- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.020
- 548
- Konu Sahibi cilekhatun
-
Ne güzel anlatmışsınız.Güzel kardeşim esin eşyalara vuruyor,sana bağırıyor ,taşkınlık yapıyor hatta belki senin üstüne yürüyor çünkü böyle yaptığında ertesi gün ilişkinize kaldığınız yerden devam edeceğinizi,evliliginizin bitmeyeceğini biliyor.Bu taskinca davranislar basladiysa kademeli olarak artar ama kademeli azalma eğilimi gostermez. Ya tamamen sonlanır ya giderek artar.Sense zaman içinde artık onun sinirlenme ihtimali olan herhangi bir konuda konusmaman gerektiği çünkü onu senin bu hale getirdiğini "öğretiliyorsun". Benim de bazen dilime gelen ama yuttugum, eşime asla söyleyemeyeceğim şeyler oluyor.Bu yutusumun nedeni eşimin kafama birşey firlatmasindan duyduğum korku değil onu incitmekten...belki de kaybetmekten duyduğum korku oluyor.
Eşinin ne yapmasını bekliyorsun ailesiyle görüşmeyi kesmesini mi ? İyi günde adam ailesine maddi hep destek vermiş sizin kötü gününüzde siz hiç destek alamadınız bu sebeple mi kavga ediyorsun sürekli sen nefret ediyorsun ailesinden eşin aynı tepkiyi vermiyor diye mi bu kadar kavga . Biraz empati yapsan eşin surekli aileni eleştirse sende aileni korumaya geçmez misin kan bağı var ortada ister istemez korumaya geçmesi normal . Ya bu konuları kapatıcaksın ya da boşanacaksınEşim iflas etti. Büyük travmalar atlattık. Öncesinde ailesiyle ilgili kavgalarımız olurdu. Ailesi bencil ,yalanci insanlar. O zamanlar benim başıma kalkarlardı eşimin durumu iyi diye. Büyük beklentilere girerlerdi yapamadığımda aşağılar tarzda konuşurlardı. Bizde kavga ederdik eşim bana bağırırdı ben bağırırdım evet ama ağlardı sonra yani daha duygusaldı. İflastan sonra insanlar uzaklaştı bizden. Bu arada k.validemin yüzünü iyice gördüm, arkamdan çevirdiği işleri vs. Mesela insanlarla aramı bozmak için dedikleri filan ortaya çıktı. Eşime her konuda destek oldum. Ama o ailesinin yaptıklarını kabullenemedi. Onlari haksizda olsalar koruyor.Bendede takıntı oldu anlattıkça aynı şeyler çözülmedikçe o birşeyler yapmadıkça devamlı elimde olmadan açılıyor. Artık heryere saldırıyor mesela elindeki camları bardak gibi seyleri yere fırlatıyor, kendine vuruyor, dolaplara kapılara bana hakaretler ediyor. Doktora gittim antidepresan kullanma dedi özel sebeplerim var o yüzden şimdilik kullanamıyorum. O ise böyle yapiyor benimse niyetim konuşup çözmek , konuşmayı kesip bu şekilde bana vuracak gibi yapıp susturuyor. Meselâ birşey yapmışti ben rahatsız olmuştum tamam birdaha yapmicam demişti tekrar yaptı. Bendede bu çok önemli söz veriliyorsa tutulur.unuttum istemeden oldu diyor. Başka konularda da yalan söylediği için güvenim yok. Hiçbir problemimi içten dinleyip çözmeye uğraşmıyor. Bugünde heryere vurdu.Bağırdı hakaretler etti. Komşular duydu malesef. Sus güzelce konuşalım dedikce sen bundan anliyon diyor. Konuşmak istemiyor problemler kapansin gitsin üzeri o yorulmasın yeterki. Sizce seven bir adam bu şekilde bağırıp heryeri kırar mı? Birde siz olsaniz komşular sorduğunda ne derdiniz?
