• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce??

sağlıkçı değilim... makalelerden öğrendiğim kadarıyla folik asit kullanımını az gelişmiş ülkelerde öneriyorlarmış. yoğurt süt gibi ürünler kullanılmazsa gerek oluyormuş... aslında tüm vitaminlerin kan testinden sonra eksikse kullanılmalı... varsa yanlışım düzeltebilirsiniz.

Hayir az gelismis ülkeler ile ne alaka. Ben avrupada yasayirom ve burda folik asit sarttir. Her doktor birak hamilelikte, hamile olmadan 3,4 ay önce folik asit almani öneriyorlar. Sonucta almazsan bebegin spina bifida gibi bir hastaliga kapilip ömürünü tekerlekli sandalyede gecirmesi cok yüksek. Benim bildigim kadari ile gidalarda yeterici kadar folik asit yokmus.

toksit etki yapmıyorsa iyi... ama çoğu vitamin yapıyormuş... bilinçsiz vitamin çok kullanıyorlar... doktorlar bile test yapmadan verebiliyor... mesela bana test yapmadan sadece yüzüme bakarak demir ilacı ve b vitamini ilacı vermişlerdi... ki değerlerim yüksek. sormadan reçeteye yazmış....

maalesef ticari kaygıda var...

sağlıklı beslensek de ne kadar sağlıklı tartışılır.

kime güvenileceğini sapıtıyor insan....
yalnızca yağda eriyen vitaminler yapıyor onları da dikkatli kullanmak lazım aynen dediğiniz gibi.

Gunlerim sayili evlendim evlenecegim. Nisanlim korunmaya karsi cok tepkili. Eski insanlar nasil korunuyormus diye kestirip atiyor tum korunma yollarini. Hap alacagim dedigimde kesinlikle karsi cikti aylar oncesi soz verdim nerdeyse.
Geri cekilme yontemi korunma olmadigini biliyorum. Nisanlimda bu konuda cok sert. Problem olmayacagini soyluyor.
Eskiden de hap prezervatif falan yok muydu?
Kafam cok karsik kizlar.
Dertliyim kederliyim hernedensa aglarumo_O
Taş devrinde mi yaşıyoruz

nişanlın o kafada da

4-5 tane çocuk doğurursun artık ardı ardına

sen nısanlına bakma doguracak olan sensın annelık tamamıyle senın kararın
sen korun ;eşin bu kadar bilincsizse ve ogrenmeye acık degılse cahıle bırsey anlatmak zor mantıgıyla nasıl korundugunu soyleme
sen uygun gordugundede korunmayı bırakırsın...
yapacak bırsey yok malesef

geri cekilme dedikleri sey daha sknti degilmi zaten ya? surekli bi kontrol hali, korka korka gibi bsydir.. bi suru tedbir yolu varken..

Daha sıkıntılı, tedbirsizlik alenen sonra beklenmeyen ve istenmeyen gebelik...Geri çekilme ile korunmak(!) falan işte bunlar hep çok bilmekten.

Benim bi akrabamin esi oyleydi hic bir sekilde korumayi kabul etmedi art arta uc tane cocuk olunca dogru yolu buldu :)))

Ben 3 senelik evliyim eşim korundu hep

benimde eşimde allerjik reaksiyon yapıyor kondmlar bu yüzden ben korunmak durumundayım. evlendiğimde ilk aylar aylık iğnelerle idare ettim muhtemelen şimdide spriale geçeceğim. hormonlarım hızlı çalışıyor aylık iğneler de kanamaların şiddetini artırıyor bende. ama bazıları da çok memnun. herkesde aynı etkiyi vermiyor. jinekolog senin için en uygun olan yöntemi söylüyor zaten. annem halam hep sprial kullandı hiç bir sıkıntı yaşamadılar. galiba bana da en uygun yöntem bu gibi.

Biz '' kadın ( bayan ) '' milleti cidden çok alemiz :110:

Yorumlar üsluplar cevaplar ne kadar değişik kişilik analizleri mevcut :KK57:

Soru sahibine de gelirsek ; Canım benim eşim de baştan beri yapalım yapalım dedi.
Ama konuşmalarımla çocuk istemediğimle onu o kadar çok soğuttum ki kendi bile sonradan istemekten vazgeçti. :KK12:
Yani bu konu senin elinde.

Ya herro ya merro.. :KK14:

Back
X