Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

Dımı :) bide kara yılan olmustum bende zamanında aklıma geldi simdi :)

İkinci bebek için kullanman güzel tabi
ama benım ılk bebeğim ve cok yogun calısıyorum
alınacak cok fazla sey var bu bakımdan yavas yavas alıyorum .

Canım bizde de eski kadınlar 7. aydan sonra alın derler , kayınvaliden bu yüzden aceleye getirmiyordur, sen şuan dünyanın en güzel mucizesini yaşıyorsun, bak ne güzel anneciğin de pervane oluyormuş, bence zamanı geldiğinde kayınvaliden de yapacaktır. Sağlıkla kucağına al inşallah

hayır gerilmiyorum sadece diğer kişilerde durum nasıl onu merak ettim
konumun basında da dedim çalışan biriyim ve cok yogunum
herseyı bıranda almaya vaktım yok
birsey alacağım zaman uzun uzun arastırıyorum cunku, gereksiz almamak için.
ney sesi açamıyorum işyerindeyim :)

amin tesekkur ederım
ben biraz tez canlıyım ve hep düzenli prensipli yasamayı sevıyorum:)

Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah, ama çok acele etmeyin almak için. Doğumdan sonraya kalsa bile İnanın her şey ulaşılabilir. Gerçekten kız tarafı daha aktif oluyor. Belki paylaşım daha çok olduğundan. 8. Aya siz her şeyi almış olsanız bile bırakın o da alsın derim ben . Her şey hazır deneyin yani

İkinci bebek için kullanman güzel tabi
ama benım ılk bebeğim ve cok yogun calısıyorum
alınacak cok fazla sey var bu bakımdan yavas yavas alıyorum .
E tabiki ilk bebek cok heyecanlı oluyo gerci benim ikiside baya heyecanlı olmustu ama insan bekler aman bosver hıc uxulme hamılleıgınin tadını cıkar derim. Insallah bebegını sag saglım kucagına alırsın esya kıyafet yavas yavasta olsa alınır. Onlar bile ayrı heyecan oluyo

Bizde de tam tersi. KV sürekli birşeyler aldı ve alıyor. Annemlerde doğumdan sonra çok destek oldular ama KV o kadar çok şey alınca sanki annemler hiç birşey yapmıyormuş gibi oldu. Hatta kullanmayacağım şeyleri bile zorla almak istedi KV. Bu arada çocuk odası konusunda erken diyenlere katılıyorum. Gerçi belki siz erkenden ayırırsınız odaları ama biz hala aynı odada yattığımız için henüz bebek odası yapmadık. Ayıracağımız zaman yapmayı planlıyoruz. Şimdilik bir eksikliğini hissetmedim. Zaten şimdi aldığınız şeylerin çoğunu da bebek doğduktan sonra keşke almasaymışım diyeceksiniz. En azından ben öyle dedim. Biberon ve emzik mesela nerdeyse hiç kullanmadık boşuna almışım. Keşke doğumdan sonra ihtiyaç duyduğumda alsaymışım dedim. Doktor hiç tavsiye etmedi de zaten. Bir de daha 5 ay var şimdi aldığınız kıyafetler kışlıktır mesela. Ama yaza denk gelecek bebeğe giydiremeyeceksiniz.

herşey hazır diyeceğim
en azından bir nasılsın ne yapıyorsun var mı bir ihtiyacın diye sorması gerekirdi çünkü.

