Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

herşey bir günde o kadar kolay alınmıyor
bunun için ciddi bütçe gerekli
odası, bebek arabası, pusetı, araba koltugu, ana kucagı, mama sandalyesi, bebek telsizi, üstü başı , yatagı, oda takımı ,nevresimi daha aklıma gelmeyen dolu şey var ki ben sadece kullanabileceğim şeyleri aldım . durumum iyi olmasına rağmen bunun için ciddi bütçe gerek.
ayrıca 8.aydan sonra pek enerjimin kalacağını düşünmüyorum bu işler ile koşturmak için.

O zaman bu güzel günleri hiçbir şeyin bozmasına izin verme. Artık senin için dünya evladının etrafında dönüyor. Onlara inat daha da mutlu ol. Bu tarz insanlara verebileceğin en güzel cevap onları yok saymak ve mutlu olmaktır. Çocuk doğduğu zamanda iyice soyutlarsın hadlerini bilirler

Bence saglikli bir hamileyseniz en guzeli sonlara dogru almak. Kosturulacak bir sey degil,onceden listenizi yapin. Su marka su adette diye. Listenizle beraber gidersiniz,zaten alinanlari su anda da tasiyan siz olmuyorsunuz,o zamanlarda da tasimiyorsunuz isi guzel yonu

Bu arada madem erken almak istiyorsunuz,gider alirsiniz zaten kim neden aldin diyecek ki?

erken olayına çok sinir oluyorum zaten
erken ne demek ya
bu işler ciddi para ve zaman gerektiriyor
benimki söz ile sever bebeği,
eşimi arar beni ister mesela eşim yaarın kontrolumuz var dediyse eğer kv dem kendini acayip satar
günlerdir uyuyamıyorum , kalp çarpıntısından ölüyorum, evin içinde dolanıp duruyorum , aklım hep sizde vs vs der
acayip siyaset üzerine kurulu bir kadın
beni bu deli ediyor.
madem almıyorsun ilgilenmıyorsun satma da kendini madem , nasılsınız de sus.

benım kv dem de ben ne alınacagını bilmem diyor
sanki ben biliyorum ilk defa anne olacagım
bir battanıye al
tulum al , en kötü birkaç çift çorap al
iki torununu da o büyüttüğü halde ne alınacağını bilmiyor .

sen yıne sanlısın ki seninkinin ağzı laf yapmıyor sanırım
benımkı bebek arabası muhabbeti gecse mesela
ooo bir satar kendisini eşimin yanında
biz hayali olarak eşimle o araba alındı sanırız kvdem tarafından

Neden acele ?Zaten alınmayacak mı yavas yavas düzeni kuruyoruz evde bebiş için
Daha çok fazla eksiği var ...

Bak ne güzel hamilesiniz bunları takmayın her anne kızına daha vericidir.söyle bişey var herkes çocuğu kendine doğuruyor ben 4 hamilelik geçirdim 2 evladım var hiç birinde kimseden hayırlı olsun beklemedim kimseyede arayıp aaa hayırlı olsun demem konusu açılırsa hamilerim derse hayırlı olsun derim onun dışında gelinimizi arayıp demedim oda bana demez beklememde yapı meselesidir belki ha sonradan yapmacik hareketlere girerse ozman dersiniz annem şunu şunu yaptı filan diye ağzı kapanır bide şu var bağZi insanlar doğuma 2 haf ta kalmadan hiç bişey almaz ben bebegime 4 aylık hamileyken battaniye oyuncak filan almıştım ilk aldiklarim eşim me gösterdim iyi yapmışsın da erken almissin dedi bende hiç sevinmedinmi filan diye aglamistim kvdemde eşime kızdı az tepki göster heycanlanmis almış sende niye öyle diyon falan diye esimde ben daha erken hani bişey olur bi aksilik çıkar sonra onları görür uzulursun diye öyle dedim de haklida çıktı o bebeğim dogmadi gördükçe daha çok üzüldüm oda öyle düşünüyor olabilir

canım beni diğer topikten tanıyorsun.Benimde 5 yıllık bir uğraşın sonunda olan tüp bebek. Ve 8. aydayım. Hala bir iğne bile yok. İlk başta hastaları vardı.Erken deyip durdular. Sonra hasta vefat etti kayınvalidemin babası yine bir şey yok. Mutfak boyanacak diyorum kimse gelmedi. elinden de gelir Kendi evini kendi boyar. Benim aldığım ürünelerede ben beyazını alacaktım ben şunu yapacaktım der. Ama yok yok yine yok. Geçen aradı. Doğum çantasını hazırlamadım henüz dedi. Bana 2 tane gecelik koy dedi. Geleyim birlikte hazırlayalım bile demedi. herşey maddiyat değil.Yarım elma gönül alma demişler. Benimde annem bir ay önce beni bebek mağazasına sokup ne ihtiyacın varsa al dedi. ben halen bekliyorum.Bakalım ne olacak.

Takıldığına değmez bence. Benim annem maddi durumu hiç iyi olmamasına rağmen bir şeyler almaya çalıştı hep. Kayınvalidem ise hamileliğimde bir kere bile arayıp sormadı, çocuk doğacak daha adını bilmiyordu vs. Sonra üç hafta kadar oğluma baktı, bir havalar bir havalar. Kendini oğlumun annesi sanmalar, çocuğu benden kıskanmalar, bana vermek istememeler vs. En çok seviyormuşlar falan. Hiç umrumda olmadı, olmaz da :) çünkü ondan iğne ucu kadar beklentim yok. Yapsa da ben istemezdim o dönem, şimdi zaten görüşmüyoruz. :) yani sen de önemseme he de geç, en güzeli.

