Sizde bir yorum yapın

Zaten sizde olan borclarini odemissiniz.
Bunda da uzulecek bisey yok.
90 bin azmi bide onları dusun boşu boşuna giden 90 bin!

Elbet yine araba alırsınız sağlık olsun.

Hamilelik stresi alinganligi.
Dusunmemeye çalışın

Bence babana, satılan arabanın sizin borcunuz yerine geçtiği, başka çareniz olmadığı, o para ev parası sayıldığı ve babanın aslında ev paranıza katkı yapmış olduğunu, kayınbiraderinin ciddi şekilde paraya ihtiyacı olduğu için sizden borcunuzu istedikleri sizin de arabayı satmaktan başka çareniz olmadığını aslında eşinin de bu duruma üzüldüğünü sık sık anlatıp onun da dertlenmesine engel ol bence.
Senin üzüntüne gelince, ortada aciliyeti olan bir borç varmış, eğer sizde olan paralarından başka para kaynakları varsa sizdeki paralarını istediler diye ben de üzülürdüm. Sonuçta Bebek var, borcunuz var. Ama sonuçta eşinizin babası da olsa borcunu alma hakkına sahip, çok da kırılacak gücenecek bir durum yok. Bebekle ilgili sıkıntınız da daha çok panik atakların nedeniyleymiş, daha sakin olmaya çalış. Taksiyle de olsa kötü bir anda hastaneye gidebilirsin. Sadece ihtiyaç duydukları için borcunuzu ödemişsiniz. Çok kinlenip üzülecek şaşılacak bir durum yok.

Ben en büyük sorunun gelire orantısız kredi çekimlerinin olduğunu düşünüyorum. Eşinizle sizin aylık on binliradan az geliriniz varsa neden 2500lük kredi ödemeniz oluyor?
Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız bence. Evet kp- kv yardım etseler kayırsalar sizi de ne iyi olur, ama bazen yapmazlar işte, yapmıyorlar. İnsanlardan bir şeyler beklemek yerine elimizdekilerle mutlu olsak daha iyi sanki.
Bende evim olsun istiyorum mesela, bir sürü de kira veriyoruz ama bizim 2500 tlik kredi ödemeye gücümüz yetmez. Oturuyoruz yerimizde.
Bir an önce borçlarınızdan kurtulmaya bakın bence. Kayın ailenizle olan durumları pek anlamadım ama siz kendi kredi borçlarınızdan kurtulsanız çok çok daha mutlu olursunuz gibi geliyor.

Ben size bencil demedim. Başka bir üyeyle karıştırdınız.
Durduk yere dert ediniyorsunuz dedim.
Ek olarak böyle şeyler her zaman olur. Büyütülecek bir şey yok.
Hakkımız vardı almadık demişsiniz. E alsaydınız. Kendi isteğinizle feragat etmişsiniz.

Kredi borcumuz kp e para vermek için oldu hepsi. Kiradayiz evimiz memlekette orada da kiracı var kira geliri ile beraber 4000 tl gelirimiz var. Zorluk yaşıyoruz haliyle krediler kira ödemesi felan idare edebileceğimiz kadar ediyoruz. Oğlumun kreşi için kısmıyorum sadece yarım gün gidiyor zaten.

Pavyonlarda yemiş parayi sağolsun. Kp ve kv de de suç var. Gece sabahlara kadar gelmeyen adamı bi araştırmazsan ne oluyo böyle demezsen boşa gider paran. Tamam 30 yaşında adam ama bekar sonuçta hala ailesine bağlı bir dur diyen yada ne yapıyorsun böyle diyen olmalıydı malesef.

borcunuz varmış ve borcunuzu odemıssınız bu tarafından bakın...evet bıraz fazla vermıssınız ama olan olmuş....onlarda haklı evlatları sonuçta....
takmayın boşverın çocuk olunca araba sart oluyo ama sız bosyere para vermemıssınız ona sevının derım borç odenmıs sonucta