Reactions: GCA
kıyafeti neden kıslık alayım :) tabiki de yazlık aldım bebeğin dogumuna göre
kıyafet cok almadım zaten cabuk buyudugu ıcın onları eksıldıkce alırım dedim
ben bebek dogduktan sonra evin içinde eşya değişme taşıma vs işleri ile ugrasmak ıstemıyorum
odası hazır olsun ne zaman kısmet olursa o zaman yatar diye düşündüm
biberon emzik almadım cunku belki kullanmayacak.
keşke almasaydım dediğim birsey hıc almadım çok arastırıyorum cunku
fazladan masraf etmek ıstemıyorum gerek yok.

amin çok teşekkür ederim

amin tesekkur ederım
ben biraz tez canlıyım ve hep düzenli prensipli yasamayı sevıyorum:)
Tabii kii insan hamile olunca bebiş için gördüğü herşeyi hemen almak istiyor :) Biz yeni nesil böyleyiz ama onlar bizim gibi düşünmüyorlar, o yüzden hiç stres olma ve en güzel zamanlarının tadını doyasıya çıkar, bebişinin odasını da gönlünce daya döşe, vakti geldiğinde herşey olur ,yapılır sen hiç merak etme

Hayırlı olsun bebeğiniz allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. böyle konulara da hiç takılmayın derim hamileliğin tadını çıkarın. oğlumun doğumuna yakın annem park yatağını almıştı, kv altın takmıştı bi de ufak tefek kıyafet vs. almıştı ikisi de. onun dışında her şeyi kendim aldım, kendim yaptım. hiçte umursamadım. takılma boşver.

Ben şu hamilelerin etraftan bir şeyler bekleme olayını asla anlamıyorum. Çocuk sizin anası babası var ne istiyorsanız alın gelen hediye olursa da teşekkür edersiniz. Hem anneniz niye o kadar şey yapıyor ki? Bence gerek yok, kayınvalideniz yapsaydı da bence gerek yok o kadar, bende hamileyim kimseden bir şey beklemiyoruz ne ben ne eşim araştırıyorum bakıyorum parça parça alıyorum evlenirken de öyle yaptık her şeyi kendimiz yaptık beklenti bana göre değil

Ben nacizane bebek odasi yapmayin, bosa masraf demeye geldim
Yatak odasi yanina besik ilk 1 yil hatta 2 yil idare ediyor.
Benim aldigim hersey elimde kaldi acikcasi
3 yasina girdiginde odasini kendi istegine gore yaptik, ilk 2 sene beraber yattik

Neden acele ?Zaten alınmayacak mı yavas yavas düzeni kuruyoruz evde bebiş için
Daha çok fazla eksiği var ...
yanlış anlamayın ama bizde de son 2 ayda alınır
Allah korusun ters yön bişey olur da üzüntü olmasın diye lütfen yanlış anlamayın
sizin kv de de böyle düşünüyor olabilir

annenizin şimdiden yaptıkları da onun işine geliyordur
yarın birgün ben herşeyini yapacaktım annen fırsat vermedi diyecektir :)

Canım benim aynı durumdayız ki senden 1 ay öndeyimz düşün benim hiç birşeyim yok . Ben seni çok iyi anladım bu beklenti içinde olmak değil ama insan kendi ailesinde gördüğü için başkalarının bu kadar duyarsız olması şaşırtıcı geliyor haklısın ... seninki yine 8.aya kadar bekle demiş , benimki hiç birşey demedi 2 amcası var bilmiyorum hamile olduğumu biliyorlar mı bilmiyorlar mı işin şakası tabii ki biliyorlar , ama insan bi sormaz mı yahu ? Yani bilmiyorum bizde yenge -enişte abi abladır, ailedendir . Hal hatırda sorulur , herşey yolunda mı ? Diye de ... bunlar bi tuhaf ...
o ‘aile’ dediğimiz kavram herkeste olmuyor işte ...
aslında bir yerde daha iyi , yararlarını istemiyorum zararları olmasın da ..(!)

Öncelikle rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah

Siz çok acele etmişsiniz sanki

Daha 4 aylık ama herşeyi hazır

Bende 7 seneden sonra 5.tedavimle hamile kaldım şüküler olsunki
Ama 7 ay bitene kadar hiç bir şey almak istemiyorum
Zaten çok gibi görünsede en fazla 2 günde halledilcek şeyler.

Bu arada benimde görümcem aramadı ama umrumda değil

şuan sadece hamileliğimin tadını çıkarıyorum bence sizde öyle yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…