- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
- Konu Sahibi victoryvivi
-
herşey bir günde o kadar kolay alınmıyorHayirli olsun
Simdi ben olaya soyle bakiyorum. Erkek aileleri gelinlere karismak istemiyor bence. Sizin anneniz sizin zevkinizi bilir,alirlar laf etmezsiniz begenirsiniz. Ama sahsen ben kaynanam bir sey alsa begenmem. Zevkime uymaz. Bana sormadan gidip bir sey de alamaz korkusundanbenimle beraber gitmek istese de ben gtmem mesela. Olay bundan ibaret. Herkes kendi annesiyle yapar bu alisverisi ki gayet normal. Benim de oglum var,gelin hamileyken kalkip de surpriz bir sey almam. Sorarim ne begeniyorsun ne alalim derim. Tavrina gore hareket ederim.
Ve evet ben de 8. Aya kadar bir sey almama taraftariyim. Gerek yok,zaten her sey bir gunde aliniyor. Alip alip yigmak manasiz,daha iyisi cikar,baska begenir insan vs vs
O zaman bu güzel günleri hiçbir şeyin bozmasına izin verme. Artık senin için dünya evladının etrafında dönüyor. Onlara inat daha da mutlu ol. Bu tarz insanlara verebileceğin en güzel cevap onları yok saymak ve mutlu olmaktır. Çocuk doğduğu zamanda iyice soyutlarsın hadlerini bilirlerbu yaptıgında cok birsey yok
evlılık zamanında daha cok fazla seyler yaptı
baştan sineye cektım ama sonra guzelce konustum alınmıyor , değişmiyor
o bakımdan bunun konusunu açmayacagım ona
gğzel dileklerin için tesekkur ederım
Bence saglikli bir hamileyseniz en guzeli sonlara dogru almak. Kosturulacak bir sey degil,onceden listenizi yapin. Su marka su adette diye. Listenizle beraber gidersiniz,zaten alinanlari su anda da tasiyan siz olmuyorsunuz,o zamanlarda da tasimiyorsunuz isi guzel yonuherşey bir günde o kadar kolay alınmıyor
bunun için ciddi bütçe gerekli
odası, bebek arabası, pusetı, araba koltugu, ana kucagı, mama sandalyesi, bebek telsizi, üstü başı , yatagı, oda takımı ,nevresimi daha aklıma gelmeyen dolu şey var ki ben sadece kullanabileceğim şeyleri aldım . durumum iyi olmasına rağmen bunun için ciddi bütçe gerek.
ayrıca 8.aydan sonra pek enerjimin kalacağını düşünmüyorum bu işler ile koşturmak için.
erken olayına çok sinir oluyorum zatenbenim 30. hafta daha bişi görmedim :) hatta yüzüne dedm torunun olcak ne sözü ne lafı geçiyor die. doğsunda alırız yada erken die demedm dedi :) sen bana söyle alıncakları dedi. ben demeden alamaz sankii :)) öyle sormaz etmez aramaz beni bi kaç kere ağrım var dedm doktora falan gittik die kendi kafamda kuruyorum internnette bakıp hasta oluyorum hamilelikte etkileniorm die yüzüme söyledi şok oldum yani. bi dahada şuram ağrıyo demedim kırıldımdaa.. annemin başkalarının örgülerini evde görür kim yaptı demez değişik bi tavır içindee kendisi :) ben dicem şunu bunu alalm diede alıcakkk.. ben bebek arabasına baktık diorm erken daha 3 4 ay evdesn nasılsa napcan arabayı dedi. bende 40 mız çksın dışarı çıkıcaz ben 3 4 ay evde napıcam dedm bozuldu lafımaa. onu diyene kadar alaalım kızım falan demedi meselaa. bende siz gibi çalışıyorm. millet kv ile annesi ile geziyor alıyor yapıyor imreniyor insan. bende bi haftasonuna sığdırıp eşimle alıyorum napiyim. beni arayıp bu haftasonu gelde bebeğe bişiler bakalım dese yokk mu dicem demem kv me ama nerdee :) takma biz çok şey bekliyoruz galibaa canım.. doğduktan sonrası için merak içindeyim zaten bakalım nolcak annemler daha yakın bu konulardada çocuğa bakıcaklar ben çalışırkenn . kv bakalım ne tavır sergilicekk
Neden acele ?Zaten alınmayacak mı yavas yavas düzeni kuruyoruz evde bebiş için17 haftalık hamilelikte çocuğun odasından perdesine beşiğine kadar herşey alınmış. Çok acele etmişsiniz.
