sizin babanız nasıl biri?

Ilgisiz, bencil, annesinin eteginin altindan hala cikamamis biri.
annemle ayrildiklarindan beri (5 sene) hic basbasa gorusmedik, hep halamlar falan araya girdi de gorustuk. Evet paylasabilecegimiz bir sey yok su an ama eskiden olurdu.
aslinda cok guzel bir hayatim var yalan degil. Ama ne bileyim yarin bir gun evlenecek olsam bu adam da benim babam diyebilecegim biri degil.
bu arada tek cocugum :)

Bende anlatsam sayfalar yetmez...
ama baba çınar ağacı gibidir meyve vermesede gölgesi yeter düşüncesindeyim... :31:

Çocuk gibi benim babam :9:
Dün Trabzon maçı var son dakikalar kalmış kale yakın biyerden atış var kalktı ayağa trabzon trabzon diye bağrıyor banada ellerini aç kapalı tutma diyor :D
Sabah alarmım çalmış ben uyanmadım müzik rüyamda çalıyor sanıyorum bi kaç kez çalmış döndüm telefon olduğunu anladım kapattım babam karşımda diyor ki müziğin ne güzel çalıyor oynadım valla :32: Dedim baba ya alarmmış bende rüyamda çalıyordu zannettim. Az önce aradım acaba o kısımda mı rüyaydı diye diyor ki senin rahatını bozmak istemedim hoşuma gitti birazda oynadım dedim ne alem adamsın ya :52:

Benim babam bencildir. Bütün malı mülkü saçma sapan şeyler uğruna tüketip dibe vurmuş biridir kendisi.
Bütün yükü benim ve annemin üzerine atmış, hala kendini düşünen, tembel isanın ta kendisidr :44:
Ama atsan atılmaz satsan satılmaz. Bi dünya borcun altında kendisi uğraştığı gibi bizide çekti o bataklığın içine.
Vurdumduymaz, keyfine düşkündür. Ama elinde varkende hiçbir şeyimizi eksik etmemiştir. O konuda hakkını yiyemem.
Baskıcı değildir. İstediğim gibi yaşarım, gezerim, karışmaz.
İlgili olduğuda söylenemez tabi.
Ne olursa olsun herkesten önce anne ve babanın yardıma koşacağınıda unutmamak gerekirse genel olarak iyi biridir.. :36:

benim babam mert adamdır, mangal gibi yüreği
yufka gibi kalbi vardır, hayatım boyunca ona özendim
fedakârdı ! bir dikili ağacı olmadı belki
ama kendisi, onuruyla yaşayan koskoca bir çınardır
üstümde ki kol kanat, sırtımı yasladığım dağ gibidir
ben babamın kızıyım, tepeden tırnağa anadoluyum

fatih kısa parmak özetlemiş.sohpetler edebildiğim , arkadaş gibi siyaset tartışabildiğim canımın taaaaa içi:16::16::16::16:

Son düzenleme:
İlgisiz,soğuk ağzından bir tek güzel cümle çıkmayan bir insan.Annemle babam ayrı babam başkasıyla evlendi o kadından bir oğlu oldu.Ama oğluna nasıl anlatamam biz 3 kız kardeşiz birimizden birine sarılmaz öpmez hal hatır sormaz.Yurtdışına gittim evlendim 2 yıl görüşmedik bir kere aramadı.Türkiye'ye geldim ziyaretine gittim sarılmadı öpmedi.Böyle bir adam benim babam.Biz hiç saygısızlık etmedik bir kötü cümle sarf etmedik.Kapıdan girerdi terliğini uzatırdık,ceketini alırdık,yemek yerdi hizmet ederdik,ayaklarına masaj bile yapardık ama hiç bir zaman onun gözünde evlat olamadık dahası iyi evlat olamadık.O hanımdan olan oğlu espiri yapar babamla dalga geçer o yaşına bakmadan ama babam karşısında güler oğluyla övünür durur insanı en çok bu üzüyor.

Son düzenleme:
Çocuk gibi benim babam :9:
Dün Trabzon maçı var son dakikalar kalmış kale yakın biyerden atış var kalktı ayağa trabzon trabzon diye bağrıyor banada ellerini aç kapalı tutma diyor :D
Sabah alarmım çalmış ben uyanmadım müzik rüyamda çalıyor sanıyorum bi kaç kez çalmış döndüm telefon olduğunu anladım kapattım babam karşımda diyor ki müziğin ne güzel çalıyor oynadım valla :32: Dedim baba ya alarmmış bende rüyamda çalıyordu zannettim. Az önce aradım acaba o kısımda mı rüyaydı diye diyor ki senin rahatını bozmak istemedim hoşuma gitti birazda oynadım dedim ne alem adamsın ya :52:

babamında böyle huyları var şaşkın adam ya:1:
Dün düşmüş yolda hemen beni aramış bak ben düştüm sen dikkatli yürü yollarda sakarlığın bana benziyor diyor hemde nasıl gülüyor telefonda:1::1:

