Size yapılan kötülüklerle nasıl baş ediyorsunuz?

SeviyomHee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
2.801
6.961
158
Kızlar ben kv ve kb nın bana yaptığı kötülükleri unutamıyorum. Normal hayatta biri bana bunları yapsa ben de misilleme yapardım ve içim soğurdu. Ama eşim arkamda olmadığı için sadece sindirmeye çalışıyorum ama özellikle son 2 senedir sindiremediğimi, yaşananların sürekli aklıma geldiğini farkediyorum. Kendi annem babamla da bir sorunum olsa konuşuyoruz anlaşıyoruz. Içimde uhde kalmadığı için de rahatca sindiriyorum. Ama eşimin ailesine karşılık vermeye ne gücüm ne de fırsatım olmadığı için ne yiyebiliyor ne de yutabiliyorum. Inanın çok unutmak istiyorum ama başaramıyorum. Hayatimda ilk defa kinci biri oldum çıktım.

Ben dar gelirli bir ailenin çocuğuyum, ve çocukluktan beri onlara yardım etmekti hayalim. Doktor olacaktım ve babam tek sermayesi olan arabasını benim için sattı. Başka türlü okutmasi mümkün değildi. Ve ben senelerce bunun üzüntüsünü yaşadım. Hala daha da araba alabilmiş değil. Arabasına gözü gibi bakardı, cizilmesin diye tek tek bezle silerdi. Sürekli arabasını yıkar, pencereden arada arabasına bakardı. Ama evlat olunca gözünü kirpmadan sativerdi. Hâlâ daha da alabilmiş değil. Ben de birkac sene sonra doktor olucam, ve iş sahibi olunca hep ona bir araba almanın hayalini kurdum. (Tam senesini yazmıyorum çünkü çok detay verdim tanınmak istemiyorum)

Ama eşim ailesinin bana kötü davranışları karşısında, ben senin ailene araba alacak olmana bir şey diyor muyum ben de yardim edecegim hatta sana diyor. Ama kendisi bana yapılan hatalara karşı susmamı alttan almamı hizmette kusur etmememi, kısacası herşeyi sindirmemi istiyor.

Simdi kv ve kb eşimin ailesi olmasa zaten ben çoktan bağımı koparmış olurdum. Ama hayatımda olmalarında en ufak söz hakkım olmayan insanların gelip beni incitmesini ezmesini hic sindiremiyorum.

Eşim şuan memleketine gitti. Ben de derslerim bahanesiyle ve gerçekten final sınavım olması sebebiyle evde kaldım. Ama eşim yokken çok düşünmeye başladım. Hayatımın geri kalanında eşimin aileme aldığım bir arabayı gözünde büyütüp ailesinin de her sıkıntısını çekmemi beklemesini istemiyorum. Allah biliyor ya biraz da işimin garanti olmasına ve aileme vefa borcumu ödeme isteğim bana cesaret veriyor.

Ailemi çok özlüyorum ve çok seviyorum. Annem ve babam eşimin dahi kimsenin benim yanımda olmadığı zamanlar yanımda oldular. Ben eşime çok güvenirken o elimden gereği gibi tutamadı. Hemen ailem koştu imdadıma. Ben sanırım artık sadece ailemle ve ailem için yaşamak istiyorum. Gerçekten değerimi bilen ve beni kimsenin uzmesine izin vermeyecek aileme sarılmak istiyorum.

Sizden de dışardan bir insan gözüyle içinde bulunduğum durumu yorumlamanızı istiyorum siz ne yapardınız?

Edit: eşim ailesine sırf ben araba alacağım için yardım etmesin durumları zaten fazlasıyla iyi gibi şeyler yazmıştım ama hata ettiğimi farkettim. Evimizi ihmal etmediği sürece yardım edebilir. Yorumlarda görürseniz çözüme kavusturdugum için o kısmi sildim 🌺

Son düzenleme:
Keşke iş güç sahibi olmadan evlenmeseydiniz. Madem babanıza araba almak bu kadar kıymetli ne diye elin adamını bu konuda söz sahibi yapacak duruma getirdiniz ki ?
Çok seviyordum, yani öyle sanıyordum. Daha 2. Sınıftaydım. 20 yaşına bile girmemiştim. Kavuşamasak ölürüm sanıyordum. Cocuktum.