Aileler de genelde 8.ay dan sonra almaya alışkın.
Sizinki de yavaş yavaş almayı geçmiş.
Ortası yok mu:))
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Benim çocuklarıma da her şeyi kendi ailem yaptı . Eşimin anne ve babasının zaten durumu yok . bizim desteğimiz olmasa faturaları ödeyemezler .Doğal olarak bir beklentim olmadı . Rahmetli kayınvalidem benim ona aldığım ipler ile çok güzel yelekler hırkalar örmüştü . Gördüğüm sadece bu .Ama kız kardeşleri çalışıyordu . Ve tek çöp almadılar .Herkese merhaba,
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
üzüldüm sizin içinBak ne güzel hamilesiniz bunları takmayın her anne kızına daha vericidir.söyle bişey var herkes çocuğu kendine doğuruyor ben 4 hamilelik geçirdim 2 evladım var hiç birinde kimseden hayırlı olsun beklemedim kimseyede arayıp aaa hayırlı olsun demem konusu açılırsa hamilerim derse hayırlı olsun derim onun dışında gelinimizi arayıp demedim oda bana demez beklememde yapı meselesidir belki ha sonradan yapmacik hareketlere girerse ozman dersiniz annem şunu şunu yaptı filan diye ağzı kapanır bide şu var bağZi insanlar doğuma 2 haf ta kalmadan hiç bişey almaz ben bebegime 4 aylık hamileyken battaniye oyuncak filan almıştım ilk aldiklarim eşim me gösterdim iyi yapmışsın da erken almissin dedi bende hiç sevinmedinmi filan diye aglamistim kvdemde eşime kızdı az tepki göster heycanlanmis almış sende niye öyle diyon falan diye esimde ben daha erken hani bişey olur bi aksilik çıkar sonra onları görür uzulursun diye öyle dedim de haklida çıktı o bebeğim dogmadi gördükçe daha çok üzüldüm oda öyle düşünüyor olabilir
evet hatırladım seni:)canım beni diğer topikten tanıyorsun.Benimde 5 yıllık bir uğraşın sonunda olan tüp bebek. Ve 8. aydayım. Hala bir iğne bile yok. İlk başta hastaları vardı.Erken deyip durdular. Sonra hasta vefat etti kayınvalidemin babası yine bir şey yok. Mutfak boyanacak diyorum kimse gelmedi. elinden de gelir Kendi evini kendi boyar. Benim aldığım ürünelerede ben beyazını alacaktım ben şunu yapacaktım der. Ama yok yok yine yok. Geçen aradı. Doğum çantasını hazırlamadım henüz dedi. Bana 2 tane gecelik koy dedi. Geleyim birlikte hazırlayalım bile demedi. herşey maddiyat değil.Yarım elma gönül alma demişler. Benimde annem bir ay önce beni bebek mağazasına sokup ne ihtiyacın varsa al dedi. ben halen bekliyorum.Bakalım ne olacak.
elinden geleni yapmıs yıne örmesi de güzel yapabileceğini yapmıs demek iyi bir kadıncağızmişBenim çocuklarıma da her şeyi kendi ailem yaptı . Eşimin anne ve babasının zaten durumu yok . bizim desteğimiz olmasa faturaları ödeyemezler .Doğal olarak bir beklentim olmadı . Rahmetli kayınvalidem benim ona aldığım ipler ile çok güzel yelekler hırkalar örmüştü . Gördüğüm sadece bu .Ama kız kardeşleri çalışıyordu . Ve tek çöp almadılar .
Şimdi küçük kardeşi evleniyor . Kendi erkek kardeşimin nişanlısını nişanta pırlanta set, düğünde 2 bilezik taktım .
Eşimin kardeşine bir bileklik aldım sadece ki aslında o bile çok .
Ve eşim takıyı görünce ağzını bile açıp kardeşine neler yaptık , benim kardeşime bu mu sadece diyemedi...
Beklentinizi alçak tutun , hayal kırıklığına uğramazsınız . Ne güzel anneniz kardeşiniz yapıyor . Zaten ihtiyacınız da yokmuş.
Keyfini çıkarın bu günlerin .
