- 24 Haziran 2016
- 7.528
- 26.563
- 548
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Dımı :) bide kara yılan olmustum bende zamanında aklıma geldi simdi :)Eşinin de gözü kulağı var görür yapılanı edileni; sen takılma. Ona göre yeri gelir lafını söylersin "Bunu da Allah razı olsun annem yaptırdı" filan diye, mesaj yerine varır. Yapmayan da yapmasın. Sonra yaparlar, çocuğu hiç sevmeyip "Gelinin çocuğu, yılanın yavrusu da yılandır" diye öteleyen ne insanlar var. En azından öyle değiller yani. Bi de böyle düşün.
İkinci bebek için kullanman güzel tabiİlk oglumdan kalan butun herseyi suan ikinci bebegıme kullanıyorum besıgını halası arabasını salıncagını yurutecını daha dogrusu herseyını kayınpederım aldı. Kıyafetleri bile kullanıyorum suan. İkinci oglum dogunca da künye taktılar hediye olarak ve bı ıkı takım aldılar suan hıc bısey ihtiyacımız yok. Ama belki kayinvalidem acele etme diye demıs olabilir. Bende ufak tefek seylerı hep son zamana bıraktım cunku.
hayır gerilmiyorum sadece diğer kişilerde durum nasıl onu merak ettimArkadasım 17 haftalık hamilelikte bu ne acele. Ben 6 aylık olumcaya kadar bir çmp almamıştım. Bir sakin ol. Hamileliğini o bunu aldı bu sunu almadıyla gerilerek mi geçiriyorsun. Herşey alınır bırak bazıları da eksik kalsın ne olcak ki. Evladın sağlıklı olsun yeter gerisi olır gider. İki tarafın görgüsü farklıdır. Kv den belki benim gibi düşünüyodur. 8. Ayda ne alabileceğini sor onları ona bırak geriye kalanları siz halledin madem bu kadar takıyorsun bu meseleye. Aç ordan ney sesi hem sana hem beveğe iyi gelir ben bütün hamileliğimde dinlmiştim. Sağşıkla mutlulukla kucağına al bebişini inş
amin tesekkur ederımCanım bizde de eski kadınlar 7. aydan sonra alın derler , kayınvaliden bu yüzden aceleye getirmiyordur, sen şuan dünyanın en güzel mucizesini yaşıyorsun, bak ne güzel anneciğin de pervane oluyormuş, bence zamanı geldiğinde kayınvaliden de yapacaktır. Sağlıkla kucağına al inşallah
E tabiki ilk bebek cok heyecanlı oluyo gerci benim ikiside baya heyecanlı olmustu ama insan bekler aman bosver hıc uxulme hamılleıgınin tadını cıkar derim. Insallah bebegını sag saglım kucagına alırsın esya kıyafet yavas yavasta olsa alınır. Onlar bile ayrı heyecan oluyoİkinci bebek için kullanman güzel tabi
ama benım ılk bebeğim ve cok yogun calısıyorum
alınacak cok fazla sey var bu bakımdan yavas yavas alıyorum .
herşey hazır diyeceğimBebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah, ama çok acele etmeyin almak için. Doğumdan sonraya kalsa bile İnanın her şey ulaşılabilir. Gerçekten kız tarafı daha aktif oluyor. Belki paylaşım daha çok olduğundan. 8. Aya siz her şeyi almış olsanız bile bırakın o da alsın derim ben . Her şey hazır deneyin yani
kıyafeti neden kıslık alayım :) tabiki de yazlık aldım bebeğin dogumuna göreBizde de tam tersi. KV sürekli birşeyler aldı ve alıyor. Annemlerde doğumdan sonra çok destek oldular ama KV o kadar çok şey alınca sanki annemler hiç birşey yapmıyormuş gibi oldu. Hatta kullanmayacağım şeyleri bile zorla almak istedi KV. Bu arada çocuk odası konusunda erken diyenlere katılıyorum. Gerçi belki siz erkenden ayırırsınız odaları ama biz hala aynı odada yattığımız için henüz bebek odası yapmadık. Ayıracağımız zaman yapmayı planlıyoruz. Şimdilik bir eksikliğini hissetmedim. Zaten şimdi aldığınız şeylerin çoğunu da bebek doğduktan sonra keşke almasaymışım diyeceksiniz. En azından ben öyle dedim. Biberon ve emzik mesela nerdeyse hiç kullanmadık boşuna almışım. Keşke doğumdan sonra ihtiyaç duyduğumda alsaymışım dedim. Doktor hiç tavsiye etmedi de zaten. Bir de daha 5 ay var şimdi aldığınız kıyafetler kışlıktır mesela. Ama yaza denk gelecek bebeğe giydiremeyeceksiniz.
amin çok teşekkür ederimE tabiki ilk bebek cok heyecanlı oluyo gerci benim ikiside baya heyecanlı olmustu ama insan bekler aman bosver hıc uxulme hamılleıgınin tadını cıkar derim. Insallah bebegını sag saglım kucagına alırsın esya kıyafet yavas yavasta olsa alınır. Onlar bile ayrı heyecan oluyo
Tabii kii insan hamile olunca bebiş için gördüğü herşeyi hemen almak istiyor :) Biz yeni nesil böyleyiz ama onlar bizim gibi düşünmüyorlar, o yüzden hiç stres olma ve en güzel zamanlarının tadını doyasıya çıkar, bebişinin odasını da gönlünce daya döşe, vakti geldiğinde herşey olur ,yapılır sen hiç merak etmeamin tesekkur ederım
ben biraz tez canlıyım ve hep düzenli prensipli yasamayı sevıyorum:)
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
herşey hazır diyeceğim
en azından bir nasılsın ne yapıyorsun var mı bir ihtiyacın diye sorması gerekirdi çünkü.
yanlış anlamayın ama bizde de son 2 ayda alınırNeden acele ?Zaten alınmayacak mı yavas yavas düzeni kuruyoruz evde bebiş için
Daha çok fazla eksiği var ...
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?