Sizce?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.855
57.522
798
Bayanlar hayırlı geceler.
Fikirlerinizi almak istediğim bir konu var.
Ailelerin durumu gayet iyiyken, evli çocuklarının büyük miktarlarda onlara yardımda bulunmaları gerekir mi? Ya da bir ihtiyaç durumu gelişti sağlık üzerine ama yine ödeme durumları var.
Yine de bu ödemeyi yapmak evli çocuğuna mi düşer? Yani bu beklenti normal midir merak ettim..

Yardim mi yoksa hediye mi? Benim de ailemin durumu iyi ama anneme hediye olarak altın bilezik yüzük vs aldığım olur. Eşimde ailesine yardımcı olur. İkimizde bunu sorun etmeyiz. Çünkü bugün biz kazanıyorsak onlar okuttu diye kazanıyoruz. Ama sömürmek adına bir durum varsa tabiki daha farklı düşünmek gerekir.

Kimi ailelerde anne-babanın durumundan bağımsız olarak büyük bir ihtiyaçları olduğunda masrafı çocukları aralarında paylaşırlar, benim yetiştiğim ailede de böyleydi bu.
Olayı çocukların bir çeşit vicdan mastürbasyonu olarak gördüğümden mantık arama gereği görmedim hiç.

Bence çocuk ödeyebilir, anne ve babanin gonlu hos olsun diye, sonucta aile.olmak farkli birsey, ben boyle durumlarda kocamin ailesine de kendi aileme de durumlari olsada ufak.bir katki yaparak mutlu olmalarini sagliyorum..

Ama bunlari onlar istemiyor ben kendiligimden yapıyorum

Şimdi kizlar olayı biraz açayım. 6 kardeşiz ben öğretmenim diğerlerine göre is ve maaş durumum iyi görülüyor. Bizim bir komşumuz var. Sağolsun ortalığı karıştırmayı iyi bilir. Annem bu ara dişlerini yaptıracak. 2 bin gibi bir odemesi var. Gecen aksam ablamlardan biri kizin öğretmen öder ne olacak diye espri yapti. Annem niye canim var benim param istemem kimseden. Evli o artik elin ogluna tenezzul eder miyim dedi. Annem cok utangac ve tok gözlüdür. Bu aksam da komşu geldi ee kizin yaptırıyor dimi dedi.
Ben de yoo ben ödemiyorum dedim.
Annem de yok canım benim param var dedi yine. Bu tartışma ortamı yaratmaya bayılır. Allah Allah ne olacak sağlık durumu yani verilir bunun evlisi mi var falan diye karşı çıktı.
Ben dedim ben zaten veririm ama annem beklemez çok şükür durumu var. Ama şu da var ben versem benim eşimin ailesi gayet tenezzül eder tok gözlü değiller durumları olmasına rağmen. Zaten ben böyle büyük bir ihtiyacı karşılarsam eşime ses çıkaramam hakkım olmaz dedim.

Ailelerin durumu var bizim henüz hiç bir şeyimiz yok. Hediye alıyoruz aynen. Öğrenci kardeşlerime harclik veriyoruz eşim de ben de.. Ama açıkçası 2 bin şu parası 3 bin bu parası yapmıyoruz.
Durumu olan aileler de evlenen evladim kendine yetsin yeter diye dusunmeli artik haksiz miyim?
Yaa bir kötü hissettim ki anlatamam..

Not: Eşimin babası 4 ev sahibi araba sahibi falan.
Benim Ailem 3 ev sahibi mesela.

Biz eşimle evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. Haliyle birikim yapma çabası içindeyiz. Kiradayiz arabamiz falan yok. Belli hediyeler, kardeşlere harclik kontör yüklemesi gibi yardımlar yapıyoruz sadece.. tek seferde 2 bin vermiyoruz ama yıllık bin falan eder..

Yani şu tuhaf geliyor ben veririm o verir derken biz ne zaman ev sahibi olacağız?
Çocuk sahibi olamıyoruz mesela yakın zamanda bir tedaviye baslasak nasıl yetisecegiz?

Bunları düşünmek zorundayız diye düşünüyorum.

Komsuya kibarca size ne diyin gecin derim. Ona ne ki?

Size ne desem annem beni paralar :)
Hiç kalp kiramaz da..

Yani tartışma ortamı yaratıp sizi içine çekiyor.

Vay efendim ne olacak o taraf da bekler beklesin. Anne baba ne olacak. Bir şey yapmamış olsunlar durumları olsun ne var.. ee o evler de size kalacak ilerde gibi tuhaf gerekçeler.

Yani lafımi söyledim susmadım da bu beklenti normal mi diye düşündüm.

Acaba ailem de içten içe bekliyor mudur kafam karıştı yani..

Canım ya ne takıyorsun boşver. Anneme lazim olsa hic düşünmem veririm tabi. O beni okuttu uğraştı benim için bi dışını mi yaptırmayacağım deseydin. Annen zaten tok gözlü ve ihtiyacı yokmuş. Belli ki istemez. Maksat milleti susturmak. Hic işleri yok galiba böylelerinin. Ya da çekemiyorlar :) siz takmayın...

Çekemedigini ben de hep düşünürüm ama annem öyle iyi niyetlidir ki konduramaz.
Aynen aslında bizim evin bütçesinden, harcamasindan,malından, mülkünden Komsuya ne değil mi?
Valla kendisi öyle düşünmüyor sanırım.
Açıkladım inadına. Huyumdur da anlamayacak olana bile anlatmaya çalışırım.

Yine de içim huzursuz oldu. Acaba vermeli miyiz?

Sen evlisin de bekar ve annenle yaşasan da parası varsa neden veresin

Parası olmasa verirsin ama onun parası varsa sen de kendi geleceğin için yatırım yaparsın

Benim ailem karşılayamayacağı birşey olsa kardeşlerimi toplar durumu açıklar. Eşimde dahil herkes yardımcı olmaya çalışır diye tahmin ediyorum. Ama sanmam bu kadar varlık için de 2 binin derdi mi olur. Takma o kadar. Ya da annene danış.

Keske komşunun yaninda maddi gerekliliklerinden bahsetmeseymissin. Ona ne ki. Yaparız ederiz veririm filan de hep onun yaninda. Kıskanmış belli... evinizin içini derdini bilmesin kimse diye düşünüyorum kendi adıma.

Ama canınızı sıkacak bir durum yok ortada. Üzmeyin kendinizi.

Komşunun canı sıkılmış ortam kaynatıp uzaktan izlemek istiyor. Gayette size ne denebilir. Annenizin beklentisi yok zaten anladığım kadarıyla. Diş konusuda olmazsa olmaz bir durum değil kötü bir durum olsa(ameliyat vs.) yardımcı olacak biri gibisiniz vicdan azabı çekecek durum yok. Komşunun halt yemesi anne ile kızın arasını bozuyor resmen.

Son düzenleme:
Sen evlisin de bekar ve annenle yaşasan da parası varsa neden veresin

Parası olmasa verirsin ama onun parası varsa sen de kendi geleceğin için yatırım yaparsın

Evet ben de böyle düşünüyorum.
Ama millette değişik beklentiler var.

Çok şükür annemin durumu var. Kenarda birikmisinden alır damatlarina el açmaz.

Ama bu konu açılınca acaba onun el açmasını beklemeden zorla vermemiz mi gerekir. Ama işte düşünüyorum ben vereyim eşim versin derken biz ne zaman belimizi dogrultacagiz?
Yani mantığı yok varlık içindeki aileye vermelerin gibi geliyor..

Sorma huyum öyledir anlamayacak kafaya bile sokcam zorla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…