Bunu nasıl yapaçağımı bilmiyorum kendimi güçlü hissetmeye çalışıyorum herşeyi yaparsın diyorum sen iste yeterki diye ama sadece burda takılıyorum ne yapacağımı bilmiyorum bunun için ne yapabilirim dışarıdan bir göz olarak ihtiyacım var görüşünuze
Evet insanın harekete gecmesi için önce istemesi gerekiyor. Örnegin istediginiz şey hasta annenizi ziyaret etmek, yanında olmak ise gidin.
Fakat isteklerinizi, direkt kendinizle ilgili sıfatlar olarak da sıralayabilirsiniz:
Gururlu, kendine saygısı olan, kimseye kendini ezdirmeyen, haksızlıgı normalleştirmeyen, güclü bir kadın olmak istiyorum gibi...
Bazı cümleleri tersten de kurabilirsiniz kendinize. Mesele istedikleriniz degil de istemedikleriniz neler?
Dayak yemeyi istiyor musunuz?
Eşinizin size ailenizle ilgili yasak koymasından zevk alıyor musunuz?
Kölesiymişsiniz gibi tarlaya gideceksin diye kavga ettiginde bu sizi mutlu ediyor mu?
Annesinin sözünden çıkamayan birini karşınızda yetişkin bir insan olarak görebiliyor musunuz?
Haksızlıga ugradıgınızda öfkeleniyor musunuz yoksa eglenceli mi geliyor, neşeli mi oluyorsunuz?
Hayatınızdan cinselligi tamamen çıkarmak istiyor musunuz?
Bu sorulara verdiginiz cevapların cogu olumsuz ise (yalnızca bir tanesinin olumsuz olması bile yeterli bence) o zaman evliliginiz sizi tatmin etmiyor ve etmeyecek demektir.
Yukarıda sıraladıgım davranısta bulunan kişiyi eşiniz degil bir başkası olarak düşünün. Saygı duyulacak, sevilecek bir insan olur mu?
Kendisine böyle davranan birini memnun etmeye çalışan kişi kendisine deger veriyor mudur, özsaygısı var mıdır? O durumdaki bir kadına siz ne önerirsiniz?