Sizde böyle seyler duydunuz mu?

Sanki eşye satın alıyorlar.Kız evlendi diye onların çizdiği rotaya göre mi yol alacak?Hiç sevmem böyle ebe nine tipleri.Lafınızı esirgemeyin ki herkes haddini ve mesafesini bilsin...

üstünde çok durma bence, bir gidişinizde onlara ilk gidersiniz, diğer gidişinizde sizinkilerei tabiki eşit haklara sahipler.

ben farklıyım biraz sizden galiba ilk önce annemlere giderız sonra kayınvalideme bunu eşim istıyo çünkü en çok özlenen benım ailem oluyo tabi ilk başlarda çok laf etti ama daha bişey diyemiyo baktı değişcegi yok. ama bunun böle olmasında kayınvalıdem sebep sırf onun gıcıklıgına once anneme gidiyorum

ben 10 yıllık evliliğim boyunca annemlere gidemedim.kaynanam görümcem laf sayıyordu: "madem anana bu kadar çok gidecektin.napmaya evlendin...."

bir hafta onlarda kalıyorsak cuma öğleden sonra 3 saat annemi görme hakkım vardı.eltim de öyleydi.

babam hasta oldu 2 ay annemde kaldım kaynanama gittiğimde oğluna şöyle dedi:::"söyle şu kadına,burası otel değil".......................

aaah aaah hatırladıkça hala sinirlerim bozulur...

Arkadaşlar bu kadar basit şeylere takılmayın, boşverin önce eşinizin ailesine gidin sonra kendi ailenize hem kendi ailenizde daha uzun süre kalmış olursunuz böylece, valizlerde nerede durursa dursun ne önemi varki.
Böyle ince detaylar için keyfinizi kaçırmayın, tadını çıkarın hayatın.

canımmm benimm cidden doğru dediklerin onları doğuran ana baba bizi sokaktan almışlarr.hayatın gerçeği kabullensekde kabullenmesekee

çok biliyolarmış yani ne diyeyim...
o kadar saçma bişey olabilir mi yaaa?
erkek ailesi aile de kızınki bostan korkuluğu mu?...
bu ya cehalet ya da insanları isteklerini yaptırabilmek için yanlış yönlendirmeye çalışma yani kandırma....

Salak saçma şeyler bunlar ya
Mesela ablamlar bize gelirken hiç öncelik gözetilmez o gün kime gitmek uygun gelirse oraya giderler ve onlarda şehir dışında ama valizlerin bizde durduğu hatta bizde kaldıkları daha çok olur...

bu bizde de böyledir öncelik erkek tarafınındır tabi bu kişinin isteğine bağlı istemezsin gitmezsin ama laf olur söylenir gitmedi gelmedi denir.ben herkesin gönlünün yapılmasından yanayım zaten kendi aileniz bu konuda anlayışlıdır.önce kayınvalidenize gidin bi güzel gönlünü yapın snr da kendi annenize gidin.

Arkadaşlar erkekler üstünlük taslamak yada kendilerini ben erkeğim benim dediğim olur diye ilk zamanlar böle davranıyorlar belli bir süre sonra inanın bu böle oluyor

mesela biz bölesi durumlarda artık kimseye değil önce otele yada evimize gideriz
sonuçda iki taraf da artık bizim dışımızda ne kadar ailelerimiz olsalarda biz ayrı bir aileyiz artık eşim de böle düşünüyor rahatlarsın merak etme sabır sadece

Benim ve eşimin ailesi kültürel açıdan birbirlerinden çok farklıdır.mesela eşim babasının yanında benimle asla konuşamaz,kızımızı asla sevemez.sofradaysak ben eşime kesinlikle servis yapamam,çay veremem.bu ve bunun gibi bir sürü saçmalık.lütfen kimse bana kızmasın ama gerçekten bunlar bana kesinlikle saçma geliyor.ben bu şekilde yetişmediğim için bunlara uyum sağlamakta beni oldukça yoruyor.allahtan eşim babasına hiç benzemiyor ve bu adetlerin biryerde son bulmasını istediğinden daha modern davranıyor.uymamız gereken bu kurallardan dolayı eşimin ailesine gitmek onlarda kalmak istemiyorum,eşimde bunun farkında ve oda rahatsızlık duyduğundan gitmemiz konusunda kesinlikle ısrar etmiyor.babası bu şekilde davranarak çocuklarını uzaklaştırıyor kendinden,böylece sıcak bir aile ortamı yaratılamıyor.

