sizi aldatan, terkeden sevgiliniz eşiniz, canınızı yakan ya da kazık atan bir dostunuz, ilahi adalet onlara da yaşattı mı?

lifely

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
688
-119
103
31
canınızı çok yakan herhangi bir insanın sonradan canının yandığını gördünüz mü? ya da size yıllar sonra hatasını anlayarak döndüler mi ?

canınızı çok yakan herhangi bir insanın sonradan canının yandığını gördünüz mü? ya da size yıllar sonra hatasını anlayarak döndüler mi ?
Cevremdekilerin daha bişey gördüğü yok ama eşime kızıp ne zaman Allah bunun hesabını sorar sana he desem illaki maddı açıdan bı kaybimiz oldu 😂 eşime beddua etmedim bidaha ama çevremde var bı kaç kişi ilahi adalet diyorum rabbim bigun onlara da bende kinadiklari ne varsa yaşatmadan canlarını almasın. 🤷🏻‍♀️

Bir de insan ağzından çıkan her temenniye dikkat etmeli.
Annem genç kızken ev sahibi annemi sürekli sinir edermiş. Annem de bir gün adamın ardından "İnşallah geberirsin." demiş.
Denk mi geldi bilinmez ama adam o gün kaza geçirip vefat etmiş.
Annem halen keşke öyle bir cümle kurmasaydım der.
Bu yüzden ben de mümkün mertebe kötü söz söylemem 😬

Valla hepsinin ABV
Ama onları takip edip de kendi güzel canımı hiç sikamam ya. Bana kötülük eden insanlarla olan ortak arkadaslarimla bile konuşmayı kesiyorum ki laf tasinmasin ne ondan ne benden diye . Umrumda bile değiller, asla stalk yapmam, stalki geç yedi cedlerini engellerim ki kimse bana ulasmasin. Eski - terkedildikten sonra cirkinlesen sevgilimin metrobüs durağında bile inmemeyi tercih ediyorum karsilasmayayim diye:))
Ben hakkımı haram ettim, varsa öte alem orada yansinlar fazladan. Zaten bir kere canını sikmislar niye menduburlar hakkında bir şeyler duyup ikinci kere canımi sikmalarına izin vereyim ki?
Ha ama duysam da üzülmem heralde. Mesela hakkımı yiyen biri hapse girdi,çok sevindim:) beter olsun, daha uzun kalsin insallah^^

Çok ütopik bir şey ya ay ben sana bu yanlışı yapmıştım kbakma deyip yeniden iletişim kurmaya çalışmaları.
Gerçekten çok iyi biri olmalı yada Allah gerçekten cezasını vermiş olmalı ki "haaa ben X 'e bunu yapmıştım gidip helallik alayım" olmalı.
Dönen yine çıkar için dönüyor.
Karmada var yada diğer adı ile ilahi adalet.Ama bizim anlayacağımız şekilde değil o sistem. Yani birisi sizi aldattı diye yeni sevgilisi onu aldatmaz. Farklı şekilde cebinden çıkar, işinden çıkar, arkadaşlıkları bozulur yani birebir aynı konu üzerinden tekamül etmiyor.
Başına şu gelsin bu gelsin bana yaptı Allah'ta aynısını yaşatsın diye kötü dua etmeyin yine de dönüp sizi bulmasın. Hangi konuda ne yaptıysa dua ederken Allah'ım ben bu konuda dersimi aldım o da dersini alsın diye dua edebilirsiniz. Olaylar sebepsiz olmaz siz bir şeyi farkedin idrak edin diye başınıza gelmiştir.

İlahi adalet öyle ya da böyle tecelli eder. Kul ettiğini bulur ama belki sizin haberiniz olmaz belki kendisinin bile haberi olmaz. Siz gidenin dönmesini beklerseniz çok yorulur ve üzülürsünüz. Allah'a havale edin ve yolunuza bakın derim.

Gördüm hemde çok kişinin canının yandığını gördüm ama herkes bir değil tabi bazıları bunun nedeninin senin canıni yakması olduğunu farkedip dönüyor fakat bazıları bunu anlayamayacak kadar aptal. Ama ne olursa olsun geri dönen kim olursa olsun kabul etmemek gerekiyor ikinci şans pişmanlıktır. Bir kere canını yakmış olan bir daha yakacaktır çok büyük ihtimal.

Gözümüz görmesede duymasakta bence oluyordur kimsenin ahı kalmaz kimsede .

Bende silerim izi kalmaz ne adını duymak isterim ne de başına geleni.

İnsan kendine yapılan kötülüğü unutmamalı unutursa insan olmaz

Babamlar ilk ayrıldığı zaman dayımın çocukları bize bayramlaşmaya gelmişti ( biz babamla yaşıyorduk anneyle görüşmüyorduk) fitne yan komşu da gidip yetiştirmişti bunu. Sen yoksun ama yeğenlerin buraya geldi diye. O zaman kadınla kavga etmedim ama çok sinirlenmiştim ne alaka bizim evimize giren çıkanı yetiştirmek diye. Çok geçmedi kadın bi kaç ay sonra kör oldu şekerden. Bi daha evimize kimin geldiğini gozetleyemedi son yıllarini o sekilde geçirdi :olamaz:

Aynen canım tüm dünya sizin etrafınızda dönüyor, size kötülük yapanların ağzı gözü yamulacak çarpılacaklar çok acı çekecekler, size kötülük yaptıkları için o kadar pişman olup o kadar acı çekecekler ki sizin ayağınıza kapanıp özür dileyecek ama yine de acı çekmeye devam edecekler çünkü siz o kadar pirüpak insanlarsınız ki Allah sizin gibi müthiş insanlara kötülük yapılmasına dayanamayıp onlara azap edecek dünyada.

Evet dünyada sadece size kötülük yapılıyor, ve sadece size kötülük yapanlar acı çekiyor aynen.

Hiç görmedim. Ben Allah a havale ediyorum. Tabi nefis görmek istiyor. Lakin gayet mutlu mesut devam ediyorlar. Eskiden çok canım sıkılırdı onca kötülük yanlarına mı kalacak diye. Valla artık umrumda değiller. Herkesin yolu açık olsun. Hiç uğraşamayacağım. Bakmıyorum bile artık ne yaparlar diye. Ben yoluma devam ediyorum. Bir söz duymuştum. Herkesin kendi kalemi istediğini yazar diye. O yaşadığım olaylar da bana bir şey öğretmek için yaşandı. Belki daha çok olgunlaştım. Belki daha kötü bir insandan ondan aldığım ders ile uzak durdum. Bilemiyorum. Çok kafaya takmanın, bu konuda hırslanmanın beni üzemekten yıpratmaktan başka bir işe yaramadığını gördüm. Ben böyle düşünüp yoluma devam ediyorum. Almam gereken dersi alıp yola devam etmeli. Boşverin derim.

Üzerinden aylar geçmiş artık yolunuza bakma vakti gelmedi mi? Herke hayatını yaşıyor siz olduğunuz yerde sayıyorsunuz. Yazık değil mi size ? Bir erkek yolu gözleyerek hayatınızı heba ediyorsunuz

İlahi adalet şaşmaz. Lakin allah senın bunu gorüp " oh olsun" demenı istemedıgı için sen bunu belkı goremezsın.
Görenler şanslı bence 😆

( ilahi adalete genel yorum yaptım)

Back
X