- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.522
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Komşunun canı sıkılmış ortam kaynatıp uzaktan izlemek istiyor. Gayette size ne denebilir. Annenizin beklentisi yok zaren analadığım kadarıyla. Diş konusuda olmazsa olmaz bir durum değil kötü bir durum olsa(ameliyat vs.) yardımcı olacak biri gibisiniz vicdan azabı çekecek durum yok. Komşunun halt yemesi anne ile kızın arasını bozuyor resmen.
Ayrıca çok takılıyorsa kafana annenle tek iken komşu yok iken konuş için rahatlasın
Sana şunu diyeyim bak ailemde sağlık sorunu var annem rahatsız abim bekar ama çalışıyor öyle çok bir birikimimiz yok ama ev araba var borçta var. Abimden beklentisi yok kimsenin aksine annem hediye alır sürekli senin gibi evlat yetiştirmiş senin annen de aynı bakış açısındadır. Ve abim evli de değil bekar şimdiden gelini düşünüyor bizimkiler rahat ol zaten demiş annen de gerek yok diye. Tekrar sor eliniz darda ise yardımcı olayım dediğime darıldın mı diye sor için rahatlar. Seni çok iyi anlıyorum inan ki. Ama annenin darıldığını hiç sanmıyorum ben. Komşunun seni huzursuz ettiğini de söylemelisin annene bence.
Ailenin maddi durumu iyiymiş , sizin de kendi çekirdek ailenizde ev alma , tedavi vs. gibi durumlarınız söz konusu . Bu durumda içinizin rahat etmesi için annenizle konuşup , ihtiyacı varsa destek olabileceğinizi söyleyebilirsiniz . Komşuya gelince tekrar aynı konuyu açarsa , annemin yetemediği yerde çok şükür bizler varız her daim yardımcı oluruz inşallah , annemde bunun bilinde gibi şeyler söyleyip hem kadını susturup hem de annenizin gururunu okşayabilirsiniz .
Bu komşu evlerden ırak bir insan..
Konudan bağımsız olacak ama keşke annenizi uzak tutmayı başarabilseniz bu hanımdan. Her konuda fitne çıkarabilecek potansiyele sahip maşallah. Bugün diş parası için burnunu sokar yarın başka bir iş için kadının aklını karıştırır.. Anneniz çok iyi niyetli bir hanım belli ki.. Yoksa böylelerini yanında barındırmak, fitili her an ateşlenecek dinamitle dolaşmayı göze almaktır. Başka konularda da doldurmasın kadını..
Yerinizde olsam annemi arar, üç beş benim de yardımım dokunabileceğini söylerim. Ama bunu söylerken de "X teyzenin fitnesi beni çok üzdü. Sanki ben bunu düşünemem gibi senin yanında beni incitmesi gururuma dokundu. Sanırım kendisi ile aynı ortamda daha az bulunmaya gayret edeceğim. Allah muhafaza insanları birbirine düşürebilir şakalarıyla.." derdim. Hatta annemle ilişkim biraz daha farklı olduğu için onu da bu az görüşme konusunda ikna ederdim gibi geliyor..
Konuyla ilgili değil, kusura bakmayın.. Ama ben kadını çok tehlikeli gördüm..
O konuda yazayım istedim..
Şimdi kizlar olayı biraz açayım. 6 kardeşiz ben öğretmenim diğerlerine göre is ve maaş durumum iyi görülüyor. Bizim bir komşumuz var. Sağolsun ortalığı karıştırmayı iyi bilir. Annem bu ara dişlerini yaptıracak. 2 bin gibi bir odemesi var. Gecen aksam ablamlardan biri kizin öğretmen öder ne olacak diye espri yapti. Annem niye canim var benim param istemem kimseden. Evli o artik elin ogluna tenezzul eder miyim dedi. Annem cok utangac ve tok gözlüdür. Bu aksam da komşu geldi ee kizin yaptırıyor dimi dedi.
Ben de yoo ben ödemiyorum dedim.
Annem de yok canım benim param var dedi yine. Bu tartışma ortamı yaratmaya bayılır. Allah Allah ne olacak sağlık durumu yani verilir bunun evlisi mi var falan diye karşı çıktı.
