Size de nerelisiniz diye surekli soruyorlar mi?

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.092
158
40
Insalarla ilgili biris yapiyorum.gelen giden bir degil iki degil her tanistigim insan nereli oldugumu soruyor.şiveli konusan biri degilim. Normalde sorulur mu boyle hemen?ben daha once insanlarla ic ice bi is yapmiyordum.pek yabancilarla da konusmazdim.hani sorulur normaldir de ben mi bilmiyorum.ben kimseye nerelisin demem ya hu durduk yerde.

Bana nerelisin demişti teyzenin biri, doğulu olduğumu söyleyince “Olsun,olsun o da insan” demişti Ben de öyle bakakalmıştım

Evet “Hemşerim memleket nere” sorusu hiçbir dönem popülerliğini kaybetmiyor ne yazık ki

Bazi insanlar takintili oluyor bu konularda ille soygecmis,kutuk isterler cunku kendilerini anlatabilmek icin oncelik size sorma geregi duyarlar

Sanırım normal, bana da staj zamanı tanıştığım öğretmenler ilk olarak nereli olduğumu soruyordu. Biraz da çok göç alan ve kolay kolay yerlisinin görülemediği -özellikle de genç nüfusta- bir şehirde yaşıyorum. Yani herkese ‘kesin buralı değildir’ diye yaklaşıyorsunuz, o yüzden de burada normal olabilir. Üniversitede ve staj yaptığımız okullarda çok soruluyor bu ama mesela otobüs durağındaki bir teyze bile sorabiliyor.

Üniversite okurken herkes birbirine nerelisin sorusuyla konuşmaya başladığı için normal hayatta soranlar tuhaf gelmiyor

Evet soruluyor bu; karşınızdaki kişinin sizinle ortak bir konu bulup oradan sohbeti devam ettirme amacıyla yaptığı bir şey sadece. Ergen veya kaba biri değilseniz sana ne ya da nüfus müdürü müsün diye cevap vermez, memleketinizi söyler karşınızdakinin muhabbeti sürdürme çabasını kolaylaştırırsınız. Hele iş hayatında insanlarla birebir, yüzyüze iş yürütüyorsanız bu soruları her daim duyarsınız, çok fazla özel hayata girmeden cevaplamak müşterinizle aranızda bir sıcaklık kurmayı kolaylaştırır.

Bizim buralarda da çok soruyorlar.
Kürt olduğu için halkı ben de kürt değilim galiba farkli geliyorum hep sorarlar.
Artık görümcem eşim vs yanımdaysa onlar sormadan söylüyorlar misal bizim gelin de Çerkez ankarada ailesi diye.....

ben de hastalarımdan çok duyuyorum bu soruyu. buralıyım buralıyım diyince susuyolar. ne gerek var uzun uzun anlatmaya

Şu yaşıma kadar sayamadığım kadar çok duyduğum soru biçimi..

Amaç bir yerden muhabbet başlatmak tabi ki. Bir de hemşehriyseniz veya ailesinde aynı memleketli biri varsa soran taraf çok sevinir..

Ben genelde yabancı birine sorarım muhabbet sırasında. Aksanı farklıdır, memleketin konuşmak hoşuna gider vs. sebebiyle..

Aslında sorana "Dünyalıyım" demek lazım

Ben oturacağım kalkacagim insana sorarım nedense benim için önemli mesela

Ama her merhaba dediğime sormam

benimde umurumda olmaz kim nereliyse nereli ama bana da soruluyor malesef boş muhabbet işte söyle gitsin.

Sanırım ınsanlarla ıletısım olan bi işte calısıosunuz.Bu sebepten dolayıda sızınle daha ıyı ıletısım kurmak ıcın soruyo olabılırler?

Bu yorumdan sonra soyleyecek birsey yok bence. En mantikli en düzgün cevap.

Soruyorlar, cünkü aynı memleket çıkarsa o bir yerden sizi yakalayıp iş götüreceklerini düşünüyorlar :) sizin şive yada başka bir şeyden değil.
Ben karadenizliyim, ogrenen hemsehrilerim zannediyorlar ki aynı memleketten olunca daha özenli olacağım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…