Bilmem...
Ben olsam bozulmazdım sanırım...Kendi ailem de aynısını yapmış olsaydı yine de takmazdım..
"Yapılan mal mülk kardeşime yapılıyor,yabancı değil ki.. Eeeee zaten bana da yardımcı oluyorlar" derdim.. Eğer eşiniz de benim gibi düşünüyorsa sizin fikirlerinizi duyunca kırılabilir size.. Haberiniz olsun..
ya ne kadar da altınını satsan taksıtlerı 2ay onlar1ay sen öduyormussun, sana ''ev taksıtlerını bız ödedık bız olmasak ev sahıbı olamazdın'' derler ıllakıı...ama şöle bısı yapabılırlerdı mesela 3 cocugu varsa malının 5te1ını sıze 5te2sını bı cocuguna 5te 2sını dıer cocuguna pay edebılırdı... bu yaptıgı gunah,ölüm hak mıras helal... esıne bı cıtlat ,belkı o konusur aılesı ıle,olmazı pek ses etme... sonucta ölunce mahkemeye verıp catır catr alırsınız..
arkadaşlar bu konuda bende dertliyim biraz eşimin ailesi beni daha istemeye gelmeden oturucağımız yerde yeni ev aldılar oturdukları ilçede.ben öğretmenim eşim ise özel sektörde çok ii durumda deildi.bende ev alınmasını çok istemiyordum aslında sonra nişan falan oldu düğüne 2 ay kala eşim şehir merkezinde çok daha ii bir işe girdi.ve biz o evi hiç düşünmeyip merkeze geldik eşim ev kiraladı hatta şimdilik kirada oturalım ailem ii bir ev bulana kadar dedi.2 aylık evliydik eşim işten çıkarıldı ben öğretmenim çalışıyorum ve yeni evliyken yaşanan bu durum beni çok üzdü.eşimi ve ailesini düşündüğümden aileme bile söylemedim.eşim işe girdi 2buçuk ay sonra.tabii şartlar çok ii deil benim kazandığımın yarısı kadar alıyor.şimdi eşimin ailesi sohbet sırasında altınları, arabayı satıp kredi çekin ev alabilirsiniz diyor.biz öyle yaptık zamanında falan.Ama benim eşim zaten çok az maaş alıyor aynı zamanda iş garantisi yok kredi çekicem ya işten çıkarma gibi bişey olursa.böyle söylemeleri benim canımı sıkıyor.o zaman niye istemeden ev alındı da şimdi lafı edilmiyor.ve maddi durum çok ii 3 evleri var.bu durumdayken böyle söylemelerine üzülüyorum yani evi biz alıcaz kredi çekip soranlarada kendi evlerinde oturuyolar ev aldık dicekler belki.tabii insanlar onların aldığını sanıcak.Lütfen yorumlarınızı bekliyorum.bu konuda yanlış mı düşünüyorum.sizin düşüncelerinize gerçekten ihtiyacım var...
el.elf arkadaşım şöyle anlatıyım eşimin ailesi beni daha istemeye gelmeden bizim için oturdukları ilçede ev aldılar.tabii kayınpederin üzerine ben zaten o zaman ev falan istememiştim.sonra eşim şehir merkezinde ii bir işe girdi ve bize alınan evden geliş gidiş yapamayacağından uzak olduğu için biz kiraya çıktık.o evi de hemen sattılar.parası ne oldu bilmiyorum.paranın belli kısmı kredi çekilmişti zaten.şimdi biz 1 yıllık evliyiz ve bize ev alabilirsiniz kredi çekip deniyor yardım etmenin lafı bile yok yani.ve benim eşim özel sektörde az maaş alıyor.2 aylık evliyken işten çıkarılıp başka bir işe girdi.beni kıran nokta daha düğün olmadan ev alındı da şimdi niye hiç lafı edilmiyor oturduğumuz yerden ev alınabilir onu da bıraktım en azından siz altınlarınızı arabanızı satın bizde az yardım edelim kredide çekersiniz diyebilirler ama ben eşimin iş güvencesi yokken 50 milyar kredi nasıl ödiyim dimi? onların durumuda gayet ii ayda 4-5 milyar kazançları var.Yani sizin durumunuz gerçekten çok ii anlayışlı insanlar bence eşinin ailesi yardım etmeleri çok hoş.Benimde eşimin ailesiyle aram çok ii hiç bir zaman saygı sevgide kusur etmedim kayınvalidem özellikle çok sever hep söyler.Yani aramız açık olsa neyse dicem ben bir yorum yapamıyorum artık.sizin fikirlerinizi bekliyorum
bence en iyisi bu tür konulara girmemek..netice sizin zorunuza giden şeyin yada tahammül edemediğiniz bu haksızlığın eşinizinde gündeminde olması gerekir..ve dolayısıyla sizin değil eşinizin muhattap olması daha doğru olur...
