siz de yok sayın ama onun bakışı gibi bakmayın, bu durum mutlaka dışarıdan da anlaşılıyordur yani o kadının bakışını başka biri mutlaka fark etmiştir. siz ona öyle bakmayarak farkınızı ortaya koyun ama iş haricinde hiçbir iletişiminiz olmasın.
ilk iş yerimdeki bir çocuk, günaydın, merhaba gibi laflarıma yarım ağız cevap verirdi. ofiste ikimiz kaldığımızda hiç konuşmazdık. sadece işle alakalı konuşurduk. diğerleriyle çok muhabbeti vardı, benimle yoktu. ben ilk zamanlarımda iletişim kurmaya çalıştım insan gibi, baktım olmuyor saldım. bişey derse cevap verdim onun haricinde tek kelime diyalog kurmadım. sonra çocuğu çıkardılar, bitti gitti. aradan 2 sene geçti çocuk bana işi düşünce linkedin'den yazdı iki kez. ilkine cevap vermedim, ikincisinde bu defa olumlu olumsuz mutlaka cevap vermemi rica etmişti, olumsuz cevap verdim

fazla havalanmak iyi değil yani işi düşebiliyor insanın sonra.
yine ilk iş yerimde belki benden 100-200 tl daha fazla maaş alan bir ekip arkadaşı kendince bana mobbing yaptı. insan gibi davranıyorum, baktım ondan her şey olumsuz ben de onun bana davrandığı gibi davranmaya başladım. mesela ofise geliyorum, herkes orda günaydın diyorum, cevap vermiyor ama başkası günaydın deyince veriyor falan. ofiste sadece ben varsam ve yeni gelmişse günaydın demiyor. ben de ona demiyordum. ama o aslında ofise girdiğinde diğer herkese günaydın diyen biri :) hani öyle uğraştı ki beni yok saydığını benim anlamam için, uğraştı yani bak ben seni yok sayıyorum davranışım gün gibi ortada modundaydı. aynen karşılık verdim. patron farketmiş bu durumu bir de başka bir arkadaş. bir gün ikimizle de konuşmak istediler. sordular sizin aranız neden kötü, ne oldu diye. dedim benim bir sorunum yok ama onun sorunu varsa da ben bilmiyorum, üstünde duracağım bişey değil açıkçası, işle alakalı sorun varsa ele alalım tabii, iş için buradayız, dedim. sinir oldu tabii cevabıma. ona sordular ne sıkıntın var diye. benim tavırlarımdan hoşlanmıyormuş

ama hangi tavır belli değil onu açıklayamıyor. tamam, ne yaptı sana, bişey dedin de tersledi mi nedir diyorlar, kem küm ediyor cevap yok. genel falan diyor. sonra düşünce yapısı falan bişeyler saçmaladı. patron da bu seni ilgilendirmez ama dedi, bi bozuldu :) düzeltin aranızı olmaz böyle dedi patron, benim bir problemim yok dedim gittim. kendi kendine kudurdu tabii. sonra patron da biraz ayar çekmiş, bana dedi ki onun kendince bazı sorunları var kafasında ne kuruyorsa sen üstünde durma dedi patron bana. düşünün yani.
şu anki iş yerimde de web tasarımcı çocuk kendince değişik kafalara girmişti. zaten weble çok işim olmuyordu ama ilk gördüğüm günden beri pek pozitif elektrik almamıştım çocuktan. o da zaman içinde kendince değişik tavırlara büründü, mutfağa giriyorum yüzüme bön bön bakıyor falan. bir keresinde mutfakta sadece o vardı, günaydın dedim karşılık vermedi. ahahahaha sen misin karşılık vermeyen, ondan sonra tamamen nabza göre şerbet tabii. sonra o da ayrıldı gitti.
insanlar tuhaf yani ve bunları yapmaya devam edecekler. can sıkmaya değmez.