Sizin anneleriniz de böyle mi

Bizim suçumuz ne anlamadım. Bazen üvey miyiz biz diye bile düşünüyorum .

Bazi anneler malesef ayrimlar yapiyor.
Belki farkinda değil sizin ne kadar üzüldüğünüze .Bence siz yapmayin hiç birsey birakin evi pislik götürsün ,herkes ackalsin ekmek arasi yesin .
Sorarlarsa bizde caniz bende çalişdim yoruldum arik yapamiyorum deyin .
Siz ne kadar güclü olup herseyi yaparsaniz onlarda okadar daha çok talep ederler .
Benim kafama takilan asilda 18 yaşindaki ergen kardesiniz nasil bu kadar annenizle bağli ,bence bu da normal değil .
Anneniz sevgiye ilgiye muhtac gibi onuda kardeşinizde buluyor .

Aslında bende hep onun istediği gibi olnaya çalışıyorum . Ama artık bıktım .
Bir annenin babanın yapması gereken şey çocuğunu olduğu gibi ve ayrı bir birey olarak kabul etmek. Ben senelerce kendimi ayrı ve farklı olmayı bırak, annemin 3. kolu gibi hissettim. Onu memnun etmem lazım, onun ihtiyaçlarını karşılamam lazım diye düşündüm.

Aslında onun hastalıklı olan halini olduğu gibi kabul ettim. O ise benim normal olan halimi sanki hastalıklı gibi görüp dışladı. Ben onun küçük annesi gibi oldum. Bunu o zaman ona ihtiyacı olan küçük bir çocuk olarak ilişkimizi devam ettirebilmek için belki de yapmaya mecburdum. Ama artık yetişkin bir bireyim ve o davranış kalıbını sürdürmek zorunda değilim. İlişkinin yularını anneme vermek zorunda değilim. Onun beklentisini yönetemem belki ama kendi beklentimi yönetebilirim.

İçimi döktüm baya kusura bakmayın. Ama ben sizin ve diğer arkadaşların yazdıklarını okuyunca kendimi görmüş gibi oldum...

Onu da denedik . Söyleniyor hem işten geliyorum hem evde işçiyim sizin için çalışıyorum diyor.
Eee? Yani? Söylensin canım kelimeleri biter diye mi korkuyorsunuz :)
Nasıl bu duzene alıştıysa, yeni duzene de alışacak.
Siz çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Diğer kardeşiniz de çalışmaya başlasın, şartlar eşitlensin...

Annenize bu kadar ilgi gostermeyin , fedakarlik yapmayin , mesafeli davranin , o zaman degere binersiniz herhalde
Cidden sinir oluyorum sizinki gibi kadinlara , anne olmayi becerememis yazik ya

Ee kendi beslesin kıvırcığını. Al maaşını çantanı bir ev tut kendine. Kardeşin de ister gelsin, isterse kıvırcıkla annesine hizmet etsin. Herkes kendi seçimlerini yaşıyor.

Tarifiniz çok ilginç geldi. 3. kol demişsiniz. Üzerinizde baskı mı kuruyordu? Mesela aynı fikirde mi olmak zorunda bırakıyordu sizi?

Eger üniversite sinavi kazanilirsa o evi terkeden ilk en kucugunuz olacak haberi yok

Şu evlat ayrımı yapan anne ve babaları anlayamıyorum.. ben hiç yaşamadım ve çocuklarıma bunu yaşatmam.
Ne demek sizin tabaginizdaki etleri alıp kardeşinize koyması..yazık ya..vicdani nasıl rahat ediyor?
Tedaviye ihtiyacı var bence.Anne olması evlatlarına köle muamelesi yapmasını gerektirmez
Bunları açıkça annenizle konusun,kirildiginizi bilsin mutlaka

Yapmayın yemek. Kendi karnınızi doyurun öyle böyle. Bakalım ne yapacak? Sonuçta siz de çalışıyorsunuz. Evlat ayrımına diyecek bir söz bulamiyorum zaten. Psikolojik olarak da çok iyi gözükmüyor sanki anneniz.

Eger üniversite sinavi kazanilirsa o evi terkeden ilk en kucugunuz olacak haberi yok
Şimdiden konuşmalar şöyle
- Anne ben senden uzağa gidemem, başkalarıyla aynı odada kalmam vs
- çok çalış burayı kazan kızım bende seni gönderemem.

