- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
- Konu Sahibi cilekhatun
-
Psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in ilişki ve evlilik üzerine çok güzel kitapları var,tavsiye ederim.Çok sağolun. Tabiki kitap tavsiyesi ve evlilik terapisti tavsiyesi ederseniz sevinirim. Değişmiyor dediğiniz gibi. Ama çocuk var diye ayrılmıyor eşim. Öyle çıkmaz sokak gibi.... bi arkadaş demiş ya aynen öyle beni bu şekilde sindirecek galiba
Sizi evinden kovsa da eşinizin parasını alıp alıp zor duruma soksa, oğlum daha iyi meslekteki kizlara layık dese, hep yediğinizi saysa geldiğimiz çok görsede böyle sakin olabilir miydiniz?Ne güzel anlatmışsınız.
Rahmetli anneannem derdi ki:
İstediğini söyleyen,istemediğini işitir.
Geçen eşim,kendi ailesinden biriyle yaşanan can sıkıcı bir durumla ilgili bir yorum yaptı ve bana
'sen ne düşünüyorsun?' Diye sordu.
'Ben bahsettiğin durumu ilk gündeme geldiğinde fark ettim ama sana söylemedim,yorumunda haklısın' dedim.
Bana ne dedi biliyor musunuz?
-Sen böyle devam et,
ben gündeme getirmedikçe ailemle ilgili konularda yorum yapma,
ben de senin ailen için aynısını yapardım,yaparım'
Üstelik biz 25 yıllık evliyiz.
Ne diyeyim,adam haklı.
Hoş bir şey değil sürekli eşin yüzüne,
onun ailesini eleştirmek.
Ayrıca çözüm de değil,
bu konuda da görüldüğü üzere.
Ne yaşadığınızı ayrıntılı olarak bilmiyorum.Sizi evinden kovsa da eşinizin parasını alıp alıp zor duruma soksa, oğlum daha iyi meslekteki kizlara layık dese, hep yediğinizi saysa geldiğimiz çok görsede böyle sakin olabilir miydiniz?
Dolu basak anlaminda kullanmistim. Insani yonleri bakimindan. Ailesinde de sorun var. Niye hakaret edilsin ki, hoslanmadiklari seyleri soylerler degisen birsey olmazsa mesafe konur,bu kadar. Hakaret karakter ozelligidir maalesef. Kisi ailesinde gordugunu yapar ama kendini gelistiren insanlar da var.Dolu derken yani sevgi yok anlamında mi? Istedigim hayat bu degil di ne durumu iyiyken nede kötüyken. Ben ailesiyle denge kuran bir eş isterdim. O kenara çekilsin. Ailesi hakaret etsin sorun yok
Yazdiklariniz cok dogru.Keske bunlari yasamamis olsaydiniz demek icin geldim. Cok mutlu olursunuz insallah.Herkes anlayışsızsın vs demiş ama bilemiyorum yani
Bu zamana erkekleri de ne çıtkırıldım ya
Hemen de psikolojileri bozuluveriyor
Benim babam da 7 sene kredi ödemişti.
Cebinde ciddi 5 kuruşsuz gezdi yani alacağı çayın hesabını yapardı
Ama hiç anneme bağırdığını falan görmedim, bağıramaz çünkü
O sınırı geçemeyeceğini bilir
Ayrıca şiddet görmüş biri olarak diyebilirim ki kademeli gider bu iş
Önce psikolojik baskı
Sonra bağırma, sindirme
Sonra duvara, eşyalara vurma
Sonra sana vurma
Her aşamada alıştıracak ki en son sana vurunca ne olduğunu anlayamayacaksın bile
Yani bu işe bir şekilde dur demen lazım
Ama kolundan tutup terapiye mi psikiyatriste mi yoksa hakime mi götürürsün sana kalmış
Yazdiklariniz cok dogru.Keske bunlari yasamamis olsaydiniz demek icin geldim. Cok mutlu olursunuz insallah.
