Sizin anneleriniz de böyle mi

Onu da denedik . Söyleniyor hem işten geliyorum hem evde işçiyim sizin için çalışıyorum diyor.

Gerçekten çok sinirlendim. Bu ne kapris. Yapmayın lütfen yemeğini, ütüsünü, temizliğini. 22 yaşında olan kardeşinizle yeyin, için, gezin.. Artık alıştırmışsınız onu. Yapmasanız sizden kötüsü olmaz. Yaşadıfı şeyleri kabullenemiyor olabilir ama tavırları hiç hoş değil.

Çok güzel anlatmışsınız. Ve inanın çok benziyoruz. Ve kavgasını da yapıyoruz ama devan değişmiyor. Haşlanmış yumurta yapılmışsa en büyük olanı küçük kardeşin, tavuk yemeğinden herkese bir but küçük kardeşe 2 but, küçük kardeş asla elini bulaşığa vurmaz, ekmeğe gitmez banyosunu pis bırakır biz temizleriz . Sadece yer içer yatar fönünü makyajını yapar dışarı çıkar . Onun sosyal hayatı vardır gezer . İstediği gibi para harcar hem ben harçlık vrrmek zorundayım hem de annemden alır . Zil çalsa kapıya bakmaz, kimseyle birşeyini oaylaşmaz . Bende aynı şekilde anneme bu kızın asla biriyle yapamaz ilerde diyorum onun kocasını iç güveysi alırım bende diyor sanki çözümmüş gibi . Anneme göre annem adaletli biz abla olduğumuz için yapmak zorundaymışız.

Ben kimseyle tekrar evlenmemesinden kaynaklı olduğunuda düşünüyorum . Çünkü laf çarpıyor evde üç kız varken kimle evleneyim , güvenemem diyor. Siz gidene kadar da ben yaşlanırım diyor . Yıllarca bunu söyledi durdu.

Siz nasıl davranıyorsunuz peki ona . Ben artık kaldıramıyorum

Evin kücügüyüm bizdede kayırma illaki olur ama bu şekilde değil göstere göstere değil en azından ablamlar farketmez bile
annenizin yaptıgı abartı
Hic bişeyi begenmemek tabaktan alıp diğerine vermek nedir yahu
Sizde hizmet etmeyin yazık günah sizde daha küçüksünüz

Annem ben işe gidip bir de evde iş mi yapacağım tabiki yapmak zorundasınız bir de teşekkür mü edeyim diyor.
İyi de siz ev arkadaşı değilsinizki onun. Siz yapmasaniz mecbur kendisi yapacak, ülkemizde hem çalışıp hem evinin çocuklarının işini yapan milyonlarca kadın var

Yemek,temizlik yapmayın.Annen hak etmiyor.Hafta sonuda misafiri bile olsa gidin evden,kendi ağırlasın.Akşamüstü yapın bir sandviç ya da tost yiyin.Biz tokuz dersiniz.Kendine hazırlasın yesin.

Evinizi ayırın 18 yaşındakinin hizmetciligini de kendisi yapsin..Alin 22 yasindakini bir ise girsin 2kardes yasayin biyle sacmalik duymadim et olayı sacmasapan

Benim annem de kardeşime oğluşum der bana sertçe adımla hitap eder. Her şeyde ayırır. Sıcaklık sevgi destek göstermez. Haksızlık yaptığını söylediğim zaman da hiç alakası yok der, hala kardeşini kıskanıyorsun der, yine bende bir suç bulur. 6 yaşımdan beri isyan ediyorum, beni de kardeşimi sevdiği gibi sevmesini çok isterdim ama olmadı.

Senelerce onun istediği gibi biri olmaya çalıştım belki beni sever ümidiyle. Baktım her beklediğim destekte beni yüzüstü bırakıyor. Ondan birşey beklememeyi öğrendim artık. Okulda, hayatta başarılı, ayakları üstünde durabilen bir insan olmaya çalıştım. Çok şükür 33 yaşındayım, hayatta maddi manevi bir eksiğim yok. Annemi memnun edip sevgi dilenmeyi bıraktım. Malesef insanlar belli bir yaştan sonra değişmiyorlar. Zaten değişme kapasitesi olan kişi daha önce idrak edip kendini düzeltiyor. Ben annemi bu şekilde kabul edip kendimi onun oyuncağı olmayı bırakmakta buldum. Hala çabalıyorum. Yaralarım kapanmadı ama elimden gelen birşey de yok, onu böyle kabul etmeye çalışacağım. Senin sorununa çözüm değil bu ama kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Ah ah, anlıyorum ben sizi. Yapmayın artık. Yemeği siz yaptıysanız bulaşığı o yıkasın, kendi banyosunu çıkarken temizlesin bi zahmet. Yapmayın, kulağından tutup zorla temizletin. Bir iki zor olur, sonra o da öğrenir. Yumurtanın büyüğünü siz kapın, gerekirse elinden alın. İnsan kendine yakıştıramıyor, şuncacık şey için kavga mı edeyim diye ama gerekirse edilir. İsyan bayrağını aç bacım :)
Benim de kardeşim hem kredi alır, hem annemden alır hem benden ister. Hayatta vermem. Kötü abla desinler, kimsenin sorumsuzluğunun bedelini ben ödeyemem. Bir miktar çirkef olmakta fayda görüyorum :)

Babanız vefat mı etti? Bakın eğer öyleyse ozellikle o tip durumlarda en küçük en mağdur olan gözüyle bakılıyor ve ayrı bir taviz doguyor onlara karşı. Eşim 3 kardeş en küçüğü 3 er yaş var her birinin arasında ama babaları vefat ettiginde en küçük bu olunca bunu hep nazlamışlar kv kendi ağzıyla diyor ona laf soyletmedim babası yok diye sanki diğerlerinin varmış gibi diyor. Boşanmada da aynı psikoloji olabilir bilemiyorum.

