- 4 Ekim 2015
- 348
- 138
- 53
- Konu Sahibi Hacettepeli06
-
Teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun sizden. O kadar iyi geliyor ki söyledikleriniz bilemezsinizÖnceki konunuzu okudum, Allah yardımcınız olsun zor şeyler yasamissiniz. Ama onların da mutlu olduğunu sanmıyorum , yani öyle bir adamla kim mutlu olabilir ki sizce? Sosyal medyaya aldanmayin, kanlı bıçaklı eşler bile orada aşk meşk paylaşımı yapıyor tamamen gösteriş.
Ayrıca kimsenin ahını alarak , kimseyi üzerek kimse mutlu olamaz. Bir gün herkes yasattigini yaşıyor , mazlumun ahi aheste aheste çıkıyor.
Zamanla unutacaksiniz elbette. Derin yaralar açmış sizde o kişi çok normal, çocuğunun olması bunu gizlemesi falan ağır seyler.. Ama sizin de o yaraniza dokunacak, o yaranizi saracak her şeyi unutturacak biri çıkacak karşıniza.
Umarım her şey çok güzel olur sizin için. Yaşadığınız hayal kırıklığını hissedebildim buradan. Ama geçiyor hepsi geçer, anne babalar bile evlatlarının acısına zamanla alışıyorsa ,bu da geçer. Her şey biz insanlar için var işte, her şey de bir şekilde geçiyor o yara kabuk bağlıyor zamanla, geçmeyen acı yok dünyada. İnşallah çok mutlu olursunuz , Allah bundan sonra karşınıza iyi insanlar çıkarsın.Teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun sizden. O kadar iyi geliyor ki söyledikleriniz bilemezsiniz
Çok çok haklısınız, neler neler geçiyor. Dualarınız için çok teşekkür ederim, Allah herkesin karşısına sizin gibi iyi yürekli insanlar çıkarsın inşallahUmarım her şey çok güzel olur sizin için. Yaşadığınız hayal kırıklığını hissedebildim buradan. Ama geçiyor hepsi geçer, anne babalar bile evlatlarının acısına zamanla alışıyorsa ,bu da geçer. Her şey biz insanlar için var işte, her şey de bir şekilde geçiyor o yara kabuk bağlıyor zamanla, geçmeyen acı yok dünyada. İnşallah çok mutlu olursunuz , Allah bundan sonra karşınıza iyi insanlar çıkarsın.
Ne kadar güzel yazmışsınız, sanırım bunu her gün okuyup uygulayacağım.Merhabalar, iyi sabahlar.
Yaşadıklarınız öncelikle çok zor bir durum, verilmiş sadakanız varmış ve kurtulmuşsunuz. Öncelikle belirtmek isterim ki; insanlar doğruları anlayabilmek için yanlış yapmak zorundadır. Her insanoğlunun kaderinde hata, bela, yanlış ne varsa yazılmıştır. Kader yazar bizler oynarız.
Aptal ve salak yerine konmak bir adama fedakarlıklar yapmak kadınlık gururunuzu çok incitmiştir ve yediremiyorsunuz kendinize.
Fakat şöyle bir gerçek var ki, adamın karısıyla mutlu olmadığı aşikar. Sosyal medya hepimizi belirli bir ölçüde ulaşılır kıldı. İsteyipte yaşanılmayan hayatlar bir nebzede olsa bu platformlarda yaşanır.
Sosyal medyada herşey ne yazık ki göründüğü gibi değil binbir çeşit örnekleri var.
Adamla kadın sabahtan akşama kadar deli gibi kavga edip kadın moraran dudağıyla gözüyle telefonu alıp mutluluk imajları verebilir. Evet acınız çok taze belki de bu taze acıyla sağlıklı düşünemiyorsunuz. Adam gibi biri olsaydı karısına çoluğuna çocuğuna adam gibi babalık etmesini bilseydi ve karısını sevseydi asla ve asla başka bir kadınla beraber olmaz ve gözü karısından başkasını görmezdi.