Çok güzel açıklamışsınız. Ayrılalım diyorum yanaşmiyor. Terapisti söyledim sabah dalga geçercesine gülüyor onlar ne ise yarar hiçbirşey değişmez diyor. Ya tamamen biter demissiniz ya nasıl olur o? Dediğiniz gibi göz dağı verip ağzımı kapatiyorGüzel kardeşim esin eşyalara vuruyor,sana bağırıyor ,taşkınlık yapıyor hatta belki senin üstüne yürüyor çünkü böyle yaptığında ertesi gün ilişkinize kaldığınız yerden devam edeceğinizi,evliliginizin bitmeyeceğini biliyor.Bu taskinca davranislar basladiysa kademeli olarak artar ama kademeli azalma eğilimi gostermez. Ya tamamen sonlanır ya giderek artar.Sense zaman içinde artık onun sinirlenme ihtimali olan herhangi bir konuda konusmaman gerektiği çünkü onu senin bu hale getirdiğini "öğretiliyorsun". Benim de bazen dilime gelen ama yuttugum, eşime asla söyleyemeyeceğim şeyler oluyor.Bu yutusumun nedeni eşimin kafama birşey firlatmasindan duyduğum korku değil onu incitmekten...belki de kaybetmekten duyduğum korku oluyor.
Çok teşekkürler yorum için. K.validem malesef el iyisi derler ya o cinsten. Böyle gezsin herkesin herseyine koşsun ama aslında kendi ev içine fedakar değil. Bu konuşanlar da korkar yani sürekli onunla yüzgözler.ben orada değilim farklı bir yerdeyim. Peki yazmişsiniz ya tam olarak kendi canı yanmadan korumayacak seni diye... Bu sevgi midir? Bu nasıl sevmektir! Karsiligindada çoğu insan beni sevgisizlikle suçluyorSizi bu noktaya getiren duygu
''Pek çok kadının destek olmayacağı yerde destek oldum,
haksızlıklara uğradım, o ise beni korumayı bile başaramadı, başaramıyor,
ben gerçekten haklıyım ama mutsuzum. Ne zaman mutlu olcam?'' duygusu...
İşte bu haklı duygu, o birikim her şeyi yapmaya hakkımız varmış gibi davrandırıyor.
En sevdiğimize destek olan o şaşılacak kadar iyi kadın bizken, insanın düşmanına
bile yapmayacağı kadar kötülüğü de yapar noktada duruveriyoruz.
Eşine anlayış göster, dırdır yapma, aman bu ne bencillik falan demeyeceğim.
Öyle kolay olsa kendime derdim onları :)
Sonuna kadar haklısın güzel arkadaşım.
Ama gördüğün gibi yolun yol değil.
Evliliğine bir faydası yok o çetin haklılığın..
Ailesine karşı tam olarak nasıl bir duruş sergilese rahat edeceksin bilemiyorum.
Ama kendi canı yanmadan -birebir kendi canı-, sadece senin için vermeyecek o tepkiyi bunu bil.
En iyi ihtimalle sen görüşme tamam, bana karışma der -ki inan bu kadarı bile büyük bir olumlu adım olur keşke yapsa..
Ben yerinde olsam bu kadar çirkinlik üzerine pişkince yüzüme hatalıyım deyip
arkamdan iş çevirmeye devam eden kv yi
herkesin içinde, evet özellikle toplulukta rezil ederim.
Yüzleştiririm mesela, kimlerden kulağına ne geliyorsa topla hepsini bir araya.
O konuları orada aç.
Utandır bakalım ne yapacak?
Onun o ikiyüzlü halleri bilinir kimse seni kınamaz ki..
Onu ayıplarlar, bunu bilince için rahat olur.
Çok hanımefendi gelin bulmaktan bunlar hep.
Hanımlığı biraz bozmak yakışır şu duruma.
Eşimde beni sevmiyor bence... onun karşılığı bendekideEşinizi sevdiğinizi düşünmüyorum.
Ya da değer verdiğinizi.
Bencil bir karaktere sahipsiniz,o belli.
Size tavsiyem ya boşanın ya da çift terapistine gidin.
Birbirinize saygınız kalmamış.
Ayrıca bugün eşyalara vuran adam yarın gelip sana vurur,belli ki öfke kontrolü yok.