Ben dedim ben zaten veririm ama annem beklemez çok şükür durumu var. Ama şu da var ben versem benim eşimin ailesi gayet tenezzül eder tok gözlü değiller durumları olmasına rağmen. Zaten ben böyle büyük bir ihtiyacı karşılarsam eşime ses çıkaramam hakkım olmaz dedim.
Ailelerin durumu var bizim henüz hiç bir şeyimiz yok. Hediye alıyoruz aynen. Öğrenci kardeşlerime harclik veriyoruz eşim de ben de.. Ama açıkçası 2 bin şu parası 3 bin bu parası yapmıyoruz.
Durumu olan aileler de evlenen evladim kendine yetsin yeter diye dusunmeli artik haksiz miyim?
Yaa bir kötü hissettim ki anlatamam..
Not: Eşimin babası 4 ev sahibi araba sahibi falan.
Benim Ailem 3 ev sahibi mesela.
Biz eşimle evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. Haliyle birikim yapma çabası içindeyiz. Kiradayiz arabamiz falan yok. Belli hediyeler, kardeşlere harclik kontör yüklemesi gibi yardımlar yapıyoruz sadece.. tek seferde 2 bin vermiyoruz ama yıllık bin falan eder..
Yani şu tuhaf geliyor ben veririm o verir derken biz ne zaman ev sahibi olacağız?
Çocuk sahibi olamıyoruz mesela yakın zamanda bir tedaviye baslasak nasıl yetisecegiz?
Bunları düşünmek zorundayız diye düşünüyorum.
Şimdi kizlar olayı biraz açayım. 6 kardeşiz ben öğretmenim diğerlerine göre is ve maaş durumum iyi görülüyor. Bizim bir komşumuz var. Sağolsun ortalığı karıştırmayı iyi bilir. Annem bu ara dişlerini yaptıracak. 2 bin gibi bir odemesi var. Gecen aksam ablamlardan biri kizin öğretmen öder ne olacak diye espri yapti. Annem niye canim var benim param istemem kimseden. Evli o artik elin ogluna tenezzul eder miyim dedi. Annem cok utangac ve tok gözlüdür. Bu aksam da komşu geldi ee kizin yaptırıyor dimi dedi.
Ben de yoo ben ödemiyorum dedim.
Annem de yok canım benim param var dedi yine. Bu tartışma ortamı yaratmaya bayılır. Allah Allah ne olacak sağlık durumu yani verilir bunun evlisi mi var falan diye karşı çıktı.
Ben dedim ben zaten veririm ama annem beklemez çok şükür durumu var. Ama şu da var ben versem benim eşimin ailesi gayet tenezzül eder tok gözlü değiller durumları olmasına rağmen. Zaten ben böyle büyük bir ihtiyacı karşılarsam eşime ses çıkaramam hakkım olmaz dedim.
Ailelerin durumu var bizim henüz hiç bir şeyimiz yok. Hediye alıyoruz aynen. Öğrenci kardeşlerime harclik veriyoruz eşim de ben de.. Ama açıkçası 2 bin şu parası 3 bin bu parası yapmıyoruz.
Durumu olan aileler de evlenen evladim kendine yetsin yeter diye dusunmeli artik haksiz miyim?
Yaa bir kötü hissettim ki anlatamam..
Not: Eşimin babası 4 ev sahibi araba sahibi falan.
Benim Ailem 3 ev sahibi mesela.
Biz eşimle evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. Haliyle birikim yapma çabası içindeyiz. Kiradayiz arabamiz falan yok. Belli hediyeler, kardeşlere harclik kontör yüklemesi gibi yardımlar yapıyoruz sadece.. tek seferde 2 bin vermiyoruz ama yıllık bin falan eder..
Yani şu tuhaf geliyor ben veririm o verir derken biz ne zaman ev sahibi olacağız?
Çocuk sahibi olamıyoruz mesela yakın zamanda bir tedaviye baslasak nasıl yetisecegiz?
Bunları düşünmek zorundayız diye düşünüyorum.
Bence aile yapısına göre değişirBayanlar hayırlı geceler.
Fikirlerinizi almak istediğim bir konu var.
Ailelerin durumu gayet iyiyken, evli çocuklarının büyük miktarlarda onlara yardımda bulunmaları gerekir mi? Ya da bir ihtiyaç durumu gelişti sağlık üzerine ama yine ödeme durumları var.
Yine de bu ödemeyi yapmak evli çocuğuna mi düşer? Yani bu beklenti normal midir merak ettim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?