Size yerleşmiş birinin gitmesini nasıl sağlarsınız?

Ben hizmetci miyim dediginde biz senin hizmetcin miyiz diye neden sormuyorsunuz?

Doguya gitmeyin dendiginde "biz planlamamizi yaptik, bizim icin en dogru karar bu" diye neden önlerini kesmiyorsunuz?

Peçeteye parasi olmayip 9000 tl ye telefon alan kisiye kibar olmanin yolunu aramayin 🌼
Karşı çıktım zaten sadece konuşmayı bekliyorum şuan

Değil mi ama? Hani bu kadar da sabırlı olunmaz, hadi olundu diyelim. Göreve gidip gitmeme kararı da halaya bırakılmaz. Normalde gitmeyin, okulu bitince gidersiniz deyince kusura bakma da bu bizim ailevi kararımız denmesi gerekirdi.
Tabiki tepki verdim neden ona bırakayım bu kararı doğuya gidicez o zaman eve falan bi yere çıkar demiştim. O da 2 sene daha gitmeyin okulu bitsin dedi güldü. Bende oldu yani o kadar da değil deyince tabi canım mecbur sonuçta dedi

Babanızın ailesinden tek görüştüğünüz halanız, o da sizi kullanabildiği sürece iyi anlaşıyorsunuz. Neden diğerleri ile görüşmüyorsunuz?
Zaten babamlar 3 kardeşti. Amcamı yeni kaybettim. Babamda alkolik o yüzden görüşmüyorum. Geriye haliyle sadece halam kalıyor

2 yıldır evliyim. Kız Kuzenim(18) yaşadığımız ilçedeki üniversiteyi kazandı. Ailesi nerde kalabilir deyince bizde eşimle beraber alışana kadar bizde kalsın dedik. 4 aydır bizimle kalıyor. Evlilik adına birşeyimiz kalmadı. Maddi manevi yardım da etmiyorlar. Memuruz ve Doğu görevine gidicez. Ailesi okul bitene kadar gitmeyin mezun olsun öyle gidin sizde kalsın diyorlar. Kyk kazandı gitmedi. Üstelik durumları da var. Peçete alır mısın deyince param yok diyor. Ev işi söyleyince ben hizmetçimiyim diyor. Ve şuan 9 bin TL lik bir telefon alacak. Saygısız ve ukala davranıyor aynı zamanda. Evliliğimizde huzur kalmadı. Kibarca yurda çık demenin yolu varmıdır acaba. Sizce ne yapmalıyım?
O hizmetçi değilse sizde yurtkur değilsiniz. Kibarcaya gerek yok canım direkt ailesiyle konuş. Böyle şeylerde topu eşe atıyorlar genelde.

İşte, teyze benlik sıkıntı yokta eşim sıkıntı çıkarmaya başladı. Benim kadar onun da evi bişey diyemedim siz bi yurt flan bakın kuzenime. Elimizden geldiği kadar misafir ettik. Bende artık eşime bişey diyemiyorum diyebilirsin.

Ya da ben kötü olmıyım diyosan. Annen onun annesiyle konuşabilir kardeşler sonuçta arası daha iyidir. Bizimkilerde karı koca evde zor oluyor böyle iyi götürdüler beni yanlış anlama da kendi aralarında sürtüşmeye başlamışlar kıza bi yurt baksanız flan.

Ben küçükken annem babam ayrıldı bana bakacak kimse yok diye 1-2 ay onda kalmışım kuzenimde sen bizde kalmıştın bende sizde kalıyorum diyo
Öyle dediğinde evet 1-2 ay kalmıştım diye özellikle belirt. Kuzenin bana biraz arsız geldi. Sen niye bu kadar naifsin canım. Açık açık evinize çökmüş sanki bir de rahat maşallah.

Mottomuz arsıza arsız ol 🙌🏻

2 yıldır evliyim. Kız Kuzenim(18) yaşadığımız ilçedeki üniversiteyi kazandı. Ailesi nerde kalabilir deyince bizde eşimle beraber alışana kadar bizde kalsın dedik. 4 aydır bizimle kalıyor. Evlilik adına birşeyimiz kalmadı. Maddi manevi yardım da etmiyorlar. Memuruz ve Doğu görevine gidicez. Ailesi okul bitene kadar gitmeyin mezun olsun öyle gidin sizde kalsın diyorlar. Kyk kazandı gitmedi. Üstelik durumları da var. Peçete alır mısın deyince param yok diyor. Ev işi söyleyince ben hizmetçimiyim diyor. Ve şuan 9 bin TL lik bir telefon alacak. Saygısız ve ukala davranıyor aynı zamanda. Evliliğimizde huzur kalmadı. Kibarca yurda çık demenin yolu varmıdır acaba. Sizce ne yapmalıyım?
"Evimde kalmanı istemiyorum. En kısa sürede yurdunu ayarla ve evimden taşın" bu kadar🤷

Öyle kirilabilirler. Daha nazik, daha kibar, daha kırmayacak şekilde bir cümle lazım konu sahibine.
Ay yine durmadım düştüm bu batağa. :olamaz:
"Canım biliyorum bu evde yaşamaya alıştın evin gibi oldu. İstersen sen bu evde kal biz yurda çıkalım" demeli o zaman 😁

Hayir diyememek niçin yasiyoruz kimin icin basina bela almissin iyilik yapayim derken annesine önce söylerim bir yer ayarlasin kizina sonra bavulunu bir guzel hazirlayip uğurlarim özeliniz olmaz iyice tanimis oldun durum bu küsen küssün aa böyle strese girip hasta olamazsn acik net olmalisin hepsi bu

bu kadar hadsizlik karşısında siz kırılmıyorsunuz ya onlar da kırılmazlar.
ne demek mezun olana kadar taşınmayın? ne demek hizmetçi miyim?

Bence direk ailesiyle konuşun durumu kalmasını isteyen onlar

Bu kadar kaba birisine neden Kibar olma ihtiyacı duydunuz.ne münasebet. Fıstık gibi yurt çıkmış. Şimdi baksın basının çaresine

Back
X