Sizin anneleriniz de böyle mi

loyanoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
52
50
3
Arkadaşlar konu annem kısaca anlatacağım acaba normal mi bana tuhaf geliyor anlamak istiyorum. Biz 28 22 ve 18 yaşlarında 3 kız kardeşiz. Babamız yok . Ben ve annem çalışıyoruz . 22 yaşındaki kardeşim evde her türlü işi yemeği o yapıyor. En küçük olanda üniversite sınavına hazırlanıyor. Annem sağlık personeli 49 yaşında . İşten eve geldiğinde ona hiçbir şekilde iş bırakmıyoruz, yemeği hazır ev temiz hatta haftasonları arkadaşlarını çağırır onlarıda ağırlarız ama yinede hayatından memnun değil. Anne yarın şu yemeği yapayımmı işten gelince diyorum . Onu yemem bunu canım istemez başlıyor saymaya . E ne yapayım diyorum naparsan yap diyor bu seferde. Diğer kardeşim 22 yaşonda olan anne formalarını ütüledim başka ütülenecek eşarbın var mı diye soeuyor niye ütüledin senden ütü mü istedik diyor. İkimiz de gerçekten sürekli trip atar yiyoruz ve ben buna anlam veremiyorum. Hiç eve.gelmek istemiyorum artık. Çocuğu yemeyen anneler gibi hissediyorum. Kensimize ayrı anneme ayrı yemek yapıyorum zaten yorulup geliyorum ama yeterki oda iyi olsun yüzü gülsün istiyoruz ama nafile cambaz da olsak bize iyi davranmıyor. Gelin görün ki 18 yaşındaki kardeşimle aşk yaşıyorlar. Kıskanmıyorum yanlış anlamayın ama mesela zil çalıyor o kardeşim bilgisayar başında dizi izlerken ben kalkıp kapıyı açıyorum anneme hoşgeldin diyorum bana selam vermeden kardeşimin odasına gidip onu sevmeye gıdıklamaya başlıyor. Diğeride üzülüyor 22 yaşında olan ben bütün gün iş yapıyorum yüzüme bakan yok o yerinden kalkmıyor ama kıymetli diyor. Mesela geçen gün etli kuru fasülye yaptım , bu 18 yaşındaki kardeşimde ete bayılır. Düşkündür. Annem ne yaptı biliyor musunuz bizim tabağımızdaki etleri seçip onun tabağına koydu. Hani neden böyle bu kıza neden böyle bize neden böyle anlam veremiyorum. Herkes demi bu böyledir o evin küçüğü diye mi?

Evin küçüğü de olsa 18 yaşına gelmiş kocaman insan, çok ilginç bir durum. Bence kendisine sorun veya 18 yaşındaki kardeşiniz bu anlattıklarınizin farkında mı? Evet annem bana bı ayrı ilgili diyor mu?
Anneniz iyi tarafindayken bı sorun biz üvey miyiz de ona başka bize başka davranıp yaptıklarımızın değerini hiç görmüyorsun diye

Ben bağırır cagirirdim. Böyle şeymi olur canim sizede yazık günah bütün sorumluluğu üstlenmişsiniz zaten banane o küçükse 18 bence gayet normal anneniz bence bir psikiyatriste gitse hem o rahatlar hem siz mutlu olursunuz.kii küçük kardeşiniz uyarmalı tepki göstermeli.

Biz 5 kardeşiz sadece ben evliyim birimiz izmirde birimiz istanbulda birimiz kütahyada annem çalışıyor ben ona yakınım ama annem herkesin evinde eşit kalıyor herkese eşit davranıyor.. ben evli olmama rağmen kardeşlerime verdiği harçlığı banada aylık olarak veriyorlar ve her bayram bana ve torunlarınada bayramlık alıyorlar.. evlisin sen artık diye hiç ayrım yapmadılar.. bence annenizin psikolojisi bozuk yanlış anlamayın yorulmuş olabilir ruhen babada olmayınca ağır gelir bazı şeyler..

