Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.244
148
45
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?

Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.

Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.

herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.

Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.

Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.

sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.

Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.

Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.

Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)

Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.

Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.

Yani bu genelde boyle olan bisey ama ya farkettiyseniz hep kız tarafı daha verici oluyor boyle seylerde. Bizde dugun vs zamanlari esimin ailesi uzaktan izledi resmen sadece ama torun olunca isler degisti sasirttilar beni biraz. Ama yine de bi kiyafet vs alma gibi hevesleri cok olmadı. Annem ve kardeslerim dedigin gibi her bebek magazasina gidişlerinde biseyler alirlardi ki anneminde oyle bir maasi yok para biriktirirdi torunu icin. Bence bu durum genelde boyle oluyo

Allah bir avazda kurtarsin insallah kucaginiza almak nasip etsin dileklerimle..

düğünde biizmkiler de aynı şekilde davrandı
hatta eşime trip attılar 6-7 ay evleniyoruz diye ama üzerinden zaman geçti kapadım ben konuları
canımı sıkan yapmayıp da yeniden herseyı onlar yapacakmıs gibi kendilerini göstermeye çalışmaları olacak

Bebeğimle ilgili kvmden bi çöp görmedim. Umurumda da olmadı.
Böylece çocuk üzerinde "Biz bunu yaptık" diyecek söz hakkı da olmadı. Şimdi yapacağız diye uğraşırlar, uğraşsınlar bakalım ben yazdım deftere
Evlilik zamanı gibi düşünün; kvniz ne kadar karışırsa o kadar sahiplenecek, hiç gerek yok. Ne güzel ana kız düzüyorsunuz işte bebeğin odasını, buna odaklanın ve mutluluğunuzu böyle gereksiz şeylere takılarak zedelemeyin.

canim tam tersi olsa emin ol daha rahatsiz olursun . senin almak istedigin bir seyi sana danismadan alsalar falan ? boyle daha iyi durumunuz da iyiymis bosver kafani takip stres olma hic

Bu kadar süre beklediğin bin bir zahmetle sahip olduğun bebeğin hayırlı uğurlu olsun. Sana tavsiyem hiç bir şeyi umursama. Kim ne yaparsa yapsın boşver. Artık annesin canım benim , bunun keyfini çıkar. Herşeyin gönlünce olmasını temenni ediyorum. Ben olsan kv deme bu davranışın beni kırdığını açıkça söylerim. Farkında olmayada bilir yaptığının seni ne kadar üzdüğünü

işte benim canımı sıkan hiç desteği olmadığı halde sahiplenecek söz hakkı olacak olması
şimdiden kızım ne yapıyor , kızım nasıl falan diyor
eşime telefonda hep bir satış hep bir politika derdinde

bunun için canınızı sıkmayın

kv dem de annemler de altın alıp taktılar

bana annenizinki abartılı geldi

eşiniz ve sizin durumunuz iyi ise bu tarz şeyleri ikiniz halletseniz

babayı da hazırlıklara dahil edin

sizin anneniz kardeşiniz de eşinizin annesi kardeşi de yabancı

kv şimdi anneniz bir şeyler aldıkça bozulup lüzumsuz şeyler almasın

bu arada kendinizi doldurmayın

oğluma 7 ay dolamdan tek bri şey almadım eşim de aldırmadı

zaten 4-5 aylık olmadan ailelere annem de dahil söylemedim de

paran olunca ihtiyaçlar tek günde alınıyor

takmayın üzülmeyin anın tadını çıkarın

örneğin ben hastane çantasını son gün hazırladım

herkes ay 7. ayda hazırla erken doğum olur vs diye geriyor ama ne gerek var

bebek hastaneden giydiriliyor benim üstümde de hastane önlüğü oluyor dedim geçtim

relaks olun sağlıkla kucağınıza alın

Arkadasım 17 haftalık hamilelikte bu ne acele. Ben 6 aylık olumcaya kadar bir çmp almamıştım. Bir sakin ol. Hamileliğini o bunu aldı bu sunu almadıyla gerilerek mi geçiriyorsun. Herşey alınır bırak bazıları da eksik kalsın ne olcak ki. Evladın sağlıklı olsun yeter gerisi olır gider. İki tarafın görgüsü farklıdır. Kv den belki benim gibi düşünüyodur. 8. Ayda ne alabileceğini sor onları ona bırak geriye kalanları siz halledin madem bu kadar takıyorsun bu meseleye. Aç ordan ney sesi hem sana hem beveğe iyi gelir ben bütün hamileliğimde dinlmiştim. Sağşıkla mutlulukla kucağına al bebişini inş

