Size de nerelisiniz diye surekli soruyorlar mi?

Hahahahahahaha beynim yandı ve bende merak ettim.Kizma cok değişik geldi ama simdi sen anteplimisin adanalı mi baban adanadami doğmuş hahahahahhaha ayy

Bana surekli soruyorlar.
Bozuk turkcemden dolayi soruyorlar zann ediyordum ama megersem her kese soruyorlarmis)))

Türkiye'de çok seviyorlar bu soruyu. Tanıma anlamında herkesin kolayına geliyor, kalıpyargılar var insanların kafasında. Atıyorum "Sivasın insanı şöyledir, Kayserinin insanı böyledir, sahil kesimi insanı şudur budur" tarzı. Çok sağlıklı bir yaklaşım değil ama böyle gelmiş böyle gidiyor. "İstanbulluyum, Ankaralıyım" gibi cevaplar da kabul edilmiyor, "Tamam da kütük nere?" tarzı yaklaşıyorlar. Sanki insanın babası, dedesi İstanbullu, Ankaralı olamaz. :)

Hahahahahahaha beynim yandı ve bende merak ettim.Kizma cok değişik geldi ama simdi sen anteplimisin adanalı mi baban adanadami doğmuş hahahahahhaha ayy
Yok kiz babam baska yerde dogmus annemi de ogretmenlik yaptigi ilden gelin almis sorana ben direkt kutuk antep diyip geciyorum artik

Cok normal sormalari bence.bizim özümüz bu

Yani soruyorlar tabii ,ben rahatsiz olmuyorum bundan .Bizim milletimiz soru sormayi cok sever zaten de ,memleket sorusunun dışında özel hayata yönelik sorulara kızarım ben.Hani vardir ya; eviniz kendinizin mi? Sünnet düşünüyo musunuz? Cocuk var mı? Sizin kız üni sınavinda kacinci yüzdelik dilime girdi :)) gibi gibi .

Adam.Nerelisin ?
Ben.Falanca memleket
A.Olsun hepimiz müslümanız!!
B.Ne müslümanı?
A.Değil misin ?
B.Değilim
A.Ozaman hepimiz insaniz
A.Peki neden müslüman değilsin?
B.Olmak zorundamıyım
A.Olsan iyi olurdu
B.
B.Yahu hemşehrim git işine bi

Sorana artık ya sanane yada zimbabwe liyim diyorum

Memleketi soranlar peşinden mezhebimi de soruyorlar. Memleketimi anladım da memleketimden dolayı mezhebimi neden sorguluyorlar bir türlü çözemedim. Hayır a mezhebi olsam kime ne b mezhebi olsam kime ne ? İbadet allah ile kul arasında ama sanki ona göre duruş alacaklarmış gibi davranıyorlar.
İnsan olalım yeter...

Bi 10 sene öncesinde nefret ederdim sürekli sorduklarında kime ne yani diye
Ama şuan sorduklarında büyük bir aşkla “şuralıyım “ diyorum o da memleketimden ayrı olduğum ve çoook özlediğim için galiba

Nerelisin,kilo almışsın, kilo vermişsin,çoluk çocuk nasıl vb. Bunlar konu açma ya da konuyu devam ettirme cümleleri. Fazla takılmayın

Bana da cok sorarlar nerelisin x yerliyim aaa hic benzemiyosun bizde seni izmirli sanmistik cerkez sanmistik onu sanmistik bunu sanmistik uzar gider:) cokta saapmamak lazim:)

meşhur sivaslı sorusu kara kaş kara göz sen hiç kaçarin yok hemen nerelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…