sizin babanız nasıl biri?

İmrendim sizlere..

Babamla baba kız olamadık...Anlatsam sayfalar yetmez..

Bencil,küfürbaz,yeri geldiginde aşırı gurursuz..

Çok dayağını yedim..Çok küfürünü işittim...Geceleri çok ağlardım..

Unutmam asla eski günleri..Çok isterdim babama aşkım demeyi dizine oturmayı..

Bırakın bunları yapmayı sofrada bile yan yana oturamazdım..Korkardım !

Peki ya şimdi ?

Eskiye oranla daha iyiyiz ama geçmişi asla silemez...Hala anneme ve kardeşlerime çektirir...Guya ideal baba :)) Ne baba ama !!!

Anneden yana şanslı, babadan yana şansız bir evlat olduğumu düşünüyorum.

bende babasıyla ıyı anlasan,herseyını anlatan,babasına şımarıklık yapan kızları yadırgıyorum..
yanı tuhafıma gıdıyor,ben hıc öyle olamadım,cokta ısterdım oyle olabılmek..
ama hep mesafelı oldum babama karsı..bız hep anneci olduk..
inşallah kızımın,babasıyla arasında duvar olmıcak..

Benim kızım çoook şanslı...Muhteşem bir babası var onun..

Onlar oynarken izliyorum ve gözlerim doluyor...

Ben babalarla kızların aralarında geçen muhteşem dialoglara şaşırırdım yadırgardım..

Babalar böyle olur mu derdim .))

Annem varya annem işte o benim değerlim...Onu çok seviyorum canım annem

Benimm babam canim babam. Muhtesem bi insan muhtesem bi baba
Cok seviyorum hatta annem den cok:)) babam bitane
Arkadas gibiyiz ama simariklik yapmadim cnm babam benim
Seni ve ailemi cok seviyorum
Bekarken hep isterdim esim ayni babam gibi olsun derdimm
Ve cok sukur 11 aylik prensesim var ve ben esim muhtesem bi baba
Ve muhtesem bi es seni cok sviyorumm hayatimm
Kizimi sverken oynarken ona bakarken esimin gozleri ici parliyo hic uzmez bizi
Hep bizim iyiligimizi ister kotuluk fesatlik yoktur ne istersekkk yaparr

benım babam bıze degıl,anneme cektırdı..
babam hıc calısmadı,evı annem baktı..
buna rağmen annem bız büyüyene kadar hala babama asık,ona hızmet derdındeydı..
halbukı babamsa,anneme eve gelirken neden ıckı almadın dıye kavga çıkarırdı..
bızde odadan onları dınler..babam ölse de annem rahatlasa dıye dua ederdık..

her yıl okula gıderken,babam ıcın uydurma bı meslek bulurdum..
hıc harçlık almadan okula gıttık..
hep evımıze ıcra geldı..annem eşyayı yenıledıkce,eşyalar gıttı..

derken babam emeklı oldu..babanem sayesınde..
yıne bıze bı faydası olmadı..maaşını aldığı gun yedı..
senelerce dıyalıze bağlı yasadı..içki içemez duruma geldı..
2 sene öncede vefaat ettı..babam huy olarak cok ıyı bı ınsandı..
zararı hep kendıne oldu,bıde onu bakan anneme..

bızımse arkamızda dag gıbı duran bı babamız olmadı..
baba kız ılıskısı nasıl olur bılmem..
genelde onunla konuşmaz,odamıza cekılırdık..

sımdı onun emeklısıyle annem rahat ettı..
kadın hem hala çalışıyor,hem emeklısını yıyor oooh:1:
gercı annem hala yemıyor onun parasını..bızlere harcıyor olduğu gıbı..
bu para sızın hakkınız dıyor..

Babam... Nasıl anlatsam ki... Nasıl kelimelere döksem ki seni. Çocukluğum soğuk kış gecelerinde, sobanın dibine geçip beni dizlerine yatırıp okuduğun masalları dinleyerek geçti. Çeşme'nin dili olsada çocukluk anılarımı kitap yapsa. Her satırında adın gecçer babacığım. Sana dair ilk anılarım hep beni desteklemen üzerine idi. İlkokul 1. sınıfta o koca güllü tokayı takmak istemeyip ince fiyonk tokalarda anneme ısrar ettiğimde ''o en iyisini bilir, fiyonklu çok güzel kızım'' diyerek sırtımı sıvazlaman gözümün önünden asla gitmez. Ablamla bana hep saygı duydun, ve taaa o yaşlardan başlayarak, hiç ezmedin, hiç rencide etmedin. Yaşıtlarım akşam ezanından önce eve girmek zorunda iken sen geceleri mahallemizde saklambaç oynamama, sergilere, panellere, konserlere gitmeme izin verdin. Hep doğruya, güzele, adaletli olmaya sen yönlendirdin beni. Okumayı ilk söktüğümde daha ilkokula bile gitmezken bana adımı yazdırdıktan sonra ilk yazdırmaya çalıştığın cümle ''İki kişi bile kalsan hayatta, adaleti ara bul. Fevri davranma.'' oldu. Eğer ben kendine bu kadar güvenen, sorgulayan, adaleti arayan, empati kurabilen biriysem senin sayende. Hayatta ne olabildiysem senin sayende. Dünya üzerindeki en büyük aşkı sana besliyorum sanırım. Ondandır seni bırakıp şehir şehir gezememem. Ondandır bir aşk için babamı kıramamam. Şimdi çok yaşlansanda, o pamuk ellerin kırışsa da o eller hiç inmesin sırtımdan. Seni kaybetmekten o kadar çok korkuyorum ki, gözyaşlarım aka aka yazıyorum bu satırları. Babadan yana nasipsiz insanlara da çok üzülüyorum, allahım başka başka insanlarla güldürsün yüzünüzü inşallah. Ama özgüven-dik duruş özellikle kız evlatlar da babanın yaklaşımı ile sağlanıyor. O yüzden eş seçiminde sanırım çok dikkatli olmak gerekiyor...

