• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce??

55 yaşındakı babam bile korunuyorken, bu adamdaki özzgüven nedir?
15 çocuuğunuz olsun istemiyorsanız korunun

eskiden diye başlayan cümlelerden de kuran insanlardan da nefret ederim... eskiden sezaryen mi vardı, eskiden araba mı vardı, eskiden ev mi vardı, eski kadınlar erlerine hiç ses eder miydi vs vs vs gına geldi artık. senin nişanlın bölünerek mi çoğalmayı planlıyor da kendi kendine karar veriyor ? yoksa korunmanın günah olduğunu düşünen ülken zekalılardan mı ? bu çocuğu yapmak için sana ihtiyacı varsa sana sormadan yapması senin kişilik haklarına bir saldırı olmuyor mu ? sen neyin sözünü veriyorsun adama?

benim eşim de doğum kontrol hapına karşı çünkü bana zararlı olduğunu düşünüyor, tutup da diğer kadın yöntemlerini ötelemiyor boşver korunmayıverelim demiyor. adam acaba ''sıpasız avrat kaçar'' mantığında biri mi çözemedim kafasından neler geçtiğini. her türlü tek yola çıkıyor bu evlilikte sen bir şey isteyemeyeceksin o söyleyecek sen yapacaksın geçmiş olsun 9 ay sonra da 2. çocuğuma hamileyim dersin..

eskiden pr (açıkça yazamadım işteyim). yerine hayvan derisi kullanılıyormuş. baya eskiden hemde... iğrenç gelebilir ama bağırsak da kullanıldığı olmuş.

hatta bakın makalede neler neler yazılıyor...

http://tip.baskent.edu.tr/egitim/mezuniyetoncesi/calismagrp/ogrsmpzsnm14/14.P6.pdf

yani ilk çaydan beri kullanılan şeyler...

mesele ebegümeci çayının Osmanlı döneminde kullanıldığını duymuştum...

Şunları konuşmamız bile saçma, 50 sene öncesinin anne bebek ölümleri yüzdesine bakmak yeterli

Benim bir arkadaşımda nenelerimiz annelerimiz vitamin mi kullanmış diye ne folik asit kullandı ne vitamin, kansızlıktan çekti durdu doğumdan sonra, o zamanla şimdi bir mi, onlar organik besleniyomus biz ne yiyoruz et diyoruz kedi çıkıyo at çıkıyo tavuk diyoruz dolgu malzemesiyle sisirilmis canlılar çıkıyo gibi gibi, sebze meyveyi hiç saymıyorum bile
bebeği kafatası olmadan doğsa anlardı folik asit kullanmanın önemini.

bebeği kafatası olmadan doğsa anlardı folik asit kullanmanın önemini.

sağlıkçı değilim... makalelerden öğrendiğim kadarıyla folik asit kullanımını az gelişmiş ülkelerde öneriyorlarmış. yoğurt süt gibi ürünler kullanılmazsa gerek oluyormuş... aslında tüm vitaminlerin kan testinden sonra eksikse kullanılmalı... varsa yanlışım düzeltebilirsiniz.

Sizin bu agir uslubunuzla rahatca elestirip stresinizi atmaniz icin acmadim bu konuyu. Kendinize gelin.
Buraya konu açıyorsanız eleştiriye açık olmalısınız
Nişanlınızın tutumu son derece rahatsız edici.
Daha evlenmeden sizi çocukla ilgili baskı altına almaya çalışıyor.
Oysaki çocuk ortak bir kararla dünyaya getirilmelidir.
Bu gidişle "en az 3 çocuk"çular kervanına katılırsınız.

Geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak önerenlere de pes diyorum! Tıp bilmiyor tabi bizim halk iyi biliyor korunmayı, o sebeple de artan nüfus, artamayan demografik yatırım, ucuz iş gücü e hal böyleyken insanın canı sudan ucuz.
geri cekilme dedikleri sey daha sknti degilmi zaten ya? surekli bi kontrol hali, korka korka gibi bsydir.. bi suru tedbir yolu varken..