Eşim medenice boşanmıyor. Birbirimizi anlamıyoruz. Bende susuyorum kendimi tutuyorum ama k.validem ve k. pederim uğraştıkça yalanla kendilerini iyi gösterdikce dayanamiyirumEşinin ne yapmasını bekliyorsun ailesiyle görüşmeyi kesmesini mi ? İyi günde adam ailesine maddi hep destek vermiş sizin kötü gününüzde siz hiç destek alamadınız bu sebeple mi kavga ediyorsun sürekli sen nefret ediyorsun ailesinden eşin aynı tepkiyi vermiyor diye mi bu kadar kavga . Biraz empati yapsan eşin surekli aileni eleştirse sende aileni korumaya geçmez misin kan bağı var ortada ister istemez korumaya geçmesi normal . Ya bu konuları kapatıcaksın ya da boşanacaksın
Sen ben dili 1.tekil 2. tekil şahıstan farklıdır. Örnek vereyim :kadının benle bir sorunu yokki diyorum, ben diliyle konuşayım...
Mesela ciddi bu şekilde sitem edebilirdi ağlayabilirdi sonuçta üzüldüğü birseyde ağlayabilsen bir erkek.yani tavır koysaydı ailesi ondan yüz buluyor bencebütün mesajlarınızı okudum.
zor zamanlardan geçmişsiniz. haklısınız. ama haklı olmak hızur getirmiyor.
ailesi ile ilgili meseleler büyük, peki siz eşinizden bununla ilgili ne bekliyorsunuz?
ne yapsın da size göre bu mesele kapansın?
Çok teşekkürler yorum için. K.validem malesef el iyisi derler ya o cinsten. Böyle gezsin herkesin herseyine koşsun ama aslında kendi ev içine fedakar değil. Bu konuşanlar da korkar yani sürekli onunla yüzgözler.ben orada değilim farklı bir yerdeyim. Peki yazmişsiniz ya tam olarak kendi canı yanmadan korumayacak seni diye... Bu sevgi midir? Bu nasıl sevmektir! Karsiligindada çoğu insan beni sevgisizlikle suçluyor
Dolu derken yani sevgi yok anlamında mi? Istedigim hayat bu degil di ne durumu iyiyken nede kötüyken. Ben ailesiyle denge kuran bir eş isterdim. O kenara çekilsin. Ailesi hakaret etsin sorun yokArtik konusmaya calismayin. Dusundugunuz kadar dolu bir insan degilmis. Sevgiye guvenmeyin,kredisi cabuk biter. Siz artik ben nasil bir hayat yasiyorum, ne istiyorum yuzlesmesi yapin kendinizle.
Mesela ciddi bu şekilde sitem edebilirdi ağlayabilirdi sonuçta üzüldüğü birseyde ağlayabilsen bir erkek.yani tavır koysaydı ailesi ondan yüz buluyor bence
Ben pes etmiştim,siz yerime gerekli açıklamayı yapmışsınız,teşekkür ederim.Sen ben dili 1.tekil 2. tekil şahıstan farklıdır. Örnek vereyim :
“çok düşüncesizsin" sen dili ,
"bu şekilde çekip gittiğinde eşin umursamadığını düşünüyor olabilir" ben dili ifade tarzıdır.
ilkinde karşı taraf savunmaya geçer ikincisinde en azından bir düşünecektir.
Birini veya bir düşünceyi eleştirirken ben dili önerilir.
derin sularda
tşk. ederim...Sen ben dili 1.tekil 2. tekil şahıstan farklıdır. Örnek vereyim :
“çok düşüncesizsin" sen dili ,
"bu şekilde çekip gittiğinde eşin umursamadığını düşünüyor olabilir" ben dili ifade tarzıdır.
ilkinde karşı taraf savunmaya geçer ikincisinde en azından bir düşünecektir.
Birini veya bir düşünceyi eleştirirken ben dili önerilir.
derin sularda
Farkettim desteğe geldim :) Rica ederimBen pes etmiştim,siz yerime gerekli açıklamayı yapmışsınız,teşekkür ederim.
Ben de bilgilerimi tazelemiş oldum.
