Size de nerelisiniz diye surekli soruyorlar mi?

Ben de sorarım şahsen.belki hemşehri çıkarız falan diye mi bilmiyorum valla.

Evet soruluyor... Metroda bi amca sormuştu söyledim ama ikna olmadı hatta esmerim diye kökenimle utandığımı söyledi gülüp geçmiştim var öyle densizler...

İlk tanışma esnasında herkes birbirine nerelisin diye soruyor genelde banada soruluyor bende soruyorum bunda tuhaf bir durum yok .

İnsanlar yeni tanıştığı kişilere nerelisin diye sorar muhabbet açmak için hm oranın şusu güzel vs gibi konuşacak konu bulunur.Bence doğal bir durum şiveli konuşmayla vs ilgili bir şey değil ki

Türkiye de bu sorunun sorulmalıdıgi an yokki.
Okulda sorarlar.
Is yerinde sorarlar.
(Calisanda sorar,gelen musteride )
Babam biryere gittigimizde sohbeti koyulastirmak için hep sorar mesela.

Acayip normal bir durum

Anne tarafım Karadenizli olduğundan tipik Karadeniz kızlarına çok benziyorum ve henüz tanıştığım biri genellikle Karadenizli olduğu için memleketimi soruyor; cevap verince "Aaa ben de Rizeliyim, Trabzonluyum, şuralıyım, buralıyım..." diye konu konuyu açıyor.

Çoğunda maksat muhabbet yani ve de kan çekmesi.

En nefret ettigim soruydu hala da oyle Kimseye sormam bana sormasinlar diye
O kadar karmasik bir memleket durumumuz vardi ki aciklama yapmak bile yoruyordu. Babam ogretmendi. Zamanla yukseldi. Her 5 6 yilda bir yer degistirdik. Babam baska yerde dogmus,cok baska bir yerde buyumus ama kutugumuz baska yerde. 4 kardesiz hepimiz farkli illerde dogmusuz bir de.
Atandigimda ozlukteki memur nerelisin dedi bana. Ben de babamin dogdugu yeri soyledim. Babam da sorana orayi diyor sonucta. Ama kimlikte antep yaziyor dedi evet ama babam orda dogmus,o yuzden orayi soyluyorum dedim. E baban nerde buyumus sonucta dogdugu yer degil doydugu yer memlekettir dedi. Babam adanada buyumus. Orda okumus dedim. Sen nerde dogdun dedi. Istanbul dedim. Annen nereli peki dedi acikladim acikladim. Asla tatmin olmadi Artik kimse sormasin istiyorum bu soruyu. Cocuklugumun en buyuk sorunuydu. simdi bir de evlendim. Esim baska bir memleketten. Bu sefer de kocan nereliyse oralisin diyip duruyorlar Artik soranlara kisa yoldan aslen antepliyim diyorum. Baska soru sormalarina musade etmiyorum

sen is yapiyorsun da soruyorlar ben sokakta bebelerimi oynatirken soruyorlar . cok yakin arkadasim sivasli ona hem memleketi soruyorlar sonrasinda da meshebini soruyorlar daha beterleri var yani...

Kaba olup; Nüfus müdürü müsün diye sor, geç

Ne yapacaklar acaba? Kütüklerine mi geçirecekler?

Hemşeriyiz işte. Belki aynı şehir değil, ama aynı ülkede yaşıyoruz, yetmez mi bu millete
Yaw niye desin öyle sanki bacısına sövmüşler herkes sorar bu soruyu bi zararı mı var sanki nelere takılıyor insanlar şaşıyorum bazen.

Türklerle alakası yok, tüm insanlar muhabbet açmak için nereli olduklarını hep birbirine sorarlar

Anladim tamam hanimlar tesekkurler.muhabbet acmak icin sorutorlarsa sorun yok.gerci gecende biri kalkip giderken donup sordu.ya ben hic merak etmedigim.icin herkes sorunca surekli ondan bi gariplik mi var acaba diye dusundum.ya ben kimsenin nereli oldugunu merak etmem sahsen garip geldi

Ben izmirliyim deyince de, olsun olsun o da memleket diyorlar, doğuya özgü birsey değil yani
Sanırım kendilerinden görmediklerine öyle diyorlar

Ayyy gerçekten mi güler misin ağlar mısın ne kadar komik tuhaf insanlar var yahu

Bende hiç sormam merak da etmem ama bana sorulur genellikle. İnsanların bir sohbet açma taktiği galiba memleket neresi demek???

memleketimde çok sorulmaz göç alan bi yer değil ama büyükler hep köyü sorarlar . üni okuduğum şehir çok karışık olduğu için hep sordular , istanbulda da çok soruyorlar şu anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…