çünkü size kız doğru söylüyor demezler..haksızlığa gelemedi demezler..kocası dururken onamı laf düşer yada oğlumuz ağzını açmıyor bak gelin neler düşünüyor derler..olduki eşinizde ileride bir laf dediğinde bu oğlumuzun kendi fikri değil gelin dolduruyor olur...
o yüzden boşverin en iyisi bu konularda muhattap olmamak...Allah herkese gönlündekini versin işallah...
Sızın hıc degılse, kredınızı odemenıze yardım edıyor.
Bızım durum sızden daha vahım.
Benım butun altınlarım, aılemın taktıgı altınlar dahı ev almak ıcın gıttı. Bu da yetmedı, sevgılı kayınpederım mutlu olsun dıye esım kredı cekıp, sevgılı babası ıcın yazlık yapmasına katkıda bulundu. Sımdı ıse ben calısıyorum ve kredı borcuna katkıda bulunuyorum.
Ve daha sımdıden karar verılmıs.Kayınpederımın evı dıger erkek kardesın olacakmıs, daha yası kucuk ama boyle karar verılmıs. Cunku bız ev almısız, onun ne olacagı bellı degılmıs. Bu da yetmezmıs gıbı kaynımda gecenlerde esıme 'yazlıgı ve evı ben alıyorum, sen ıstersen arabayı alabılırsın' demıs. Yası kucuk, belkı cahıllıkten, belkı sakasına bunları soyledı. Fakat emınım kı evde bunun bahsı yapıldı kı o da boyle bır sey soylemeye curet gosterdı.
Yedırırım ben o yazlıgı onlara, cok beklesınler. Butun sıkıntıları ben cekeyım, ben dıyorum cunku esım evlenene dek onların bır dedıgını ıkı etmemıs, sımdı ben bır sey ıstesem ımkanımız yok dıyor, kı olmadıgını bıldıgım ıcın cogu zaman ıstemıyorum bıle. Evlendık ılk aylar yıne aynı, kardeslerıne sureklı bır seyler alıyor, onlarda ıstemekten cekınmıyorlardı. Bunu engelledım artık. Yakında tepemın tasını fena attıracaklar.
Adım gıbı emınım evlenmeye kalktıklarında da bızden destek beklerler. Masallah kayınpederın gelecek kaygısı yok cocuklarına daır. O anca yazlıga gıtsın, gezsın. Demıyor kı yetıskın cocuklarım var, bıraz bırıkım yapalım, evlenınce lazım olur. Tabıı esım her seyı kendı yapmıs ya, dıgerlerı ıcın de oyle dusunuyor sanırım.
Cok alakasız oldu yazdıklarım sanırım ama bazen bunları dusunup, sınır oluyorum hepsıne.
Anlatıp rahatlamak ıstedım.
ne güzel taksitlerinin bi kısmını ödüyorlarmış,daha ne olsun.çoğu kişi bunu yapmaz bence birşey deme ayıp olur.
yo demeyecegim zaten..o an öyle sınırlenmıstım ama mantıklı düşününce yanlış oldugunu farkettım.kızdım geçti gitti.kkayınvalıdem kayınpederım ve eltım hepsıde cok ıyı ınsanlar..eşi benzeri olmayan ınsanlar(allah bozmasın)..bu güzelliği bozmak ıstemıyorum...şu ana kadar hiç birine karsı gelmedım ve saygısızlık yapmadım..yapmakta ıstemıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?