- 28 Eylül 2019
- 90
- 145
- 8
- 52
- Konu Sahibi Dindirella
-
genelde bende sorarım:)Insalarla ilgili biris yapiyorum.gelen giden bir degil iki degil her tanistigim insan nereli oldugumu soruyor.şiveli konusan biri degilim. Normalde sorulur mu boyle hemen?ben daha once insanlarla ic ice bi is yapmiyordum.pek yabancilarla da konusmazdim.hani sorulur normaldir de ben mi bilmiyorum.ben kimseye nerelisin demem ya hu durduk yerde.
Ya bir de dış görünüşten memleket tahmininde bulunma olayı var. İç Anadoludaysam karadenizli misin diye soruyorlar İzmir’de otururken göçmen misin diye soruyorlardı. Bildiğimiz klasik orta Asya’dan göç eden oğuzların bir boyundan geliyorum diyorum.Ya ben siyah sacli kahverengi gozlu bi insanim ama surekli gocmen misin izmirli misin diyorlar mesela simdi bunun uzerine evet oyleyim diye dalga gecesim geliyor ne bileyim bana tanimadigi birinin babasinin nerede dogdugunu sormalari garip geliyo.babam bi yerden annem bi yerden ben alakasiz bir yerde buyudum ben bikiyo kuyum nereliyim
Sohbet etmek istemiyorum.ya ben insan sevmiyorum saniyorum.yani elin tanimadigim adamlariyla muhabbet etmek istemiyorum ya Hu.ona neE sorsunlar ne var bunda ? Amaç sosyalleşmek sohbet etmek.Yani buna bu kadar takılıpta buraya konu etmenin mantığı anlayamadım.
Tamam da cevap verme böyle ufak şeyleri böyle dert edinirsen bu hayatta işin zor.Sohbet etmek istemiyorum.ya ben insan sevmiyorum saniyorum.yani elin tanimadigim adamlariyla muhabbet etmek istemiyorum ya Hu.ona ne
Yaw yok bende mi gariplik var diye ogrenmek istedim.gelenin gecenin memleket sormasi garip geldiTamam da cevap verme böyle ufak şeyleri böyle dert edinirsen bu hayatta işin zor.
Türkiyede memleketçilik hemşehricilik anlayışının bitmesi lazım.Soruyorlar, cünkü aynı memleket çıkarsa o bir yerden sizi yakalayıp iş götüreceklerini düşünüyorlar :) sizin şive yada başka bir şeyden değil.
Ben karadenizliyim, ogrenen hemsehrilerim zannediyorlar ki aynı memleketten olunca daha özenli olacağım :))
Aynı durumdayız o ' da insan ne demek halâ çözebilmiş değilim.. Lisedeydik ozamanlar arkadaşımın evine davet edilmiştir iki kız, davet eden kişi Sivaslı diğer arkadaşın Erzincanlı olduğunu annesi biliyor bize yakınsın diyip gülüştükten sonra, bana sordu nerelisin diye Diyarbakırlıyım dediğim için olsun oda insan diyip soğuk durması tabiki çok zoruma gitmişti..Bana nerelisin demişti teyzenin biri, doğulu olduğumu söyleyince “Olsun,olsun o da insan” demiştiBen de öyle bakakalmıştım
Evet “Hemşerim memleket nere” sorusu hiçbir dönem popülerliğini kaybetmiyor ne yazık ki
Aynı durumdayız o ' da insan ne demek halâ çözebilmiş değilim.. Lisedeydik ozamanlar arkadaşımın evine davet edilmiştir iki kız, davet eden kişi Sivaslı diğer arkadaşın Erzincanlı olduğunu annesi biliyor bize yakınsın diyip gülüştükten sonra, bana sordu nerelisin diye Diyarbakırlıyım dediğim için olsun oda insan diyip soğuk durması tabiki çok zoruma gitmişti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?