Size de nerelisiniz diye surekli soruyorlar mi?

genelde bende sorarım:)

Ya bir de dış görünüşten memleket tahmininde bulunma olayı var. İç Anadoludaysam karadenizli misin diye soruyorlar İzmir’de otururken göçmen misin diye soruyorlardı. Bildiğimiz klasik orta Asya’dan göç eden oğuzların bir boyundan geliyorum diyorum.

E sorsunlar ne var bunda ? Amaç sosyalleşmek sohbet etmek.Yani buna bu kadar takılıpta buraya konu etmenin mantığı anlayamadım.

E sorsunlar ne var bunda ? Amaç sosyalleşmek sohbet etmek.Yani buna bu kadar takılıpta buraya konu etmenin mantığı anlayamadım.
Sohbet etmek istemiyorum.ya ben insan sevmiyorum saniyorum.yani elin tanimadigim adamlariyla muhabbet etmek istemiyorum ya Hu.ona ne

Bizde de ne milletsin diye sorarlar. Manav, macır, laz, türk, kürt, boşnak, arnavut, çerkes, abaza Allah muhafaza deriz ahahahaha ne değişik bir toplumuz değil mi dünyanın hiçbir yerinde olmayan soru kalıplarımız var. Sen haklısın

Nerelisin sorunu muhabbet edelimde az vakit geçsin ya da acaba biyerden tanıdık çıkarız da işim daha hızlı hallolurmu niyeti taşır :)

ben sizi anlıyorum, insan öfkeleniyor bir noktadan sonra.benimki daha tuhaf, iki dak parka otursam, karşıdaki yüzümü uzun uzun inceleyip, yabancı mısın diye soruyor.bir değil iki değil, hayatım bununla geçti.ayak üstü girdiğim tekel bile lak diye soruyor.Birde memleketimde yaşıyorum, düşünmeye başladım artık, memleketimde bunu soruyorlarsa kökenim farklı ben bilmiyorum galiba.Nerelisin bile değil yabancı mısın soru.

O da soru mu? Ben Sakaryalıyım, bizim orada direkt "Hangi millettensin?" diye sorulur. Ama bir ırkçılık söz konusu değildir bu soruda, farklı milletten insanın çok olduğu bir yer Sakarya..

Soruluyor. Geleneksel sorumuz bu, olmazsa olmaz. Sohbet başlatmak için birebir..

Türkiyede memleketçilik hemşehricilik anlayışının bitmesi lazım.
Aynı memleketten olunca karşısındaki insan ona iyilik yapacak zanneden çok ne yazık ki.

Soruyorlar, sorsunlar. Ne var ki? Ben şahsen bu sorudan rahatsız olan insanlara pek anlam veremiyorum. Geçenlerde yeni tanıştığım birine sordum nerelisin diye. Sustu cevap vermedi falan.. Meğer Diyarbakırlıymış. Bunu öğrenince çok üzüldüm ve kızdım şahsen. Bir insan memleketinden neden utanır ki? Ben şahsen memleketimizin her şehrini çok ama çok güzel buluyorum. Tarih kokmayan hiçbir şehir yok. Hele doğu ve güneydoğu kadar tarihle iç içe başka bir yer var mıdır dünyada merak ediyorum.. Her insan gururla memleketini söyleyebilmeli/söylemeli.

Aynı durumdayız o ' da insan ne demek halâ çözebilmiş değilim.. Lisedeydik ozamanlar arkadaşımın evine davet edilmiştir iki kız, davet eden kişi Sivaslı diğer arkadaşın Erzincanlı olduğunu annesi biliyor bize yakınsın diyip gülüştükten sonra, bana sordu nerelisin diye Diyarbakırlıyım dediğim için olsun oda insan diyip soğuk durması tabiki çok zoruma gitmişti..

Benim kayınvalidem hala doğduğum yeri söylüyor bizim gelin İstanbullu diyor ben de “aslen şuralıyım aslında doğum yerim İstanbul “ diyorum. Velhasıl bi şekilde bu faşistliğe maruz kalıyoruz .. Yapanlar utansın ne diyeyim.

Dakka başı sorulmadıktan sonra ne mahzuru var, sorulur, sorulsun, ben de sorarım. Birinin nereli olduğunu bilmek onun hakkında bir önfikir edinmemizi sağlar, kültürü, görenekleri, yaşayışları hakkında örneğin. Bakarsınız muhabbet açılır, iyi dostluklar ya da ilişkiler kurulur, birbirine yardımcı olunur ya da farklı bir kültür tanırsınız en azından. Evet hepimiz Türkiye'liyiz ama sonuçta o kadar çok örf, kültür, inanç çeşidine sahibiz ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…