Size vurmayan ama eşyalara vuran biri

Ben tepki gösterdim halada konuşuyorum bunu bunu yaptın diye alttan alıyor unutalım diyor k.validem.esim tavır yapmadı onlara

Arkadaşım o zaman eşinizle iletişiminizi ve ilişkinizi öyle bir güçlendireceksiniz ki,
annesi dahil kimse onu etkileyemeyecek.
Durmadan annesini kötülerseniz,adam ailesine düşkünleşir.
Benim zor bir annem var,onunla ilişki yürütmek çok zor,ben bunun gayet farkındayım,ama eşim bırakın laf söylemeyi en ufak bir imada bulunsa kanıma dokunur.
Bir laf vardır;
'Kızarım ama kızdığıma kızan olursa ona daha çok kızarım.'
O hesap.
Size son olarak eşinizle olan ilişkinizi güçlendirmenizi,kv'yi bir müddet bile olsa gündeminizden çıkarmanızı,
onu duymamayı,görmemeyi tavsiye ederim.
Zor insanlarla başetmek,hem güçlü iletişim becerileri hem de biraz politik davranabilmeyi gerektirir.
Bu konuya yoğunlaşın.
Eşinizle aranızın bozulması bu kadının ekmeğine yağ sürmek olmaz mı?
Bu haset ve merhametsiz kadının
oyununa gelmeyin.

Ben tepki gösterdim halada konuşuyorum bunu bunu yaptın diye alttan alıyor unutalım diyor k.validem.esim tavır yapmadı onlara
Bence bu bir adımdır.Karsimdaki insan çıkıp da "yanlış yaptım,ben hataliydim" diyorsa bunu yok saymam.Belki ilişkim eskisi gibi candan olmaz da daha resmi olur.Esinin tavır almasını bekleme...hiç görüşmek istemiyorduysan "kusura bakma bana yapılanı unutamıyorum ve ailenle bir daha hiç görüşmek istemiyorum öbür yandan senin ailen sana görüşme de diyemem ...zor günün geçti ...artık ayağa kalktin.Hadi bana eyvallah" der kendi yoluna devam ederdin. Boyle de yapmadigina göre o zaman dönüp dönüp 3 /5 yıl öncenin konuşulacak bir tarafı yok

Komşulara ne cvp veriyorsunuz genelde
Özel hayatınızı büyük olaylar hariç ailene bile anlatma, komşuya hiç özel hayatım konuşmayı sevmem diyip kesin önlerini

Komşulara ne cvp veriyorsunuz genelde
Özel hayatınızı büyük olaylar hariç ailene bile anlatma, komşuya hiç özel hayatım konuşmayı sevmem diyip kesin önlerini
Evet anlatmamak gerekir. Eşim önceden bu derece degildi. Oyuzden ne diyeceğimi bilemiyorum. Aşırı bağırıyor. Çok kötü şeyler söylüyor heryere vuruyor.yani birisi sorsa ne denir bilemiyorum. Nasıl sanane dicemki tersler gibi insanlari

Özel hayatımı anlatmayı sevmiyprum de
Sakinleşince konuş yanına kaç o esnada

Komşularını hiiic tersleme...evin içini anlatma ama onlari bozup atma da ....esin sınirını bir gün aşarsa onların yardımına ihtiyacin olabilir

Komşularını hiiic tersleme...evin içini anlatma ama onlari bozup atma da ....esin sınirını bir gün aşarsa onların yardımına ihtiyacin olabilir
Inşallah böyle birşey yapmaz.kendisine sakinden sordum. Beni sindirmeye çalışıyosun galiba dedim. Özür diliyor. Psikolojim iyi değil diyor. Heralde komşularda ayrıntı vermeden böyle derim psikolojisi iyi değil diye

Bakın size şunu söyleyeyim. Çiftler arasında iletişim düşündüğünüzden çok çok daha önemli. Kavgalar da zaten doğru iletişim kurmayı bilmemekten oluyor. Siz en büyük hatayı sürekli eskiyi kurcalayarak yapıyorsunuz. Çift terapisti ünlü bir hocamız buna "kabuk bağlamış yarayı kaşımak" diyor. Yani sizin için o durum hala çözülemediği için "yeni", eski değil. O yarayı tedavi etmeniz, kanamayı durdurmanız lazım. Yoksa bu kabuk bağlayan yara hep kanayacak ve hiç iyileşmeyecek.