Hayırlı doğumlar diliyorum
Böyle şeyleri dert etmeyin.Cünkü siz üzülünce minik bebekte etkilenecek.Kimse bisey yapmasın allah size esinize ve bebeginize saglik mutluluk huzur versin gerisi boş.Bebegimin kalp atisi olsaydi saglikli dogurabilseydimde kimse aramasaydıHerkese merhaba,
Tabi canım aynen . Allah bin kere razı olsun . Çok iyi bir kadındı zaten .Mekanı cennet olsun . Ben örnek olarak halası olacak bayanları göstermek istedim :)elinden geleni yapmıs yıne örmesi de güzel yapabileceğini yapmıs demek iyi bir kadıncağızmiş
çok teşekkür ediyorum
erken olayına çok sinir oluyorum zaten
erken ne demek ya
bu işler ciddi para ve zaman gerektiriyor
benimki söz ile sever bebeği,
eşimi arar beni ister mesela eşim yaarın kontrolumuz var dediyse eğer kv dem kendini acayip satar
günlerdir uyuyamıyorum , kalp çarpıntısından ölüyorum, evin içinde dolanıp duruyorum , aklım hep sizde vs vs der
acayip siyaset üzerine kurulu bir kadın
beni bu deli ediyor.
madem almıyorsun ilgilenmıyorsun satma da kendini madem , nasılsınız de sus.
benım kv dem de ben ne alınacagını bilmem diyor
sanki ben biliyorum ilk defa anne olacagım
bir battanıye al
tulum al , en kötü birkaç çift çorap al
iki torununu da o büyüttüğü halde ne alınacağını bilmiyor .
sen yıne sanlısın ki seninkinin ağzı laf yapmıyor sanırım
benımkı bebek arabası muhabbeti gecse mesela
ooo bir satar kendisini eşimin yanında
biz hayali olarak eşimle o araba alındı sanırız kvdem tarafından
inşallah allah size de nasip etsinBöyle şeyleri dert etmeyin.Cünkü siz üzülünce minik bebekte etkilenecek.Kimse bisey yapmasın allah size esinize ve bebeginize saglik mutluluk huzur versin gerisi boş.Bebegimin kalp atisi olsaydi saglikli dogurabilseydimde kimse aramasaydı
evet çoğu aynıoo benm kvdemde ne laflar vardır ne laflarda bunlar basitt :) babannesi kurban olsun der ama bişi göremedk dahaa
bizimkisi aramaz ki oğluyla irtibat içinde genelde. bi kerede naslsın die aramadı beni işi düşünce arıyor sadeceee :) kaç gündr evde yemek falan yapamıorm öyle eşim anneme diyim yapsn alayım geleym dedi yok istemiorum dedm. aramayan sormayan birinden ben ne yemeği isticemm. lafa gelnce yanlış anlama bizde hamile olduk şimdikiler çok farklı şimdikile böyle eskidenmiş herşey, gelinlikte eskidenmş die laf atar sivri dili olmadan duramazz aslaa
hepsi aynı galiba bu kv delern
işte bizdeki hala da öyle olacak ama lafa söze gelince cocuk doğsun çocuk için ölüp bitecekTabi canım aynen . Allah bin kere razı olsun . Çok iyi bir kadındı zaten .Mekanı cennet olsun . Ben örnek olarak halası olacak bayanları göstermek istedim :)
forumda kayınvalidesinden şikayetçi olmayan ender kadınlardanım :)
Benim de çocuğumun bir eksiği yoktu. Maddi sorunumuz da yoktu ve aileler birşey almadı sadece hevesle örülen battaniyeler yelekler vardı. Büyük mağazalar örneğin kıyafetlerde indirim yaptığında kıyafetlerini aldım. Diğer ay bezlerde indirim oldu onları aldım gibi... Önünüzde vakit varken bu fırsatları değerlendirmeniz daha hoş olur. Hem de hevesle yaparsınız.Neden acele ?Zaten alınmayacak mı yavas yavas düzeni kuruyoruz evde bebiş için
Daha çok fazla eksiği var ...
İlk oglumdan kalan butun herseyi suan ikinci bebegıme kullanıyorum besıgını halası arabasını salıncagını yurutecını daha dogrusu herseyını kayınpederım aldı. Kıyafetleri bile kullanıyorum suan. İkinci oglum dogunca da künye taktılar hediye olarak ve bı ıkı takım aldılar suan hıc bısey ihtiyacımız yok. Ama belki kayinvalidem acele etme diye demıs olabilir. Bende ufak tefek seylerı hep son zamana bıraktım cunku.Herkese merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?