ben de 3 buçuk aylık evliyim..
ramazanda ilk kayınvalidemlere gittik 3 saat uzaklıktaki şehre..
sonrasında da ankaraya dönüp batıya 9 saat gittik annemlere...

kurbanda ise önce annemlere gidicez, sonra kayınvalideme...
benim eşimin ailesi de maalesef böyle şeylere çok yorum yapar ama ben eşime babamın kardeşi ve oğlu olmadığını, senelerdir kurbanı tek başına hallettiğini bu sene damadıyla birlikte kesmenin onu mutlu edeceğini söyledim, eşim de ailesine rağmen önce annemlere gitmek için bilet aldı...biraz da eş te bitiyor sanırım.

Pehh saçmalik ! !
tutturmuslar bir turk kulturu gidiyorlar bakalim
kulturle hiç alakasi yok bence
heriki tarafta yeni yuva kuruyor, o evden ayriliyor...
ne kiz anneyi babayi unutur, nede erkek
takma boyle seylere, boyun da egme bence
ben kimse ugruna anami babami unutamam hiç kusura bakmasinlar

bi şekilde sen ve ailen artık ikinci plandasınız demek istemişler..sen ağaç kovuğundan çıkmadın ailenle iletişimin eskisi gibi olacak...eşyanı alıp çok rahat gidebilmelisin..ama burda devreye eşin girer onun bu olaya bakışı olayın akışını belirler bence..

aynen canım bizimde bayramlarda aynı sorun neymiş kayınvalidemlere kahvaltıya gidecekmişiz bilmem ne aman saçma sapan şeyler vallahi kendilerinden soğutuyorlar başka birşey değil ya

1,5 yıllık evliyim hiçbir bayramda gitmedim ama kayınvalidemde her bayramda konuşmaktan bıkmadı yok komşunun oğlu gelmiş yok karşı komşu kayınvaldesine gitmiş bilmem ne bilmem ne. Bu kurban bayramında gidicem ama bir daha ki ramazan bayramında da diyeceğim eşine bu seferde annemlere gideceğiz kahvaltıya madem gidilecekse kahvaltıya paylaştırıcaz diyceğim.

evet canım yani maalesef herkesde var aynı sorun ben zamanla aşarız bu tarz sorunları diye umut ediyorum ki dua ediyorum şu kaynım evlensede evlere şenlik eltim gelse kayınvalidem onunla uğraşmaktan beni unutsa tırnağımı mumla arasa allahım. :))))

Son düzenleme:
evet herkeste öyle galiba ama ben artik direk anneme gidecem yada evim olursa evime onsallah evim olurda kimseye gitmem

benim bulunduğum yerdede erkek evine hep öncelik veriliyo.maalesef eşimde böyle düşünüyo.bayramlarda önce erkeğin ailesinin yanına gidilir sonra kadının tarafına gidilir diyo.o da böyle görmüş böyle öğrenmiş.
burda eşinin tavrı önemli ama şu kadarını söyleyim ailenle görüşmen kısıtlanmadıktan sonra önce kime gidildiği o kadar önemli değil bence yada valizlerin nerde kaldığı
önemli olan ailenin yanında kalabilmen sıralama için eşinle zıtlaşıp huzurunu kaçırma bence

çoktur böle kurallar erkek tarafı ilk dakkdan itibaren egemenliğini koymaya çalışmış ama bence sen ilk seferden tepki verme zmanla kendi ailenede öncelik veririsin kocanla anlaşıp ben sana en basit örnek vereyim takıyı düğünde erkek tarafı almak istedi vermedim verdirtmedim benim ailem zaten istemez ama takıyı düğünden sonra direk bana teslim ettiler erkek tarfı çoklaf etti çok bozuldu ama ben geleceğmii tehlikeye atamazdım

ülkemizde kalıplaşmi bişey bu..
nasıl bayramda önce erkek tarafına gidiliyor bunu gibi bişey..
bence bunda takılacak bir durum yok ama sana söylenmesi tabi rahatsız eder..

benim kuzenim (bayan) 9 yıllık evli
bayramlarda herzaman once onun ailesine giderler yerlesirler ondan sonra adam tekbasina kendi ailesini gunu birlik ziyaret eder doner...
hic gitmemis kuzenim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…