Babamla başta aynı şekilde konuştuk tabiki. Bize anlayışta gösterdi sağolsun. Sadece üzülüyor haliyle. Para Pavyonlarda yenince ağır oluyor tabi. Bizde tabiki parayi verecektik para bizdeyken kiradan paylarınıda veriyorduk. Odemelerini de yaptık bir süre. Evdeki adamı bosverirlerse olacaklar böyle oldu işte. Onların boşvermisligi bizim zor günlerimiz oldu. Kendi evlerinde arabasıyla ödeme yapmadan atlatılar tabu onlara da bişey olmasın ama anne baba destek vericidir. Zararı biz çektik sadece. Onarin parası bizde olmasaydı inanın asla para verdirmezdim. Yanlis düşünüyor olabilirim ama adam dansöze para takarken ben evde idare etme peşindeydim. Paraları bizde olduğu için ses etmedim fazlasıyla verdik zaten

Tek tesellim o zaten para bizdeyken hem pay verip hem ödemelerini yaptık. Sonuç bi evladım ne yaptın ne ettin diye soran olmadı. Eşime bile. Ha bide bir tesellim daha tayin zamanı eşim onların memleketine gitmeyi arka plana attı benim memlekete gitmeyi ön plana koydu. Her şer de hayır var dedikleri bu olsa gerek

Yorumlara şaşırdım doğrusu...
Ben konu sahibi adına üzüldüm..
Hayat şartları malum ee 2 çocuk masraflar büyüyor..
Tamam borcu olabilir ama buna istinaden kendi babasının aldığı arabayı satıp ödemeside çok ters geldi bana..
Kendi oğlunun üzerine düşen gelinde patlıyor..Ayrıca bu devirde üstelik 2 çocukla araba şart...Arabası olmayanda yok krediyle herkes araba sahibi oluyor..
Babasının hediye aldığı arabaya satması yetmemıs birde kredi cekmısler üstüne her ay 2.500 tl nasıl ödenir siz düşünün..
Adam gitsin pavyonda yesin gelin ödesin:)
Haa 7 kat elden alırsın borcu mecbursun ödersin ama aile yani o..kendi oğullarınıda mahçup etmısler..
Konu sahibi hamile ve bu duruma üzülmüş..Düşüncesiz insanlarla dolu ortalık..
Bende ailemden birine borc verdım yok dediler hala beklıyorum yani gırtlagına mı basayım sat arabanı bana paramı ver mı diyeyim...Bu ne münasebtsizlik böyle..
Neden münasebetsizlik çünkü ailen.. onun evindeki huzuru önemli ha o senin onu düşünüp huzurunu bozmanı düşünmüyorsa o onun bencilliği der gecerim.
Bence haklısınız..Babanız yeni bir araba daha alacak size bence siz üzülmeyin eşiniz üzülsün...Ailesi utansın..

Şaşırdıgım yorumlar için dikkatli cevap vermeye çalıştım belki kendimi anlatamadım diye. Anlamaniza o kadar sevindim ki kendimi anlatabilmenin rahatlığını yaşıyorum suan teşekkür ederim
Tamam babamın aldığı araba evin üzerine eklenmiş oldu biz onların parasini arabadan vermiş olduk ama onların rahatlığı beni çok yıprattı. 2. Doğumu ailemin yanında yapacağım babam yine araba alacak diye inanın korkuyorum bende babama mahçup olurum çünkü. Babam arabayı verirken ben burada rahat gezerken sizin orada otobüsle gidip gelmeniz beni üzer diye verdi. Ve 3 sene her arabaya bindiğimde babama dua ediyordum yine ediyorum. Baba böyle olmalı. Farklı görünce bende şaşırıyorum. Yapamasada sözleriyle rahatlatmalı. O da yok

Helal olsun böyle babalarda var çok şanslı olduğunuzu bilin hiç üzülmeyin...
Sağlıkla büyütün yavrularınızı.
Sevgiler.