Yani diyeceğim o ki mutlu değillerdir bence. Orada yazılan biyografi denen zırvalık bomboş keriz işi anlayacağınız. Sadece fedakarlıklarınıza akıp giden zamanınıza üzülün ve bir yandan şükredin bir tecrübe kazandınız.
Dünyada çok acılar var, acının tarifi olmaz fakat size önerebileceğim tek şey şükretmeniz. Kalkın şükredin, yatın şükredin, yaşadıkça şükredin.
Büyük bir bataklıktan çıkmışmışsınız. Saniyelerinizin, dakikalarınızın, saatlerinizin artık bundan sonra sizin için nasıl kıymetli olduğunu anlayabiliyorsunuzdur. Çok klişe olacak ama zamanında bana üzülme, değmez zaman ilaç diyenleri şu an çok çok iyi anlıyorum. Zamana ilaç desek hafif kalır zaman bambaşka bir şey geriye şöyle dönüp baktığınız da dudaklarınızdan hiçbir şey dökülmez sadece kahkaha atarsınız.
İleriki yaşamınızda mutlu, sağlıklı ilişkiler kurmanız dileğiyle.
Tekrar iyi sabahlar dilerim.
Aynısı arkadaşımın başına gelmişti sozlendi filan nisan hazırlığı yapıyorlar derken adamın isyerinden bikac yaş büyük dul bi kadınla mesajlarıni yakaladı adam inkar bile etmedi ayrildilar. Arkadaşım üzülüp acı çekerken o kadın hamile kaldı apar topar nikah yaptılar kahroldu garibim. Ama şimdi çok düzgün beyefendi bir adamla evli çocuğu da var, o pislikler aklına bile gelmiyor. Siz de yolunuza bakın benceİyi geceler mi desem hayırlı sabahlar mı bilemedim hanımlar. Bu saat oldu daha beni uyutmayan şeyler var. İçimi dökmek, sizden duyduklarımla biraz rahatlamak istiyorum.
Daha önce bir konu açmıştım ama uzun zaman oldu özet geçeyim. Geçen sene biriyle tanışıp sevgili olmuştum ve 8 ay sonunda başka bi kadından çocuğu olduğunu öğrenmiştim. Kandırıldım vs diyerek yalanlarla helallik istemişti benden ve ben de helal etmiştim, öyle kapatmıştık konuyu. Yani ben kendi içimde kapatamadım tabi, 9 ay oldu gerçekleri öğreneli ama inanın bugüne kadar o olayın aklıma gelmediği, düşünmediğim tek bi gün olmadı. Yediremedim bir türlü yapılanları. Ailecek beni kandırmalarını sindiremedim. Çok zor günler geçirdim Allahım şahit. Hepsini engellemiştim ben sosyal medya hesaplarımdan. O pisliğin kendisi,ailesi,arkadaşları.. bugün bi hesap çıktı instagramda karşıma. O pislik ve çocuğun annesi birlikte fotoğraf koymuşlar. Altına da tarihler yazmışlar. Sevgili oldukları ve çocuğun doğduğu tarih. Hayır ben zaten farklı bişey beklemiyordum ama çok koydu. Yani o yazılan tarihlerde ben de vardım hayatlarında. Her şeyden habersiz bi şekilde salak salak onun için fedakarlıklar yapıyodum. Kandırılmak, aptal yerine konmak ne kötüymüş meğer. Bir de “ömrümüz yettiğince beraberiz” yazmışlar. Var mı öyle arkadaşlar ya var mı bi insanın mutsuzluğu üzerine mutluluk kurmak. Allah var yukarda Allah. Sormaz mı hesabını yaptıklarınızın.
Ben o pisliğe karşı gram sevgi duymuyorum da içim neden soğumuyor bilmiyorum hanımlar. Gözümün önünde can çekişse bile soğumayacak sanki içim. Saatlerdir tavana bakıyorum öylece. Beni kandırıp hayatlarına kaldıkları yerden, ben hiç olmamışım gibi devam ettiler. Bir tek ben acı çektim. Neden böyle insanlar mutlu anlayamıyorum. Böyle aşşağılık dolandırıcı adi insanlar, nasıl mutlu olabiliyor. Çocuğu olsun diye senelerce bekleyen, Allaha yalvarıp yakaran onca insan varken, neden böyle insanların çocuğu oluyor. Bunlar neden yaşıyor. Neden oksijenimizi israf ediyorlar..
