Sizin Anne ve Ablanizda böyle mi?

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.816
698
Bayanlar hepinize öncelikle mrb
Bana dert olan bir konu var.ve merak ediyorum sizinkilerede böyle mi. bir anne yada abla böyle mi davranmalı.
Tarafsız olucagim kendi hatamda varsa yazacağım açık ve net olucagim.
Benim annem ve ablam sürekli eleştiri yapar beni yengemi sağı solu
Mesela yengeme yatağının üstünü yatak örtüsüyle niye örtüyor
Su odasına şunu niye almıyor vs.. gibi
Bana gelince annem kv gibidir herşeyi eleştirir şunu şöyle yap su koltuğu şöyle çek.ama herşeye karışır sürekli eleştiri her konuda
Ablamda o kadar samimiyetsizki
Sürekli yaptığı şeyin karşılığını bekler annemi arar benim dedikodusu yapar evi şöyle su böyle şöyle davranıyor
Buna çok defa rastladım yüzümde söylemekten çekinmezler ve arkamdan da yaparlar
Evime gelir su niye şöyle görümcem den beter şunu niye şöyle yapıyom bu niye böyle.ve çoğunlukla da ahırda konuştu bana deli bir kardeşim var anneme diyor
Sen hastasın bazı tartışmalarımizda.beni kendilerinden çok soguttular ele güne karşı konuşuyorum onlarla çok kalbimi kırdılar beni derin yaraladılar.
Sizlere anlatmadım ağır şeylerde yaşadık
Dışardan herkese normal güzel bir ilişkimiz varmış gibi yapıyorlar
Özellikle ablamla konuşmak dahi istemiyorum iyi bir insan ama çok hadsiz
Ve kalbimi çok sizlerinde anne ve ablalarinizda böyle mi Allah aşkına

Benim annem ve ablam çok şükür öyle değiller. Uzakta yaşıyorum onlardan. İkisi de işinde gücünde meşgul insanlar ve tek dertleri kendileri.Sizinkilerin derdi de sanırım işsizlik.Belki de karakterdir bilemedim.
Mesafe her zaman iyidir.

Bu eleştiri yapan insanların eleştirdikleri insanların yaptıklarının bin katını yaptığına şahit oldum açıkçası.
Böyle başına gelmeden konuşmak kolay tabii başa gelince aynısı eleştirdiklerinden daha beter davranışlarda bulunuyorlar.
Ayrıca bir de kendileri de aynı şeyleri yaptıkları için diğer insanları eleştiriyorlar hep kişi kendinden bilir işi kendini saklıyorlar filan falan.
Takmaya değmezler :)

İnanın dün gece uykum kaçtı ve hamileyim ablamın misafirleri gelecek eşinin akraba günü ben ona pasta yapmadım diye annemi aramış bende onun yanındaydım telden duyuyorum sesi nasıl geliyor bağırarak bana pasta yapmadı arayıp soyadı deli bir kardeşim var diyor sizin gibi aile olmasın diyor annemede fırça atıyor.dundn beri bu kadın niye böyle diye kafayı yiyecek uzuluyorum

Benim annem ve ablam çok şükür öyle değiller. Uzakta yaşıyorum onlardan. İkisi de işinde gücünde meşgul insanlar ve tek dertleri kendileri.Sizinkilerin derdi de sanırım işsizlik.Belki de karakterdir bilemedim.
Mesafe her zaman iyidir.
İnanın böyle insan olsalar bende daha Candan olucak soğuk davranıyorum bende
Uzakta oturuyorum onlardan hep beni eleştiriyorlar telden bile arayıp sen böyle yabancı gibisin el gibi gel el gibi git diyip bana satasiyorlar
Yahu sizin gibi samimiyetsiz arkamı dönünce beni eleştiren bir insan olursa tabi uzak olurum.dusman gibi sinsisinz bir fırsat buldularevime gelecekleri zaman evimi baştan sona dip köşe temizledim kv geliyor gibi
Pasta börek yemek neyse yaparım ki laf etmesinler diye ki zaten herkesi evimde iyi agirlarim

ablam yok ama annem de her şeyi eleştirir. öyle kabul ettim. tamam anne diyip geçiyorum tartışacak halim yok yani o da bir süre sonra pes ediyor. kısır döngü işte.

Seni üzen kişilerden uzak dur . Tamam kardeş ama susmanı gerektirmiyor . Pasta yapmak zorunda mısın ?
Susarsan daha çok üstüne geleceğini bil .
Ablamda benden bir yaş büyük bu arada ve ben abla derim bu insan beni hep eziklemeye baskı kurmaya çalıştı bende kendimi ezdirecek karakter yok kendimi savunur laftan veririm ama her görüşmemizde bulaşmak ister hem görüşelim ister hemde kırk yabancı gibi burnunu herşeye sokar

Benim annemde eleştirir ama fazla mükemmeliyetçidir.
İyi temizlik, iyi misafir ağırlama, iyi yemek yapma, iyi insan ilişkileri, iyi kazanç:bicak:

Daha iyi olalım istediğinden söylüyor ama uzakta olduğu için yılda 1-2 ancak geliyor eve o yüzden pek sorun değil gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum.
60 yaşından sonra değiştiremem sonuçta. Zaten asla eleştiri kabul etmez kendi doğrusu asıl doğru olandır.