Çok sağolun. Tabiki kitap tavsiyesi ve evlilik terapisti tavsiyesi ederseniz sevinirim. Değişmiyor dediğiniz gibi. Ama çocuk var diye ayrılmıyor eşim. Öyle çıkmaz sokak gibi.... bi arkadaş demiş ya aynen öyle beni bu şekilde sindirecek galibaGenç arkadaşım,'eşime destek oldum, birikmişimi verdim' diyorsunuz da,
bu zaten eş olmanın gereği olarak yapılması gereken bir davranış,
bunu gündeme getirmek bile doğru değil.
Buraya yazmanızı kastetmiyorum,
eşinize sürekli söylemeyin demek istiyorum.
Siz eş olmanın gereğini yerine getirirken,
eş ailesi aile gibi davranmamış.
Siz de bunu hazmedemeyip,
devamlı eşinize;
'annen böyle dedi,annen şöyle yaptı,ailen kötü vs,' gibi söylemlerle tapa yapıyorsunuz.
Ne istiyorsunuz eşinizden?
Ailesini silmesini,annesiyle görüşmemesini mi?
Evet yapılanlar çok çirkin,
evet haklı görünüyorsunuz
ama bu beklentiniz gerçekçi değil.
Böyle bir karar sadece eşinizi ilgilendirir.
Siz annesine mesafeli olabilirsiniz hatta hiç görüşmeyebilirsiniz,buna hakkınız var ama eşinizi buna zorlamaya hakkınız yok.
Üç yıldır bu konuları ısıtıp ısıtıp ortaya sürdünüz,elinize ne geçti?
Kavga,gürültü,eşinizin öfke krizlerinden başka?
Üstelik çocuğunuz bunlara şahit oluyor.
Yazık değil mi?
Böyle ne evlilik yürür,ne hayat geçer.
Oturup sakin kafayla düşünün.
Eşinizi seviyor musunuz?
Annesine rağmen,bu evliliğe devam etmek istiyor musunuz?
Cevabınız hayırsa daha fazla yıpranmadan ve yıpratmadan ayrılın.
Evetse,iş başa düştü deyip,
evliliğinizi kurtarmak için çabalayın.
Siz gerçekten istemedikçe ve bakış açınızı değiştirmedikçe bu durumu düzeltip toparlamanız zor.
Eşiniz çift terapisine ikna olmuyorsa siz bireysel olarak terapi alın,
antidepresan ancak hamileyseniz ve etkileşim gösteren başka ilaç kullanmak zorundaysanız kullanılamaz.
Özel durumlar için hafif doz antidepresanlar da var.
Bir psikiyatriste görünmenizde fayda olduğunu düşünüyorum psikolojik danışmanlık eğitimi almış biri olarak.
İsterseniz size faydası olabilecek kitap önerisinde de bulunabilirim.
Girdiğiniz bu kısır döngüden çıkmanız gerekiyor.
Rica ederim :)tşk. ederim...
Gecen k.validem aradı gelicem diye . Gelip kalacaklar gerginlik çıkacak . İllâ gelecek mesela demiyor ki bu olaylar oldu gitmeyin demez. Şimdi gelme desem eve sokmuyor diye dolduracak. Uzak nasıl durulur bilmiyorumiyi de ailesi ile ilişkisini nasıl düzenleyeceği kişinin kendi bileceği iş.
siz tepki koymak istediğinizde size mudahele ediyorsa bence buna odaklanın.
onun nasıl davranacağı onun bileceği iş.
alın karşısınıza; ben bugüne kadar ailen ile arandaki ilişkine müdahale etmeye çalışarak hata yaptım. onlar senin ailen.
sen nasıl istiyorsan öyle olsun.
aynı saygıyı senin de bana göstermeni bekliyorum.
zorunluluk olmadıkça ailen ile bir araya gelmek istemiyorum diyin, oldu bitti.
fazlasına müdahale etmeye hakkınız yok.
uzun kalacaklarsa onlar gelsin, siz gidin.Gecen k.validem aradı gelicem diye . Gelip kalacaklar gerginlik çıkacak . İllâ gelecek mesela demiyor ki bu olaylar oldu gitmeyin demez. Şimdi gelme desem eve sokmuyor diye dolduracak. Uzak nasıl durulur bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?