Biliyorum çok daha geç olmadan her şeyi öğrenmem çok büyük şans. Rabbim beni ne ateşlerin içinden kurtardı şükürler olsun.Ama yine de işte bilirsiniz ya, kafamın içindeki düşüncelere engel olamıyorum. Kafayı yememek için de sizlerle paylaşmak istedim. Derdime ortak olun istedim.
Bir gün ben de her şeyi unutacak mıyım, bu acı tecrübe hiç olmamışcasına devam edebilecek miyim, karşıma bile çıksalar gülüp geçebilecek miyim.. tecrübelerinize, aklınıza,dualarınıza çok ihtiyacım var.
İnşallah darısı başıma çok teşekkür ederiimmAynısı arkadaşımın başına gelmişti sozlendi filan nisan hazırlığı yapıyorlar derken adamın isyerinden bikac yaş büyük dul bi kadınla mesajlarıni yakaladı adam inkar bile etmedi ayrildilar. Arkadaşım üzülüp acı çekerken o kadın hamile kaldı apar topar nikah yaptılar kahroldu garibim. Ama şimdi çok düzgün beyefendi bir adamla evli çocuğu da var, o pislikler aklına bile gelmiyor. Siz de yolunuza bakın bence
Sizin adınıza çok sevindim, mutluluk hep sizinle olsun inşallah. Ve darısı da başıma diyorum, doğru insanı bekliyorum.. çok teşekkür ederim, inanın dinliycem siziSevgili H Hacettepeli06 benim 3 sene önce yaşadığıma çok ama çok benzer bir olay yaşamışsın baya şaşırdım.
O zamanlar Hacettepe'de öğrenciydim, ailemle aram çok kötüydü, senin dediğin gibi dengesiz ötesi bir erkekle sevgiliydim. Bu tarz adamlar işte görüyorlar ki duygusalsın, onların dediklerini sevdiğin için o kadar sorgulamazsın seni deney faresine çeviriyorlar dengesizlikleriyle. Telefonunu kapatmalar, tüm gün cevap vermemeler, yanına gelicem sorunlarımızı konuşacağızlar filan hep insanla oynamaları işte. Bir gün bilmediğim bir numara aradı ki eşi! Hem de kadın hamileyken benimle birlikte olmaya başlamış filan. Tüm ailesi ve eşi karşıma geldi konuştuk. O olaydan sonra bebek konusunda kendimi suçladım durdum, benim salaklığım yüzünden küçücük bebeğin zarar görmesini istemedim. Ama sana çıkış yolunu göstereyim ben öyle yaptım:
1. Bu olayın seni tanımlamasına izin verme. Erkeklerin hepsini o adam gibi görme, ilişkiler onunla yaşadığın gibi bir şey değil. Duygusal bir acemilik içindeydin, karşına bu adam çıktı, bu kadar ağırı olmasa da hemen hemen her kadının hayatına en az bir şerefsiz giriyor böyle ki kendi değerinin farkına varasın diye.
2. Kendini affet. Evet insansın, sezgilerini geri plana attın. O adamın dengesizce seninle oynaması duygularını tetikledi ve bağımlı oldun. İnan bana biraz derine baksan aşk değildi o, sadece duygu karmaşasıydı. Ve sen insansın, kendini affet. Biraz sürebilir ama affet.