Sen mesleğine başla hayal ettiğin gibi babana araba al
Sonra bu denyolara resti çek
Doktor olunca maaşın iyi olacak nasılsa
İşine gelmiyorsa yolları ayırabiliriz yıllarca sustum görgüsüz ailene karşı, artık yeter dersin gönül rahatlığıyla

Ay cidden anlamıyorum yani 20-21 yaşında mi evlendiniz? Ne iş yapıyordu ki eşin? İkiniz de daha cocuksunuz...
Eşim de tıp okuyor, bir yandan da çalıştı. Kp de bize ev aldı, eşime harçlık gönderiyordu. Bir de bizim kredilerimiz vardı. Bir şekilde geçiniyorduk. Yani aslında eşim için çok büyük bir sorumluluktu. O da beni çok sevdiği için zorlu bir mücadelenin içine girdi.

Bence şimdiden kendinizi boşuna dolduruyorsunuz. Doktor olunca ilk maaşla kredi çekin alın babanıza arabayı,sonrasını sonra düşünürsünüz.

Karşı tarafın varlık durumumun önemi yok.
Evlat olarak isteyen istediği yardımı yapabilir.
Bu konuda laf etme hakkınız yok.

Ancak ailemi alttan al, ses etme, her şeye sus diyen eşinize de demek istediklerim var.
''Sen çok biliyorsun!''

Susmayın efendim susmayın.
İnceldiği yerden kopsun.
Herkes haddini bilsin.
Ağzından çıkanı kulakları duysun.
Evlat gibi muamele isteyen gelinine evladı gibi hissettirecek.
Haa yok gelin gelindir, dış kapının mandalı diye düşünüp ona harcanan
benzine kıyamayacak insanlar gelinden çok bir şey beklemesin.

Size yapılan haksızlıkları yüzlerine açık açığa vurun.
Boşanmaya mı varır diye korkuyorsunuz?

Sizin için çok kıymetli arabasını satan babanız, sizi kimseye muhtaç etmez korkmayın.
Kendinizi ezdirmeyin.
Eş hatrı da bir yere kadar.
Lütfen sizi saymayan insanlar için kendinizi ezmeyin.

Bence şimdiden kendinizi boşuna dolduruyorsunuz. Doktor olunca ilk maaşla kredi çekin alın babanıza arabayı,sonrasını sonra düşünürsünüz.
Doğru söylüyorsunuz, aslında O kadar doldum ki, kaldıramıyorum küçük şeyleri bile. Sürekli geleceği düşünüyorum

Eşim de tıp okuyor, bir yandan da çalıştı. Kp de bize ev aldı, eşime harçlık gönderiyordu. Bir de bizim kredilerimiz vardı. Bir şekilde geçiniyorduk. Yani aslında eşim için çok büyük bir sorumluluktu. O da beni çok sevdiği için zorlu bir mücadelenin içine girdi.

E şimdi senin eğitiminde hem kocanın hem de ailesinin sözü var. Sana demezler mi seni hız okuttuk babana araba almak nrden

Tıp okumus olsaydik.evliligin esini dusunmezdim babam o kadar zengin ki hep benden bekledi okula bile gidemedim basta evlenerek hata yapmissiniz

Ohooooo boyunuzdan büyük işlere kalkışırsanız böyle olur.
Size ev alan, cebinize harlığınıza kadar koyan insanlar bir ömür kul kölelik bekler.
Çok geçmiş olsun..

eşinizi siz iyi tanırsınız, şüpheye düştügünüze göre o potansiyelde biri. En başta tavrını koy . Laf söyletme. Anneneye babana da destek ol o da olsun karışma. Ama sakın eyvallah deme!

