Sizcee soğumakta haklı mıydım ?

Şaka bir yana da yorumlara bakınca erkekler kadın, kadınlar adam; ayaklar baş, başlar ayak olmuş. Bu tarz bir adamla evlenilirse evlilik birliği içinde çalışmak istemeyen yahut herhangi bir sebepten çalışamayan kadının evdeye yediği zeytinin tanesine kadar başına kalkılması işten bile değil. Zaten bir ilişki ciddiyse ve evlilik birliği sağlanırsa harcamalar ortak yapılıyor. Belirli bir süre haftada bir yedirdiği bir burgerin hesabını yapan, size iki lokma yedirdi diye kendinizi kötü hissettiren biriyle ömür boyu yola çıkılır mı? Aman Allah korusun. Burada öyle konu sahibine yüklenerek bir yere varılmaz. Böyle adamların gerçek yüzü aynı eve girince yediğin ekmeğe gözünü dikince belli olur. Kimsenin başına da vermesin Allah.
 
Ben de onu anlamıyorumnbir anda hak hukuk eşitlik naraları atılmaya başlandı .
 
Yani hesap işine gireceksek de bilmiyorum artık .benim maaş günümde hadi bari daha böyle farklı mekanlara gidelim dediğim yerde ödediğim hesap 3 hesaba bedeldi ama hiçgözüme gelmiyor içimden geldi yaptım .pişman da değilim .arkadaşımada yaparım sevgilime de
 
Vardır onun kafasında başka şeyler. Yani sizin yaptığınız görmeyip muhtemelen kendi ödemelerini de hep oluyor diye düşünüp başka şeyleri de bahane ederek size çatmış. Altında başka şeyler yattığını düşünüyorum. Siz bunları yaparken böyle söylüyorsa kesinlikte başka bir karın ağrısı vardır bunun.
 
Ya ben kendisinin beni ilişkiden soğutup ayrılmamı beklediğini düşünüyorum baktı dirençli çıktım sonrasında kendisi ayrılmıştı benden zaten . Yani bana sarılırken öperken beyefendi ayrılma kararını vermiş bile
 
Başkasını bulmuştur da ondan. Karşıyı sağlama alınca da ayrılmış işte. Ama bakın, ders çıkarın kendinize. Böyle konularda dirençli olmak iyi değildir. İlk sinyali aldığınız an yol verin gitsin.
 
Ayrıldıktan sonra bazı şeyler dank etmeye başlıyor maalesef .
 
Gayet itici bence, para diyen adamdan soğuyorum anında .. para lafı eden erkek kalitesiz geliyor bana, ben centilmen erkek seviyorum kardeşim
Bir erkeğe yakıştıramadığım tek konu para lafı etmesi. Bir erkek parasız kalıyorsa ya olmadık şeye harcıyordur ya da kazanmayı bilmeyecek kadar akılsızdır ki onunla yol yürünmez.
 
KFC genç çocuklar için bence de, yetişkin birine zaten uygun değil. KFCye davet edip menü alan adama sümüğümü atmam
Hayatımda gördüğüm en cinsiyetci cümle. Kimse kimsenin yediğini ödemek zorunda değil cinsiyetimiz kadın diye. Yemek yenilip sıra hesap ödemeye gelince aciz gibi durmak çok itici ee erkek işte ödesin işi ne demek. Biri arkanızdan xxde beni kullandı anca kendine bir şeyler ısmarlatmaya çalışıp paramı yiyodu dese zorunuza gitmez mi.
 
Bir erkeğe yakıştıramadığım tek konu para lafı etmesi. Bir erkek parasız kalıyorsa ya olmadık şeye harcıyordur ya da kazanmayı bilmeyecek kadar akılsızdır ki onunla yol yürünmez.
Akıllıydı birikimini yapardı ona lafım yok ama kendisine bile harcarken içi rahat etmezdi.
 
Kullansak dediğiniz yerlerde mi kullanırdık hey Allahım ya .adımızın sugardaddye çıkmadığı kaldı
 
Erkegi savunan değil tam olarak eşitlikçi taraftayim.
'Ben de ödüyorum' demişsin. iyi de zaten ayda 4 buluşuyorsunuz, eğer cidden eliniz cebinize gitse adam niye böyle bir cümle kursun ki.
Ha , böyle konuşan adamdan ayrıldığın iyi olmuş zaten, ona laf yok.
Ama bir adam bana böyle bir cümle kursa yatakta döner dururdum 'bu gerizekalıya bu lafı nasıl dedirtttim' diye. Bu konuda seni haksız buldum. Yazık, bunca okumussun, zor bir meslek icra ediyorsun, kendi paranı kazaniyorsun. Elin üç kuruşluk adamindan gördüğün muameleye bak. Keşke bu lafı duymadan uygun ve adil şekilde ana yemek hesaplarını ödeseydin de üç kuruş için fakir doyurmus havasına girmeseydi adam.