Babam mükemmel bir eş,mükemmel bir baba ve çok duygusal.Çabuk ağlar sulu gözlüdür biraz:9:bende sulu gözlüyüm biraz sanırım babama çekmişim.Bir dedigimizi iki etmez işten gelirken markete ugrar kızımı şunu seviyor oğlum şunu seviyor karım şunu seviyor diye diye herkesin sevdigini ayrı ayrı alır.Akşamları tv izlerken hep yanına yatarım çok seviyorum yanına uzanmayı bazen saçlarımı tarar ben saçlarımı taramaya üşenince:27::27:akşamları biraz deli yatarım sabaha kadar üstüm açılıp durur ara sıra kardeşim örter ama her gece gelip kontrol eder üstleri açık mı üşütüp hasta olmasınlar diye sabaha kadar üstümüzü örter durur.Ne babamın nede annemin haklarını ödeyemem rabbim başımızdan eksik etmesin.

benim babamda özünde iyidir ama annemede bizede çok çektirmişliği vardır. para kazanmayı pek beceremez, kazandımıda bizden asla esirgemez ama yılın 6ayı çalışır 6 ayı yatar. yattığı zmnlarda bizden para ister, yok dediğimizde küser, kendini haklı görür, sorsan bir hafta para vermemiştir sadece.

çocukluğumuzdan beri çektirdi bize..yanında diken üstünde oturmayız yumuşak huyludur ama yinede zor bi adam. heleki eş halini düşünemiyorum. anneme üzülüyorum hep, hayatını mahfetti.

çocukken bayram paralarımızdan okul ihtiyaçlarımızı almaya calışırdık, babam kendine zorla sigara aldırırdı. duygu sömürüsü yapar para isterdi. annem ikiz kardeşlerim daha 6 yaşındalardı, çalışmaya başladı. evlere temizliğe giderdi. sonra fabrikada çalışmaya başladı çaycı olarak. bende yaz tatilinde bir ay işletmesinde çalıştım, tekstil fabrikasıydı. ordaki çalışmasını gördüm, üzülürken verem oldum. biraz daha küçüktüm yine sıkıntıyla sedef hastası gibi yara açıldı vücüdumda. annem sabah 7de işbaşı yapardı. işe gitmeden önce bize kahvaltı hazırlardı, ekmeğimizide koştura koştura alır servise yetişmeye calışırdı. babam evde oturuyo tabi. bazı sabahlar yorgunluktan hazırlayamadığı olurdu, anneme kızardı nasıl anneymişmiş diye ama kendi babalığına laf yok.

annem ona işler bulurdu gitmezdi, zor çünkü çalışmazdı beyefendi. kendi işini yapıcak, az çalışıp çok para kazanacak. çalıştığı zmn bey gibi harcayacak, pahalı sigarası birası eksik olmayacak.

ben tam 8.000 tl borçla evlendim, hala ödüyorum, adamın zerre umrunda değil.

liseye başlarken annem bir gün oturup konuştu benle, dediki, kızım ben çalışıcam seni okutcam, sonra ikimiz çalışıp ikizleri okutcaz, bu adamdan hiçbişey olmaz, bari siz okuyun dedi. cok gayret ettik, dereceyle ünv bitirdim, babam haberi duyduğu gün ellerine baktı, göya o ellerle çalışmışta okutmuş beni, külliyen yalan, yok öyle bişey.

sabah kalkar, annemle evde çalışırdık, sonra ben okula gitmeden hemen önce yemek yerdimki okulda acıkmayayım. sonra gelirdim gece ders çalışırdım, sabah yine evde iş yapardık annemle..

sorarsanız hiç saygısızlık etmedim, parası yoksa annemden gizli verdim ama benide yaşlandırdı bu yaşımda söndürdü yani..

işyerimi arar telefonları kapatmazdı, işim var derdim anlamazdı, illa patronlarından para iste derdi. hatta bi kurban bayramı iyice abartmıştı, kredi çek kurban keselim ben özeniyorum demişti. çekmedim diyede günlerce küsmüştü.

benden para ister, anneme kendi kazanmış gibi getirmek isterdi. bende bazen verirdim bazen vermezdim yada anneme söylerdim dur de şuna aramasın beni diye.

elinde biraz kopuk olsaydık, hangi patronun metresi olurduk bilmem ama annemle el ele verdik sağlam durduk hayata..

o da şimdi övünür çocuklarım çok iyi diye. belkide haklı övünmekte, o bu kadar acımasız olmasaydı bizde bu kadar sorumluluk sahibi olmazdık. ama en azından ezildiğin işyerinde zorla tutunmaya calışmazdık...