Annenizin davranışı tabii ki normal değil . Ama kız kardeşiniz de normal değil . Annem kardeşimin tabağındaki eti alıp benim tabağıma koysa ben yemem bi kere. ‘Napıyorsun kendine gel’ derim.
Bence imkanınız varsa(ki ben maddi olarakta yararları olmadığı kanısına vardım ) ortanca kardeşiniz ile ayrı eve çıkın . Anneniz ve küçükte kalsınlar beraber . Bakalım arkalarını toplayan olmayınca nasıl olacak .
Anne de olsa, kardeşte olsa kendinizi kimseye ezdirmeyin canım. Sinirlendim

Bence sizde hizmetçiliği bırakıp kendi hayatınıza bakın. Sizin anneniz anne değil.

Evin en kucuguyum pozitif ayrimcilik hic yasamadim.ama ozellikle evlendikten sonra negatif olaylar yasadim.benim annemde ortancaya duskundur buyuk ablamla bizi ayirir.

Ayrım yapması çok kötü evlatlar arasında hele iş görmeye daha fazla ilgi göstermeside hem kendisine ve kardeşler arasında soğukluga sebebiyet verir . Kendi adıma söylüyorum hangi Evlâdım beni daha çok seviyor sayıyorsa en çokda onu sever sayarım hepside seviyorsa çok şanslıyım demektir şükürler olsun derim HEPSİNİDE aynı eşit şartlarda severim ayrımcılık yaparsam Allah korusun hak yemiş olurum korkarım ben ahirette bunun hesabını nasıl veririm ?

Niye annenize yaranmak bu kadar önemli ki?
Misafirlerini ağırlamayın. Yemek siz be istiyorsanız onu yapın, yiyen yer yemeyen kendi bilir. Temizlik bir işin ucundan tutun ama herşeyi yapmayın... ütüsünü falan da kendi yapsın bir
Zahmet.
Kendi işlerinizi yapın, yük olmayın yeter...

Iste haddindan fazla fedakar olursan bu sömürmeye yol acar. Bu cogu ailede böyle. Aile icin fedakar olan evlat sevilmez. Hic birsey yapmayan evlat sevilir. Cünkü zaman ile o cok sey yapan evlat "normal ve olmasi gerek" olarak görülür. Fedakarlik olarak degil.

Siz annenizin kölesi degilsiniz. Kadin 49 yasinda gayet kendi islerini yürütebilir. Gencsiniz. Gezmeniz, tozmaniz lazim. Sizde 18 yasindaki kardesiniz gibi yapin. Her gün yemek yapmayin ve kesinlikle 2 cesit degil. Evi temizlemeyin, sadece kendi odanizi temizleyin. Hafta sonu gezin. Gitsin yanliz arkadaslarini agirlasin annen.

Cok fazla simartmisiniz annenizi.

28 yaşındasınız, tabağınızdaki ete sahip çıkın. Bugün tabaktaki et olur, yarın gelirden pay olur, sonraki gün miras olur. Bu böyle devam eder eğer tepki koymazsanız. Küçükler hep biraz daha kayrılır ama bu kadar da değil. Bir dur demeniz lazım. Bu kardeşinizin gelişimi için de önemli. Sorumsuz, hak hukuk bilmez, bencil bir insan yetiştirmeyin.