Benim çocuklarıma da her şeyi kendi ailem yaptı . Eşimin anne ve babasının zaten durumu yok . bizim desteğimiz olmasa faturaları ödeyemezler .Doğal olarak bir beklentim olmadı . Rahmetli kayınvalidem benim ona aldığım ipler ile çok güzel yelekler hırkalar örmüştü . Gördüğüm sadece bu .Ama kız kardeşleri çalışıyordu . Ve tek çöp almadılar .

Şimdi küçük kardeşi evleniyor . Kendi erkek kardeşimin nişanlısını nişanta pırlanta set, düğünde 2 bilezik taktım .
Eşimin kardeşine bir bileklik aldım sadece ki aslında o bile çok .
Ve eşim takıyı görünce ağzını bile açıp kardeşine neler yaptık , benim kardeşime bu mu sadece diyemedi...

Beklentinizi alçak tutun , hayal kırıklığına uğramazsınız . Ne güzel anneniz kardeşiniz yapıyor . Zaten ihtiyacınız da yokmuş.
Keyfini çıkarın bu günlerin .
Hayırlı doğumlar diliyorum

üzüldüm sizin için

evet hatırladım seni:)
inşallah sen de yavruna kolaylıkla kavuusrsun sağlıklı bir sekılde az kalmıs
evet maddiyat değil zaten ama insan beklıyor işte uzak kimse değil yani eşimizin ailesi

Reactions: gve
elinden geleni yapmıs yıne örmesi de güzel yapabileceğini yapmıs demek iyi bir kadıncağızmiş
çok teşekkür ediyorum

Böyle şeyleri dert etmeyin.Cünkü siz üzülünce minik bebekte etkilenecek.Kimse bisey yapmasın allah size esinize ve bebeginize saglik mutluluk huzur versin gerisi boş.Bebegimin kalp atisi olsaydi saglikli dogurabilseydimde kimse aramasaydı

elinden geleni yapmıs yıne örmesi de güzel yapabileceğini yapmıs demek iyi bir kadıncağızmiş
çok teşekkür ediyorum
Tabi canım aynen . Allah bin kere razı olsun . Çok iyi bir kadındı zaten .Mekanı cennet olsun . Ben örnek olarak halası olacak bayanları göstermek istedim :)
forumda kayınvalidesinden şikayetçi olmayan ender kadınlardanım :)

oo benm kvdemde ne laflar vardır ne laflarda bunlar basitt :) babannesi kurban olsun der ama bişi göremedk dahaa
bizimkisi aramaz ki oğluyla irtibat içinde genelde. bi kerede naslsın die aramadı beni işi düşünce arıyor sadeceee :) kaç gündr evde yemek falan yapamıorm öyle eşim anneme diyim yapsn alayım geleym dedi yok istemiorum dedm. aramayan sormayan birinden ben ne yemeği isticemm. lafa gelnce yanlış anlama bizde hamile olduk şimdikiler çok farklı şimdikile böyle eskidenmiş herşey, gelinlikte eskidenmş die laf atar sivri dili olmadan duramazz aslaa

hepsi aynı galiba bu kv delern

inşallah allah size de nasip etsin

evet çoğu aynı
ama sonra gelinler suçlu oluyor
keşke hepsi iyi yürekli olsa
kızlarına gösterdikleri merhameti bize de gösterseler .

işte bizdeki hala da öyle olacak ama lafa söze gelince cocuk doğsun çocuk için ölüp bitecek
sürekli görüntülü arama ile taciz edecek eşimi bebeği isteyecek
bana da gelecekler o zaman heyheyler

Neden acele ?Zaten alınmayacak mı yavas yavas düzeni kuruyoruz evde bebiş için
Daha çok fazla eksiği var ...
Benim de çocuğumun bir eksiği yoktu. Maddi sorunumuz da yoktu ve aileler birşey almadı sadece hevesle örülen battaniyeler yelekler vardı. Büyük mağazalar örneğin kıyafetlerde indirim yaptığında kıyafetlerini aldım. Diğer ay bezlerde indirim oldu onları aldım gibi... Önünüzde vakit varken bu fırsatları değerlendirmeniz daha hoş olur. Hem de hevesle yaparsınız.
Oto koltuğu 9.aydan sonra ancak kullanılıyor. Telsizi odayı ayıracak olsanız bile 2.aydan sonra.. Süt sağma makinası aldım mesela ama işe başlamaktan vazgeçtim ve ihtiyaç duymadım. Bebeğinizi mama ile beslemek zorunda kalır mısınız bilmiyorsunuz bunun için de acele etmeyin derim ben pişmanım. Boşuna yer kaplıyor.
Ben de 5.ayda ufak tefek almaya başladım ancak unuttuğunuz şu önünüzde daha beş ay var ve sürekli almak isteyeceksiniz zaten. Bunlar benim tavsiyelerim.
Siz bilirsiniz. Sadece böyle şeyler için üzülmenize gerek yok.

İlk oglumdan kalan butun herseyi suan ikinci bebegıme kullanıyorum besıgını halası arabasını salıncagını yurutecını daha dogrusu herseyını kayınpederım aldı. Kıyafetleri bile kullanıyorum suan. İkinci oglum dogunca da künye taktılar hediye olarak ve bı ıkı takım aldılar suan hıc bısey ihtiyacımız yok. Ama belki kayinvalidem acele etme diye demıs olabilir. Bende ufak tefek seylerı hep son zamana bıraktım cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…