- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.460
- 548
- Konu Sahibi Gizemmkomut
-
Ay tamam ben kesin aldatirimSeytan var nefs var unutma
Kusura bakmayın bende çevremde bu yaşamanı duysam istediği kadar yeni yol çizmek istesin çevremde istemem yahu
Yani kimse Mevlana gibi ne olursan ol gel demek zorunda değil ben evli bir erkekle veya evli bir kadınla ilişki yaşamayı seçmiş bir insanı Allah korusun kardeşim olsa da etrafımda istemem bu kınamak değil güvenmem
şahsi olarak tanişmasak da arkadaşının arkadaşıydim onunla ilgili çok kötü şeyler anlattı bana yani gözümde ki yerini size şuan söylemek istemiyorum
1 kişiden duyduğunuz böyle ağır şeylere hemen inanmayın iftiraysa yalansa sonra siz ve bunu size anlatan kişi, ondan daha kötü duruma düşersiniz. Hayatınız boyunca, konu ne olursa olsun aklımız var, gözlemlersiniz bir insanı ve nasıl biri olduğunu anlarsınız, tutup da başka birine anlatıp dedikodu etmeyin. Daha ilkokul derslerinde öğretilen bazı değerler vardı hatırlayın onları, kötü zanda bulunmak diye başlardı. Çok ağır bu yaptığınız.adamla bir müddet beraber kalmış sonra adamı bırakmış gitmiş
Ee kaynanaları da tanımıyoruz ama haksız olduğunda haksız diyoruz. En başta da sen diyorsun. Burada herkes anonim zaten. Anlamak istemiyorsun bence.Ya hu kızın dedikodusunu dışarda yapmamış burda kimse o kızı bu kızı da bilmiyor
Yani kimsenin özel hayati da konu sahibini ilgilendirmez kendi hayatında istememek de en tabi hakki
Bunu yüzüncü kez bıkmadan yazıyorum :) konu sahibi kızın hakkında duyduklarını nişanlısına ya da başkasına anlatmamış bu duyduklarında rahatsız olup kızla da tanışıp görüşmek istememiş kızın adını çıkarsa evet lincleyelim değil miÖncelikle böyle bir bilgi yok. Dedikodu var. Dedikodunun gücünü bilir misiniz ? Dedikodu : kaç ev dağıtmış , kaç insanın ceza evine ve kaç masumun mezara girmesine sebep olmuştur ,kim bilir.
Ağzımızdan çıkana dikkat etmek bu kadar zor olmamalı.
Ya hu kızın dedikodusunu dışarda yapmamış burda kimse o kızı bu kızı da bilmiyor
Yani kimsenin özel hayati da konu sahibini ilgilendirmez kendi hayatında istememek de en tabi hakki
Yooo nişanlısına anlatmış adam da saçma saçma konuşma demişBunu yüzüncü kez bıkmadan yazıyorum :) konu sahibi kızın hakkında duyduklarını nişanlısına ya da başkasına anlatmamış bu duyduklarında rahatsız olup kızla da tanışıp görüşmek istememiş kızın adını çıkarsa evet lincleyelim değil mi
Yahu adam bilmiyormuş kız ben söylemedim diyor kız daha önce böyle bir ilişki yaşamış şimdi normal bir şekilde evleniyordur önceki yaptığı hatadan dolayı nişanlısının ya da evleneceği adamın ne suçu var ki o onların hayatı onları ilgilendirir kimseyi ilgilendirmezEe kaynanaları da tanımıyoruz ama haksız olduğunda haksız diyoruz. En başta da sen diyorsun. Burada herkes anonim zaten. Anlamak istemiyorsun bence.
Yine soruyorum ; böyle çevresi olan bir adam , ki metresliği de önemsemiyordur, aynı potansiyelde değil midir ?
Çok yanlış konuşuyorsun K KIR PAPATYASII . Söylediğim her şeyle çok imtihan oldum. Bence böyle şeyler söyleme.Çok baba laflar ediyorsunuz. Gerçekten üzülüyorum size. Hırslandınız ve yazdığınız şeyin yanlışlığını göremiyorsunuz.
Hanımefendi empati diye bir kelime var onu anlamanız için söyledim. Olayı bilmiyoruz hiç birimiz , bilmediğimiz olay hakkında yorum yapıyoruz ve bunun sağlıksız olduğunu söylüyorum. Görüşüp gorusmeme kararı kişinin kendi tercihi bunu bu kadar dram haline getiirp konu açmak mantıksız . Hayatta kimin başına ne gelir bilemeyiz , sadece daha sakin ve sağ duyulu davranmak lazım .bir praoblemim yok bu kadar atara da gerek yok . Bizler de zaten etik olmayan ilişkilere alkış tutmuyoruz sadece saldırgan davranmiyoruz.Ay ne alaka ya ?? Siz istediğinizde arkadaşlık edebilirsiniz size ne benim kiminle arkadaşlık edeceğinden etmeyeceğimden senin haddine mi benim doğmamış çocuğumla ilgili yorum yapmak !! Evet evladım olsa da bunu normal karşılamam ahlaksızlığı normal karsilamiyorum var mı başka problemin??
Eksık bılgı verdın abartıyorsun demıs anlattığında.Yooo nişanlısına anlatmış adam da saçma saçma konuşma demiş
Çok büyük laflar ediyorsun hepsiyle sınanırsın benden demesi :)Yahu adam bilmiyormuş kız ben söylemedim diyor kız daha önce böyle bir ilişki yaşamış şimdi normal bir şekilde evleniyordur önceki yaptığı hatadan dolayı nişanlısının ya da evleneceği adamın ne suçu var ki o onların hayatı onları ilgilendirir kimseyi ilgilendirmez
Ama biriyle gorurusp görüşmemek de kişisel bir karardır
Ben git kızı taşla yazdım herhalde bir yerde nerde ahlak bekçiliği ?? Görüşmek istememek çok normalKızı tanımıyor olabiliriz ama gayet kızın dedikodusu yapılıyor şu an. İşte anlamadığınız nokta şu. Kendi yazdığınızla çelişiyorsunuz. Kimsenin özel hayatı konu sahibini ilgilendirmez evet o zaman mesele ne? Bir insana özel hayatı yüzünden cephe alınca gayette özel hayatı kişiyi ilgilendirmiş oluyor. Ahlak bekçiliğine lüzum yok
Ne alakası var??Çok büyük laflar ediyorsun hepsiyle sınanırsın benden demesi :)
Nişanlısına anlatmış o da abartma demişBunu yüzüncü kez bıkmadan yazıyorum :) konu sahibi kızın hakkında duyduklarını nişanlısına ya da başkasına anlatmamış bu duyduklarında rahatsız olup kızla da tanışıp görüşmek istememiş kızın adını çıkarsa evet lincleyelim değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?