O böyle davranirken ben onu dinlemek ,konuşmak için çaba harcamam bile...gider TV açar onu izlerim ...veya "beni kafamı kirmakla tehdit etme gel dedigini yap...ama karını son kez dövmüş olursun çünkü seninle asla bir arada yaşamaya devam etmem" derim....veya bosanma işini konuşursam bana birşey yapacağından çok korkuyorsam ertesi sabah toplarim esyami ,çocuğumun eşyasını çeker giderim.Bir ilişkinin başlaması için iki kişinin istemesi gereklidir...bitmesi için bir kişinin istemesi yeterlidir.Acikcasi siz hep "beni seviyor mu?" ya odaklanmissiniz....ben huzurlu bir ev/aile yaşantım olmasına odaklanan birisiyimdir.Tuzlugu masaya mi koyacak ,bana mı atacak diye bir an tereddüt içinde kaliyorsam çok sevilmemin bir anlamı yok benim için ...Çok güzel açıklamışsınız. Ayrılalım diyorum yanaşmiyor. Terapisti söyledim sabah dalga geçercesine gülüyor onlar ne ise yarar hiçbirşey değişmez diyor. Ya tamamen biter demissiniz ya nasıl olur o? Dediğiniz gibi göz dağı verip ağzımı kapatiyor
Çok güzel özetlemissiniz. Kademeli gidiyor gerçekten gerekçeside aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmam. Onlar yapacak ben susup ah ne harikasınız dicem sorun çözülecek. Evet gidicez de iyi bir uzman nerden bulunur onunda iyisine düşmek lazimHerkes anlayışsızsın vs demiş ama bilemiyorum yani
Bu zamana erkekleri de ne çıtkırıldım ya
Hemen de psikolojileri bozuluveriyor
Benim babam da 7 sene kredi ödemişti.
Cebinde ciddi 5 kuruşsuz gezdi yani alacağı çayın hesabını yapardı
Ama hiç anneme bağırdığını falan görmedim, bağıramaz çünkü
O sınırı geçemeyeceğini bilir
Ayrıca şiddet görmüş biri olarak diyebilirim ki kademeli gider bu iş
Önce psikolojik baskı
Sonra bağırma, sindirme
Sonra duvara, eşyalara vurma
Sonra sana vurma
Her aşamada alıştıracak ki en son sana vurunca ne olduğunu anlayamayacaksın bile
Yani bu işe bir şekilde dur demen lazım
Ama kolundan tutup terapiye mi psikiyatriste mi yoksa hakime mi götürürsün sana kalmış
Bu olay dışında anlaşamadığımız pek bisey yok. Yani günlük hayat konularında.. Böyle çözülmesi gereken ailevi meselede böyle oluyoruzO böyle davranirken ben onu dinlemek ,konuşmak için çaba harcamam bile...gider TV açar onu izlerim ...veya "beni kafamı kirmakla tehdit etme gel dedigini yap...ama karını son kez dövmüş olursun çünkü seninle asla bir arada yaşamaya devam etmem" derim....veya bosanma işini konuşursam bana birşey yapacağından çok korkuyorsam ertesi sabah toplarim esyami ,çocuğumun eşyasını çeker giderim.Bir ilişkinin başlaması için iki kişinin istemesi gereklidir...bitmesi için bir kişinin istemesi yeterlidir.Acikcasi siz hep "beni seviyor mu?" ya odaklanmissiniz....ben huzurlu bir ev/aile yaşantım olmasına odaklanan birisiyimdir.Tuzlugu masaya mi koyacak ,bana mı atacak diye bir an tereddüt içinde kaliyorsam çok sevilmemin bir anlamı yok benim için ...
Borç kalmadi. Eski yaşantı yok asgari ücretlilerin yaşamı gibi yasantimizNekadar bir iflastan bahsediyorz?
Ödeyemeyeceğiniz kadar buyuk rakamlar mı?
Ben önce borcları ödemenin yollarırnı arardım,
Azcık feraha cıkılsa zaten diğer konulur konsulur halledılır,ama terapiste de gitseniz gercekci olalım,o borclar orda durdukca huzur zor size.