Kardeş-ablalarım öyle değildir biz WhatsApp grubumuzda annemizi eleştiririz :D

Hamile halimle sana pasta yapmak zorunda değilim
Sık kıçını otur kendin yap
Benim de dedikodu mu yapıp durma bi de abla olacaksın
Tuh senin suratına de
Kapat telefonu..
:kahve:

Sürekli eleştirir su cildine bakım yaptır cildin berbat
Halbuki yüzümde doğum lekesi güneş lekesi bile yok
Ellerim hep kurudur benim faranjit var krem fazla sürmek su ellerine krem sür
Saçını şöyle kestirdir
Şimdi ona eşinin akrabaları gelecek
Bizde gideceğiz bir oturma varsa
Abimin eşimi arar şunu giy der
Banada söyler bu kadın tuhaf ötesi yazdikca bile farkedilen tekrar

Ablam ya da kızkardeşim yok ama annemle görüşlerimiz, hayata bakışımız pek uymaz. Evime, düzenime karıştırmam, zaten o kadar yakın değiliz. Ama annemdir neticede, başımın üstünde yeri vardır. Biz mesafeliyiz anne kız olarak, çok yakın oturmamıza rağmen 2 haftada bir telefonda, birkaç ayda bir yüzyüze görüşürüz. Daha sık görüşseydik kalbini kırmamayı başaramazdım sanırım. Şu an kırmadan kırılmadan uzaktan uzağa idare ediyoruz birbirimizi. Bu kadar kırgınsanız siz de mesafe koyun ailenize karşı.

Benim annemde eleştirir ama fazla mükemmeliyetçidir.
İyi temizlik, iyi misafir ağırlama, iyi yemek yapma, iyi insan ilişkileri, iyi kazanç:bicak:

Daha iyi olalım istediğinden söylüyor ama uzakta olduğu için yılda 1-2 ancak geliyor eve o yüzden pek sorun değil gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum.
60 yaşından sonra değiştiremem sonuçta. Zaten asla eleştiri kabul etmez kendi doğrusu asıl doğru olandır.

Kardeş-ablalarım öyle değildir biz WhatsApp grubumuzda annemizi eleştiririz :KK70:[/QUOTE
İnanın anneniz görse beni beğenir:))
Evim dört dörtlük temiz ve aşırı titizim
Pasta börek misafir ağırlamak meşhurdur gelen gidene aç gelin derim mükemmel şeyler hazırlarım mutfak kültürün dört dörtlük.cocugumu herkes parmakla gösterir çok terbiyeli ve akıllı masallh:nazar::dua: yavrum var.kendi çocukları düşman başına çocuğuyla terbiye oluyor.o kadar haylaz çocukları var

Evim dört dörtlük temiz ve aşırı titizim
Pasta börek misafir ağırlamak meşhurdur gelen gidene aç gelin derim mükemmel şeyler hazırlarım mutfak kültürün dört dörtlük.cocugumu herkes parmakla gösterir çok terbiyeli ve akıllı masallh:nazar::dua: yavrum var.kendi çocukları düşman başına çocuğuyla terbiye oluyor.o kadar haylaz çocukları var

Hamile halimle sana pasta yapmak zorunda değilim
Sık kıçını otur kendin yap
Benim de dedikodu mu yapıp durma bi de abla olacaksın
Tuh senin suratına de
Kapat telefonu..
:kahve:
İnan bunuda bazı zaman yaptım ne ders aldı nede bir Gr değişti
Gene aynı dedikodu gene arkamdan konuşur.bir şekilde annem duygu sömürüsü yapıp barıştırmak bir araya geliriz yine bir Gr insanlık yok başkalarına da koşturur yardım eder gözlerine görmeye çalışır ama denediğimde bırakmaz ne hakkı varsa
Abimi bile elestirir

Ben anneye değil de ablaya fazla gıcık oldum. Anneniz ne kadar eleştirirse eleştirsin sizi karşılıksız seviyor. Kardeş öyle değil ama. Kuzenlerimin de abla-kardeş ilişkisi berbat. Biliyorum ki olmuyorsa olmuyor.

İnan bunuda bazı zaman yaptım ne ders aldı nede bir Gr değişti
Gene aynı dedikodu gene arkamdan konuşur.bir şekilde annem duygu sömürüsü yapıp barıştırmak bir araya geliriz yine bir Gr insanlık yok başkalarına da koşturur yardım eder gözlerine görmeye çalışır ama denediğimde bırakmaz ne hakkı varsa
Abimi bile elestirir

Bilmem ben olsam cat cat söylerim
Bende ablayim önüne yemeğini götürüyorum
Sirtina havlu koyuyorum
Bana gelmez öyle şeyler ..

Şöyle samimi içten bir duyguyla yaklassalar başka bişey istemezdim.annemde ablamda samimiyetsiz.boyle ilişkisi olan insanlara bayılıyorum.allah bozması kızında var şimdi ona hep Candan yaklasiyorum

Back
X