3. Acıdan kaçma, kaçarsan uzun sürüyor atlatmak. Ben psikologlara gittim, zaten yoga yapıyordum, meditasyonlara verdim kendimi. Zihnimi rahatlattım. Olayları açıkladım (ki sen bak sorgulama aşamasındasın) Kendime o dönemde şunu dedim hep :'' Zaten bu adamla çocuğu olmasa, bana yalan söylemese de olmazdı''
4. O insanları sorgulamayı ve onlar üzerinden dünyaya odaklanmayı bırak. Enerji kaybı gerçekten ve sana hiçbir faydası yok. Kendine odaklan, öyle insanların mutlu olma olasılığı yok bu dünya üzerinde ama bu bile senin düşünmen gereken bir şey değil. Bırak gitsin.
Bunları sana yazarken kalbimde rahatlıktan başka hiçbir duygu yok. Çok daha uzun sürünebilirdin, o insan sana başka şekillerde de zarar verebilirdi, çok şanslısın. Ben bu olaydan sonra ilişkilerle ilgili baya bir bocaladım ama şimdi 16 aydır güzel bir ilişki yaşıyorum. Erkek arkadaşım ne kadar bambaşka bir gezegenden gelmiş ilginç bir varlık gibi olsa da bir şekilde hayatıma girdi ve gözlerimin içine bakıyor resmen.Bir daha çyle bir adam hayatına girmeyecek çünkü sen sezgilerini dinlemeyi ve kendine bir ilişki içindeyken çok değer vermeyi öğrendin.
Şu an bulunduğun noktada sana hayali bile zor geliyor olabilir ama lütfen anla bu insanları düşünmedikçe, kendi hayatına odaklandıkça ve kendini affedip yoluna devam ettikçe senin için de çok büyük bir mutluluk şansı var. İçinin soğuması için kendini affetmen gerekiyor (onu affetme zaten bunu hak etmiyor) Onların nasıl mutlu olabileceğine değil sen kendin nasıl mutlu olabileceğine odaklan.
Haklısınız, çok taktım kafaya. Normal olmadığının farkındayım. İnşallah yakın zamanda kurtulurum hissettiklerimden. Teşekkür ederimTakinti rahatsizliginiz var sanirim. Eski konunuzu okudum da ,surekli ayrilip duran bir adami tekrar tekrar arayan sizsiniz. Mesaj atmis da sarki atmis da bilmem ne,engelleyebilirdiniz. Adam yalanciysa neden aylardir bunu dusunuyorsunuz? Silin gitsin aklinizdan. Yasiniz cok kucuk,ama bence takintilariniz icin bir uzmana basvurun. Bu kadar abartacaginiz bir durum yok,arti aradan aylar gecmis siz hala ayni yerdesiniz,sosyal medyadan bakip duruyorsunuz elin yalancisina. Olmaz.
Kesinlikle öyle, Allah beni koca bi pisliğin içinden alıp çıkardı. Benimki daha çok, onlar mutlu onlar beraber de ben neden mutsuzum serzenişi aslında biraz da ama mantıklı düşününce öyle insanların gerçekten de mutlu olma ihtimali yok.Eğer gerçekten mutlu olsalardı çocuk dünyaya geldiğinde bir ömür birlikte olmayı göze alır başka arayışlara girmezdi
Ayrıca çocuk doğduğunda kadın başkasıyla evliydi yazmışsınız sanırım
Size yalan söylemesinin yanında Evli bir kadınla ilişkiye girebilecek kadar aşşağılık bir adamdan bahsediyorsunuz kurtulduğunuza şükredin
Böyle bir adamın evlendiğinizde size yaşatacaklarını tahmin etmek hiç zor değil inanın
Takibi bırakın artık kendinize eziyet etmeyin bence
sosyal medyadan takibi bırakın. iradeli olun azıcık.
Aslında hepsini engelledim ben onların her yerden ama önerilenlerde çıktı bu hesap karşıma, öyle gördüm. Bu hesabı da engelledimsosyal medyadan takibi bırakın. iradeli olun azıcık.
Annem vakitsiz gül açmaz derdiKesinlikle öyle, Allah beni koca bi pisliğin içinden alıp çıkardı. Benimki daha çok, onlar mutlu onlar beraber de ben neden mutsuzum serzenişi aslında biraz da ama mantıklı düşününce öyle insanların gerçekten de mutlu olma ihtimali yok.