Kimse ailesini yabana atmaz. Eşinizden ailesiyle kendiniz arasında seçim yapmasını istemeniz ise ikinci bir hata. Bu hatayı zamanında ben de yaptım; ancak doğru değil. Kayınvalideniz arkanızdan iş çeviriyor olabilir, çok kötü insanlar olabilirler ama eşinizin annesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Böyle bir durum varsa kayınvalidenizi "eşinizi karıştırmadan" siz ekarte edeceksiniz. Adamı taraf tutmak zorunda bıraktığınız için bu noktaya gelmişsiniz; adam arada kaldığı için kendine zarar veriyor. Ama sizin düşündüğünüz ilişkinizden ziyade komşuların ne düşündüğü hala. Ne düşünürlerse düşünsünler, siz önce ilişkinizi iyileştirmelisiniz; araya 3. kişileri sokmayı bırakmalısınız; doğru iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. İlişkinizin üzerinde çalışılması gerekiyor milletten ziyade. Siz konuşarak kendinizi rahatlatıyor ama adamı strese sokuyorsunuz -ki adamın önceden gelen stresleri de var. İletişimde konuşarak rahatlanamaz. Çünkü siz rahatlarken karşı tarafı üzersiniz. Duyguları konuşmak daha mantıklıdır ve çözüme ulaştırır.

Tamam artk çok eskimiş konuları açması saçma ama yine de eşinin ailesini haksız o
bulup evet sen haklısın vb demesini beklemiş bence arkadaş. Siz aileniz haksız olsa da boyle mi yapardınız

Ailesiyle bu kadar sorunun varsa esin ne yapsın istiyorsun gidip annesini Babasını mi dövsün? Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Mesafeni koy görüşme ailesiyle. Çok canını sıkacak birşey mi oldu ac kayınvalidene telefonu herşeyi çat çat vur yüzüne. Yok yere esinle niye aranı aciyosun ki.

Bu sefer daha çok sorarlar madem çok açıklamak istiyorsun önemsiz bir tartışma de canım

Şu durumda ailesi ile yaşanan sorunları bir kenara bırakıp onları konuşmamayı deneseniz daha sağlıklı olur sanki. Adam zaten iflas etmiş ailesi ile ilgili sorunları da gidip anlatmayın sizde. Eşiniz ile birbirinize destek olmaya çalışsanız daha iyi olur. Ailesi falan önemli değil önemli olan sizsiniz. Sorunlu sıkıntılı dönemlerde eşler normalden daha fazla anlayışlı olmalı bence. Her iki tarafta. Eşinizin yaptıkları, tavırları çok yanlış siz de takıntılı haline gelen sürekli aynı konuları açıp ailesi ile alakalı konuşma huyunuzu bırakmalısınız. İflas dönemi zor bir dönem. Eşinizin psikolojisini ön planda tutun bu süreçte aile sorunlarından ziyade.

Konu sahibi bana gelen bildirimden konunuzu tekrar okuduğunuzu görüyorum ..ne yaptınız ? Eşinizle ilişkinizde , birbirinizle iletişiminizde yol alabildiniz mi?

Eşiniz şuan iflasın verdiği üzüntüyü atlatamıyorken kaldıramıyorken bir de dıdımın dıdısını anasını danasını düşünecek haklı haksız uğraşacak bir psikolojide değil ki iflas etmek kolay birşey değil kardeşim hele bir erkek için hiç kolay değil umarım psikolojik yardım alır daha çabuk atlatır siz de yok ailesi yok bilmem ne anlatıp da kafasını şişirmeyin destek olun.

O el kalktıysa duvara yada bir eşyaya vurmak için bir dahakine size vuracaktır şüpheniz olmasın.
Ayrıca doktora gitmesi gereken siz değil eşiniz. Kendi güvenliğiniz için uzak durun eşinizden.Ailenizin yanına mı gidersiniz bir süre ne yaparsınız bilmiyorum ama uzak kalın ve bu süreçte eşiniz tedavi olsun.
Aksi takdirde buraya kocam beni dövdü diye konu açmanız yakındır.

Öfff eski konuymuş ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…