Allah sizin gibi evlatlari nasip etsin herkese.Ama artik birak sormaya ve ayri yemek pisirmeye.Anneniz o kadarda yaşli değil .Bazi işlerini kendisi yapsin .
Sizde çalişiyorsunuz biraz umursamayin .

Buna benzer konu bende acmak istiyordum.Sadece bende herşeyi yalniz yapan çalişan anneyim .
Keşke benim evlatlarim biraz olsun ev işlerinde elatsalar

Canım seni okdr iyi anlıyorumki ben 18 imde atandım calısmaya basladım kard slerimi okuttum anneme maaşımın yarıısını verdim taksitlere girdim babam rahatladı tabi evden elini etegini cekdi ben annem zuulmesn dye sustum bir kurus biriktrmedim oldr memur maaşına rahigmen ıkı blezk aldık onu anneme dedm sakla dugunum olcakdı ben cok bunalmıstım artık evlenme kararı aldım 22 yasında a dn z ye herseyimi kendim yapdım borc harc icinde evlendim ailem hic bisi takmadı o ıkı blezigi bana geri takdı hatta uc blezkdi annem krdesime kıyamayıp birini bozdurup ona ehliyet aldı :) ıkı sene oldu cocuhum olcak smdik gene aynı hc bsey degsmedi babamda annemde hala kendin yap kendin al sıkısgım desem kmsem yok bi kapım yok dahada arsa aldılsr borucunu odeyemeyip benden borc isterler kısaca sebeb ne blyormusn ben cok fena alıstırdım onları hazır gelir kapısı nasılsa ben varım acaip rahatlattım kendimden ödün verdim smdi asırı pismanım sende sakım devam edme yapmayın yemek felan bırakın kcuuk kucuklugunu bilsin kardesine soyle akıllansın kapat evdeki internetide sen oduyorsan odeyemem de hayatında da biri varsa duzgun evlen gitsin kimseyi cekme inanki cok zor

Siz nasıl davranıyorsunuz peki ona . Ben artık kaldıramıyorum

Çok kez tartıştım ama sonuca ulaşamıyorsunuz. Duymuyorum bazen de tepki veriyorum. Çünkü annem çok tuhaf hala akıl sır erdıremıyorum. Benim evleneceğim sıralara evine daha düşkün olsaydı belki böyle olmazdı. Kadın şimdi evden çıkmıyor. Biryere çağırıyorum ablan işten gelecek yemek yok diyor . 35 yaşında kız yani.

Ben biryere çağırayım hemen iş sıralıyor eşim çağırsın koşa koşa geliyor hiç anlam veremiyorum

Mesela lise bitti 17 yaşında çalışmaya başladım hala çalışıyorum , kardeşim 18 yaşında lise bitti evde oturuyoruz erkek cocuk hiçbirşey demiyor ona. Tamam babamdan çok çekti evet ama sorumlusu ben değilim elimden geldiğinde destek olmaya çalıştım. Bana böyle davrandıkça da eşim çıktı karşıma ve evlendim.

Aslında bende hep onun istediği gibi olnaya çalışıyorum . Ama artık bıktım .

Merhaba Allah sizinde yardımcınız olsun. Anneme iş arkadaşlarını örnek veriyorum o kadınlar eve gidip yemek yapıyor , çocuklarıyla ilgilenen var kocasını nazlamak zorunda olan var . Anne sana bir iş bırakmıyoruz neden bu memnuniyrtsizlik diyorum iş yapıp başıma böyle kakıcaksanız yapmayın diyip bağırıp kestirip atıyor. Pazar bende , market bende , yemek bende . Ortanca kardeşimde temizlik bulaşıktan sorumlu . Kışlık bile hazırladık. Komşular anneme hep çok şanslısın diyor ama onun umrunda değiliz . O sadece küçük kardeşimle oynaşıyor saat 12 ye kadar haftasonları yataktan çıkmıyor ikisi hatta annem gidip sevmek için onun yanına yatıyor , bizde köle izahura gibi kahvaltı hazıelıyoruz bide beğendiremiyoruz biri ben haşlanmış yemem yumurtayı diyor diğeri kızartma istiyor böyleler.doyuncada çay bardaklarını alıp diğer odaya geçip keyif yapıyorlar bizde mutfak toplayıp öğlen yemeğini planlıyoruz. İsyan ediyorum anne hadi sen tamam da o kızın toplasın bir günde diyorum karışmayın kıvırcığıma diyor alıp götürüyor küçük kardeşimi.

Aslında bende hep onun istediği gibi olnaya çalışıyorum . Ama artık bıktım .
İstediği gibi olmayı bırakıp kendiniz gibi olsanız eminim daha çok değer verir siz yaptıkça sizin göreviniz gibi olmuş ve böyle olmaya devam ederseniz eminim daha mutsuz olursunuz annelerin en büyuk yanlisidir bana göre evlat ayırmak kardesleride birbirine düşürüyor haberi yok ortanca kardesinizi alın başka bı ev tutun yaşayın bence gorsun anneniz dünya kaç bucak anneleriniz böylemi demissiniz kesinlikle böyle değil tabiki annenizin psikolojik sorunlarının olduğunu düşündüm çünkü normal değil evlat ayrılamaz yaa her biri birbirinden özel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…