınceye kadar bırıksın parası .ve sırf ben calısmıyım çocuma bakayım dıye..esasında kayınvalıde ve kayınpeder olarak eşi bulunmaz insanlar..
bastan altinlarinizi vermeseydiniz keske hic
ama yinede sizin kredinizi ödüyorlar
iki ayda sizin anneniz babaniz ödesin diyedebilirlerdi bide böyle düsünün
ya ne kadar da altınını satsan taksıtlerı 2ay onlar1ay sen öduyormussun, sana ''ev taksıtlerını bız ödedık bız olmasak ev sahıbı olamazdın'' derler ıllakıı...ama şöle bısı yapabılırlerdı mesela 3 cocugu varsa malının 5te1ını sıze 5te2sını bı cocuguna 5te 2sını dıer cocuguna pay edebılırdı... bu yaptıgı gunah,ölüm hak mıras helal... esıne bı cıtlat ,belkı o konusur aılesı ıle,olmazı pek ses etme... sonucta ölunce mahkemeye verıp catır catr alırsınız..slm arkadaslar bu sitenın böyle içini dökmek için bir yerı oldugunu bılmıyordum. iki gündür kafam bır seye takıldı..bız ev aldık düğünde takılan blezıklerı satıp üstüne kredı cekip 2+1.6 yıl kredı borcumuz var..taksıtlerı bır ay kayınvalıdem bır ay kayınpederım bır ay bız öduyoruz..onlar istedı zaten ev alınmasını.ve ben işimden cıkıp gelıp yerlestım bu sehre ev var dıye.çok ıyı bır işim vardı.neyse..kayınvalıdemın oturdugu evde kendısının 3+1 bızım evın nerdeyse 2 katı ve denız kenarında.2 oğlu var..o evıde şimdiden diğer oğlunun üstüne yapacak.o ölünce onlar oturacakmış.ama bu durum benıı bıraz rahatsız ettı.neden dersenız bedavan ev sahıbı oldular. onlar altınlarıyla araba alırken,benımkıler eve gıttı.ve daha bu ev hıpoteklı bızım olacagı kesın bıle degıl..şimdiden o evı dıger oğluna yapması...
içim içimi kerımırıyor...mal mülk para meselesı degıl ama o evle bu evi aynı degerde görmesı..ha oturdugu evı satıp onada 2+1 alsa ve dıger oğluna verse gıkımı cıkarmam.
sizce ben bu konuyu kayınvalıdeme söylıyım mı içimdekılerı yoksa susup oturayımmı..
şimdiye kadar hiç bir sorunumuz olmadı...çok şükür..ama haksızlıga tahammül edemıyorum..
aynı seyı benım aılem yapsa bundan daha sert bır tavır gösterırdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?