Eşinin de gözü kulağı var görür yapılanı edileni; sen takılma. Ona göre yeri gelir lafını söylersin "Bunu da Allah razı olsun annem yaptırdı" filan diye, mesaj yerine varır. Yapmayan da yapmasın. Sonra yaparlar, çocuğu hiç sevmeyip "Gelinin çocuğu, yılanın yavrusu da yılandır" diye öteleyen ne insanlar var. En azından öyle değiller yani. Bi de böyle düşün.

İyi satıyolar demek kendilerini boyle olunca yapacak bisey yok maalesef.. Cogu oyle.

Hayirli olsun
Simdi ben olaya soyle bakiyorum. Erkek aileleri gelinlere karismak istemiyor bence. Sizin anneniz sizin zevkinizi bilir,alirlar laf etmezsiniz begenirsiniz. Ama sahsen ben kaynanam bir sey alsa begenmem. Zevkime uymaz. Bana sormadan gidip bir sey de alamaz korkusundan benimle beraber gitmek istese de ben gtmem mesela. Olay bundan ibaret. Herkes kendi annesiyle yapar bu alisverisi ki gayet normal. Benim de oglum var,gelin hamileyken kalkip de surpriz bir sey almam. Sorarim ne begeniyorsun ne alalim derim. Tavrina gore hareket ederim.

Ve evet ben de 8. Aya kadar bir sey almama taraftariyim. Gerek yok,zaten her sey bir gunde aliniyor. Alip alip yigmak manasiz,daha iyisi cikar,baska begenir insan vs vs

bu yaptıgında cok birsey yok
evlılık zamanında daha cok fazla seyler yaptı
baştan sineye cektım ama sonra guzelce konustum alınmıyor , değişmiyor
o bakımdan bunun konusunu açmayacagım ona
gğzel dileklerin için tesekkur ederım

benim 30. hafta daha bişi görmedim :) hatta yüzüne dedm torunun olcak ne sözü ne lafı geçiyor die. doğsunda alırız yada erken die demedm dedi :) sen bana söyle alıncakları dedi. ben demeden alamaz sankii :)) öyle sormaz etmez aramaz beni bi kaç kere ağrım var dedm doktora falan gittik die kendi kafamda kuruyorum internnette bakıp hasta oluyorum hamilelikte etkileniorm die yüzüme söyledi şok oldum yani. bi dahada şuram ağrıyo demedim kırıldımdaa.. annemin başkalarının örgülerini evde görür kim yaptı demez değişik bi tavır içindee kendisi :) ben dicem şunu bunu alalm diede alıcakkk.. ben bebek arabasına baktık diorm erken daha 3 4 ay evdesn nasılsa napcan arabayı dedi. bende 40 mız çksın dışarı çıkıcaz ben 3 4 ay evde napıcam dedm bozuldu lafımaa. onu diyene kadar alaalım kızım falan demedi meselaa. bende siz gibi çalışıyorm. millet kv ile annesi ile geziyor alıyor yapıyor imreniyor insan. bende bi haftasonuna sığdırıp eşimle alıyorum napiyim. beni arayıp bu haftasonu gelde bebeğe bişiler bakalım dese yokk mu dicem demem kv me ama nerdee :) takma biz çok şey bekliyoruz galibaa canım.. doğduktan sonrası için merak içindeyim zaten bakalım nolcak annemler daha yakın bu konulardada çocuğa bakıcaklar ben çalışırkenn . kv bakalım ne tavır sergilicekk

he unutmadan krep tavası almış bana bimde ayıcıklı satılıyorya onlardan bi o var bende kvden gelen sadecee :)
eşiminde kundağı vs çıkarttı gösterdi dursun sende alırım dedm duruyor kendisinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…