Eşinizin ailesine borç olarak verdiği paralar sizi lütfen bu kadar üzmesin diğer arkadaşlarında da dediği gibi onların durumu kötüyken siz zaten huzurlu olamazdınız diye düşünüyorum.
Eşimde ailesine borç olmamasına rağmen büyük meblağlar ile yardım ediyor, Allah'ıma çok şükür bunu bir gün bile kendime dert etmedim. Yarın öbür gün bizde anne baba olacağız, zor durumda oğlumuz, kızımız bizi umursamasa üzücü olurdu.
Hadi onu da geçtim yalnızca arabanız gitti ve binemeyeceksiniz diye bu kadar üzülmüşsünüz, lütfen dışarıdaki insanları da bir düşünün.
Kayınpederinizde bir baba o da sizi düşünüyordur siz farkında değilsinizdir, hissedememişsinizdir sıkmayın canınızı...

Verilen fazla paralar borç verilmedi. Borç olsa üzülmem onları zora sokmak istemem. Kimsenin hayatı zevki bozulmadı bizim dışımızda. Onların haZir paraları gitti hemde göz göre göre. Arabada pavyon peçetesi üzerinde istek yazılar görüp peşine düşme eve gece sabaha karşı gel ses etme para göz göre göre gitmiş derim. İnsanın durumunda varken yardım etmesi ayrı yokken vermek zorunda bırakılması ayrıdır. Tek mesele araba değil ama o küçük meselede değil bana göre. 2. Çocuğum 2 ay sonra gelecek inşallah. 3.5 yaşında oğlum var erzurum da kar da alışverişe bu sekilde gitmek kolay değil malesef. Allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın. Çok ağır inanın

Sizi çok iyi anlıyorum, beni sakın yanlış anlamayın... Ama şu an için elinizden birşey de gelmiyor öyle değil mi?
Olan olmuş paranızı vermişsiniz, onlar sizin yaşadıklarınızı görmüyorsa bile Rabbim görüyor ve size yardımcı olur inşallah daha güzellerini de alırsınız.
Doğumunuza o kadar kısa bir süre kalmışken üzmeyin kendinizi bunlarla, bebeğiniz herşeyi hissediyor unutmayın.

Baslarda kendimi çok üzüyordum sonra bosvermeye iyi yanına görmeye çalışıyorum. Arada geliyor böyle içim üzülüyor o anlardan birinde yazıp rahatlayayım dedim.

benim kaynımda gecen yıl eşimin hattına telefon aldı 2 ay gecmeden sattı ben ödüyor borcunu sanıyordum meger ödemiyor muş eşim ödemeye kapatmaya çalışmış eşimde bende icra gelince şok olduk kaynım o dönem kız kacırdı düğün tutu vs yani 2900 tl bize kaldı eşim altın takmadı diye kv kp der eşimi ezmişler eşim de kaynıma senin borcunu ben ödeyeyim madem demiş (kabul etmez öder diye düşünmüş ) kaynım sagol abi ne iyi olur ben çok borçlandım falan demiş kv kp der de kardesin sonuçta çocuk yeni ev kurdu yavas yavas ödersin demişler vs... 4 5 aydır onunla ugrasıyoruz kp der olacak adam eşimden söz le yeminle para almış 500 tl gibi vermedi isteyince abisin olsun o kadar demiş görümcemle kaynımın düğünleri nde yani 1 ay içinde hiç bi borcumuz yok evi tasıyacagız derken şuan da 4000 tl borcumuz var 2900 tl yi kapatamadık faiz biniyor sürekli kaynımın sa hiç umuru degil bize elim dar diye ayda 100 200 (eşim en azından 100 100 öde demiş ) vermeyen kaynım son 3 ay içinde bi dikiş makinesi bi masa sandelye takımı ev için süs ve dekor kendi ve eşi için 1000 tl lik giyim eşyası vs aldı gecen günde çaycı ve fırın almış ne diyeyim Allah büyük bütün bunlar yüzünden kavga ettik eşimle boşanma kararı aldık eşim 3 4 gün düşünelim evladımız var diyor ben hiç konuşmuyorum eşimle aynı evde 2 yabancı gibiyiz(eşim borc 500 600 tl sanıyormuş kaynım yatırıyor sanıyormuş )

Anlıyorum sizi. Kolay Değil bizim o kadar ufak meblağlar olsaydı. Ama az da olsa insana ağır geliyor ne münasebet adam keyfine harcasın siz çocuğunuzun evimizin rızkından kesin onun keyfini ödeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…