Benim canım babam; anlatmakla bitmez ki, melek gibi, sabırlı, anlayışlı, gözlerine baktığımda derin huzur bulduğum, artık sadece rüyalarım da görebildiğim canım babam mekanın cennet olsun. Seni çok seviyor çok ama çok özlüyorum. (3 yıl önce kaybettim.)

Benim canım Babamm :16:
Benim babam sinirlidir,inatçıdır :1: serttir ama kalbi yumuşacıktır :16: bize asla dayanamaz :31: tabi bide bakışları meşhur :1: serttir bakışları :1: :1: :1: giderim öperim yanacıklarından :54::54::54:
İş yerinde ablam vardı bana demiştiki senin gözlerinin içine bakıyor hiç kimseye kardeşine öyle baktığını görmedim dediii:16:
o benim birtanem,canım,kalbim,evim :98::93::77::77::77::54::16: Seni Seviyorum Babişkoommmm :54::54::54:

Benim babam bir tanedirrrr Nek adar sinirli gözüksede aslında o kadar yufka yürekli bir insandır ki ... Annemden daha çok bağlıyım babacığıma O benim sıkıntılarımı dertlerimi bir arkadaş bir dost gibi dinler . Her zaman ne yaparsam yapayım hep arkamda beni destekleyen ilk insan o olmuştur. Bana güveni hiç tükenmedi ne zaman düşersem ayağa kaldıran tek insan çok seviyorum ben babamı o benim için dünyanın en güzel babası , tek gerçek dostum, sırdaşım , ilk aşkım :)

benim babam çok sinirli ve hep o haklıdır hiç bişey söylenmez manevi açıdan yoksun büyüdüm. ve bu yüzden içine kapanık biriyim, babama karşı hiç bir saygısızlığım olmadı ama o bizi hep haksız kendi düşünceleri geçerli oldu her konuda çok sıkıntı yaşadım kendime değilde hep anneme üzüldüm babamı çeken hep annemdir.sadece benim babam mı böyle diyorum bazen sizin babalarınız nasıl?

benim babamın babalık anlayışı çok farklıydı.sofrada kardeşler olarak bir konuyu konuşsak ki hani ciddi bir mesele olabilir bu.normalde bir baba ne konuşuyorlar kulağını dört açarak dinler ki ne halt yiyorlar anlasın bilsin.bizimkisi susun benim yanımda konuşmayın başımı ağrıtmayın derdi.bir karar alırken biz hiç aklına gelmezdik.hayatımızı perişan etmişti.tam anlamıyla sürdüm çayıra mevlam kayıra büyüdük ama inanın kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor.20 lik delikanlı gibi kendi zevki sefasında gezerdi.sonunu anlatsam samanyolu TV ye kaç bölümlük dizi olur.

Son düzenleme:
babamı çok severdim. ama bir dönem beni çok kırdı. benden ve kardeşimden çok o or. kadınları önemli gördüğü gün bitmişti benim için. sonra yeniden sevdim ama eskisi gibi olmadı benim için. yine de annemden daha çok severim o ayrı. annem de ayrı bi hikaye.

ama ne babalar var biliyorum. çok beter babalar var...

Benim babam bir tanedirrrr Nek adar sinirli gözüksede aslında o kadar yufka yürekli bir insandır ki ... Annemden daha çok bağlıyım babacığıma O benim sıkıntılarımı dertlerimi bir arkadaş bir dost gibi dinler . Her zaman ne yaparsam yapayım hep arkamda beni destekleyen ilk insan o olmuştur. Bana güveni hiç tükenmedi ne zaman düşersem ayağa kaldıran tek insan çok seviyorum ben babamı o benim için dünyanın en güzel babası , tek gerçek dostum, sırdaşım , ilk aşkım :)
şu mesajı okuyunca bir garip oldum. benim babam da benim için böyleydi. taa ki o günlere kadar.

Lanet biri
Olmasaymış daha güzel olurmuş..
oksijen İsrafı.

15 yıldır baba lkelimesini kullanmıyoruz ben ve kardeşlerim. O bizi değil içkiyi kumarı seçti. Arkasına bile bakmadan annemi 3 çocukla yüz üstü bıraktı. Çocukları almazsan çocuk esirgeme kurumuna bırakırım diyecek kadar alçaldı. Allah rahmetli dedemden razı olsun. Bizi yanına aldı baktı büyüttü okuttu evlendirdi. Başla bazı babalar öyle hakediyo ki kötü sözleri o senin babandır ne olursa olsun diye bişey yok. Geçin onları. Doğurmaya sebep olunmaya baba olunmuyor. Ben dışarıda birbirine sarılan baba kız görsem yutkunamam. Oturur boğazıma yumruk gibi.bi baba evlatlarını nasıl siler ya. Hiç mi acımaz hiç mi üzülmez. Allah onu ıslah etsin. O kumar masalarında otururken annem kardeşime süt olmadığı için şekerli su içiriyordu. O içki zıkkımlanırken biz kardeşimin bebe bisküvisini şekerli suya batırıp yiyorduk. Benim babam dedemdir.Allah ondan razı olsun.o olmasaydı napardık bilmiyorumbilmiyorum

Son düzenleme:
Back
X