Doğru söylüyorsunuz, aslında O kadar doldum ki, kaldıramıyorum küçük şeyleri bile. Sürekli geleceği düşünüyorum
Bazen ben de kendimi olmayan şeyleri olursa şöyle yaparim derken bulunca bir dur derim kendime. Olsun o zaman bakarız bir çaresine. Bir de siz de eşiniz de hem ağır bir bölümde okuyorsunuz hem de evlilik gibi ağır bir yükü kaldırmakta zorlanıyorsunuz üstelik yaşlar da küçük. An'ı yaşayın abla tavsiyesi

O kadar akıllı ve duygusal yönünüz okadar gelişmiş birisiniz ki her cümlenizden ne hissettiğinizi iliklerime kadar ben de hissettim. Eş kişisinden insana aile olamayan cinsiyle evlenmiştim ben de. Sizin gibi o varken morfinli gibi düşünmeden ve farkında olmadan yaşıyordum. O ne zaman yanımda olmasa atıyorum işe giderken hemen içime bi his otururdu. Bu insan bana aile olabilmiş mi? Annesinin ablasının yaptıklarını sindirebildim mi ? Ben mutlu muyum ? Hep düşünürdüm. Sonra bunlar takıntıya dönüştü. Ve birden kendimce bir karar aldım. Ben bundan sonra düşünmiycektim bundan sonra onlar düşünecekti. Aradım hepsini tek tek saygı çerçevesinde açtım ağzımı yumdum gözümü. Hani o telefonu kapattıktan sonra beynimde ki o hafifleme hissini sana anlatamam. Sakın içinde tutma biriktirme sen söyle karşındaki düşünsün yoksa hasta olursun. Ayrıca karşı tarafın amacı bu zaten. Seni sindirmişler koskoca doktor olucaksın kendi paranla kendi ailene üstelik ihtiyaçları varken yapacağın yardımı bile düşünür olmuşsun. Bunun ne kadar büyük bişey olduğunun farkında mısın? Onların ne diyeceğini veya ne düşüneceğini eşinin karşına hangi argümanla geleceğini niye önceden hesaplama gereği duyuyosun? Çünkü onlar bunu sana yaptı seni baya baya sindirmişler. Doktor ol ve biricik babana o arabayı al! Laf söyleyen olursa da müstakbel eş kişisine de ailesine de benim paramı siz mi verdiniz siz mi okuttunuz hayırdır siz kimsiniz diyip ağzının payını vereceksin doktor adayısın ama eziliyosun sen bu değilsin!

Karşı tarafın varlık durumumun önemi yok.
Evlat olarak isteyen istediği yardımı yapabilir.
Bu konuda laf etme hakkınız yok.

Ancak ailemi alttan al, ses etme, her şeye sus diyen eşinize de demek istediklerim var.
''Sen çok biliyorsun!''

Susmayın efendim susmayın.
İnceldiği yerden kopsun.
Herkes haddini bilsin.
Ağzından çıkanı kulakları duysun.
Evlat gibi muamele isteyen gelinine evladı gibi hissettirecek.
Haa yok gelin gelindir, dış kapının mandalı diye düşünüp ona harcanan
benzine kıyamayacak insanlar gelinden çok bir şey beklemesin.

Size yapılan haksızlıkları yüzlerine açık açığa vurun.
Boşanmaya mı varır diye korkuyorsunuz?

Sizin için çok kıymetli arabasını satan babanız, sizi kimseye muhtaç etmez korkmayın.
Kendinizi ezdirmeyin.
Eş hatrı da bir yere kadar.
Lütfen sizi saymayan insanlar için kendinizi ezmeyin.

Açıkca tartışırsam rezillik çıkabilir, daha önce bir saygısızlık etmiştim ve eşim o zaman yanıma geldiğinde çok sinirliydi. Buraya senin ağzına bir tane vurmaya geldim ama yapamadım, bir daha beni böyle zorlama demişti 😣😔 ben de bir daha yüzlerine laf edemedim. Eşim bana anlat der ben de ona anlatirim içimdekileri. Çoğu zamanlar haklısın bitanem der ama sadece bu kadar. Beni savunmaz

E şimdi senin eğitiminde hem kocanın hem de ailesinin sözü var. Sana demezler mi seni hız okuttuk babana araba almak nrden
Henüz haberleri yok diyecekler mi bilmiyorum. Aslnda bu konuda o kadar hassasım ki bir şey derlerse kiyametin kopacagindan da eminim.

Ohooooo boyunuzdan büyük işlere kalkışırsanız böyle olur.
Size ev alan, cebinize harlığınıza kadar koyan insanlar bir ömür kul kölelik bekler.
Çok geçmiş olsun..
Evet öyle oldu. Ama çok seviyorduk gözümüz hiç bir şeyi görmüyordu. Burdan da çok seven gençlere örnek olayım. Kimse aşkından ölmüyormuş

Back
X