Benim de benden 8 yaş küçük erkek kardeşim çocukken böyleydi. Eve alınan herşeyi en çok yeme derdindeydi. Ben sinir olur, kavga ederdim. Annem babam bana kızardı, gözüm açmış. Halbuki benim derdim iki lokma şey değil, adaletsizlik ve kardeşimin sınır bilmemesiydi. Şimdi annem babam kardeşimin sorumsuz ve bencil oluşundan şikayetçi. Ben de onlara herşeyin bir bardak kolayla başladığını söylüyorum. Kardeşim sosyal ilişkilerinde zorlanıyor, çünkü kimse bizim gibi çekmez onu. Üniversitede başka şehirde okuyor da biraz öğrendi. Ben 12 13 yaşlarımda bunun kavgasını verebildiysem siz de verebilirsiniz. Anneniz koymuyorsa siz sınır koyacaksınız kardeşinize. Annenizi de çekin konuşun, bunun ilerde kardeşiniz için sorun olacağını söyleyin. 18 yaşındaki evlense çocuğu olacak kardeşinize de evde sorumluluk verin. Hayat çok zor, siz pamuklara sararsınız ama evden çıkınca o pamuktan dünyası başına yıkılır.

Bence annenizle güzel bir konuşma vakti gelmiş, o yalnızsa siz de babasızsınız.Hayat sizin için de kolay değil. Bunu anlamasını sağlayın. Psikolojik destek alabilir. Siz de o evin çocuğusunuz, annesi-babası olmak sizin için de ağır bir sorumluluk. Güçlü bir kadınsınız ki bu kadar şeyle başedebiliyorsunuz. Güçlü olmak iyidir ama bir yerde yorar insanı. Siz böyle güçlü durup her yükün altına girdikçe anneniz kendini daha salar. Bir bakmışsınız bunları sizin doğal göreviniz olarak görüyorlar. Buna izin vermeyin. Tatlı dille gerekirse kavga dövüş, hakkınızı yedirmeyin.

Küçük kardeşim hayatından çok memnun annesi seviyor , parasını eksik etmiyor , yediği tabağı bile kaldırmaktam aciz . Söylüyoruz annem varken ayrımcılık yok diyor. Annem yokken var diyor ama ben küçüğüm ondan diyor.

Annem ben işe gidip bir de evde iş mi yapacağım tabiki yapmak zorundasınız bir de teşekkür mü edeyim diyor.

Aslında ben il dışında çalışıyordum ama tain istedim babam da olmayınca yanlız kalmasınlar dedim . Ö dönemdede kardeşim de yanımdaydı. Annemle küçük kardeşim aynı evde kalıyordu ama hergün annem arayıp kardeşinin arkasını toplamaktan yoruldum diye ağlıyordu diğeride annem bana yemek yaptırıyor ders çalışamıyorum diye ağlıyordu . En sonunda ortanca kardeşimi napıp edip yanlarına geri aldılar bende ona kıyamadım geldim

Aynen tam anlattığınız gibi annemde.

Annem babamdan ve kendi ailesinden yıllarca çok çekti. Sonunda boşandılar. Annemin bana göre yaptığı birkaç hata ve ev içindeki huzursuzluk sebebi ile erken evlendim kaçış gibi düşündüm. Mesela ablamla kardeşime çok farklı bana çok farklı davranır. Ablam 35 kardeşim 18 yaşında benimde. Bir kere başka bir ile dayımın kızının düğününe gitti. Bana telefonda azar çekti eve gidip çocuklara bir yemek pişirmedim diye halbuki benim 2 yaşında oğlum vardı ve onları eve davet etmiştim.kendileri gelmek istemedi :) bunun gibi onlarla benim aramda çok yapıyor ayrım gibi. Yaşadıklarına verdim ama sonuçta arada çok davrandığını hissediyorum.

Anneniz hayat yorgunu olabilir.

Onu yerden yere vurmak istemiyorum

Annenin hakkı ödenmez. Belliki çok çekmiş . O sebeple davranış bozukluğu gösteriyor. Nihayet babasız çocuklar büyütmüş, iyi kötü çalışmış. Biraz tolere edin bazı şeyleri. Ya da açıkça alın karşınıza söyleyin annecim biz kırılıyoruz neden böyle oluyor bir yanlışımız mı var deyin.

Allah kolaylık versin hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…