2009 kriziydi, işten çıkartacaklardı beni, yardımcı olarak girmiştim zaten iş öğrenmek için, kriz olunca vazgeçtiler benden, bir ay para almadan gittim yeter ki çıkarmasınlar diye.. patron ben ücretisz geleyim deyince pis pis sırıtmıştı, kovalıyoruz gitmiyo der gibi. ama napıcaksın, eğer çıkarsam evde ikizler okula gidiyor, benden başka para getiren yok. yüzümü eşek derisi yaptuım, utanmamaya calıştım, ezile ezile gittim o babayada bakmış oldum, iyi kötü sofra kuruluyodu çünkü o da karnını doyuruyodu. o biraz düzgün bi adam olsaydı, bende biraz daha napıyosunuz derdim bana eziyet edenlere ama mecbur ağlaya ağlaya çektim çileyi..

benim babamda böyle bi tip işte..

Son düzenleme:
ayyy hem annem hem babam ikisiylede aram hiç iyi olmadı onlar hep ablamı bana karsı övdüler. ' bak o okuyo sen okuyamıyosun o akıllı sen degılsın vsvs. onların biricik akıllı hayırlı evlattları ablam. babama bişey aldırtmam için en az 1 hafta tekrarlamam lazım ancak oyle alır benım kıler cok sorunlu öf beterın beterı var bunada şukur.

Bende anlatsam sayfalar yetmez...
ama baba çınar ağacı gibidir meyve vermesede gölgesi yeter düşüncesindeyim... :31:

Ben 10 yaşımda öldü babam. İyi bir baba değildi, iyi bir eşte değildi, iyi bir insanda değildi.
O yüzden baba içimde kocaman boşluk sadece. Meyve vermese de gölgesi yeter bile diyemiyorum ne yazıkki :(

"Kızlar için en güzel ülke,
Babalarının yürek devletidir. ."

Valla böyle bi devletiniz varsa ne mutlu ben devleti geçtim bir sokağım bile yok sanırım :1:

benim babam çok sinirli ve hep o haklıdır hiç bişey söylenmez manevi açıdan yoksun büyüdüm. ve bu yüzden içine kapanık biriyim, babama karşı hiç bir saygısızlığım olmadı ama o bizi hep haksız kendi düşünceleri geçerli oldu her konuda çok sıkıntı yaşadım kendime değilde hep anneme üzüldüm babamı çeken hep annemdir.sadece benim babam mı böyle diyorum bazen sizin babalarınız nasıl?

yani sonuçta baba ne kadarda olsa bi korku gelir insanın içine ama çok fazla olmamak şartıyla. benm babam tam kafa dengidir her istediğini anlatabilirsin o cinsten derdini dinler anlamaya çalışır kendi fikrini söyler ama kararı bana bırakır. sinirlendiği zamanda kaç yanından :1: eş arasında kavgalar tabiki olur ama şiddet olmamalı tabi ozamanda iyi bir eştir

Babam için ölürüm,o benim herşeyim :16::16: biz hala, ben koca kız olmama rağmen çocuk gibi severiz birbirimizi..benim için çook fedakarlık yapmıştır onun hakkını ne yapsam ödeyemem,zaman zaman tartışsak ta asla saygısızlık etmem babam, benim ilk aşkım kahramanım allah başımdan eksik etmesin onsuz ben naparım :26::26::nazar::nazar:

Babam...
Canım benim..Herşeyim babam..Canımın taaa içi.
Çok seviyorum onu,babasına aşık olanlardanım.Kızarda bağırır da sever de.
Birtanedir.Tektir,Rabbim onu başımızdan eksik etmesin.:43::16:

Son düzenleme:
Babammmm, babam benim herşeyim.. Siniri bile saman alevi gibidir kızar falan ama 2 dk geçmeden sakinleşir. Ben çok sulugözüm hele ki babamın bana kızmasına dayanamam eğer kırdıysa hemen gelir gönlümü almaya çalışır ben barışana kadar sarılır öper :16: Rabbim ne annemin nede babamın yokluğunu yaşatmasın :26:

babam çok sinirlidir her şeye bağırır durur evlendimde kurtudlum bağırmalarından :1: bizim hiç öyle sarılmalarımız biribirmizi öpmelerimiz olmadı anneme göre sevgisini belli etmiyomuş içten seviyomuş birazda dışından sevseydi ya..
geçen ay adet ağrısından hastanelik oldum babam götürdü arabayla bekarkende hep böyle ağrılar çektim sürünüyodum neyin var diyodu babam karnım ağrıyo deyince bi daha hiç bişey sormazdı ama o gün akşam eve geldi merak etmiiş nasıl oldum diye bide meyve almış nasıl hoşuma gitti :16:
Allah başımızdan eksik etmesin

Son düzenleme:
Bende babamdan hiç destek görmedim benim babam bizi seviyor eminim aama sevmek nedir bilmeyenlerden üniversite okudum arayıp sormazdı kızım nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı diye çok sorumsuzdur babam Allah babadan almış herşeyi anneme vermiş öyle bir anneye sahibim ki melek yeryüzündeki meleğim benim Onu çok seviyorum babam bize çok sıkıntılar yaşattı onu da seviyorumama annem kadar değil asla değil, aile bağları okadar farklı ki ne yaparsa yapsın kan bağı var arada aile bağı var kestirip atamıyorsunuz işte :(

Back
X