Teşekkür ederim
Ne güzel söylemiş anneniz. İnşallah ben de zamanı gelince o iyi insanı bulurum. Teşekkür ederimm tekrardanAnnem vakitsiz gül açmaz derdi
Birde şöyle düşünün Allah cc ilerde karşınıza çok çok iyi birini çıkaracak ama bu şekilde önce kötüyle imtihan etti.
Sizin o iyi insan için kendinizi hazırlamanızı istiyor
Daha öncede dediğşm gibi takibi bırakın kendinizi daha fazla geliştirecek faydalı meşgaleler edinin...
Hakkını helal etmişsin ne diye ah ediyorsun kiİyi geceler mi desem hayırlı sabahlar mı bilemedim hanımlar. Bu saat oldu daha beni uyutmayan şeyler var. İçimi dökmek, sizden duyduklarımla biraz rahatlamak istiyorum.
Daha önce bir konu açmıştım ama uzun zaman oldu özet geçeyim. Geçen sene biriyle tanışıp sevgili olmuştum ve 8 ay sonunda başka bi kadından çocuğu olduğunu öğrenmiştim. Kandırıldım vs diyerek yalanlarla helallik istemişti benden ve ben de helal etmiştim, öyle kapatmıştık konuyu. Yani ben kendi içimde kapatamadım tabi, 9 ay oldu gerçekleri öğreneli ama inanın bugüne kadar o olayın aklıma gelmediği, düşünmediğim tek bi gün olmadı. Yediremedim bir türlü yapılanları. Ailecek beni kandırmalarını sindiremedim. Çok zor günler geçirdim Allahım şahit. Hepsini engellemiştim ben sosyal medya hesaplarımdan. O pisliğin kendisi,ailesi,arkadaşları.. bugün bi hesap çıktı instagramda karşıma. O pislik ve çocuğun annesi birlikte fotoğraf koymuşlar. Altına da tarihler yazmışlar. Sevgili oldukları ve çocuğun doğduğu tarih. Hayır ben zaten farklı bişey beklemiyordum ama çok koydu. Yani o yazılan tarihlerde ben de vardım hayatlarında. Her şeyden habersiz bi şekilde salak salak onun için fedakarlıklar yapıyodum. Kandırılmak, aptal yerine konmak ne kötüymüş meğer. Bir de “ömrümüz yettiğince beraberiz” yazmışlar. Var mı öyle arkadaşlar ya var mı bi insanın mutsuzluğu üzerine mutluluk kurmak. Allah var yukarda Allah. Sormaz mı hesabını yaptıklarınızın.
Ben o pisliğe karşı gram sevgi duymuyorum da içim neden soğumuyor bilmiyorum hanımlar. Gözümün önünde can çekişse bile soğumayacak sanki içim. Saatlerdir tavana bakıyorum öylece. Beni kandırıp hayatlarına kaldıkları yerden, ben hiç olmamışım gibi devam ettiler. Bir tek ben acı çektim. Neden böyle insanlar mutlu anlayamıyorum. Böyle aşşağılık dolandırıcı adi insanlar, nasıl mutlu olabiliyor. Çocuğu olsun diye senelerce bekleyen, Allaha yalvarıp yakaran onca insan varken, neden böyle insanların çocuğu oluyor. Bunlar neden yaşıyor. Neden oksijenimizi israf ediyorlar..
Biliyorum çok daha geç olmadan her şeyi öğrenmem çok büyük şans. Rabbim beni ne ateşlerin içinden kurtardı şükürler olsun.Ama yine de işte bilirsiniz ya, kafamın içindeki düşüncelere engel olamıyorum. Kafayı yememek için de sizlerle paylaşmak istedim. Derdime ortak olun istedim.
Bir gün ben de her şeyi unutacak mıyım, bu acı tecrübe hiç olmamışcasına devam edebilecek miyim, karşıma bile çıksalar gülüp geçebilecek miyim.. tecrübelerinize, aklınıza,dualarınıza çok ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?