Bir de errrkek diye her şeyi onun ödemesini beklemek - hele ki yorumlarda gördüğüm gibi kadına hesap ödeten erkeğin erkekliğini sorgulamak falan nasil ataerkil şeyler, hiç anlayamıyorum. Aynı düşünce yapısıyla o her hesabı errkek olduğu için ödemek zorunda olan - erkekliği böyle şeylerle ölçülen adam nasıl misal ev işinde kadınla kendisini eşit görecek? Hesap ödeyince testesteronu giden erkek tuvaleti cifleyince testesteronu gitmeyecek mi?
Benim karşı olduğum bu tarz cinsiyet rolleri. Ne Şam'in şekeri,ne Arabın yüzü :) benim mottom bu.
Ne kadınım diye yediğimi içtiğimi elin adamına kitlerim ne de o erkek diye elin adaminin sorumluluğunu alirim
Bu arada benim hayatıma giren insanlar genelde hesap konusunda aşık atamayacagim insanlar oluyor. Yani hayatımdaki insanın rahatça ödeyeceği tarz mekanda ben sonraki hesabı ödeyemem genelde - ekonomik seviyem müsade etmez. Buna bile bir çözüm bulurdum, misal adamin maddi gücü benim epey üstümdeyse bazı günler yengenc günü olurdu baştan aşağı ben planlardim o karismazdi - ucuz ama keyifli şeyler, aktiviteler,piknikler hamaklar vs. Bazı günler de onun günü olurdu o planlardi, artık canı ne isterse mekan gezmeler vs.
Ya da son sevgilim başka bir ülkeden Euro kazanan biriydi. Onunla da gezdiğimiz şehirleri/ülkeleri bölüşürdük. Benim günlerim tüm şehir rehberliği bana ait olurdu , gezilecek yerler vs. otel parasından ve zamandan tasarruf için gece otobüsüne biner uzak yerlere giderdik, market şarabıni çantaya atar tırmandığımiz manzarada içerdik, sokak lezzetleri denerdik. Onun günlerinde o şehir bana supriz olurdu, araç kiralar , deniz lokantasinda kaliteli şarap içer , balkon manzaralı yerlerde konaklardik vs vs.
Benim 'ideal iliskim' böyle bir şey. Ve ilişkilerimde asla bu tarz laflar da duymam, toplumsal cinsiyet rollerine de tanık olmam. Son sevgilim sırt çantamın astarı yırtık diye her gittiği yerde iğne iplik aramıştı,dikmek için vs vs
Bence bu konularin hepsi birbiriyle bağlantılı.
Zaten kasada hesap kavgası yapma çiğliğine hiç gerek yok, ya da liseli gibi alman usulüne. Dediğiniz gibi iki o odediyse bir dahaki sefere de siz oderseniz zaten ortada sorun kalmaz, adama da 'bir sen bir ben ödeyelim' lafini edecek sebep kalmaz
bucksta amerikano /latte işte kız:)
 
Sürekli karşı taraf ödediği için o da sizden soğumuş olabilir mi ?
 
Siz hesap ödeme konusunda kendinizi tamamen geri çekmemişken bir hafta sen öde bir hafta ben lafi çok itici bence.
Gerçekten değer veren bir erkek sizin haftada bir yediklerinizden rahatsız olup sıraya koyalım demez, zorlansa da direkt demez.
Birikim falan yapıyor demişsiniz, parasının olmaması değilmiş sorun zaten.
Bende rahatsız olurdum.
 
Ben de onu anlamıyorumnbir anda hak hukuk eşitlik naraları atılmaya başlandı .
Bende anlamıyorum, eşitlik var hesap öde. Ama mesela evin tüm masraflarini kocan karşılasın, sen kendi paranı gönlünce harca. Boşanma durumunda altınlar ve herşeyin yarısı senin, çalışıp katkıda bulunmaya gerek bile yok. Ola ki adam seni aldattı, donunu bile al, hatta bağın kalmamış adam nafaka ödeyip sana ömür boyu sponsor olsun gerçekten hiçbir şeyin ortasını bulamıyoruz.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…