Tarifiniz çok ilginç geldi. 3. kol demişsiniz. Üzerinizde baskı mı kuruyordu? Mesela aynı fikirde mi olmak zorunda bırakıyordu sizi?
Ben mesela bir konu hakkında bir fikre vardım ve bunu annemle paylaştım diyelim. Ya yanlış görmüşsün der ya yanlış anlamışsın der ya hiç alakası yok der. Her konuda bu böyle olunca ben de algı, düşünce ve tercihleri komple hatalı bir insan olduğumu kabul ettim ve beynimin anneme karşı gelen ve onla çelişen kısımlarını susturdum. Kendi zihnimde de annemin sesinin yankılanmasını duymaya başladım. Onun istediği gibi olup onun düşündüğü gibi düşünüp o ne derse onu yapmaya başladıkça kendimi annemin bir uzvu gibi hissettim senelerce. Yeni yeni ayrı bir birey olduğumu anlamaya başladım...

Şimdiden konuşmalar şöyle
- Anne ben senden uzağa gidemem, başkalarıyla aynı odada kalmam vs
- çok çalış burayı kazan kızım bende seni gönderemem.

Şehirdışında görev yaptığın sürede annenle ilişkiniz nasıldı? Sen daha mı memnundun şu an olduğundan?

Evlenmesini teklif edin. Aynı evde yaşamazsınız olur biter. Sonuçta siz yetişkin insanlarsınız.

Ya iyi de koskoca kadın olmuşsunuz bu pasiflik neden??
Alin ortanca kardeşinizi atın kendinizi dışarı yapın kahvaltınızı dışarda mis gibi sonrada gezin tozun niye bunları çekiyorsunuz?
Evde yapacaksanız da erken kalkıyorsanız kendinize göre hazırlayın yiyin onlarda uyanınca kendilerine göre yapıp yesinler.
Küçük kardesinize asla harçlık vermeyin annesinin görevi o çünkü daha fazla şımarmasin.
Kim ne istiyorsa kalkıp kendisi yapsın hizmetçiniz yok karşınızda diyemiyor musunuz ?
Ayrıca 22 yaşında olan kardesinizde çalışsın yazık zaten tüm gün evde çalışıyormuş hiç değilse sigortası işler.

Hatta ben olsam kardeşimi de alır ayrı eve çıkardım.

Ah kuzuuuum benim annem , beni sapkınlık derecesinde karşılıksız seven bir adamın ,kardesimi kaçırmasına göz yummus, ve bana müstahak olabileceğini söyleme gaddarliginda bir anne. Ve hayatımdan çıkarmak zorunda kaldım. Şuan kendi anneligimi sorgular durumdayım sayesinde. Siz beterin beteeri var bunu bilin sukredin ama tabiki çözüm arayın. Çünkü mükemmel anne diye birşey yok hepsinde insan oldukları için bir kusur var.

Benm annem de erkek kardesimi severken oglusum der surekli sarilirlar falan erkek kardesim de 24 yasinda :) ama burda bende de hata var annem beni sevmek ister ben sarilan open bir insan degilim soguk biriyim ama annemi cok severim o ayri annem de beni sever ama ne yapsin kadin benden karsilik bulamiyor kardesimden buluuor, kardesimde masallah sevgi pitircigi o da cok sver sarilsa surekli :) onun disinda bir ayrim olsa cok bozulurdum ama ister istemez kicukler ne kadar buyusede kucuk kaliyor benm gozumde de oyle kardesim, eti cok sever kardesim ben bile yemegi bolerken guzel kismini ona koyuyorum elimde olmadan eve gittigimde ona istedigim birsey var mi falan diyorum kiyafet almaya calisiyorum ne bileyim kucuk diye bunlar ama ailem bariz bir ayrim yapmaz yapsa asiri bozulur ne halinz varsa gorun derdim heralde

Herkesin evlatligi kendine,siz elinizden geleni yapıyorsunuz ya gönlünüz ferah olsun.

Hiç konuştunuz mu bu ayrımcılığı , cevabı ne oluyor ?

Birde tavsiye elinizden geleni yapıyorsanız fazla detaya girmeyin bir süre.

Ayrı ayrı yemekler hazirlamayin. Ne istiyorsa o kadarını yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…