sıkma kendini bu kdar hamileymişsinde giden para geri gelmez kendini yıprattığınla kalırsın
Uzun oldu kusura bakmayın
Kızlar daha önce bi konu açmıştım kaynım işyerinde usulsuzluk yapıp 90 bin kusur borç çıkmıştı tabı konuyu ilk öğrendiğim zamanlar açmıştım o zman tutarı daha az biliyorduk.
Faturalar ödemeler çıktıkça tutar da büyüdü. En son 90 kusür çıktı. O zmanlar kp söylemicekti eşim ben karşı çıkmıştım konu bunun üzerineydi. En son söyledik küçük kaynim kredi çekti üzerine kredikardi olmadigindan az verdiler . Kp kredi çekti emekli ödeme felan var diyen 25 kusur felan da ona kredi verdiler.
Kp bizde 55 bin lirası vardı ev satılınca verecektik. Böyle acil durum olunca arabamızı da satliga çıkardık. Benim 13. Haftamda gebelikte. Stresten sürekli acile gidioduk en son panik atak olduğunu daha sakin olmamı söyledi doktor.
Sonuç olarak arabamızı sattık 32 bin e onunda borcu vardı bu arada. Üstüne bide kredi çektik kalanına 63 binlira felan verdik bizde. Borcu sıfırladik böylece. Küçük kaynimın ve kp çektiği kredi ödemesi aylık parayi yiyen kaynimin maaşı kadar onunla ödüyorlar.
Anlayacağınız olan bize oldu. 3.5 yaşında oğlum var doğuma 2 ay kaldı kış memleketinde arabasız birsürü borçla kaldık. Sürekli ataklar yaşadım. en son kendimi çok fazla üzdügümü farkettim dedim en azından paraları bizdeydi verdik. Paraları bizdeken ödemelerinin bazısını bi dönem bize yaptırdılar yine zor duruma düşmüştük. Yinede paralarını fazladan verdik. Neyse dedim eşim için dedim giden en fazla 10 bin olsun dedim. Ama onların hiç bizim halimizi düşünmemeleri içimi yakıyo. Ya gerçekten resmen yüreğimden ateş cikio sanki. Kışİ ağır geçen bi memleketteyiz. Arabasizlik öyle zor ki. babam bize oğlumun doğumundan arabasız olmaz oralar diye hediye almıştı. Onlar öyle düşünürken diğerinin umursamaması yakıyor içimi arada unut diyip boşveriom ama bazen olmuyo yanıyo içim. Tamam paralarını verdik diyorum niye üzülüyorum ki diyorum olmuyor. Bişey diyin bana.
Olay çok eski olmasada üzerinden zaman geçti. Ama oğlum sabah babamla kamerada konusurken benim siyah arabam olacak. Siyah araba alacağız diyince babamın üzüldüğüve belli etmemeye çalışıp başka bişey demesi sonra diğer tarafa geçmesi çok üzdü beni.
Sorun arabanın olmaması mı ki.Konuyu okuyunca, sonunda başka bir sorun beklemiştim
Öyle gibi olmuş ama arabasizlik bana konuyu hatırlatiyor. Kp ve kv umursamazligi olanın bize olması. Hele bayramda kp arayıp nasıl geçiyo diyip gülmesi beni çok üzüyor. Olay kurban Bayramında önce oldu belki 15 20 gün vardı. Belki 1 hafta tam hatırlamıyorum. Araba satılmıştı borçtan kurban kesememiştık.
Açıkçası ben biraz bencil buldum sizi. Adamlar o kadar borcun içinde ve sizin onlara borcunu varken siz arabanızın derdine düşmüşsünüz. Hamileymişsiniz allah kolayık versin de, aç değilsiniz açıkta değilsiniz Herkes arabayla çocuk büyütmüyor. O sıkışıklıkta onca borç içinde insanların sizi düşünmesini istemeniz yersiz bence..
sonuç olarak borcunuz varmı hala
Bebeginizin ve sizin sagliginiz herseyden onemli...Hepimiz bu kadar ince dusunmeye kalksak mutlaka maddi manevi saglik probleri ile karsilasiriz kaldi ki siz hamilesiniz ,duygusalligin tavan yaptigi bi donemdesiniz. Herseyi bi kenara birakin...borclariniz bitti , bebisiniz saglikli ,esiniz yaninizda ,saglik sorunlariniz yok (ins) bunlardan daha guzel ne olabilir kiBardagin dolu tarafina bakin ,bos tarafi her zaman aci verir
Rahatlatıcı sözlerin için teşekkür ederim. İnşallah öyle yapmaya çalıyorum arada geliyorlar banabiraz yazarsam paylaşırsam iyi olur belki diye yazdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?