Dun bi konu vardı
Son 50 tl miz bununla ne is yapabiliriz akıl verın diye.
Dusunun insanlar ne dıplerden cözum uretmeye calısıyor.
Ortak bi yasamda beraber olacağınıza inanıyorsanız önce o borclardan baslayın derim.
Komsuları sonra dusunuruz:)
Birbirinizi sevmiyorsanız eziyet etmeyin,ayrılın bence.Eşimde beni sevmiyor bence... onun karşılığı bendekide
O zaman kayinvalideniz geldiğinde azami ölçüde iletişim kurun...size bir söz söylerlerse sakince cevabını verin..kendi derdini anlatirsa oralı olmayın..ama eşiniz ailesinin evinize gelmesini istiyorsa yapabileceğiniz fazla birşey yok. Esiniz variyetliyken lokmaniz sayılmış,küçük gorulmussunuz tepki gostermemissiniz. Esiniz hapislere düşmüş ortada kalmissiniz...ortada kalmissiniz...tepki gosterememissiniz.Bundan sonra ne ölüme ne dirime diyememissiniz.. şimdi düze çıkmışsınız artık neyin tepkisini gostereceksiniz ki?Bu olay dışında anlaşamadığımız pek bisey yok. Yani günlük hayat konularında.. Böyle çözülmesi gereken ailevi meselede böyle oluyoruz
Sukursuzluk var ozaman.Borç kalmadi. Eski yaşantı yok asgari ücretlilerin yaşamı gibi yasantimiz
Çok mantıklı öneriler gerçekten . Ama demissiniz ya ben iletisimi koparırdım. Ben bunu yapsaydım ya da yaparsam k.validem eşimi mükemmel etkileyen biridir.Biz birşey yapmayan zavallılarız gelin bizi hor görüyor diye inandırır.Ne yaşadığınızı ayrıntılı olarak bilmiyorum.
Ben evliliğinizi kurtarmak istediğinizi varsayarak yorum yapıyorum.
Kişilik olarak da sakin biriyim.
Sorunlara çoğunlukla yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşmayı tercih ediyorum.
Biliyorum ki çözüm odaklı olmayan,
sorunun parçası olur.
Dediğim gibi ben sadece sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarına yorum yapıyorum,son karar sizin.
Sizinki gibi bir kayınvaldem olsaydı,
işler bu noktaya gelmeden önce tüm iletişimimi kesmiş olurdum zaten.
Ben görüşmezdim,bununla birlikte eşimin annesini yok saymasını da beklemezdim.
Ben eas sorunun kv değil eşinizle aranızdaki iletişim ve ilişki dinamikleri olduğunu düşünüyorum.
Yoğunlaşmanız gereken kişi kv değil,
bana göre.
Bu konuya yazdıklarınızı okuyunca bir içim ferahladi bugün bende kendi kendime bu insanlar neden böyle ben ne yaptım ki diye düşünüyordum vaz geçtimNe yaşadığınızı ayrıntılı olarak bilmiyorum.
Ben evliliğinizi kurtarmak istediğinizi varsayarak yorum yapıyorum.
Kişilik olarak da sakin biriyim.
Sorunlara çoğunlukla yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşmayı tercih ediyorum.
Biliyorum ki çözüm odaklı olmayan,
sorunun parçası olur.
Dediğim gibi ben sadece sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarına yorum yapıyorum,son karar sizin.
Sizinki gibi bir kayınvaldem olsaydı,
işler bu noktaya gelmeden önce tüm iletişimimi kesmiş olurdum zaten.
Ben görüşmezdim,bununla birlikte eşimin annesini yok saymasını da beklemezdim.
Ben eas sorunun kv değil eşinizle aranızdaki iletişim ve ilişki dinamikleri olduğunu düşünüyorum.
Yoğunlaşmanız gereken kişi kv değil,
bana göre.
Is oraya gelince seviyorum çocuğum var niye ayrılayım diyorBirbirinizi sevmiyorsanız eziyet etmeyin,ayrılın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?