Hemen çocuk sahibi olmak istiyorum..Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyorum gibi cümleler sarfetse belki daha anlamlı olurdu... Korunma yöntemlerine karşı gelmesi enteresan... Çocuğunuz oldu diyelim. 2. çocuk için de mi korunmayacaksın..O halde bir ordu kurulması söz konusu....Bence güzel bir dille neden korunmamak için bu kadar ısrarcı olduğunu ve detaylı bir şekilde oturup konuşmanız gerekiyor. O sizin eşiniz olacak..Rahat davranın ve ne sormak istiyorsanız alın karşınıza konuşun... :110:

eskiden şöyle böyle demesi bahane de, niye bu kadar karşı acaba korunma yöntemine. düşündürücü yani

sağlıkçı değilim... makalelerden öğrendiğim kadarıyla folik asit kullanımını az gelişmiş ülkelerde öneriyorlarmış. yoğurt süt gibi ürünler kullanılmazsa gerek oluyormuş... aslında tüm vitaminlerin kan testinden sonra eksikse kullanılmalı... varsa yanlışım düzeltebilirsiniz.
ülkemiz süt yoğurt yeşillik bakımından çok zengin bi ülke olmasına rağmen az tüketilmesi ya da yanlış besinlerle tüketilerek etkisinin azaltılması sebebiyle folik asit kullanımı her zaman gerekli oluyor gebelerde. ve de fazlası toksik etki yapmadığı için az mı fazla mı bakılması çok gerekli değil , ha artık bakılıyor mu derseniz evet çoğu gebe ya da adayına folat testi yapılıyor. gelişmekte olan bi ülkeyiz, insanlarımız bilinçsiz. herkese şeker gibi vitamin verilmesi de bu sebepten. bu işin vitamin ticareti satışı yapan firma boyutu da var ama o ayrı bi konu.

ülkemiz süt yoğurt yeşillik bakımından çok zengin bi ülke olmasına rağmen az tüketilmesi ya da yanlış besinlerle tüketilerek etkisinin azaltılması sebebiyle folik asit kullanımı her zaman gerekli oluyor gebelerde. ve de fazlası toksik etki yapmadığı için az mı fazla mı bakılması çok gerekli değil , ha artık bakılıyor mu derseniz evet çoğu gebe ya da adayına folat testi yapılıyor. gelişmekte olan bi ülkeyiz, insanlarımız bilinçsiz. herkese şeker gibi vitamin verilmesi de bu sebepten. bu işin vitamin ticareti satışı yapan firma boyutu da var ama o ayrı bi konu.

toksit etki yapmıyorsa iyi... ama çoğu vitamin yapıyormuş... bilinçsiz vitamin çok kullanıyorlar... doktorlar bile test yapmadan verebiliyor... mesela bana test yapmadan sadece yüzüme bakarak demir ilacı ve b vitamini ilacı vermişlerdi... ki değerlerim yüksek. sormadan reçeteye yazmış....

maalesef ticari kaygıda var...

sağlıklı beslensek de ne kadar sağlıklı tartışılır.

kime güvenileceğini sapıtıyor insan....

Arkadaslar konu sahibi ve nisanlisinin kendi secimi neden kiniyorsunuz? Onlar da bu sekilde yasamak istiyorlar.

Konu sahibi, nisanliniz anladigim kadariyla eski sistemle yapmak istiyor bunu. Sizde bir oneride bulunayim. Babaannem iliskiden once vajinasina sirkeye batirilmis sunger koyarmis ve cok etkiliymis. Gerci arada kazalar dusukler falan olmus ama onemli degil ONSEKIZ DEFA HAMILE KALMANIN NESI KOTU OLABILIR KI?

Anneannem istemeden hamile kalinca ya alet edevatla dusurmeye calisirmis yada gidip aldirirmis. BAKIN BU DA BIR KORUNMA YONTEMI...

Bir de olaya baslamadan once insallah bu defa hamile kalmam falan diyin. DUALARINIZ KABUL OLUR BELLI MI OLUR?

Back
X